Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@12:09:41 GMT

موج جدید استقلال طلبی اسکاتلند از انگلیس

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۸۹۵۰۹

موج جدید استقلال طلبی اسکاتلند از انگلیس

خبرگزاری میزان- اسکاتلند طی ماه‌ های اخیر و پس از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا، برای استقلال از این کشور به شدت مصمم شده است. تاریخ انتشار: 19:30 - 07 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۴۰۱۴

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا پس از سه سال پر التهاب از آغاز دوره‌ ای جدید از بحران حکایت دارد؛ داستان دیرینه استقلال طلبی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه پرسی استقلال در اسکاتلند در سال ۲۰۱۴ با شکست مواجه شد؛ این در حالی است که جدیدترین نظرسنجی‌ ها از رای آوردن همه پرسی استقلال خبر می‌ دهند.

موضوع استقلال اسکاتلند از انگلیس در پی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جدی‌تر از گذشته دنبال می‌شود.

این کشور ۵.۴ میلیون نفر در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۴ به این موضوع رای منفی داده بود.

دولت انگلیس در حالی به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد که اعضای سازمان حمایت از استقلال اسکاتلند چندین بار تظاهرات کردند.

نتیجه برگزاری همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا در انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند در سال ۲۰۱۶ که در نهایت به خروج پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا از بلوک سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا پس از حدود نیم قرن عضویت منجر شد، از واقعیت دیگری نیز حکایت داشت.

رای مثبت انگلیس و ولز به خروج از اتحادیه اروپا درهمه پرسی ۲۰۱۶ در مقابل رای منفی اسکاتلند و ایرلند به آن اختلافات جدی دیرینه میان کشور‌های تشکیل دهنده انگلیس را آشکار کرد.

به رغم وعده‌ های مکرر لندن مبنی بر حضور هر چهار کشور در مذاکرات ۱۱ ماهه دوره انتقالی، جنبش ملی گرایی همچنان ترسی واقعی برای انگلیس است و می‌تواند در نهایت به فروپاشی اتحادیه کوچک انگلیسی منتهی شود.

تاکید اسکاتلند بر جدایی از انگلیس به ویژه در پی حضور «بوریس جانسون» در قدرت و موفقیت حزب این کشور در انتخابات پارلمانی دسامبر، احتمال جدایی اسکاتلند را تقویت کرده است.

به نظر می‌رسد تجربه همه پرسی شکست خورده استقلال اسکاتلند این بار عزم آنها را برای استقلال راسخ‌ تر کرده است.

از سوی دیگر موضوع مرز‌های ایرلند و انگلیس که در واقع تنها مرز زمینی انگلیس محسوب می‌شود، از مهم‌ترین چالش‌هایی بوده که لندن در موضوع دستیابی به توافق برگزیت با آن مواجه بوده است.

تمایل ایرلند به ماندن در اتحادیه اروپا از یک سو و مشکلات قانونی و حقوقی پسابرگزیت و موضوع مرزها، سودای استقلال «دوبلین» را تقویت کرده است.

همچنین برگزیت نگرانی‌ هایی را در بخش صنعت گردشگری در اسکاتلند به دنبال داشته است؛ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا علاوه بر افزایش تمایلات استقلال طلبانه در اسکاتلند، اقتصاد این منطقه را با نگرانی روبرو کرده است.

ماه فوریه «اس‌ان‌پی»، حزب ملی اسکاتلند کمپین استقلال را برای فرار از تبعات برگزیت راه اندازی کرد.

رئیس پارلمانی حزب ملی اسکاتلند اعلام کرده این حزب مصمم است قانون برگزاری همه پرسی مجدد استقلال اسکاتلند را در مجلس تصویب کند.

وی افزود همه پرسی مذکور باید در سال ۲۰۲۰ برگزار شود تا اسکاتلند بتواند اتحادیه اروپا را از تمایلش به ماندن در این بلوک سیاسی و اقتصادی آگاه کرده و به عنوان عضو مستقل پذیرفته شود.

طی ماه‌ های خیر وزیر اول و رئیس حزب ملی اسکاتلند همزمان با تظاهرات هزاران نفر از حامیان جدایی اسکاتلند از انگلیس تاکید کرده که استقلال اسکاتلند نزدیک شده است.

هزاران نفر از هواداران جدایی اسکاتلند از انگلیس در خیابان‌های شهر «گلاسکو» تجمع کردند.

در همین حال «نیکولا استورجن»، وزیر اول و رئیس حزب ملی اسکاتلند، می‎گوید زمان جدایی از آشفتگی با همه‌ پرسی مجدد در سال آینده فرا خواهد رسید.

استورجن همچنین در اظهاراتش بار دیگر از تصمیم خود برای برگزاری همه پرسی مجدد درباره جدایی اسکاتلند از انگلیس خبر داد.

وی تاکید کرده یک اسکاتلند مستقل در آینده نزدیک در دسترس خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید:

عزم اسکاتلند برای استقلال از انگلیس پس لرزه های برگزیت؛ اسکاتلند و ایرلند به دنبال استقلال از انگلیس

 

در نخستین همه پرسی استقلال اسکاتلند از انگلیس که در سال ۲۰۱۴ برگزار شد، تنها ۴۵ درصد مردم اسکاتلند (۱.۶ میلیون نفر) با استقلال از انگلیس موافقت کردند اما در حال حاضر با توجه به آینده مبهم انگلیس در اتحادیه اروپا و نیز افزایش حمایت مردمی از استقلال، SNP، حزب اصلی اسکاتلند به ریاست استروژن بر این باور است که زمان همه پرسی مجدد استقلال فرا رسیده است.

اسکاتلند همچنین به شدت با نتایج نظرسنجی برگزیت مخالف بوده است؛ تنها ۳۸ درصد مردم اسکاتلند در سال ۲۰۱۶ با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موافق بودند.

پیش از انتخابات پارلمان اروپا در اواخر ماه سال ۲۰۱۹، حزب ملی اسکاتلند کارزار «توقف برگزیت» را در راستای حمایت از ماندن در اتحادیه اروپا به راه انداخت و علاوه بر این ماه مارس سال ۲۰۸ نیز پارلمان اسکاتلند پیشنهاد برگزاری همه‌ پرسی مجدد برای جدایی اسکاتلند از انگلیس را پذیرفت.

اگرچه در سال ۲۰۱۶، ۵۱.۹ درصد از شهروندان انگلیس به جدا شدن کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند، اما ۶۳ درصد از مردم اسکاتلند رای مخالف داده و خواستار باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بودند.

انگلیس در حالی به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شده است که تمایلات استقلال طلبانه در اسکاتلند افزایش یافته است.

علاوه بر این حزب متبوع «استورجن» که به شدت خواهان جدایی اسکاتلند از انگلیس است نیز در انتخابات پارلمانی زودهنگام انگلیس در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ موفق شد ۴۸ کرسی از مجموع ۵۹ اسکاتلند را در پارلمان انگلیس از آن خود کند.

وزیر اول اسکاتلند وعده داده که به فشار‌ها بر انگلیس برای موافقت با همه پرسی مجدد استقلال در اسکاتلند ادامه دهد و همچنین تاکید کرده است امکان طرح شکایت در دادگاه برای تصمیم گیری در مورد همه پرسی استقلال وجود دارد.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اسکاتلند اسکاتلند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جدایی اسکاتلند از انگلیس استقلال اسکاتلند همه پرسی استقلال اتحادیه اروپا حزب ملی اسکاتلند همه پرسی مجدد برگزاری همه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۸۹۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است

یکی از منابع دیپلماتیک اعلام کرد، مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است.

به گزارش ایسنا، پس از ماه‌ها رایزنی، اتحادیه اروپا اوایل سال جاری میلادی برای تصویب کمک‌های «غیر کشنده» از «موسسه صلح اروپایی» خود که یک صندوق ویژه‌ برای تقویت ظرفیت دفاعی شرکای اتحادیه اروپاست، اقدام کرد.

به نقل از پایگاه خبری azatutyun، پیش‌نویس این طرح مربوط به اواسط آوریل سال جاری میلادی درخواست مبلغ ۱۱ میلیون دلار را برای ارائه به ارتش ارمنستان در دو سال و نیم آتی دارد. این مبلغ قرار بود با هدف برپایی یک بیمارستان صحرایی و دیگر تاسیسات لجستیکی برای یکی از واحدهای نظامی در نظر گرفته شود. اختصاص این مبلغ نیازمند تایید و حمایت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

یکی از منابع اروپایی که خواست نامش فاش نشود، گفت، مجارستان هفته‌هاست که این تصمیم را وتو کرده و خواستار تخصیص کمک‌های مشابه به جمهوری آذربایجان شده است. سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا به امید غلبه بر این بن بست، در حال بررسی خواسته‌های بوداپست هستند.

اوایل آوریل سال جاری میلادی، الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان به قدرت‌های غربی بابت مسلح کردن ایروان هشدار داده بود.

علی‌اف مدت‌هاست که با ویکتور اوربان،‌ نخست وزیر مجارستان روابط گرمی دارد.

مجارستان برخلاف دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از باکو در قضیه درگیری قره باغ دفاع کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • فیلم/حمایت از فلسطین در ورزشگاه سلتیک اسکاتلند
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • شکایت علیه فوتبال: جان فوتبالیست‌ها بی‌اهمیت است
  • جاه‌طلبی هالیوودی‌ها؛ ظرفیت ورزشگاه رکسهم به 50 هزار نفر افزایش می‌یابد
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • سیتی به مصاف تیم بدون مربی می‌رود!