Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@21:29:35 GMT

خوراکی‌های ممنوعه برای زنان باردار

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۰۷۶۲

خوراکی‌های ممنوعه برای زنان باردار

از همان شروع بارداری اغلب زنان سعی دارند تا مراقب استفاده کردن از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های غیر مجاز در این دوران باشند. احتمالا توصیه‌های متفاوتی هم از اطرافیان به آن‌ها می‌شود. البته در کنار مصرف غذا‌های مفید باید مراقب باشند که از خوردن برخی خوارکی‌ها و نوشیدنی‌های مضر، دست‌کم در این دوران اجتناب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما را با بعضی از خوردنی‌های ممنوعه در این دوران آشنا می‌کنیم.

خوردن برخی ماهی‌ها ممنوع!
جیوه موجود در انواع ماهی‌ها، رشد مغز جنین را مختل می‌کند. برخی از ماهی‌ها از جیوه بیشتری برخوردارند که بهتر است در فهرست ممنوعه ما قرار بگیرند. اغلب با شروع بارداری برخی از مادران به‌کلی از خوردن ماهی خودداری می‌کنند. از آن جا که وجود ماهی در رژیم غذایی مادر باردار لازم است، توصیه می‌شود انواع ماهی‌های پرورشی و ماهی‌های کوچک رودخانه‌ای مثل قزل‌آلا، سالمون و ماهی سفید را در رژیم غذایی خود داشته باشند. این ماهی‌ها منبع بسیار خوبی از اسید‌های چرب امگا ۳ و برای مادر و جنین مفید است.

چای و قهوه را به اندازه مصرف کنید
بدون‌شک این نوشیدنی‌ها به حس آرامش در شما منجر می‌شود، اما به‌دلیل کافئین بالا در آن، نباید زیاد مصرف شود. اگر نمی‌توانید این نوشیدنی‌ها را به طور کامل حذف کنید بهتر است مصرف آن را تا حد زیادی کاهش بدهید به‌خصوص در سه‌ماه اول بارداری. مصرف مداوم قهوه باعث تنگ‌تر شدن عروق خونی می‌شود و در نتیجه جریان خون در بدن مادر و جنین کاهش می‌یابد. از طرفی ترکیبات موجود در کافئین باعث جذب کم آهن می‌شود که برای رشد جنین بسیار مهم است.

با تخم‌مرغ خام یا نپخته خداحافظی کنید
تخم‌مرغ منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است و باید آن را بخورید. اما تخم‌مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه افراد خطرناک‌تر است. تخم‌مرغی را خریداری کنید که در یخچال نگهداری می‌شود و شکستگی یا ترک ندارد. تخم‌مرغ را به صورت کاملا آب‌پز شده بخورید. بسیاری از دسر‎های خانگی و سس‌های سالاد حاوی تخم‌مرغ خام هستند، از خوردن‌شان صرف‌نظر کنید.

بی خیال نوشیدنی‌های گاز‌دار و انرژی‌زا شوید
با نوشیدن مقدار کمی از این نوشیدنی‌ها اتفاق خطرناکی رخ نمی‌دهد، ولی عادت به خوردن روزانه این دسته از نوشیدنی‌ها، به دلیل کافئین موجود در آن، احتمال خطر زایمان زودرس را به همراه دارد.

دور سوسیس و کالباس را خط بکشید
این فراورده‌های گوشتی حاوی نیترات است، این ماده نگه‌دارنده که باعث پیشگیری از رشد باکتری‌ها می‌شود خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش می‌دهد. وجود باکتری لیستریا در این فراورده‌های گوشتی بزرگ‌ترین تهدید برای خانم‌های باردار محسوب می‌شود، چون آن‌ها به دلیل تغییرات هورمونی، بیشتر در معرض آسیب این قبیل باکتری‌ها هستند.

خوراکی‌ها و تنقلات خیابانی را خودتان تهیه کنید
اگر هوس خوراکی‌های شیرین، ترش و تند خیابانی مثل ذرت مکزیکی، لبو، باقلا و انواع ترشک و لواشک کردید، دستور تهیه‌شان را به صورت آنلاین پیدا و آن‌ها را در خانه تهیه کنید. این مواد غذایی خطر عفونت‌ها، مشکلات معده و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهند.

غیرپاستوریزه‌ها را کنار بگذارید
مصرف لبنیات در بارداری نباید نادیده گرفته شود. بهتر است از مصرف پنیر‌هایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و دیگر محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنید. این محصولات در صورت پاستوریزه نبودن ممکن است آلوده به لیستریا باشند، (باکتری که منجر به مسمومیت غذایی می‌شود). پنیر‌های نرم مثل پارمزان و چدار، چون باکتری‌هایشان به طور طبیعی کشته نشده است برای زنان باردار با سیستم ایمنی ضعیف، مضر هستند مگر این که از شیر پاستوریزه تولید شده باشند.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت تغذیه ناسالم دوران بارداری نوشیدنی ها خوراکی ها ماهی ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۰۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

با پیروی از رژیم غذایی تقویت‌کننده استخوان‌ها می‌توانید از استخوان‌هایی قوی و سالم بهره‌مند شوید و به پوکی استخوان مبتلا نشوید. اگر هم دچار این بیماری هستید، باز هم می‌توانید با مصرف خوراکی‌های مناسب و البته در کنار ورزش، این مشکل را حل کنید.

مواد خوراکی تقویت‌کننده استخوان‌های بدن

۱. سبزیجات

سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که با تحریک سلول‌های استخوانی، بافت‌های استخوانی تشکیل داده و استخوان‌ها را محکم می‌کنند. سبزیجات سبز و زرد می‌توانند تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را افزایش دهند.

۲. پروتئین

مصرف پروتئین به مقدار کافی برای داشتن استخوان‌های سالم بسیار مهم است. در حقیقت ۵۰درصد استخوان‌ها از پروتئین تشکیل شده است. مصرف کم پروتئین از جذب کلسیم می‌کاهد و استخوان‌ها را ضعیف و شکننده می‌کند. البته مصرف بیش از حد پروتئین هم موجب افزایش بیش از حد کلسیم در استخوان‌ها و نشت آن به درون خون و اسیدیته شدن بدن می‌شود. هر روز باید در برابر هر کیلو وزن بدن، ۲ گرم پروتئین مصرف شود. مثلا اگر فردی ۵۵ کیلوگرم وزن دارد باید روزانه ۱۱۰ گرم پروتئین مصرف کند.

۳. کلسیم

کلسیم مهم‌ترین ماده معدنی استخوان است و بیشتر مردم باید روزانه ۱۰۰۰میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند که البته این مقدار در زنان مسن به ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسد. دانه‌ها، پنیر، ماست، ماهی‌های ساردین و سالمون، حبوبات و عدس، بادام، برخی سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم‌پیچ و ریواس مملو از کلسیم هستند.

۴. مصرف مقدار کافی ویتامین‌های D و K

وجود این دو ویتامین برای داشتن استخوان‌های قوی بسیار ضروری است.

 ویتامین D به جذب کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند و کمبود آن موجب کمبود کلسیم و ضعف در استخوان‌ها می‌شود. ماهی‌های پرچرب مانند سالمون، ساردین، شاه‌ماهی و خال‌مخالی، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم‌مرغ برای تامین ویتامین D مفیدند.

ویتامین K هم با افزایش تولید پروتئین استئوکلسین، به تشکیل بافت‌های استخوانی کمک می‌کند. کلم‌پیچ، اسفناج، بروکلی، جگر گاو، مرغ، لوبیا سبز و آووکادو سرشار از ویتامین K هستند.

۵. منیزیم و روی

علاوه‌بر کلسیم، منیزیم و روی برای تقویت استخوان‌ها مهم هستند. منیزیم موجب فعال شدن ویتامین D و افزایش جذب کلسیم می‌شود. شکلات تلخ، آووکادو، آجیل، حبوبات، توفو، غلات کامل و برخی از ماهی‌های چرب مملو از منیزیم هستند.

همچنین مقدار کمی روی برای تشکیل مواد معدنی استخوان‌ها لازم است. گوشت قرمز، دانه‌ها، آجیل، شکلات تلخ، لبنیات، تخم‌مرغ، غلات کامل، برخی از سبزی‌ها مانند کلم‌پیچ و لوبیا سبز حاوی روی هستند.

با مصرف مواد غذایی اشاره شده در این مقاله می‌توانید استخوان‌هایتان را تقویت کنید. البته فراموش نکنید که برای درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان باید از غذا‌های پرنمک پرهیز کنید. مصرف بیش از حد نمک بدن را وادار به رهاسازی کلسیم می‌کند که برای استخوان‌ها مضر است؛ بنابراین از مصرف مقدار بالای سدیم پرهیز کنید. همچنین کافئین، مصرف افراطی ویتامین A و مصرف بیش از حد حبوبات و عدس برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مضر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • اگر می‌خواهید انرژی تان زیاد شود این خوراکی‌ها را ناشتا بخورید!
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند