Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@04:49:34 GMT

اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی ضروری است

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۳۱۶۴

اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی ضروری است

ایران اکونومیست-رئیس جمهور با اشاره به ضروی بودن اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، گفت: اگر مردم همکاری نکنند به جایی نمی‌رسیم.

حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا ضمن تبریک به مناسب میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار گفت: ما عید باسعادت امام حسین (ع) و متعاقب آن میلاد پرچمدار باوفایش و بعد فرزند عزیزش امام سجاد را (ع) داریم و این اعیاد را خدمت همه مردم و مسلمانان و آزادی خواهان تبریک می‌گوییم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: امام حسین (ع) امام احسان، امام اکرام و امام توجه به گرفتاران بود و حتی رحم و شفقت و مهربانی را از دشمنان خود دریغ نمی‌کرد و در موقع رسیدن به نزدیک سرزمین کربلا وقتی لشکر روبرو متوقف کرد از راهش وقتی دید تشنه هستند به آنها آب داد و حتی به اسب‌های آنها آب داد.

رییس جمهور در ادامه با اشاره به شرایط کشور گفت: امسال عیدی مردم به عزیزانشان و فرزندانشان و دوستان و اقوام عیدی بزرگتری است، همکاری که مردم و بزرگوار برای عبور از این مشکل انجام می‌دهند، به نظر من بالاترین عیدی است که پرداخت می‌شود.

روحانی ادامه داد: خدا را شاکریم که پایه‌های بهداشتی و درمانی ما در ایامی که با کرونا مواجه هستیم، آنچنان مستحکم است که نه تنها تا امروز تاپ آورده بلکه اگر خدای ناکرده این ویروس بخواهد چند هفته دیگر وجود داشته باشد و یا اوج بگیرد، پزشکان، پرستاران و بخش درمان ما آمادگی رسیدگی دارند.

وی افزود: خدا را شاکریم که ما جزو کشورهایی نیستیم که بیماران ما در راهروهای بیمارستان‌ها روی زمین افتاده باشند، یا آنقدر فوتی‌ها زیاد باشد که مانند برخی کشورها جنازه‌ها را با کامیون‌های یخچال دار جابجا کنند و بیماران ما در پیاده رو و چمن بیرون بیمارستان روی زمین افتاده باشند.

روحانی افزود: این جای شکر گذاری در پیشگاه خداوند را دارد و کار بزرگی است که ملت و ملت و کادر درمانی ما انجام داده است.

* اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی ضروری است

وی تاکید کرد: در طول ۶ سال گذشته آنقدر پایه‌های سلامت را مستحکم کردیم که امروز هرکس به کرونا مبتلا می شود و وارد بیمارستان می شود ۹۰ درصد هزینه‌ها را دولت و بیمه پرداخت می‌کند و او فقط ده درصد را پرداخت می کند. این در حالی است که در کشورهای مختلف از بیماران کرونایی هزینه‌های زیادی گرفته می‌شود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: امروز این زیربنایی که در بخش بهداشت و درمان در کشور ما ایجاد شده برای همه مردم جهان روشن می شود. ملت ما باید به خادمان و نوکران خودشان ببالند که همه برای حل مشکل در تلاش هستند.

وی گفت: همه امروز یکپارچه شده‌اند، البته یکارچه بودیم ولی گاهی برخی این یگپارچکی را تضعیف می کردند و فاصله می‌انداختند ولی امروز یک وحدت و همدلی ایجاد شده و کمتر هستند کسانی که به دنبال مچ‌گیری باشند و اکثرا امروز دنبال کمک کردن هستند.

روحانی تاکید کرد: اینکه در بیمارستا‌نها و مراکز درمانی ما امروز پرستاران و کادر درمانی راحت می‌توانند علاوه بر وسائل حفاظتی که وزارت بهداشت مهیا کرده، کار کنند برای این است که صبح که می‌خواهد به محل کار برود برای او وسیله فراهم است و شب که برمی‌گردد فروشگاه‌ها آماده ارائه مواد غذایی و همه فروشگاه های ما 24 ساعته فعال هستند.

رئیس جمهور با اشاره به ضروی بودن اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، گفت: اگر مردم همکاری نکنند به جایی نمی‌رسیم.

* طرح امروز وزارت بهداشت و درمان برای مقابله با کرونا

وی در ادامه بات اشاره به طرح امروز وزارت بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت به جلسه ستاد پیشنهاد داد که براساس آن هرکس که معلوم شد مبتلا به ویروس کرونا شده است موظف است دوهفته خود را از جامعه دور کند و با کسی تماس نداشته باشد. به نوعی خود را یا در خانه یا استراحتگاهی که مشخص شده قرنطینه کند و اگر لازم بود در بیمارستان بستری شود به بیمارستان برود.

روحانی اظهار داشت: تقاضای ما این است که این افراد خود را از خانواده، دوستان جدا کنند زیرا اولین کسانی که در خطر قرار می گیرند اعضای خانواده، دوستان و همسایگان هستند.

* فردی کرونا دارد باید از جامعه جدا شود

رییس جمهور افزود: بحث این است که اگر این فرد عمل نکرد و با این که می‌دانست کرونا دارد در جامعه آمد، با او چه برخوردی شود که این طرح را به کمیته اجتماعی و امنیتی واگذار کردیم که امروز بررسی شود و نهایی کنند.

روحانی تاکید کرد: در کشور هر طور که معلوم شد فردی کرونا دارد باید از جامعه جدا شود. همه طرح‌هایی که اجرا و سخت گیری می‌کنیم برای همین است که فرد کرونایی قاطی دیگران نشود و ویروس به دیگران منتقل نکند.

ویگفت: آنهایی که مشخص می‌شود که مبتلا شده اند حتما باید از جامعه جدا شوند تا این که معلوم شود که آنها دوران خود را در فاصله گیری از جامعه گذرانده‌اند. وقتی خوب شدند به جامعه برمی‌گردند. این دوره، دوره طولانی نیست ، دوره دو هفته ای است و همه باید رعایت کنیم تا از این مساله عبور کنیم.

فارس

برچسب ها: طرح فاصله‌گذاری اجتماعی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: طرح فاصله گذاری اجتماعی اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی وزارت بهداشت رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۳۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • توجه به نیاز کارگران امری ضروری است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت