Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@22:00:20 GMT

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام هک شد

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۷۶۸۷

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام هک شد

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، به‌دلیل متن باز بودن تلگرام، این اپلیکیشن قابلیتی دارد که می‌توان به‌راحتی برنامه‌ای جدید روی آن نوشت و از این رو پوسته‌های فارسی تلگرام از جمله تلگرام طلایی و هاتگرام توانستند بدون فیلترینگ به فعالیت خود ادامه دهند و تنها با تفاوت‌هایی جزئی مانند فیلتر شدن برخی از کانال‌ها روبه‌رو بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه مهم‌ترین تفاوت نسخه‌های فارسی تلگرام در مقایسه با پیام‌رسان‌های ایرانی، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود و کاربران با نصب نسخه‌های فارسی هم قادر به برقراری ارتباط با کابران تلگرام اصلی بودند، اما کارشناسان امنیتی از همان ابتدا به مردم توصیه کردند از استفاده از این پوسته‌های غیررسمی خودداری کنند، زیرا صرف نظر از خلاء قانونی استفاده از اپلیکیشن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی بدون فیلترشکن و در سایه تلگرام اصلی، این موضوع مطرح بود که از نظر امنیتی امکان شنود کل چت‌ها و اطلاعات در این اپلیکیشن‌ها وجود دارد.

هرچند با گذشت چند ماه از فیلترینگ تلگرام و جولان نسخه‌های غیررسمی، فرصتی به آن‌ها داده شد که به یک پیام‌رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند و این فرصت چندین بار تمدید شد و حتی مورد انتقاد مسوولان قضایی هم قرار گرفت، اما در نهایت بدون اینکه برخوردی با این پیام‌رسان‌های وابسته به تلگرام شود و یا بتوانند استقلالی کسب کنند، گوگل‌پلی آب پاکی را روی دست این اپلیکیشن‌ها ریخته و اعلام کرد آن‌ها را به دلایل امنیتی از فروشگاه خود حذف کرده است.

این موضوع واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت. برخی به سیاست‌های گوگل برای حذف اپلیکیشن‌های فارسی اعتراض داشتند و محمدجواد آذری جهرمی ـ. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ـ. هم در دی ۹۶ اعلام کرده که «همه پوسته‌های فارسی تلگرام فاقد امنیت‌اند.» و البته پیش از آن عنوان شده بود که وزارت ارتباطات درباره فعالیت این دو پیام‌رسان تصمیم‌گیر نبوده و حمایتی از فعالیت آن‌ها نداشته و تابع تصمیمات شورای عالی فضای مجازی بوده است.

از طرفی در حالی که با حذف نسخه‌های فارسی تلگرام از گوگل‌پلی، برخی کانال‌های تلگرامی به کاربران توصیه کردند که برای ادامه فعالیت اپلیکیشن‌هایی مانند هاتگرام و تلگرام، آنتی‌ویروس خود را غیرفعال کنند، کارشناسان امنیتی به‌شدت مخالف چنین نظراتی بودند و غیرفعال کردن سپر‌های محافظتی در برابر ویروس‌ها و باج‌افزار‌ها را راه‌حل منطقی و مناسبی ندانستند و حتی غیرفعال کردن قابلیت امنیتی گوگل برای نصب دوباره تلگرام‌های ایرانی را به غیرفعال کردن آنتی‌ویروس تشبیه کردند که می‌تواند اثرات مخرب امنیتی داشته باشد.

اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر تلگرام لو رفت

کشمکش‌ها درباره تلاش برای مستقل شدن هاتگرام و طلاگرام از تلگرام پس از حذف این پوسته‌های فارسی از مارکت آنلاین گوگل ادامه داشت و، اما درنهایت حتی با وجود طرفداری مدیران آن‌ها به نتیجه‌ای نرسید، تا جایی که روز گذشته اعلام شد اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام در سایت‌های بازار سیاه درحال فروش است. اطلاعاتی که به نظر می‌رسد شامل شماره تلفن و شناسه‌های کاربری می‌شود و از طریق نسخه‌های غیررسمی تلگرام جمع‌آوری شده است.

بر اساس اطلاعات وب‌سایت Comparitech، این داده‌ها توسط گروهی به نام «سامانه شکار» روی سرور Elasticsearch قرار گرفته که برای دسترسی به آن هیچ‌گونه رمز عبور و احراز هویتی لازم نبوده است و البته این داده‌ها در ۲۵ مارس، پس از آنکه یک محقق امنیتی به نام باب دیاچنکو این موضوع را گزارش داده، از این سرور حذف شده‌اند.

تلگرام در واکنش به این موضوع اعلام کرده که نشت داده‌ها از طریق تلگرام‌های غیررسمی صورت گرفته که با این شرکت سازگاز نبوده‌اند. تلگرام یک برنامه منبع باز است و به اشخاص ثالث اجازه می‌دهد نسخه‌های خود را تهیه کنند. از آنجا که برنامه رسمی تلگرام در ایران مسدود شده است، بسیاری از کاربران به استفاده از نسخه‌های غیررسمی می‌پردازند. سخنگوی این شرکت می‌گوید: متأسفانه با وجود هشدار‌های ما مردم ایران هنوز از برنامه‌های تاییدنشده استفاده می‌کنند. برنامه‌های تلگرام منبع باز هستند و بنابراین استفاده از برنامه‌های رسمی ما که از ساختار‌های قابل اطمینان پشتیبانی می‌کنند، مهم است.

در شرایطی که ویروس کرونا در جهان شیوع یافته و ایران هم یکی از کشور‌هایی است که با این ویروس دست و پنجه نرم می‌کند، شاید آخرین چیزی که کاربران در ایران به آن نیاز دارند، اطلاع از نشت داده‌هایشان باشد، اما در صورت صحت این خبر، بسیاری از اطلاعات شخصی کاربران شامل نام کاربری، شماره تلفن و داده‌های اساسی دیگر در معرض خطر قرار دارد؛ البته تاکنون از طرف مسوولان ایرانی واکنشی به این خبر داده نشده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس نوروز 99 جهش تولید مناجات شعبانیه روز جمهوری اسلامی تلگرام غیر رسمی هکر تلگرام طلایی کروناویروس نوروز 99 جهش تولید مناجات شعبانیه روز جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۷۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از گیزموچاینا، از ماه ها قبل شایعات درباره پتانسیل یکپارچه سازی هوش مصنوعی در سری آیفون ۱۶ و iOS۱۹ وجود دارد. اما اکنون اخباری جدید در این باره منتشر شده است. طبق گزارش ها اپلیکیشن های اصلی iOS (زافاری، اسپات لایت سرچ، سیری، ایمیل و مسجز) همه با هوش مصنوعی ارتقا می یابند. به نظر می رسد ابزار جدید یک مدل زبانی بزرگ به نام آژاکس (Ajax)باشد.

این سیستم می تواند در پاسخ به داده های ورودی کاربر، جملاتی کامل را به سرعت تولید کند. همچنین طبق گزارش ها آژاکس می تواند متن را تحلیل کند و چند پاسخ ارائه و آنها را براساس صحت و مرتبط بودن دسته بندی کند.

علاوه بر آن مدل زبانی بزرگ مذکور می تواند واژه ها و عبارت های کلیدی را شناسایی کند تا خلاصه ای در اپلیکیشن های زافاری و مسجز بسازد. در زافاری ۱۸ ویژگی جستجوی هوشمند به کاربران اجازه می دهد تا خلاصه هایی از صفحات وب تهیه کنند.

علاوه بر این موارد اپل مدل هوش مصنوعی خود را با دستگاه ها و اپلیکیشن های مختلف یکپارچه می کند. طبق گزارش ها این هوش مصنوعی می تواند شماره تماس های دفترچه تلفن کاربر را در پیام های متنی شناسایی کند و اطلاعات مرتبط با اپ تقویم را نیز استخراج کند تا پاسخ هایی متناسب بسازد.

البته سیری نیز از هوش مصنوعی بهره می برد و طبق گزارش این دستیار صوتی احتمالا خلاصه هایی ساده یا پاسخ هایی براساس محتوای پیام ها فراهم می کند. این قابلیت ها روی دستگاه فعال می شوند و از سوی دیگر قابلیت های پیچیده تر مانند تولید خلاقانه متن یا تحلیل عمیق احتمالا به ابر رایانشی متکی خواهد بود. در این میان شایعاتی مبنی بر آن وجود دارد که اپل مشغول بررسی شراکت با اوپن ای آی و گوگل برای ارائه چنین قابلیت هایی است.

اما طبق گزارش جدید این شرکت فناروی به شدت روی حریم خصوصی کاربر متمرکز و به دنبال روش هایی برای به حداقل رساندن پردازش داده ها در ابر رایانشی است.

کد خبر 6096992 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • فیشینگ حرفه‌ای در عظیمیه کرج دستگیر شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • درز اطلاعات محرمانه ارتش آلمان در اینترنت
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در عظیمیه کرج
  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • این دانشگاه مشهور ایرانی برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا اعلام آمادگی کرد!