Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@22:37:26 GMT

جدیدترین روش خنک‌سازی اشیاء گرم ارائه شد

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۴۰۶۱

جدیدترین روش خنک‌سازی اشیاء گرم ارائه شد

با تلاش گروهی از محققان راه حلی برای خنک کردن اشیاء گرم به ویژه چیپ‌های کامپیوتری ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، گروهی از دانشمندان دانشگاه استنفورد روشی نظری برای خنک کردن اشیاء گرم ارائه دادند. این گروه مطالعه خود در مورد تشعشعات گرما و چگونگی افزایش سرد شدن یک شی مورد نظر را توضیح می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشیاء موجود در محیط هم گرما را تابش و هم آن را از محیط دریافت می‌کنند. تحقیقات قبلی نشان داده که گرمای تابش شده از یک جسم در یک گستره صورت میگیرد و با درجه حرارت جسم بیشترین مقدار آن در فرکانس مشخصی نشان داده می‌شود. وقتی تعداد فوتون‌های دریافتی از فوتون‌های خروجی بیشتر باشد، شیء گرمتر می‌شود. در این تلاش جدید، محققان سعی کردند تا نوع جدیدی از دستگاه خنک کننده را تصور کنند که با برگرداندن گرما مبادله شده بین شیء و محیط با اضافه کردن انرژی به فوتون‌های خروجی، کارمی کند.

ایده آن‌ها تصور دستگاهی با ضریب شکستی بود که برای نوسان در زمان ساخته شده است. چنین دستگاه مبتنی بر فناوری‌های موجود مانند تعدیل کننده‌های نوری آکوستیک که دارای موادی باشند که در پاسخ به امواج صوتی ارتعاش می‌کنند، با هر فوتونی که از طریق مواد نوسان کننده عبور کند، انرژی آن‌ها افزایش می‌یابد. آن‌ها همچنین پیشنهاد می‌کنند که چنین دستگاهی می‌تواند یک گستره خاصی از فرکانس‌های فوتون که برای یک محیط خاص مناسب باشد را تعدیل کند.

محققان در این نظریه با ارائه راهی برای ایجاد دستگاهی بر اساس ایده‌هایشان یک قدم فراتر رفتند. (با قرار دادن لایه‌ای از مواد عایقی نازک باکیفیت در بالای شی برای خنک شدن) سپس می‌توان از یک منبع نوری برای تعدیل لایه‌های تکی استفاده کرد و با فوتون‌هایی که از جسم بیرون می‌آیند؛ باعث خنک شدن شیء می‌شوند.

محققان معتقدند دستگاهی که بر اساس ایده هایشان ساخته‌اند احتمالا فقط روی اشیاء کوچک مانند تراشه‌های رایانه کار می‌کند. آن‌ها همچنین متذکر می‌شوند که برای مثال، سرمایش حاصل از انرژی، برای به دست آوردن منبع نور، انرژی مصرف می‌کند. اما محاسبات آن‌ها نشان می‌دهد که چنین وسیله‌ای در راندمان بالاتری کار خواهد کرد، همانطور که توسط ترمودینامیک کلاسیک تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انرژی خنک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، صادق کاظمی فرد، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیح داد: نکته پر اهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول نموده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد و در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودرو سازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تایید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر نموده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که بر روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولید شده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان  را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد