Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@18:04:02 GMT

مصیبت تازه وارد شده بربودجه ایران

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۵۶۷۶

مصیبت تازه وارد شده بربودجه ایران

ساعت 24 - کارشناس اقتصادی رادیو فرانسه نوشته است درحالی که ایران در بودجه اولیه پیش بینی کرده بود روزانه یک میلیون بشکه نفت به قیمت هربشکه 50 دلار می فروشد حالا قیمت هربشکه نفت سنگین ایران دربازر 15 دلار شده است وبا توجه به سقوط تقاضای نفت معلوم نیست این رقم نیز محقق شود.

البته ایران تنها کشوری نیست که از روزهای سیاه کرونایی بازار نفت جهان اسیب می بیند بلکه کشورهای دیگری نیز با این مصیبت رو به رو شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش رادیو فرانسه  با گسترده‌تر شدن ویروس کرونا در جهان و خصوصاً در آمریکا، قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی باردیگر سقوط کرد.  قیمت هر بشکه نفت "وست تگزاس اینترمدیت" به کمتر از ۲۰ دلار رسید و قیمت هر بشکه نفت خام "برنت" به زیر ۲۳ دلار رسید که کمترین نرخ از سال ۲۰۰۲ میلادی است.گسترش اپیدمی کرونا مهم‌ترین عامل سقوط قیمت نفت است. قیمت هر بشکه نفت برنت، طی یک ماه گذشته به دلیل سقوط تقاضای جهانی ناشی از توقف بسیاری از فعالیت های اقتصادی در جهان مانند پروازهای مسافربری و تردد خودروها، با یک سقوط ۵٣ درصدی روبرو شده است.اظهارات بسیار کم خوشبینانه اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا  درباره امکان ازسرگیری مجدد فعالیت‌های اقتصادی آمریکا در نیمه آوریل هم در سقوط  قیمت نفت تأثیر گذاشته است.از سوی دیگر، پشت سر گذاشتن  نقطه اوج اپیدمی کرونا به معنی ناپدید شدن خطر ویروس کرونا نیست. در عمل راه‌اندازی دوباره روند تولید با توجه به تدوام ویروس و بازیابی تعاملات تجاری و رسیدن به نقطه  قبل از آغاز اپیدمی کرونا، چندین ماه طول خواهد کشید. افزون بر این با توجه به شرایط مالی بد بسیاری از شرکت ها و ورشکستگی تعداد بسیاری از آنها، بازیافتن شرایط گذشته به رغم طرح‌های بسیار گسترده کمک برای تحرک اقتصادی، به آسانی میسر نخواهد شد و نیاز به زمانی بسیار طولانی‌تر دارد.

جنگ نفتی عربستان و روسیه

جنگ نفتی بین عربستان سعودی و روسیه و به طور کلی داوهای ژئوپلتیک بین سه تولیدکننده بزرگ نفت در جهان، یعنی عربستان سعودی، روسیه و آمریکا به مشکلات بزرگ پیش‌آمده ناشی از گسترش ویروس کرونا اضافه شده است و چشم انداز نسبتاً تاریکی را در کوتاه و میان مدت برای بازار جهانی نفت رقم می زند.توافق اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه، در اوایل مارس که تصمیم داشتند روزانه یک و نیم میلیون بشکه‌ از تولید خود بکاهند، با اختلاف میان عربستان و روسیه شکست خورد. متعاقب آن بازارهای مالی جهان سقوط کرد که تا امروز ادامه داشته است.تولید روزانه نفت عربستان در ماه‌های گذشته به طور متوسط ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بود ولی این کشور تصمیم دارد  تا از اول ماه آوریل تولید روزانه خود را افزایش دهد و با تخفیف روانه بازار جهانی کند. این کشور ۱۲ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید دارد.با توجه به کاهش بسیار شدید تفاضای جهانی نفت ناشی از گسترش ویروس کرونا، افزایش تولید عربستان و روانه کردن آن به بازارهای جهانی اشباع شده موجب کاهش بیشتر قیمت نفت در جهان خواهد شد.

 رایگان ببرید

هم اکنون نفت ذخیره شده نزد شرکت‌های تولیدکننده نفت شیل آمریکا آنقدر زیاد است که به گفته بلومبرگ این شرکت ها برای خلاص شدن از هزینه انبارداری حاضرند که نفت ذخیره خود را با قیمت منفی بفروشند. یعنی نه تنها وجهی دریافت نکنند، بلکه مبلغی هم به خریدار پرداخت کنند تا از هزینه زیاد انبارداری خلاص شوند.سقوط قیمت نفت موجب بروز بحران اقتصادی در بسیاری از کشورهای تولید کننده می‌شود.تداوم سقوط قیمت به اقتصاد کشورهای آفریقایی تولیدکننده نفت مانند نیجریه و الجزایر هم لطمه بزرگی وارد کرده است. افزون بر آنها کشورهای دیگر در جهان مانند قزاقستان و ونزوئلا نیز که به  شدت به درآمدهای نفتی  وابستگی دارند، با عمیق شدن بحران در اقتصادهای خود روبرو خواهند شد.وضعیت اقتصادی ایران که تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارد، از بقیه کشورهای جهان خراب‌تر است. سقوط قیمت نفت به حدود ٢٠ دلار در هر بشکه در حالی است که در ایران پیش‌بینی اولیه بودجه سال ١٣٩٩ را بر مبنای صادرات  یک میلیون بشکه نفت و با قیمت ۵٠ دلار در هر بشکه بسته شده است. این درآمد به هیچ‌وجه با واقعیات کنونی، امکان تحقق نخواهد داشت و دولت احتمالاً مجبور خواهد شد برای جبران کسری بودجه، دست به منابع "صندوق توسعه ملی" دراز کند و یا از بانک مرکزی استقراض کند.بر اساس داده‌های اخیر سایت نفتی "اویل پرایس"، قیمت "نفت سنگین" ایران در سبد نفتی اوپک به زیر ١۵ دلار در هر بشکه سقوط کرده است؛ تازه این در حالی است که با توجه به تحریم‌ها خریداری برای نفت ایران در بازر سیاه باشد. با قیمت ١۵ دلاری برای تحقق پیش‌بینی بودجه ٩٩، ایران باید بیش از ٣ میلیون بشکه در روز نفت بفروشد تا پیش‌بینی درآمدهای لایحه بودجه سال ٩٩ این کشور محقق شود؛ امری  که محال خواهد بود. در همین حال ایران یکی از کانون های اصلی ویروس کرونا در جهان است و دولت این کشور برای مقابله با این بحران ١٠٠ هزار میلیارد تومان به هزینه‌های جاری دولت در سال جدید اضافه کرده است.صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده در مجموع حدود ۸۰ کشور، از جمله ایران از این سازمان درخواست کمک مالی کرده‌اند که بی‌سابقه است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: میلیون بشکه ویروس کرونا سقوط قیمت قیمت نفت پیش بینی بشکه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود

وزارت اقتصاد روسیه قیمت هر بشکه نفت را در بودجه فدرال برای بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ میلادی ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس تازه‌ترین چشم‌انداز مشاهده‌شده از سوی این خبرگزاری، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را برای قیمت صادرات نفت خام در سه سال آینده، به ازای هر بشکه ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

براساس این برآورد که به‌منظور تهیه و تدوین بودجه فدرال استفاده می‌شود، قیمت نفت در برآوردهای پیشین برای سال ۲۰۲۴، ۷۱ دلار و ۳۰ سنت، برای سال ۲۰۲۵، ۷۰ دلار و ۱۰ سنت و برای سال ۲۰۲۶، ۷۰ دلار در نظر گرفته شده بود.

روسیه در پی تنش‌های مسکو - کی‌یف، با تحریم‌های بی‌شماری از سوی غرب ازجمله محدودیت در خرید محموله‌های نفت خام این کشور و نیز اعمال سقف قیمتی ۶۰ دلار برای هر بشکه روبه‌رو شده است.

بازنگری کاهشی احتمالاً فشار بیشتری را بر بودجه روسیه وارد می‌کند و احتمال دارد که این کشور با کسری ۶.۵۶ میلیارد دلاری یا ۰.۳درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماه نخست روبه‌رو شود.

بااین‌حال، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز روسیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴، به‌دلیل افزایش قیمت‌ها ۷۹.۱درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بوده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به اتحادیه اروپا و ترکیه، در سال جاری میلادی به ازای هر هزار مترمکعب ۲۹۷.۳ دلار، برای سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۸۵.۸ دلار و برای سال  ۲۰۲۶ میلادی ۲۷۶.۱ دلار پیش‌بینی شده بود که اکنون، براساس تازه‌ترین برآوردها، این ارقام به‌ترتیب برای سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ میلادی ۳۲۱.۷ دلار، ۳۰۸.۳ دلار و ۲۹۶ دلار پیش‌بینی شده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به مقصد چین نیز کاهش یافته است.

براساس پیش‌بینی توسعه اجتماعی - اقتصادی روسیه تا سال ۲۰۲۷، صادرات نفت روسیه امسال اندکی افزایش یافته و از ۲۳۸ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ به ۲۴۰ میلیون تن (روزانه ۴.۸ میلیون بشکه) رسیده است.

دیگر خبرها

  • کنایه تلخ فوتبالیست دوست‌داشتنی سابق درباره قیمت دلار | فیلم
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سقوط آزاد قیمت تارا و ۲۰۷
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت