Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@23:48:29 GMT

حق بر سلامت قربانی تحریم یک جانبه!

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۲۴۷۶۸

حق بر سلامت قربانی تحریم یک جانبه!

یکی از حقوقدانان کشومان از قربانی شدن حق بر سلامت به واسطه تحریم‌های یک جانبه غرب علیه کشورمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، حجت فیضی حقوقدان و از مدرسان دانشگاه در یادداشتی به موضوع حق بر سلامت و تحریم‌های یک جانبه غربی ها پرداخت.

در زیر این یادداشت را می خوانید:

با نگاهی به اصول و اهداف حقوق بین الملل می توان حق بر بهداشت و سلامت عمومی را از مصادیق بار ز آن و حقوق بشر دانست که اهمیت فوق العاده آن باعث تاکید بر آن در مواد 55 منشور ملل متحد،  25 اعلامیه جهانی حقوق بشر، مقدمه اساسنامه سازمان بهداشت جهانی و دیگر اسناد ملی و بین المللی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی مسئولیت حقوقی دولت ها و تعهد به احترام و حمایت و ایفاء حق بر سلامتی در این مختصر نمی گنجد اما اگر حقوق بین الملل، امروز به کمک ملت ها نیاید، چه زمان می توان به آن امیدوار بود.

امروزه جامعه جهانی بیش از پیش نیازمند اتحاد، همدلی و هبستگی آن گونه که در مقدمه منشور ملل متحدآمده است و آن را خواسته مردم ملل متحد دانسته است می باشد. اگر دولت ها در زمینه سلامت با یکدیگر همکاری نداشته باشند امکان مبارزه با فجایع بهداشتی نیست.

عملکرد دولت جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با بیماری کرونا نسبت به دیگر کشورها قابل انتقاد به نظر می رسد. لیکن قسمتی از آن متأثر از عدم همکاری و معاضدت برخی دولت ها با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مهم ترین کشورهای درگیر با این بیماری است. مساله ای که ریشه در تحریم های یک جانبه آمریکا دارد.

به اقرار بسیاری از زمامداران، کشورها به علت برخود تحکمی آمریکا از کمک کردن به ایران ولو در بخش بشر دوستانه بیم دارند. در این عرصه چگونه میتوان حسب اظهارات مقامات آمریکایی مدعی بود کالاهای پزشکی و دارویی معافیت تحریمی دارند.

موضوعی که انطباقی با موازین حقوق بین الملل ندارد و مانع تحقق آرمان های ملل متحد می باشد. عدم لغو تحریم خطری است که نه تنها آحاد جامعه ایران که همسایگان ما را نیز تهدید خواهد کرد.

متأسفانه شاهد آن هستیم، میراثی که زمانی ساخته پرداخته دانشمندانی چون امانویل کانت و ژان ژاک روسو بود هم اکنون بازیچه تصمیمات دولت های قدرت طلب است.

قدرت طلبی آمریکا بر کسی پوشیده نیست. اما آیا دولتمردان آمریکا برای رسیدن بدان مقصود توجهی به جان مردم دارند؟ اساساً چه توجیهی برای فشار به جمعیت برای کنترل دولت وجود دارد جز اینکه خواسته آمریکا تغییر رژیم (regim change) باشد که آن هم مغایر با موازین حقوق بین الملل است.  

گرچه هنوز در ساز و کار حقوق بین الملل برای به کارگیری زور اقتصادی توسط دولتی به جامعه جهانی تدبیری کارا تعبیه نشده است اما این مساله بیانگر آن است که دنیای ما با دنیای اندیشه های صلح جویانه بسیار فاصله دارد.

حقوق بین الملل نتوانسته است سیستم حقوقی افقی، بدون اقتدار عالیه را تثبیت نماید. این روزها با تبعات منفی زیاد خواهد گذشت، اما در فردای کرونا، جامعه جهانی باید به فکر استقرار نظم نوینی در دنیا باشد تا در آن یک کشور نتواند با تصمیمات خود، برای جان افراد تصمیم بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت حقوق بشر تحریم حقوق حقوق بین الملل حق بر سلامت یک جانبه دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۴۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • دولت نتانیاهو در حال سقوط است/ نیروهای حماس به مقاومت خود ادامه دهند
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا