Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@15:19:00 GMT

کرونا عامل اختلال بویایی و چشایی است؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۱۴۱۵

کرونا عامل اختلال بویایی و چشایی است؟

خبرگزاری میزان- جراح متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که با شیوع کرونا بسیار شایع شده، گفت: احتمال این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان می‌دهد. تاریخ انتشار: 09:58 - 09 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۸۴۵۴

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، افرادی زیادی در اثر ابتلا به این بیماری با کاهش یا از دست دادن کامل حس بویایی مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده ای از صحبت‌های جهانگیر قربانی، جراح متخصص گوش و حلق و بینی درخصوص کاهش بویایی و چشایی افراد در نقاط مختلف دنیا با شیوع ویروس کرونا به نقل از خبرگزاری تسنیم را در ادامه می‌خوانید: 

این موضوع که آیا بین ویروس کرونا و تشخیص در مزه‌ها ارتباطی وجود دارد یا خیر با توجه به ناشناخته بودن ابعاد کلی ویروس کووید ۱۹ هنوز مشخص نیست.

این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان دهد بنابراین افرادی که با چنین علائمی روبرو شدند ممکن است ناقل بیماری باشند.

این افراد این احتمال را در نظر بگیرند که ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شده باشند و لازم است دستورات لازم را در زمینه رعایت بهداشت فردی و انجام قرنطینه رعایت کنند تا بیماری به سایرین انتقال پیدا نکند.

چنانچه افراد به غیر از علایمی نظیر آنچه در بالا ذکر شده با نشانه‌هایی همچون تب و تنگی نفس نیز مواجه شدند حتما با شماره‌های که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده تماس حاصل کنند و تا جایی که ممکن است به صورت حضوری به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نروند.

در بیشتر موارد بعد از حدود دو هفته حس بویایی و چشایی افراد به تدریج به حالت اولیه برمی‌گردد، اما چنانچه تا حدود چهار هفته این علائم همچنان پایداربود توصیه می‌شود به پزشک متخصص مراجعه شود.

ببینید: اگر در خانه بیمار مبتلا به کرونا داشته باشیم چه کنیم؟

استفاده از محلول آب و نمک، ویتامین و مکمل را در کاهش عوارض مشکلات بویایی و چشایی موثر است و پرهیز از مصرف کورتون چه به صورت خوراکی و یا اسپری را مورد تاکید قرار دارد.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا بویایی و چشایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد