Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@23:35:23 GMT

مهمترین وعده های آموزش عالی که در سال ۹۸ محقق نشد

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۱۴۳۳

مهمترین وعده های آموزش عالی که در سال ۹۸ محقق نشد

به گزارش خبرنگار مهر، سال ۹۸ با تمام فراز و نشیب هایی که داشت به پایان رسید، در این مدت دانشگاهیان وعده های بسیاری را از مسئولان آموزش عالی شنیدند که برخی از این وعده ها اجرایی نشده و به سال ۹۹ موکول شد.

برخی از این وعده ها که بارها اعلام شد ولی اجرایی نشد به شرح زیر است:

طرح ساماندهی آموزش عالی

طرح ساماندهی آموزش عالی بند سوم از سند آمایش آموزش عالی است که بحث ادغام و تجمیع مؤسسات آموزش عالی نیز در این بند دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری و معاون آموزشی سابق وزارت علوم بارها در اوایل سال ۹۸ اعلام کرده بودند که طرح اولیه ساماندهی آموزش عالی تهیه شده و سال ۹۸ اجرایی و پیاده می‌شود.

این در حالی است که این طرح اواخر سال ۹۸ نهایی و ابلاغ و اجرای آن به سال ۹۹ موکول شد.

ادغام داوطلبانه مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی

یکی از دستورالعمل هایی که قرار بود امسال توسط معاونت آموزشی وزارت علوم اجرایی شود، دستورالعمل پیشنهادی مبنی بر ادغام داوطلبانه مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی بود که با وجود اینکه برخی از موسسات بزرگ غیرانتفاعی آمادگی خود را برای ادغام اعلام کردند، وزارت علوم اعلام کرد، برای ادغام موسسات غیرانتفاعی ثبت شده به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز داریم بنابراین اجرای این دستورالعمل هم به سال ۹۹ موکول شد.

حذف تکمیل ظرفیت

مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی سابق وزیر علوم یکی از مهمترین برنامه‌های معاونت آموزشی در سال ۹۸ را حذف تکمیل ظرفیت عنوان کرده بود این در حالی است که با درخواستهای برخی دانشگاهها امسال نیز مانند سال های گذشته تکمیل ظرفیت در برخی از دانشگاه ها اجرا شد.

تقاضامحور کردن پروژه‌های تحصیلات تکمیلی علوم انسانی

یکی دیگر از برنامه‌های حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم که قرار بود در سال جاری اجرایی و نهایی شود، تقاضامحور کردن پروژه‌های تحصیلات تکمیلی علوم انسانی بود. ساز و کار اجرایی شدن این وعده در سالی که گذشت مشخص نبود و معلوم نیست چقدر از این پروژه اجرایی شده است.

طرح اخلاق آموزشی در دانشگاه ها

یکی دیگر از طرح هایی که در وزارت علوم مطرح شد، تدوین منشور اخلاق آموزشی بود که طرح اولیه آن با همکاری انجمن اخلاق کاربردی تهیه شد و قرار بود پس از انجام اصلاحات در سال جاری اجرایی شود که خبری مبنی بر نهایی و اجرایی شدن آن اعلام نشد و اجرای این طرح نیز مانند دیگر طرح های که عنوان شد به سال های بعد موکول شد.

بازنگری در شیوه پذیرش کارشناسی ارشد

نارضایتی دانشگاه‌های برتر کشور از کیفیت ورودی های کارشناسی ارشد یکی از مباحث مورد بحث در سال 98 بود که بر اساس آن قرار شد کارگروهی در  وزارت علوم تشکیل شده و بهترین راه حل را در این زمینه بررسی کند.

پیشنهادهای مختلفی هم توسط دانشگاه‌ها ارائه شد اما این طرح هم نیمه تمام باقی ماند و محقق نشد.  

کد خبر 4883304 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه های ایران وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان ویروس کرونا وزارت علوم تحقیقات و فناوری منصور غلامی دانشجویان آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه ها دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه های علوم پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه تهران علی خاکی صدیق دانشگاه ها آموزش عالی وزارت علوم موکول شد وعده ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۱۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دارای جایگاه قابل توجه و پراهمیت است.

صمد نژادابراهیمی امروز، ۵ اردیبهشت در نشست با هیات رئیسه، روسا و معاونان پژوهشی دانشکده‌ها، سردبیران مجلات و محققان برجسته دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به وضعیت رشد علمی ایران در مقایسه با سایر کشورها، گفت: ایران در مقایسه رشد مقاله‌ها به نسبت هزینه کم، بازدهی بالایی را دارد. این امر بیانگر این است که در صورت هزینه با توجه به دارا بودن نیروی انسانی کارآمد، شاهد نتایج مثبتی خواهیم ‌بود.

وی به رشد قابل توجه مقالات در زمینه علوم‌انسانی و علوم‌اجتماعی اشاره کرد و افزود: این مقالات با فرهنگ تمدن ما ارتباط دارند و این امر حائز اهمیت است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روند رشد نشریات دارای رتبه Q ایران در پایگاه اسکوپوس خبر داد و گفت: تعداد نشریات نمایه شده جهش داشته ‌است. از طرفی ایران با ۸۸۰ نشریه نمایه شده رتبه ۶ دنیا را در DOAJ کسب کرده و زبان فارسی با ۴۸۲ نشریه نهمین زبان نشریات نمایه شده در DOAJ است.

وی به ارائه خلاصه عملکرد پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی پرداخت و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی طی شش سال اخیر در رتبه علمی یک پله ارتقا داشته است. این دانشگاه به ‌عنوان دانشگاه جامع دارای تنوع موضوعی قابل قبولی در مقاله‌ها داشته است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه عملکرد دانشگاه محقق اردبیلی رتبه بالاتری نسبت به میانگین کشور را دارد، به روند رو به رشد میزان اثربخشی مقالات چاپ شده در جامعه علمی اشاره کرد و گفت: ۱۰ کشور ارجاع دهنده به مقالات ایرانی به ترتیب چین، ایران، هند، آمریکا، عربستان سعودی، ترکیه، مصر، کره جنوبی، پاکستان و مالزی هستند.

وی با اشاره به حضور شش پژوهشگر یک درصد برتر جهان در دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: روند رو به رشد دانشگاه محقق اردبیلی در این زمینه بسیار قابل توجه است. همچنین این دانشگاه ۱۶ پژوهشگر ۲ درصد برتر جهان و ۱۲دانشمند برتر پراستناد در حوزه علوم‌انسانی، علوم‌اجتماعی و هنر و معماری دارد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دارای جایگاه قابل توجه و پراهمیت است.

جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به تولیدات علمی دانشگاه محقق اردبیلی در سال‌های اخیر، گفت: سال گذشته بازنگری آئین‌نامه گرنت نیز انجام شد و شاهد افزایش چند برابری پاداش‌ها در آن بودیم.

وی با اشاره به پذیرش ۴۱ پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه محقق اردبیلی در سال گذشته، افزود: امسال نیز با مجوز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزایش تعداد پژوهشگر پسا دکتری را شاهد خواهیم بود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دو ماموریت اصلی برای دانشگاه در حوزه گردشگری و سیب‌زمینی تعریف شده است، ادامه داد: در سال‌جاری نیز در حوزه‌های انرژی، گلخانه و غیره نیز به ماموریت‌های دانشگاه محقق اردبیلی افزوده خواهد شد.

وی یادآور شد: پیشرفت‌ها و تولیدات علمی دانشگاه محقق اردبیلی حاصل زحمات کلیه دانشگاهیان اعم از دانشجویان، اعضای هیات علمی و دانشجویان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان میاندوآب برای برگزاری امن کنکور سراسری
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • خرد شدن پنجه‌های عقاب در ریگزار طبس/ روزی که وعده صادق محقق شد