Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@20:56:41 GMT

علت خشکی لب ها و روش های درمان خانگی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۲۶۸۵

علت خشکی لب ها و روش های درمان خانگی

ایران اکونومیست-عواملی مانند تغییرات دمایی، عادت‌های فردی و رژیم غذایی از جمله دلایل آسیب دیدن پوست لب‌هاست و با برخی راهکارها می توان آن را درمان کرد.

دلایل متعددی برای ترک خوردن لب ها وجود دارد که با آگاهی از آنان می‌توانید برای درمان صحیح آن هم اقدام کنید.
تغییرات دمایی

این مورد بسیار قابل درک است، زیرا وقتی دما پایین می‌آید و باد سرد می‌وزد، رطوبت موجود در هوا بسیار کم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر معمولا بر رطوبت طبیعی لب‌ها تأثیر میگذارد و مرطوب شدن طبیعی لب‌ها را امری غیرممکن می‌کند.
عادت‌های فردی

بسیاری از افراد عادت دارند وقتی که احساس کردند لب‌ها کمی خشک شده آنها را لیس بزنند چرا که فکر می‌کنند این کار باعث جبران آب از دست رفته در سطح لب‌ها می‌شود. با این شرایط، تنها کاری که انجام داد وخیم کردن شرایط است، زیرا بزاق شما حاوی آنزیم گوارشی است که می‌تواند خوراکی‌های مصرفی‌ را هضم کند. این نوع آنزیم به پوست لب‌ نفوذ می‌کند و علاوه بر خشک شدن موجب آسیب‌پذیرتر شدن لب‌ها هم می‌شود. عادت مخرب دیگری که در مورد لب‌هایتان انجام می‌دهید این است که پوست آن را با دست می‌کنید. با وجود این‌که پوسته پوسته شدن لب‌ها، وسوسه کندن آن‌ها را بیشتر می‌کند، ولی باید بدانید این کار باید بدتر شدن شرایط یا حتی خونریزی می‌شود.
خمیر دندان‌

واقعا جای تعجب دارد چیزی که به صورت روزانه استفاده می‌کنید مسئول ترک خوردن لب‌هایتان در ماه‌های سرد سال باشد. خمیر دندانی که استفاده می‌کنید حاوی مواد شیمیایی مضری از جمله سدیوم لورت سولفات است که موجب تحریک پوست لب می‌شود.
رژیم غذایی و هیدراته نگه داشتن بدن

تحقیقات علمی ثابت کرده اند که کمبود بعضی انواع ویتامین‌ها می‌تواند دلیل خشک شدن لب‌ها در ماه‌های سرد سال باشد. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی و همینطور مصرف نکردن آب کافی بدترین کاری است که می‌توانید با پوست و به ویژه پوست لب انجام دهید.

از ترک خوردگی لب ها تا درمان آن
آلرژی به یک سری محصولات مراقبت از پوست

بعضی محصولات زیبایی، به ویژه آنهایی که برای درمان آکنه استفاده می‌شوند، حاوی مواد شیمیایی مصنوعی هستند که می‌توانند رطوبت پوست را از بین ببرند و پوست‌تان را خشک کنند. اگر این محصولات با لب‌هایتان تماس داشته باشند موجب دردسر می‌شوند.
عادت‌های تنفسی

بسیاری از افراد عادت دارند به جای بینی از دهانشان نفس بکشند، به ویژه زمانی که در حال انجام فعالیت‌های بیرون از خانه هستند. با این شرایط، این تکنیک می‌تواند باعث خشکی شدید لب‌ها شود در حالی‌که نسبت به آن آگاهی ندارید. قرار گرفتن در معرض باد و هوای سرد از طریق دم و بازدم هم باعث ترک خوردن لب‌ها می‌شود.
علائم ترک خوردن لب‌ها

همان‌طور که از نامش معلوم است، در ماه‌های سرد سال، لب‌ها به شدت خشک می‌شوند و ترک می‌خورند. اطراف ناحیه لب‌ها هم پوسته می‌شود و هر خوراکی ترش یا تندی می‌تواند در زمان مصرف کردن ایجاد درد یا ناراحتی و حتی سوزش کند. علاوه بر اینها، در بعضی موارد شدید، امکان دارد موجب خونریزی لب‌ها و ناحیه اطراف لب‌ها نیز شود که کار‌ها و عادت‌های روزانه را مختل می‌کند. محققان ثابت کرده اند که هوای خشک زمستان و رطوبت کم آن موجب خشک شدن لب می‌شود.

جلوگیری از خشکی لب در فصل زمستان

۱ – نوشیدن مقدار بسیار زیاد از مایعات به کم شدن این خشکی کمک می‌کند. افراد نباید مصرف مایعات را در فصل زمستان کم کنند. نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات در فصل تابستان و زمستان پیشنهاد می‌شود. هنگامی که بدن دچار کم آبی شود، اولین نشانه در لب دیده می‌شود.

۲ – استفاده از آلوئه ورا و پماد ویتامین E هم در بهبود ترک خوردگی لب اثر است.

۳ – بهترین درمان خانگی برای تسکین این ترک خوردگی گذاشتن یک تکه خیار بر روی لب است، همینطور می‌توانید از روغن بادام، زیتون، نارگیل یا هر روغن طبیعی دیگر یا حتی عسل و شیر استفاده کنید.

۴ – پرهیز از استفاده از لوازم آرایشی هم در این مورد بسیار موثر است.

۵ – برای تسکین خشکی لب نیز نباید به هیچ وجه از مواد شیمیایی استفاده کرد.

۶ – ودر نهایت لب خود را با آب دهان خیس نکنید، این مورد باعث خشکی و سوزش بیش از حد آن می‌شود.

برچسب ها: خشکی لب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خشکی لب پوست لب خشکی لب شدن لب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۲۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • معرفی زیباترین غار آبی و خشکی جهان (فیلم)
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش