Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@03:16:42 GMT

خواص و عوارض هندوانه ابوجهل

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۰۳۴۵

خواص و عوارض هندوانه ابوجهل

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هندوانه ابوجهل میوه‌ای تلخ‌مزه است که در فارسی با نام‌های خربزه روباه، کدوی تلخ و سیب تلخ و در عربی با نام‌های حنظل، مراره الصحاری و علقم و در فرهنگ اچمی‌زبان‌های جنوب ایران به نام خزَرَ (تلفظ: Khazara) نام برده شده‌است.

 


هندوانه ابوجهل از راسته کدوئی‌ها (Cucurbitales) از تیره کدو (Cucurbitaceae)، از سرده سیترولوس (Citrullus) بوده و نام علمی آن Citrullus colocynthis است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف آن باعث کولیت شدید شده و به علت مواد سمی خطرناک است.


نام نوعی گیاه بالارونده بومی حوضه مدیترانه به ویژه ازمیر ترکیه، نوبه آفریقا و تریسته ایتالیا است. این گیاه از خانوادهٔ هندوانه است، اما با هندوانه معمولی تفاوت‌هایی دارد شامل اندازهٔ کوچک‌تر، جسم سفت‌تر و مزهٔ تلخ.

ترکیبات شیمیایی هنداونه ابوجهل:
در گیاه وجود یک ماده تلخ به نام کولوسنتین و کولوسنتتین گزارش شده است.

مضرات هنداونه ابوجهل:
مدتی است این هندوانه مورد توجه مبتلایان به دیابت قرار گرفته و از سوی بسیاری از عطاری‌ها برای کمک به کاهش قند خون به این بیماران عرضه می‌شود و جالب آن که این میوه در برخی نقاط شهر به صورت تازه به فروش می‌رسد و جالب‌تر، ترشی هنداونه ابوجهل میان دیگر ترشیجات به چشم می‌خورد و خریداران خاص خود را دارد؛ اما آیا واقعا هندوانه ابوجهل پایین آورنده قند خون است؟

با آن که هنوز اطلاعات علمی کامل و معتبری درباره اثرات ضد دیابتی این گیاه وجود ندارد، اما براساس تحقیقات و آزمایشاتی که در برخی دانشگاه‌های کشور صورت گرفته مشخص شده است هندوانه ابوجهل در مقدار معین و تجویز‌شده‌ای می‌تواند به ترشح انسولین کمک کند و سبب کاهش قند خون شود.

اما براساس نتایج اولیه یک طرح تحقیقاتی دیگر، با وجود تأثیر مثبت هندوانه ابوجهل در کاهش میزان قند و چربی خون، اثرات سمی مصرف این گیاه روی قلب، کبد و دستگاه گوارش نیز مشاهده شده است.

بر اثر مصرف زیاد و خودسرانه این میوه، علائمی، چون درد معده، مدفوع آبکی یا خونی، استفراغ و نبض ضعیف گزارش شده و با مصرف مقادیر بیشتر ضعف، غش، اختلالات حسی، گیجی، هذیان و اختلالات گردش خون مشاهده شده است. در حیوانات آزمایشگاهی نیز سمی شدن سلولی به شکل اثرات جهش‌زایی دیده شده و بروز دیگر عوارضی، چون اگزمای پوستی، التهاب حاد کولون و سمیت کبدی و کلیوی نیز احتمال دارد.

همچنین مصرف این میوه به دلیل احتمال سقط جنین در زنان باردار و به دلیل ورود ترکیبات سمی گیاه به شیر در دوران شیردهی توصیه نشده است.

در مورد تداخلات دارویی گیاه هنداونه ابوجهل، مستندات علمی کافی وجود ندارد، اما در برخی منابع آمده است این احتمال وجود دارد بر اثر مصرف همزمان پودر، عصاره یا خود هندوانه ابوجهل با دیگر دارو‌های ضد دیابت، قند خون بیش از اندازه کاهش یابد. در ضمن از عوارض مصرف خودسرانه آن، چون بشدت محرک مخاط است خونریزی شدید گوارشی است.

البته لازم است بدانید مصرف هندوانه ابوجهل در حد کم و درست یا تحت نظر پزشک توصیه شده است، اما مصرف خودسرانه آن ممکن است بی‌عوارض نباشد. میزان معین این میوه داروی بسیار خوبی برای رفع یبوست است و، چون خاصیت مسهلی آن بسیار قوی است، برای کسانی که ورم روده دارند و خانم‌های باردار مناسب نیست.


هندوانه ابوجهل، خواص هندوانه ابوجهل، عوارض هندوانه ابوجهل مصرف هنداونه ابوجهل در خانم‌های باردار اصلا توصیه نمیشود

خواص و فواید هندوانه ابوجهل:
۱. طبع آن خیلی گرم و خشک است.


۲. یک مسهل خیلی قوی است برای کسانی که ورم روده دارند و خانم‌های حامله مناسب نمی‌باشد.


۳. برای بیماران بلغمی مفید می‌باشد، زیرا مسهل بسیار قوی بلغم است و اخلاط بلغمی را از اعماق بدن خارج می‌کند.


۴. سعی شود جهت مسهل از میوه این گیاه استفاده نگردد مگر در موارد ضروری باشد حتماً زیر نظر پزشک استفاده گردد.


۵. جهت دندان درد ریشه آن را که در سرکه پخته‌شده باشد مزمزه‌کنند.


۶. برای درمان آب‌آوردن انساج مفید است.


۷. جهت بیماری‌های کبدی از میوه این گیاه استفاده می‌گردد.


۸. گرد میوه این گیاه را با گرد پیرتر مخلوط کرده جهت از بین بردن حشرات در کشاورزی استفاده می‌گردد.


۹. هندوانه ابوجهل یک آنتی‌بیوتیک قوی است.


۱۰. جهت درد سیاتیک از روغن این گیاه به محل عصب بمالند.


۱۱. جهت درد مفاصل و نقرس با روغن میوه هندوانه ابوجهل ماساژ دهند.


۱۲. برای درمان جذام از روغن آن بر پوست بمالند و حدود نیم گرم از گرد کاملاً ساییده شده آن همراه نشاسته یا صمغ عربی میل کنند.


۱۳. جهت واریس از روغن آن بر قسمت‌های واریس بمالند.


۱۴. جهت استفاده خوراکی باید خوب ساییده و پودر گردد و با صمغ عربی یا نشاسته یا کتیرا خورده شود.


۱۵. ریشه هندوانه ابوجهل پادزهر سم مار و عقرب است بصورت دمکرده حدود ۴ گرم الی ۸ گرم میل کنند.


۱۶. جهت بیماری‌های سردرد و درد شقیقه و فلج و لقوه و صرع نیز مفید می‌باشد.


۱۷. برای درمان صدا در گوش ۱ یا ۲ قطره از روغن این گیاه را در گوش بچکانند.


۱۸. جهت مصرف داخلی می‌توان پودر گیاه هنداونه ابوجهل را همراه با ادویه استفاده کرد.


۱۹. برای جلوگیری از ریزش مو حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده این گیاه همراه کمی ادویه با غذا میل شود.


۲۰. افراد سردمزاج از خوردن حنظل خودداری کنند.


۲۱. جهت جلوگیری از سفیدشدن مو میوه هندوانه ابوجهل را سوراخ کرده دانه‌های آن را بیرون آورده سپس با روغن زنبق داخل آن را پر کنند و سوراخ را با قطعه‌ای از میوه مسدود کنند آن‌را داخل خمیر گذاشته در آب‌جوش بگذارند بپزد سپس از روغن آن بصورت خضاب استفاده کنند.


۲۲. جهت توجه جریان خون از مغز به سایر اندام‌ها حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده شده این گیاه همراه با کمی نشاسته میل شود.


۲۳. برای از بین بردن کک در اتاق برگ تازه هندوانه ابوجهل را می‌پاشند.


۲۴. جهت خارش پوست پودر هندوانه ابوجهل را با ماست مخلوط کرده بمالند.


۲۵. کسانی که سکته مغزی کرده‌اند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۴ روز در ماه میل کنند.


۲۶. برای بیماری قند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۷ روز در ماه میل کنند.


هندوانه ابوجهل، خواص هندوانه ابوجهل، مصرف هندوانه ابوجهل جهت واریس از روغن هنداونه ابوجهل بر قسمت‌های واریس بمالند


طرز تهیه روغن هندوانه ابوجهل:

۲۰۰ گرم آب هندوانه ابوجهل، ۱۰۰۰ گرم روغن کنجد یا زیتون را با حرارت غیر مستقیم یا با حرارت ملایم می‌جوشانیم تا آب تبخیر شود.

نکاتی در رابطه با مصرف این گیاه:
- جهت دندان درد ریشه آن را که در سرکه پخته‌شده باشد مزمزه کنند.
- جهت استفاده خوراکی باید خوب ساییده و پودر گردد و با صمغ عربی یا نشاسته یا کتیرا خورده شود.
- برای درمان صدا در گوش ۱ یا ۲ قطره از روغن این گیاه را در گوش بچکانند.
- برای جلوگیری از ریزش مو حدود نیم گرم از پودر کاملاً سائیده این گیاه همراه کمی ادویه با غذا میل شود.
- برای از بین بردن کک در اتاق برگ تازه هندوانه ابوجهل را می‌پاشند.
- جهت خارش پوست پودر هندوانه ابوجهل را با ماست مخلوط کرده و بمالند.
- کسانی که سکته مغزی کرده‌اند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۴ روز در ماه میل کنند.
- برای بیماری قند نیم گرم همراه نشاسته با غذا ۷ روز در ماه میل کنند.

نکته بسیار مهم درباره مصرف هنداونه ابوجهل:
این میوه به دلیل سمی بودن و مسهلی بالا بهتر است در قالب ترشی یا به صورت تازه و خودسرانه مصرف نشود و عطاری‌ها هم در زمان عرضه آن جانب احتیاط را رعایت کرده و بدون نسخه‌ای که مربوط به متخصص مربوط باشد، این گیاه را به دست مشتری ندهند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هندوانه ابوجهل هندوانه ابوجهل حدود نیم گرم برای درمان میوه ای قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۰۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض جدی مصرف زیاد دارچین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  دارچین گیاهی معروف در سرتاسرجهان است که در ایران به صورت ادویه در کنار غذا وقسمتی از بافت چوب دارچین کنار دمنوش‌ها استفاده میشود. استفاده از دارچین به مقدار کم مشکلی ندارد ولیکن مصرف بی رویه از گیاه دارچین اختلالات زیادی برای بدن ایجاد میکند و بدن را با چالش و پارادوکس روبرو می‌کند. 

انواع دارچین
رایج‌ترین نوع دارچین شامل:

کاسیا:
نوعی دارچین معمولی که عامه مردم از آن استفاده می‌کنند. دارچین کاسیا، نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان‌تر است و در مقادیر کم خطری ندارد، اما استفاده زیاد آن به دلیل وجود کومارین می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.

سیلان:
سیلان همان دارچین واقعی است که تلخی آن کمتر است و طعم سبک تری دارد.

مصرف بیش از حد دارچین چه عوارضی دارد؟
گرچه دارچین طعم و مزه و طبع جذابی دارد، اما به دلیل وجود کومارین در آن دانشمندان شما را از مصرف بی اندازه آن منع می‌کنند، زیرا عوارض و مشکلات زیر را در پی دارد.

سرطان
تحقیقات ثابت کرده که کومارین سرطان ریه و کبد و کلیه‌ها را در پستان داران به وجود می‌آورد، اما نظریه تایید شده ایی از نوع تاثیر آن در دست نیست. بعضی از دانشمندان بر این باورند کومارین می‌تواند به طور پیاپی به یک سری از ارگان‌های بدن آسیب بزند و سلول‌های سالم را با سلول‌های سرطانی جایگزین کند.

آلرژی دهان
دارچین دارای ترکیبی به نام سینامالدهید است که می‌تواند در صورت مصرف زیاد و تماس طولانی بزاق دهان با این مواد شیمیایی در کسانی که به دارچین حساسیت دارند، واکنش آلرژیک مانند التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه‌های سفید رنگ در دهان ایجاد کند، اما مقادیر کم این ادویه چنین واکنشی را در بر ندارد. زخم دهانی بیشتر در افرادی ایجاد می‌شود که از روغن دارچین و آدامس‌های دارچینی استفاده می‌کنند.

آسیب کبد
دارچین معمولی که کاسیا نیز نامیده می‌شود، دارای کومارین فراوانی است. مصرف زیاد کومارین سبب سمی شدن کبد و آسیب به آن خواهد شد بنابراین در مصرف دارچین باید احتیاط کنید. در هر قاشق چایخوری دارچین معمولی تقریبا ۵ میلی گرم کومارین وجود دارد که این مقدار غیر مجاز می‌باشد.
شما در طول روز می‌توانید تنها نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف نمایید، زیرا مقدار مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، ۰.۱ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن می‌باشد. به جز کاسیا مکمل دارچین نیز دارای مقدار زیادی کومارین است.

کاهش قند خون
دارچین ماده ایی است عالی برای کاهش قند خون برای کسانی که دارای قند خون بالا هستند؛ دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که دارچین میتواند کار انسولین را انجام دهد گرچه که یک قاشق از هر فراورده ایی از دارچین در لحظه میتواند قندخون را پایین بیاورد ولیکن برای کسانی که دارای قند خون پایین هستند بسیار خطرناک است و مصرف آن میتواند آنها را دچار سرگیجه، ضعف و خستگی یا حتی از هوش رفتن بکند که به این وضعیت، هیپو گلیسمی یا افت قند خون می‌گویند.

تداخل دارویی
مصرف دارچین به مقدار کم معمولا باعث تداخل دارویی نمیشود، اما با مصرف دارو‌های دیابت و قلب و کبد و تداخل آن با مصرف دارچین باعث بیشتر شدن عوارض جانبی دارو میشود. همچنین دارچین در برخی مواقع می‌تواند همانند یک آنتی بیوتیک عمل نماید و مصرف آن به همراه آنتی بیوتیک موجب ایجاد ناسازگاری‌هایی شود.

مشکلات تنفس، حلق و بینی
دارچین به دلیل بافت ریزی که دارد درصورت تنفس اشتباه وارد ریه‌ها میشود و باعث احتقان و تنگی نفس میشود. در صورت ورود به گلو به دلیل وجود سینامالدهید باعث تحریک گلو وبروز مشکلات تنفسی میشود.
افراد دارای آسم و مشکلات تنفسی باید مراقب باشند به اشتباه دارچین تنفس نکنند، زیرا خوردن دارچین خشک می‌تواند گلو و ریه‌ها را تحریک کندو باعث آسیب دائمی به ریه‌ها و التهاب یا پنومونیا (سینه پهلو) شود. اگر پنومونیا درمان نشده بماند، ریه‌ها برای همیشه زخم شده و احتمالا از کار می‌افتند.

رقیق شدن خون
مصرف دارچین کاسیا سبب رقیق شدن خون می‌شود و ماده خوبی برای افرادی است که دچار غلظت خون هستند. این خاصیت دارچین موجب می‌شود تا به عنوان انعقاد کننده در افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند عمل نمایند، اما مکمل خوبی در کنار قرص‌های رقیق کننده خون نیست.

سقط جنین
دارچین دوای خوبی برای دل درد و باد معده است، اما مصرف دارچین برای خانم‌های باردار اصلا توصیه نمیشود، زیرا باعث سوزش معده میشود. همچنین دارچین برای کسانی که رحم ضعیفی دارند و نگهداری جنین برای بدن آنها سخت است به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در صورت بروز مشکلاتی در دوران بارداری مثل نفخ و سردی معده برای مصرف دارچین با دکتر مشورت کنید، زیرا استفاده دارچین باعث افزایش ضربان قلب وافت قند خون و تعریق بیش از حد در بانوان میشود. همچنین مصرف دارچین باعث انقباض وباز شدن رحم و پایین آمدن جنین قبل از تکامل میشود و به زایمان زود رس منجر میشود.

افزایش ضربان قلب
استفاده بیش از حد از دارچین باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و برای بیماران قلبی مضر است پس اگر دچار بیماری قلبی هستید در مصرف دارچین دقت کنید و حتی اگر می‌خواهید روغن دارچین استفاده کنید، قبل استفاده این روغن را رقیق کنید.

گرمی دارچین
دارچین دارای طبع گرم است و در طب ایران باستان برای مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و بیماری‌ها مفید است، اما در طب چین استفاده گرمی در فصل گرما مطلقا ممنوع است، زیرا باعث جوش زیر زبان میشود و بدن برای تخلیه این گرما به چالش کشیده میشود، اما در زمستان عوارضی ندارد. همچنین استفاده از روغن دارچین در صورت رقیق نشدن برای پوست مضر بوده و باعث حساسیت پوستی می‌شود.

سخن آخر
بهتر است در صورت تمایل به مصرف دارچین از این ادویه خوش طعم و بو بیش از اندازه استفاده نکنید. نه تنها مقدار زیاد پودر و چوب دارچین مضر است بلکه استفاده از مقدار فراوان روغن دارچین و مصرف قرص دارچین یا کپسول‌های دارچین به دلیل وجود دی اکسید سیلیکون در ساخت آن مضر می‌باشد.

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • خواص درمانی رازیانه
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین