Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@02:04:29 GMT

«جهش تولید» تهدیدِ تحریم را به فرصت تبدیل می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۱۱۲۶۱

«جهش تولید» تهدیدِ تحریم را به فرصت تبدیل می‌کند

گروه دانشگاه ایسکانیوز:مولفه‌های جهش تولید همان مؤلفه‌های "اقتصاد مقاومتی" و یا "تاب آوری اقتصادی" شامل: مردمی کردن اقتصاد، داشتن بنیان کردن اقتصاد، اتکا به منابع و ظرفیت‌های داخلی و عدالت محوری (یا توزیع درست منابع و فرصت‌ها) است.

اهمیت تولید جهش در سال جاری، به جهت تداوم تحریم‌ها و ترورهای اقتصادی توسط قطب‌های سیاسی اقتصادی (دشمنان) است که باید با جهش تولید این "تهدیدها" تبدیل به "فرصت" شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به معنای خاص کلمه تحریم اقتصادی یعنی اینکه کشور ما باید بداند که در تولید چه کالایی "تاب آوری" ندارد و باید تولید کند.

یعنی دشمن برای ما آسیب شناسی درست انجام داد که این کالاها باید توسط ما تولید شود! بنابرین نرخ بالای رشد تورم و بیکاری، عدم تاب آوری لازم در تولید برخی از کالاهای پیچیده و حتی عادی امّا اساسی، ایجاد ارزش افزوده و تولید کالاهای داخلی و نظیر بر اهمیت جهش تولید افزوده است.

دولت نیز باید نقش خود را در اقتصدد و سیاست تعییر دهد. در اقتصاد در اولویت اول استراتژی جایگزینی واردات و در اولویت بعدی توسعه صادرات را در برنامه خود قرار دهد. به عبارتی بجای واردات راهبرد جایگزینی واردات با محوریت اتکا به منابع و ظرفیت‌های داخلی اتخاذ کند و در گام بعدی، در صورت وجود مزیت نسبی و عدم وجود تقاضای داخلی به امر صادرات بپردازد.

همچنین در بعد سیاست بجای غرب محوری، کشورهای شرقی و همسایه‌ها را راهبرد تعاملات قرار دهد. مؤلفه‌هایی مانند توجه به واحدهای تولید و کارگاه‌ کوچک و متوسط، محور قرار دادن صنایع و کارگاه‌های کوچک روستایی با هدف اشتغال زایی و تولید، شبکه سازی مناسب جهت جلوگیری از قاچاق واردات بی‌رویه، آسیب‌شناسی و بازآفرینی شهرک‌های صنعتی، هدفمند کردن نقدینگی به سمت تولید و مهار نرخ رشد تورم، مبارزه با فساد و ... را باید در سطح محوربرنامه‌ها قرار داد.

نقش محوری مجلس نیز در جهش تولید از بدیهیات است. مجلس باید ضمن تنظیم زیرساخت‌های تولید از طریق خط مشی گذاری (قانون گذاری) برای رفع موانع تولید، باید دو راهبرد اصلی را در دستور قرار دهد: ابتدا قانون "ضرورت انشا" را جهت شفاف‌سازی در حوزه‌های مختلف را تصویب کرده که بزرگترن مشکل اقتصادی عدم شفافیت است و نقش نظارتی را طبق قانون به‌طور کامل عملی کند. علاوه بر آن "طرح تولید کالاهای پیچیده" که ابزار دست دشمن است را ارائه و به صورت قانون درآید تا اقتصاد بتواند در شرایط بحران، تنگناها و چالش‌ها تاب‌آوری لازم را داشته باشد.

نقش مردم در ذیل ریل گذاری‌ها مجلس و دولت قرار دارد. کار و تلاش، عدم اسراف، توسعه گرایی، شغل آفرینی، عدم پرداختن به مشاغل کاذب، و همراهی و همکاری با کارآفرینان، دولت مردان و مسئولان جهت جهش تولید نیز می‌تواند مؤثر باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و کارشناس اقتصاد و مدیریت توسعه

انتهای پیام/

108 / 167 جهش تولید اقتصاد مقاومتی مسعود احمدی دانشگاه آزاد ساری رهبر انقلاب گام دوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جهش تولید اقتصاد مقاومتی مسعود احمدی دانشگاه آزاد ساری رهبر انقلاب گام دوم جهش تولید تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها

به گزارش قدس آنلاین، بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ما همزمان و حتی شاید ساعتی پیش از باز شدن در سالن‌های هفده‌گانه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به عنوان بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین رویداد تجاری برای معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان به بازارهای جهانی، خیل عظیم بازدیدکنندگان ایرانی و خارجی در محوطه نمایشگاه و ورودی‌ها خودنمایی می‌کند؛ بازدیدکنندگانی که طبعاً به واسطه ترکیب چهره و رنگ پوست، لباس‌های ملی و محلی و یا کت و شلوارهای رسمی به آسانی امکان تشخیص «خارجی بودن» یا «هموطن بودن» را به بیننده می‌دهند.

تحریم، حریف توان و اراده ایرانی نیست
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران که از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برقرار است، خوشبختانه با استقبال چشمگیر استان‌ها و شرکت‌های داخلی و خارجی همراه بوده به طوری که فعالان حوزه‌های صنعت ساختمان و خدمات فنی، مهندسی و پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، فرش و صنایع ‌دستی و گردشگری، صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی در آن حضور به هم رسانده‌اند تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی خود عرصه تجارت خارجی کشور و بازارهای هدف برای محصولات وطنی را چابک‌تر، هموارتر و شفاف‌تر کنند.
در این گردهمایی بزرگ اقتصادی و تجاری  ۲هزار و ۵۰۰ تاجر از ۱۰۰ کشور و ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی داخلی حضور دارند.از سویی با توجه به حضور پررنگ استان‌ها به نظر می‌رسد رویداد بزرگ برای صاحبان صنعت و تولید در اقصی نقاط کشور به قدری انگیزه‌بخش بوده که غرفه‌هایی برای خود تدارک دیده‌اند تا از نزدیک هر آنچه در چنته دارند را برای معرفی به جامعه هدف ارائه کنند و به خوبی اثبات کنند میله‌های سخت و بلند تحریم هیچ گاه محکم‌تر و برافراشته‌تر از پرچم اراده صنعتگران و صادرکنندگان ایرانی و قوی‌تر از اراده دیپلماسی اقتصادی کشورمان برای توسعه ظرفیت‌ها و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، منطقه و بازارهای جهانی نیست.

حضور پرتعداد میهمانان خارجی در محوطه بیرونی سالن‌ها و همچنین غرفه‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به خوبی مؤید این واقعیت است که فرصت پنج‌روزه برگزاری این گردهمایی، علاوه بر معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی اقتصادی و تجاری کشور، امکان دستیابی بیش از پیش به ذائقه طرف‌های تجاری، آشنا شدن شرکت‌های ایرانی با توان و ظرفیت اقتصادی و تجاری میهمانانشان و بازاریابی به صورت رودررو و بی‌واسطه فراهم آمده است.

هدف گذاری یک میلیارد دلاری
بر اساس اظهارات مجریان نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حدود ۶۰درصد از تاجران حاضر در نمایشگاه سال گذشته برای نخستین بار به ایران سفر کرده بودند و پس از بازدید از نمایشگاه پنجم و آشنایی با توان و ظرفیت‌های تجاری شرکت‌های ایرانی، امسال حضور پررنگ‌تر و پرتعدادتری در نمایشگاه داشته‌اند.

ارقام منتشر شده از دستاوردهای نمایشگاه سال گذشته ایران اکسپو نشان می‌دهد در نتیجه قراردادهای منعقد شده میان طرف‌های ایرانی و خارجی بیش از یک میلیارد دلار صادرات محقق شده و بر این اساس انتظار می‌رود امسال رقم صادرات حاصل از این گردهمایی فراتر از رقم یک میلیارد دلار باشد.

نمایشگاه ششم ایران اکسپو ۲۰۲۴ در شرایطی بستری هموار برای متنوع‌تر شدن کالاها و گروه‌های کالایی صادراتی و افزایش آمار مقاصد و بازارهای صادراتی ایران فراهم آورده که همزمان با این رویداد شاخص تجاری، برنامه‌هایی برای بازدید از کارخانه‌های بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم پیش‌بینی شده و قرار است در این فرصت پنج‌روزه ۳هزار و ۵۰۰جلسه بی‌توبی (Business-to-Business) نیز برای فروش محصولات و خدمات بین شرکت‌ها برگزار شود.

فرزانه غلامی

دیگر خبرها

  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد