Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@19:23:42 GMT

قلعه خرگرد؛ سدی نفوذناپذیر در طول تاریخ

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۲۲۵۴

قلعه خرگرد؛ سدی نفوذناپذیر در طول تاریخ

به گزارش خبرنگار مهر، نوروز امسال با توجه به شیوع کرونا با سال‌های گذشته متفاوت است و تأکیدات فراوان مسئولان و کادر درمانی برای کنترل این بیماری در خانه ماندن است.

از آنجایی که این ویروس امکان سفر را از تمامی هموطنانمان سلب کرده است، به معرفی یکی از ده‌ها اثر باستانی شهرستان تربت جام شهر عشق و عرفان می‌پردازیم؛ قلعه خرگرد که واقع در روستای محمود آباد سفلی تربت جام است و یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های این روستا به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سده ۹ هجری قمری که جاده ابریشم رونق داشت، در مسیر این جاده در شرق کشور در منطقه جام کنونی، شهری بزرگ و مهم به نام خرگرد وجود داشت که مهد بسیاری از نام آوران و بزرگان، از جمله عبدالرحمن جامی شاعر و عارف معروف این سده بوده است.

این شهر تاریخی از رونق اقتصادی مهمی برخوردار بوده است و این مهم را قبل از اسلام به ارث برده بود به طوری که دارای آتشکده در آن دوران بوده است.

در این شهر قلعه‌ای مستحکم با برج و باروهای بلند برای زندگی بزرگان شهر وجود داشته، این قلعه دارای ۱۸ برج نگهبانی در اطراف و دو ورودی غربی و شرقی، و خندقی پر از آب در اطراف آن بوده است که از گزند دشمنان مصون بوده، و به علت استحکام زیادی که داشته و با توجه به نامهربانی هایی که به این اثر مهم شده است، کماکان اسکلت و شاکله خود را حفظ کرده است.

متأسفانه در سال‌های اخیر بی توجهی بسیاری به این قلعه تاریخی شده به طوری که عملاً بسیاری از آثار به جا مانده توسط برخی افراد ناآگاه از بین رفته است.

نکته مهم این است که این برج‌های نگهبانی هرکدام به منزله‌ای قلعه‌ای محکم بوده که می توانسته موارد ضروری را در خود انبار کند، یعنی دارای سه طبقه جداگانه با معماری سنتی بسیار زیبا بوده است که می توانسته هم آذوقه مورد نیاز، تجهیزات جنگی و هم افراد زیادی را به مدت طولانی در خود جایی دهد.

ورودی‌های شرقی و غربی آن نیز دارای درب‌های بسیار محکم و غیر قابل نفوذ که بعد از بسته شدن و انداختن سنگ مخصوص پشت آن و داشتن نگهبان، ورود به آن تقریباً غیر ممکن بود.

با توجه به اینکه این قلعه در نزدیکی رودخانه قرار داشته در مواقع ضروری با حفر چاه، آب مورد نیاز آن تأمین می‌شد، و از آنجایی که زمین‌های اطراف این قلعه مستعد کشاورزی و دارای آب رودخانه بوده تهیه‌ی غلات و آذوقه به راحتی امکان پذیر بوده و در داخل قلعه انبار می‌شد، توان ایستادگی در مقابل دشمنان را به چند برابر افزایش می‌داد.

این قلعه در هیچ زمانی سقوط نکرده است، حتی در جنگ جهانی که روس‌ها این منطقه را به تصرف در آورده بودند و با داشتن تجهیزات جنگی مدرن و هدف قرار دادن این قلعه با توپ‌های جنگی، نتوانستند به این قلعه نفوذ کنند.

کد خبر 4886622

منبع: مهر

کلیدواژه: تربت جام گردشگری جاذبه گردشگری ویروس کرونا ستاد مقابله با کرونا شیوع کرونا بوشهر ایلام گرگان سال جهش تولید سیلاب طرح غربالگری بارش باران شهرکرد فاصله گذاری اجتماعی تردد وسایل نقلیه ضدعفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۲۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان از سکونت انسان قبل از عصر مفرغ در تپۀ فلک‌الافلاک خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، عطا حسن‌پور، امشب در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان کاوش‌های جدید در تپه قلعه فلک‌الافلاک، گفت: این کاوش‌ها نخستین لایه‌نگاری به روش نوین، علمی و هدفمند در این قلعه است.

او اضافه کرد: با کاوش‌های جدید در لرستان سکونت انسان قبل از عصر مفرغ در تپۀ فلک‌الافلاک تأیید شد و قدمت این تپه به 4500سال پیش بازمی‌گردد.

سفر ارزیاب یونسکو به لرستان برای ثبت جهانی«فلک‌الافلاک»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان بیان کرد: عرصه‌ای به‌طول 25 متر و عرض دو متر در کاوش‌های اخیر تپۀ فلک‌الافلاک مورد بررسی قرار گرفت و بقایای سکونت انسان در چندین دوره تاریخی کشف شد.

حسن‌پور اعلام کرد: پروندۀ قلعه فلک‌الافلاک و دره خرم‌آباد برای ثبت جهانی به‌عنوان سهمیه 2024 ایران به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، ارسال شده‌است.

او خاطرنشان کرد: کاوش هدفمند و علمی با شناخت لایه‌های دقیق باستان‌شناسی برای پیوست تاریخی و علمی پروندۀ ثبت جهانی فلک‌الافلاک بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/ 644/.

 

دیگر خبرها

  • مربی تیم ملی فوتبال از کادر فنی قلعه نویی جدا شد
  • جدایی دستیار قلعه‌نویی از تیم ملی
  • قلم قرمز قلعه‌نویی روی نام 2 لژیونر
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • ببینید | اعتراف عادل فردوسی‌پور به اشتباه خود در برابر امیر قلعه‌نویی
  • کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • قلعه خواجه لرزید