Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-04-26@22:24:33 GMT

میشل هیدالگو، مرگ پای فینال جام جهانی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۶۰۳۱

میشل هیدالگو، مرگ پای فینال جام جهانی

فرانسه در دهه 80میلادی دارای تیمی بود دوست داستنی که هیچ تیمی در برابرش روزآسانی سپری نکرد، از هلند و آلمان گرفته تا برزیل و اسپانیا .فرانسه نفس همه تیم ها را به شمارش می انداخت .

به گزرش "ورزش سه " در روزهائی که  چراغ جادوئی فوتبال کم سو شده و علاقه مندان و ورزشکاران این ورزش پر هیاهو همراه با اقشار جامعه جهانی منتظر ریشه کن شدن بیماری کرونا هستند، خبر مرگ میشل هیدالگو مربی نامدار فرانسوی جامعه جهانی فوتبال را عزادار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگاری خاطره سازهای بزرگ ذهن ما  فروردین را برای رفتن انتخاب کرده اند ، چهار سال قبل نماد فوتبال هلند نوین بعد از رینوس میشل ، یوهان کرایف از دست دادیم و دو روز قبل هیدالگو، رهبر تیم دوست داشتنی بزرگ فرانسه اواخر دهه 70و اوایل دهه 80از کنار فوتبال دوستان فرانسوی رفت .


فرانسه هیدالگو که بعدها به هانری میشل سپرده شد روزهای بزرگی برای فوتبال ساخت .هیدالگو با فرانسه به مقام چهارم جهانی 1982اسپانیا رسید و دو سال بعد جام ملتهای اروپا را فتح کرد.


 
فینال بزرگ برابر اسپانیا که با دو گل و پیروزی فرانسه همراه بودتا سال ها در اذهان عمومی و نسل جوان آن دوره باقی مانده است .کاشته میشل پلاتینی که از زیر دستان آرکونادا دروازه بان اسپانیا رد شدو شادی در جای پلاتینی یکی از ماندگارترین صحنه های جام بود .

 


 
هیدالگو تیمش را به دستیارش هانری میشل سپرد ،تیم هیدالگو که توسط دستیارش هدایت می شد در جام جهانی 1986مکزیک به مقام سوم جهان رسید.خیلی ها معتقدند زیباترین بازی تاریخ جهان در آن سال بین برزیل و فرانسه برگزار شد که پربیراه نیست ، بازی که داور رومانیای آن ایگورایگنا در طول 90دقیقه 11بار در سوت خود دمید .فوتبالی سراسر تهاجمی که تلویزیون ایران به جهت درخواست های متعدد سال ها آن بازی را در ایام نوروز پخش مجدد کرد .فوتبالی تماشائی با گزارشی ماندگار از مرحوم شفیع در صلات ظهر کشور مکزیک که به ضربات مرگبار پنالتی رسید و در نهایت  فرانسه بازی را 4بر 3برد.فرانسه باز هم در نیمه نهائی همانند جام جهانی 82به آلمان خورد و باشکست برابر آلمان در نهایت بلژیک با نتیجه 4بردو شکست داد و به مقام سوم جهان دست یافت .


 
اما قهرمان قصه ما در جام جهانی 1982برابر آلمان یادگاری تاریخی از هیجان ،امید،عشق ،برتری ،نفرت ، ناراحتی و پایان تلخ فراهم زد که تا ابد در گوشه ذهن هواداران فوتبال باقی خواهد ماند.هیدالگو در جام جهانی 1982تیمی خوب و دوست داشتنی داشت. برد در آن دوره دو امتیازی بود و تیم هیدالگو  در گروه چهار بعداز شکست برابر انگلستان کویت رابا چهارگل برد و با تساوی برابر چکسلواکی قدیم با 3امتیاز به عنوان تیم دوم به همراه انگلستان به مرحله بعد صعود کرد.مسابقات در 6گروه 4تیمی برگزار می شد ،از هر گروه دو تیم صعود می کردند و در مرحله دوم 4گروه سه تیمی از تیم های صعود کننده تشکیل و تیم های برتر به مرحله نیمه نهائی می رسیدند،فرانسه خوش شانس در گروه ساده با اتریش و ایرلند با دو برد به نیمه نهائی برابر آلمان غربی رسید .بازی که یکی از پرهیچان ترین بازی های جام جهانی بود و بازگشتی پر شکوه برای ژرمن ها رقم زد.آلمان، که در دور مقدماتی در بازی خارج از روح فوتبال برابر اتریش مساوی کرده بود تا الجزایر را که برابرش شکست خورده بود از دور مسابقات حذف کند،طرف مقابل بازی بود.

 


 
تلویزیون ایران دو بازی جام جهانی 82با تاخیر به تصویر کشید .بازی افتتاحیه جام که در آن بلژیک با یک گل مدافع عنوان قهرمانی آرژانتین شکست داد را بعد از پایان بازی پخش کرد و دومی پخش با تاخیر 15ساعته دیدار فرانسه و آلمان غربی از شبکه یک سیما و از ساعت 14 در پنج شنبه ای در خردادماه 38سال قبل  و در سال1361 بود.آن زمان نه روزنامه ورزشی بود و نه شبکه اجتماعی و نه اخبار ورزشی .دو روزنامه کیهان و اطلاعات هم بعداز ظهرها به کیوسک مطبوعات می رسیدندو هنوز کسی از نتیجه بازی خبری نداشت . 


شبکه یک سیما به جز برنامه ورزش و مردم که در ساعات پایانی شب پخش می شد، یک ساعت برنامه ورزشی در اوایل شروع پخش برنامه ها در روز پنج شنبه داشت ،در اقدامی بی سابقه این بازی پرگل در ادوار مراحل نیمه نهائی جام های جهانی را با تاخیری چندین ساعته پخش کرد تا دوستداران فوتبال را سیرآب کند.


فرانسه که دارای خط هافبکی بی نظیر به رهبری میشل پلاتینی و آلن ژیرس داشت و بعدها با حضور لوئیز فرناندز و ژان تیگانا تکمیل شد در برابر آلمانی قرار گرفت که کارل هاینس رومنیگه را بروی نیمکت می دید. بازی در حضور 70هزار تماشاگر در ورزشگاه رامون سانچز شهرسویل اسپانیا به قضاوت کورور هلندی برگزار شد .

 

 

 

آلمان ها گل اول بازی توسط پیر لیت بارسکی بعد از ریباند توپ کلاوس فیشر در دقیقه 17به ثمر رساندند.


فرانسه خیلی زود به پنالتی دست یافت و میشل پلاتینی دروازه هارولد تونی شوماخر دروازه بان آلمان و عموی شوماخر معروف راننده را باز کرد. خطای بد شوماخر در اواخر نیمه دوم  برروی باتیستون دفاع جلوی کشیده فرانسه در بیرون هجده قدم توسط داور مستحق اخراج شناخته نشد تا آلمان همچنان با 11نفر به مسابقه ادامه دهد.خطای زشت و بدون توپ شوماخر در حالی که پاتریک باتیستون به توپ ضربه زده بود بعدها به شدت مورد انتقاد اهالی فوتبال قرار گرفت و خود شوماخر نیز در کتاب "سوت آغاز" که نویسنده اش بود ندامت خود از این صحنه را اعلام کرد.

 


باتیستون با برانکارد به بیمارستان انتقال یافت و ماه ها مصدوم ماند تا فرانسه بازی را که می توانست در وقت های اضافه به اتمام برساند و به فینال برسد در ضربات پنالتی از دست بدهد . بازی با تساوی یک بر یک به وقت های اضافه رسید در آغاز وقت های اضافه دو گل تماشائی از تروسر در دقیقه 92و آلن ژیرس در دقیقه 98فرانسه را سه بریک پیش انداخت . اما تعویض طلائی یوپ دروال مربی فقید آلمان غربی و آمدن رومنیگه همه چیز را عوض کرد.

 

 

 


آلمان با گل دقیقه 102رومنیگه در کات بکی زیبا فاصله را کم کرد و در نهایت کلاوس فیشر سانتر ارسالی  هروست هروبش را با برگردانی زیبا در دقیقه 108به گل تساوی آلمان تبدیل کرد.


بازی 3بر3شده بود.تمام اندوخته های هیدالگو با بازگشت آلمان متخصص در کام بک دود شد و به هوا رفت ، تا در ضربات پنالتی آلمان که با پنالتی از دست رفته اولی اشتیلیکه از فرانسه عقب بود با هنرنمائی شوماخر و گرفتن دو پنالتی سیکس و ماکسیم بوسیس به فینال برسد .

 

 

 

این تلخ ترین شکست ممکن برای هیدالگو و تیمش بود؛بردی  که او آن را از داور بازی طلب دارد!

 


محمدرضا تقی خانی

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: برابر آلمان نیمه نهائی جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۶۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل اوضاع غزه بدتر از ویرانه‌های آلمان در جنگ جهانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، بورل در سخنانی در پارلمان اروپا، گفت: بیش از ۳۴ هزار نفر در غزه کشته شدند که بیشتر این افراد غیرنظامیان، زنان و کودکان بودند؛ دو برابر این آمار زخمی و ۷۵ درصد از جمعیت غزه آواره شده و در آستانه قحطی هستند.

وی با بیان اینکه جنگ در غزه ۱۹ میلیارد دلار به این منطقه خسارت زده است، افزود: بیش از ۶۰ درصد زیرساخت‌های فیزیکی در این منطقه آسیب دیده و ۳۵ درصد به طور کامل تخریب شده است.

بورل همچنین به آمار تلفات امدادگران در جنگ غزه اشاره کرد و گفت:‌ از هفتم اکتبر (پانزدهم مهر ماه) تاکنون حداقل ۲۴۹ امدادگر کشته شده‌اند که در میان آنها، ۱۸۱ کارمند سازمان ملل متحد بوده‌اند. (رژیم) اسرائیل همچنین به کاروان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی حمله کرد و هفت امدادگر را کشت؛ کسانی که به آسیب پذیرترین افراد در غزه کمک می کردند.

کشتار خبرنگاران در غزه از دیگر مسائلی بود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مورد اشاره قرار داد و افزود: ما از شمار روزنامه‌نگارانی که در جریان حملات اسرائیل کشته شده‌اند وحشت زده‌ایم؛ حدود ۱۰۰ روزنامه‌نگار طبق گزارش گزارشگران بدون مرز در کمتر از ۶ ماه کشته شدند. این میزان بی سابقه است.

وی اضافه کرد: ما همچنین نگران قانون جدیدی هستیم که به (رژیم) اسرائیل اختیار می‌دهد تا از فعالیت شبکه‌های رسانه‌ای خارجی جلوگیری کند. این قانون، همراه با عدم دسترسی به فعالیت رسانه‌ها در غزه، مایه نگرانی است.

بورل ادامه داد: ما باید یک بار دیگر تکرار کنیم که (رژیم) اسرائیل باید به قوانین بین‌المللی احترام بگذارد، اقدامات موقت دیوان بین‌المللی دادگستری را اجرا و حفاظت از همه غیرنظامیان را تضمین کند.

دیگر خبرها

  • صعود تایلند به فینال جام ملت‌ها/ امید افغانستان به جهانی شدن
  • پروژه مشترک آلمان و فرانسه برای تولید تانک‌های مدرن
  • استقبال موسیالا از پیوستن امباپه به بایرن مونیخ
  • موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم ام‌باپه به بایرن بیاید
  • دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • بورل: تخریب شهر‌های غزه از تخریب شهر‌های آلمان در جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • رئیس‌جمهور فرانسه پا به توپ شد! (عکس)‏
  • تقلای باشگاه پرهوادار آلمانی برای زنده ماندن
  • توپ گوستاو؛ بزرگ ترین قطعه توپخانه تاریخ به وزن ۱,۴۹۰ تن با گلوله های ۷.۵ تنی (+عکس)
  • بورل اوضاع غزه بدتر از ویرانه‌های آلمان در جنگ جهانی