Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@18:09:50 GMT

قرنطینه خانگی را جدی بگیریم

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۱۵۱۸

قرنطینه خانگی را جدی بگیریم

این روزها شیوع کرونا در بیشتر کشورهای جهان و همچنین کشور ما، سبب شده تا شهروندان موضوع ابتلا به این ویروس را جدی بگیرند و از تضییع حقوق شهروندان جلوگیری کنند. قرنطینه یا در خانه ماندن و جلوگیری از سفرهای بی مورد یکی از بهترین راه های قطع انتقال این ویروس به دیگر شهروندان است که البته در برخی موارد عدم رعایت این نکات شکست کرونا را سخت تر و حتی غیرممکن می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت این نکته برای همه واضح است که نسخه واحد در دنیا در جهت مقابله با کرونا قطع زنجیره شیوع ویروس و به حداقل رساندن ترددها است که همگی باید به این امر مهم اهتمام بورزند. می‌بایست به احترام تلاش‌های شبانه‌روزی کادر درمانی که سرمایه انسانی کشور محسوب می‌شوند با تغییر رفتار خود به کنترل و کاهش مبتلایان کمک کرد زیرا هیچ فردی از کرونا مصون نیست و همه افراد جامعه در قبال مقابله با کرونا مسوولیت دارند و باید تأکید شود که حوزه سلامت تنها با همکاری مردم می‌تواند بر ویروس کرونا غلبه کند.

در همین ارتباط و به منظور آگاهی بخشی گسترده در سطح جامعه پویش های اجتماعی فراوانی راه اندازی شده است و از شهروندان می خواهند در خانه های خود بمانند. در فضای اینستاگرام نیز پویش هشتگ «قرنطینه_ خانگی_ را_ جدی_ بگیریم» همزمان با فرارسیدن نوروز ۹۹ و با هدف ترویج قرنطینه خانگی برای مقابله با ویروس کرونا به وسیله چند تن از کاربران و فعالان فضای مجازی راه‌اندازی شده است. این پویش می خواهد از طریق رسانه‌ به‌کمک مسوولان و مردم بشتابد. در این صفحه مجازی افرادی بسیاری همچون پزشکان، ورزشکاران، هنرمندان و... به کاربران آموزش های مختلفی ارایه می دهد تا در روزهای قرنطینه خود را سرگرم کنند. قرنطینه خانگی ضرورت این روزهای کشور است و باید برای این شرایط پیوست فرهنگی آموزشی مردمی تدارک دیده شود تا از هرگونه آسیبی جلوگیری شود. در ادامه نمونه‌هایی از پست‌هایی را که با هشتگ «قرنطینه_ خانگی_ را_ جدی_ بگیریم» در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر شده است، مشاهده می کنیم.

ورزش در خانه

یکی از ورزشکاران با پیوستن به این پویش یک برنامه را برای ورزش کردن کاربران در خانه ارایه می کند. او در پست خود در این صفحه مجازی نوشت: در منزل هایتان ۱۵ دقیقه ورزش کنید و اگر دستگاه پاور تن الکترود بر روی شکم خود نصب کرده اید، ورزش خود را طبق آن انجام دهید وگرنه در منزل راه بروید. توصیه دیگر او ورزش شنا است. ورزش شنا یک حرکت بسیار عالی و قدرتی است که تعداد زیادی از عضلات بالا تنه را درگیر می‌کند که بیشترین تأثیر را بر روی عضلات سینه، سرشانه و بازو دارد. برای انجام این حرکت باید بر روی شکم دراز بکشید و بعد از اینکه بدن را به طور کامل کشیدید، سعی کنید تعادل خود را به کمک پنجه‌های پا و همچنین دست‌ها حفظ کنید. برای شروع به طرف پایین بروید و سپس به بالا بیایید.

بازی خانواده ها با فرزندان 

یکی دیگر از کاربران در پستی نوشت: در خانه ماندن با روحیه خانواده‌های ایرانی به‌خصوص کودکان سازگار نیست و در خانه ماندن و قرنطینه کمی سخت به نظر می‌رسد. اما می‌توان این قرنطینه اجباری به دلیل شیوع کرونا و برای حفظ سلامتی را با انجام امورات سرگرم‌کننده به‌روزهایی شاد و متنوع تبدیل کرد تا افزون بر خانواده، کودکان ما نیز با این تجربه، به خاطراتی زیبا دست یابند. او چندین نوع بازی را داخل خانه برای دوران قرنطینه به خانواده ها آموزش داده تا در این روزها با فرزندان خود به آن بپردازند. تمرین تعادل یکی از این بازی ها است که می تواند برای بچه ها و کودکان نوپا بسیار عالی باشد و به آنها در بهبود مهارت های حرکتی و تعادل آنها کمک می کند. پرتاب سکه یا توپ، بولینگ داخل خانه، بازی با کلمات و حروف، بسکتبال با جوراب و... از این نوع دست بازی ها به شمار می رود.

معرفی فیلم های سرگرم کننده 

کاربر دیگری با معرفی چندین فیلم مهیج از مخاطبان خواست تا در این روزها به تماشای آنها بنشینند. او در پست خود در این پویش در اینستاگرام نوشت: بعضی‌ها می‌خواهند برای یکی دو ساعت هم که شده کلا از اخبارهای این جهان فارغ شوند. دل‌شان نمی‌خواهد فیلم‌های واقعی رئالیستی ببینند. دنبال یک دنیای جدید هستند که خود فیلمساز خلق کرده باشد. در سال‌های اخیر کارگردانان خلاقی بوده‌اند که ما را به دیدن جهان‌های فانتزی خودشان دعوت کرده‌اند. هتل بزرگ بوداپست، هوگو، اسب جنگی و... از جمله فیلم های معرفی شده به وسیله این کاربر است.

آموزش غذاهای جدید

یکی از کاربران در این صفحه اینستاگرامی نوشت: این روزها که گزینه فست فود و غذاهای بیرون از خانه را خیلی هایمان حذف کردیم، می توانیم کتاب های آشپزی قدیمی را از کمد بیرون بیاوریم و غذاهای جدید بپزیم. البته اینترنت هم منبعی بی انتها برای آموزش غذاهای ایرانی و خارجی است که چون وقت گیر و پرجزئیات هستند در روزهای عادی معمولا سراغشان نمی رویم. می توانید اعضای خانواده تان را با غذاهای جدید و سالم سورپرایز کنید. یک وعده غذا هم می تواند حوصله سر رفته شما را سر جایش برگرداند و هم ایده های جدیدی برای آشپزی به بقیه بدهد.

باید اذعان داشت که همکاری دستگاه‌های اجرایی و عموم مردم با مصوبات ستاد ملی و استانی مدیریت و مقابله با کرونا رضایت‌بخش است و امید است، شهروندان با راهبرد در خانه ماندن که مؤثرترین راه شکست کرونا است، عزم عمومی و همدلی جمعی داشته باشند تا زنجیره انتقال این بیماری هرچه سریع‌تر قطع شود.

برچسب‌ها کرونا قرنطینه اینستاگرام پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا قرنطینه اینستاگرام کرونا قرنطینه اینستاگرام خانه ماندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۱۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین، تندی مزه نیست و یک احساس درد است؛ تند بودن فلفل‌ به دلیل وجود کپسایسین (Capsaicin) است که با گیرنده‌های حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار می‌کند. از آنجا که مزه‌ای به نام تندی وجود ندارد، وقتی کپسایسین با مخاط دهان آغشته می‌شود مغز به طور اشتباه در آن قسمت احساس داغی می‌کند که این داغی بسته به نوع فلفل، و درصد کپسایسین موجود در آن فرق می‌کند. بر همین اساس در این مطلب روش‌های « رفع تندی غذا » و اینکه «چگونه تندی غذا را برطرف کنیم» را بررسی می‌کنیم.

از بین بردن تندی غذا با ۵ ترفند ساده

تندی غذا را چگونه بگیریم؟

برای کم کردن سوزش ناشی از کپسایسین دو راه وجود دارد، یا باید آن را جذب کرد یا باید رقیقش کرد. در مورد غذاها روش‌های زیادی برای کم کردن غلظت وجود دارد.

اگر هنگام پختن غذا، به طور ناخواسته فلفل و تندی غذا زیاد شد، چگونه تندی غذا را کم کنیم؟ آیا روش کم کردن تندی غذا را می‌دانید؟ هر ماده غذایی که مانند اسفنج عمل کند، می‌تواند کپسایسین را جذب کرده و تاثیر آن را کم کند. غذاهای سرشار از روغن و چربی می‌توانند کپسایسین را حل کنند، طوری که دیگر نتواند به گیرنده های عصبی متصل شود. چند روش اصولی و مطمئن برای کاستن تندی غذا وجود دارد:

۱. اضافه کردن لبنیاتی مانند شیر، خامه ترش یا ماست

اضافه کردن لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. اگر سس شما تند شد می‌توانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا تندی آن کم شود و خامه ترش یا ماست را همراه غذا استفاده کنید یا با غذا مخلوط کنید.

کپسایسین به راحتی در لبنیات حل می‌شود؛ در واقع چربی موجود در لبنیات، کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل کرده و باعث دور شدن از گیرنده‌های درد روی زبان می‌شود. از آنجا که چربی موجود در لبنیات، کاهنده تندی غذاست بنابراین باید از لبنیات پرچرب برای این منظور استفاده کرد. غذاهای مکزیکی و هندی و تایلندی اغلب خیلی تند هستند و شما می‌توانید در هنگام سرو این غذا ها از خامه ترش و ماست رایتا استفاده کنید.

۲. استفاده از جایگزین‌های لبنیات

اضافه کردن جایگزین های لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و نمی توانند از لبنیات استفاده کنند، می‌توانند از شیر نارگیل، شیر سویا، شیر بادام، شیر سویا و شیر برنج استفاده کنند. همه این مواد دارای چربی‌های گیاهی موثر در کاهش تندی غذا هستند.

۳. کره بادام زمینی می‌تواند تندی غذا را بگیرد

اضافه کردن کره بادام زمینی به غذا می تواند تندی غذا را بگیرد. چربی موجود در کره بادام زمینی اجازه نمی‌دهد کپسایسین به گیرنده‌های عصبی روی زبان متصل شود؛ از این رو باعث کاهش تندی غذا می‌شود.

۴. افزودن مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه به غذا

اضافه کردن مواد اسیدی به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. کپسایسین دارای خاصیت بازی است و اسید می‌تواند آن را خنثی کند، بنابرین اضافه کردن مقداری آبلیمو یا سرکه به غذای در حال پخت می‌تواند تندی غذا را به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. اما مواظب باشید مشکل جدید ایجاد نکنید! به اندازه غذا را ترش کنید! (اگر غذای شما ترش شد نگران نباشید! زیرا برای گرفتن ترشی غذا نیز راه چاره وجود دارد)

برای رفع تندی غذا با آبلیمو یا سرکه، پس از افزودن این مواد به غذا اجازه دهید تا غذای شما چند قل بزند تا آبلیمو به طور یکنواخت در همه مواد نفوذ کند و اثر تندی را از بین ببرد. راه دیگر آن است که غذا را به کلی از روی شعله بردارید مقداری لیمو تازه در آن بفشارید و اجازه دهید مدتی بگذرد.

۵. استفاده از گوجه فرنگی

اضافه کردن گوجه فرنگی یا آب آن به غذا باعث کاهش تندی غذا می‌شود. از آنجا که گوجه فرنگی دارای خاصیت اسیدی است، می‌تواند از تندی غذا بکاهد.

۶. رفع تندی غذا با سیب زمینی

افزودن سیب زمینی یا مواد نشاسته ای به غذا نیز می‌تواند تندی غذا را بگیرد. برنج ساده، نان، سیب زمینی و چیپس بهترین مواد نشاسته‌ای هستند که می‌توانند تندی را به خود جذب و فلفل را در همه جای غذا پخش کنند و به این شکل باعث کاهش احساس تندی غذا شوند. چنین مواد غذایی که دارای نشاسته هستند مانند اسفنج عمل می‌کنند و کپسایسین اضافی را به خود جذب می‌کنند. این مواد از سوختن دهان شما هنگام مصرف غذای تند جلوگیری نمی‌کنند اما از حس داغ شدگی به مرور زمان جلوگیری می‌کنند.

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده بودید که چرا غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو می‌شوند! در واقع علت این موضوع کاهش حس تندی هنگام میل این غذاهای تند است.

۷. افزودن آب قند

اضافه کردن آب و قند به غذا، می تواند در کاهش تندی غذا موثر باشد. آب و قند باعث رقیق شدن کپسایسین و کاهش تاثیر آن می‌شوند. شیره، شکر و عسل نیز در کاهش تندی غذا بسیار موثر هستند؛ در طبخ اکثر غذاهای آسیایی این روش بسیار پرکاربرد است. همچنین اگر شیرین بودن غذا را دوست ندارید، کم کم به آن شیرین کننده اضافه کنید تا طعم لذیذ غذا از بین نرود.

اگر ادویه غذا زیاد شد چی کار کنیم؟

۸. سایر روش‌ها

اضافه کردن مواد اولیه؛ بله! وقتی میزان مواد اولیه را زیاد کنید یعنی حجم فلفل غذا را کم کرده‌اید و این ساده‌ترین روش برای کاهش تندی غذا است.

کنار غذا گزینه های دیگری بچینید! غذای تند شده تان را می‌توانید با انواع سالادهایی که دارای طبع سرد هستند سرو کنید؛ به عنوان مثال: سرو ماست خیار، ماست و سیر، ماست موسیر و انواع سالاد فصل از بهترین راه‌ها جهت از بین بردن تندی غذا است. همچنین استفاده از مواد نشاسته‌ای مثل پوره سیب زمینی و برنج نیز بسیار کمک کننده است.

خارج کردن هر چه سریعتر فلفل ها! مسلما علت اصلی تندی غذا وجود تکه‌های فلفل داخل آن می‌باشد و به هر چه بیشتر به همراه غذا پخته شود طعم تندتری به غذا می‌دهد. بنابراین بهتر است قبل از پخت کامل غذا تکه‌های فلفل را غذا خارج کنید.

ترفندهای رفع تندی برخی غذاها ۱. رفع تندی آش رشته

اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه و کشک می‌تواند کمک کننده باشد.

۲. رفع تندی سوپ

برای رفع تندی سوپ مخصوصا سوپ‌هایی که بر پایه خامه و شیر هستند، می‌توانید از کمی شیر یا خامه استفاده کنید.

۳. رفع تندی قلیه ماهی، قورمه سبزی و خورش کرفس

اگر بیش از اندازه به غذایتان فلفل زده‌اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. تندی غذا از بین خواهد رفت.

۴. رفع تندی غذا با نوشابه

به غذاهایی مانند خورش مرغ و قیمه می‌توانید یک قاشق نوشابه اضافه کنید، اما تاثیر نوشابه برای کم کردن شوری غذا خیلی بیشتر از کاهش تندی است.

۵. رفع تندی آبگوشت

برای رفع تندی آبگوشت می‌توانید به ۴ روش عمل کنید:

اگر تندی آبگوشت غیرقابل تحمل نیست، می‌توانید در کنار آن از لبنیاتی مثل ماست و دوغ و مواد نشاسته‌ای مثل برنج و نان استفاده کنید. رقیق کردن آبگوشت نیز یکی از روش‌های ساده و آسان برای کاهش تندی آن است. برای رقیق کردن آبگوشت می‌توانید مقداری آبجوش به آن اضافه کنید و یا در قابلمه‌ای جداگانه مقدار کمی آبگوشت بدون فلفل و مواد تند بار بگذارید و در آخر طبخ، آن را به آبگوشت قبلی اضافه کنید.
اضافه کردن حبوبات و گوشت آبگوشت نیز می‌تواند تا حدودی تندی آن را کاهش بدهد.

افزودن مقداری آبلیمو یا سرکه به آبگوشت در حال پخت نیز می‌تواند تندی آن را بگیرد. اگر در حین پختن آبگوشت متوجه شدید که آبگوشت شما بیش از حد تند شده است، می‌توانید یک عدد لیمو ترش تازه در آبگوشتی که بر روی حرارت است، بیندازید و خوب هم بزنید تا تندی آن از بین برود.

سیب زمینی، مواد نشاسته‌ای و آب گوجه فرنگی یا خود آن نیز به کاهش تندی غذا کمک می‌کند. اگر سیب زمینی بیشتری در دسترس دارید، می‌توانید علاوه بر سیب زمینی خود آبگوشت، چند تکه‌ی دیگر سیب زمینی پوست گرفته و داخل آبگوشت بیندازید. پس از چند دقیقه، آن‌ها را خارج کنید. سیب زمینی همانند اسفنج عمل می‌کند و تندی غذا را به خود جذب می‌کند.

خواص فلفل

انواع فلفل مانند فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، فلفل سبز و قرمز دارای خواص زیادی هستند و استفاده از آنها می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشد:

فلفل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و از سلول‌ ها در مقابل رادیکال آزاد محافظت می ‌کند.
خاصیت ضد باکتریایی دارد و با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده، سیستم هاضمه را تقویت می کند.
تندی فلفل، سیستم قلبی عروقی را تحریک می کند و تسکین دهنده درد مفاصل و آرتروز است.
این ماده غذایی سرشار از ویتامین ث و کاروتن‌ است.

مضرات فلفل

فلفل در کنار تمام خواصی که دارد، دارای مضراتی نیز برای بدن است:

تماس فلفل با پوست باعث درد، قرمزی و تورم می شود.
خوردن فلفل و غذاهای تند، می‌تواند به بافت‌های دهان و معده آسیب برساند و باعث تشدید زخم معده و در برخی افراد ریفلاکس اسید معده ‌شود.
تماس فلفل یا بخار ناشی از غذای تند می‌تواند منجر به سوزش، قرمزی و ورم چشم شود.
مصرف مداوم غذاهای تند می‌تواند به غدد چشایی آسیب برساند و باعث شود فرد طعم غذاها را تشخیص ندهد. بنابراین فرد دیگر متوجه شدت تندی غذا نمی‌شود و تندی غذا آزارش نمی‌دهد.

سخن آخر

شستن محلی (مانند دست ها) که فلفل تند به آن مالیده شده با آب، باعث می شود که محدوده تماس با فلفل بیشتر شود. برای از بین بردن تندی فلفل باید به محل مورد نظر، روغن گیاهی یا کره، مالید و یا با مایع ظرفشویی، یا محلول سفیدکننده رقیق شستشو داد.

منبع: ستاره

کد خبر 849319 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم تغذیه

دیگر خبرها

  • باید سه امتیاز را از صنعت نفت بگیریم
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • رکورد جدید هالند: پنجمین بازیکن تاریخ لیگ برتر با ثبت ۱۰+ گل در بازی‌های خانگی و خارج از خانه
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • امید جدید پرسپولیسی‌ها برای صدرنشین: ذوبِ شکست‌ناپذیر!