Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  برای افرادی مشکوک به کبد چرب  آزمایش‌هایی مانند قند خون، چربی خون، شمارش گلبول قرمز و سفید، شمارش پلاکت و بررسی آنزیم‌های کبد تجویز می‌شود؛ اگر قند خون بالا باشد، درمان می‌شود همینطور اگر چربی خون بالا باشد قابل درمان است.

کسی که آنزیم‌های کبدی‌اش بالا است احتمال خطر بیشتر از زمانی است که آنزیم‌ها بالا نیست؛ در ادامه باید گفت که اگر آنزیم‌ها نرمال باشد هم نباید بیماری را رها کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملکرد‌های مختلف کبد چیست؟

کبد در ساخت هورمون، آلبومین و دخالت در ایمنی  موثر است همچنین تغییر در متابولیسم موادغذایی و دارو‌ها و دفع سموم بدن را انجام می‌دهد.

چه عواملی سلامت کبد را به خطر می‌اندازد؟

کبد در جریان بعضی بیماری‌های عمومی تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ اگر میزان چربی‌ها یا تری‌گلیسیرید در کبد حداقل ۵درصد باشد، کبد چرب است؛ علاوه بر آن وقتی سوخت و ساز چربی در کبد مختل شود، کبد چرب به وجود می‌آید. علت مقاومت به انسولین، وزن بالا، بی‌تحرکی، تری‌گلیسیرید بالا، افزایش سایز دورکمر وکاهش اچ ـ دی ـ ال خون هم همین عامل است.

مقاوم بودن نسبت به انسولین باعث می‌شود چربی‌ که باید از خون خارج شود در کبد ذخیره شود؛ در ادامه، پدیده التهاب در کبد ایجاد می‌شود که اگر فرد درمان نشود به دنبال التهاب و تجمع سلول‌های التهابی فیبروز ایجاد می‌شود و در اینجاست که کبد آسیب می‌بیند که ممکن است فرد به سرطان مبتلا شود.

حدود ۷تا۸ درصد افراد مبتلا به کبد چرب چاق نیستند؛ ورزش منظم روزانه که حداقل نیم ساعت در روز باشد بسیار مفید است. پیاده‌روی باید تند باشد، طوری که فرد تعریق داشته باشد و ضربان قلب او بالا برود البته پیاده‌روی معمولی گرچه موثر است، اما کافی نیست.

آیا افرادی که سابقه اعتیاد دارند، به کبد چرب مبتلا می‌شوند؟

اگر بیماری هپاتیت ویروسی نگرفته باشد به کبد چرب هم مبتلا نخواهد شد، مگر این که چاق باشند اما ارتباط مستقیم بین کبد چرب و اعتیاد وجود ندارد.


آیا فرد مبتلا به ام اس به کبد چرب مبتلا می‌شود؟

خیر ارتباطی مستقیم بین این دونیست اما اگر بیمار داروی استروئیدی مصرف کند و دچار افزایش وزن و بی‌تحرکی هم باشد، مستعد کبد چرب می‌شود.

آیا مصرف سیر، روغن گیاهی و استفاده از طب‌سنتی به درمان کبد چرب کمک می‌کند؟

بله این‌ موادغذایی کمک‌کننده است؛ اما تا به الان دارویی که ۱۰۰درصد موثر باشد، شناخته نشده است.

بیشتر بخوانید:مصرف چه مقدار شکلات تلخ در لاغری تاثیرگذار است؟

آیا ویتامین E در درمان کبد چرب مفید است؟

بله، اما شرایط خاصی برای مصرف آن وجود دارد؛ این که نمونه‌برداری از کبد انجام شود، بیماری پیشرفته باشد و فرد هم مبتلا به دیابت نباشد. در این صورت فقط با تجویز پزشک باید مصرف شود.

مصرف الکل

احتمالا این را از قبل می‌دانستید که نوشیدنی‌های الکلی برای کبد مضر است. کسانی که الکلی یا معتاد به الکل نیستند هم بسیار در خطرند. این ماده به سادگی می‌تواند یک فرد سالم را که هیچ خطری تهدیدش نمی‌کند مبتلا به کبد چرب کند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کبد چرب سرطان کبد دشمن کبد دخانیات مصرف الکل کبد چرب آنزیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • واکنش متفاوت دستیار رئیسی به رفتارهای تند پلیسی با بی‌حجابی | فیلم
  • عصبانیت ستاره یونایتد: دست از آزارم بردارید
  • دستور رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به دادستانها و فرمانده نیروی انتظامی
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی