Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: نشریه اسرائیلی هاآرتص در یادداشتی به قلم یوسی ملمان نوشت: «این که نخست وزیر اسرائیل به یوسی کوهن رئیس موساد، وظیفه تهیه ابزار مبارزه با کروناویروس از خلیج فارس را داده است می‌تواند جدی‌ترین کیفرخواست نتانیاهو باشد.»
به گزارش خرداد به نقل از انتخاب، وی در ادامه می‌نویسد: «انجام وظیفه رئیس موساد، یوسی کوهن برای هدایت تلاش‌های لازم برای تهیه تجهیزات درمانی و پزشکی برای نبرد با بیماری عالم‌گیر کرونا، اقدامی غیر معمول است و باعث نگرانی‌هایی جدی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مواقع اضطراری ملی، وظیفه هر فردی این است که به مردم و ملت خود برای غلبه بر بحران کمک کنند.
در ادامه این مقاله می‌خوانیم: بسیاری از افراد و شرکت‌ها در بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، علمی و غیرنظامی در تلاش‌های اسرائیل مشارکت می‌کنند. البته از دخالت کوهن نیز استقبال می‌شود، اما مسئولیت سازمان جاسوسی اسرائیل با تهیه این نوع ابزار پزشکی و در این سطح، بیان روشنی از ناکامی کل مدیریت بنیامین نتانیاهو است.
اسرائیل تنها دولتی است که به این روش عمل می‌کند. نه CIA آمریکا و نه MI ۶ انگلیس و نه خدمات امنیتی فرانسه یا آلمان در این زمینه دخیل نیستند. آن‌ها تدارکات را به مقامات مدنی واگذار می‌کنند، اما در داخل اسرائیل، موساد تنها نیست. وزارت دفاع از زمان استقلال اسرائیل درگیر انواع مختلف خرید بوده است و تجربه، دانش و مهارت‌های بیشتری را نسبت به موساد به دست آورده است، که هنگام ورود به حوزه پزشکی هیچ مزیت ذاتی ندارد.
با این حال، تخصص موساد استفاده از ارتباطات آرام به ویژه در جهان عرب و مسلمان است. اسرائیل با حدود ۱۰۰ کشور روابط دیپلماتیک دارد و روابط خود را با نزدیک به ۱۴۰ دولت نیز رسما اعلام نکرده است و حتی به طرز واضح‌تر، نتانیاهو کوهن را برای رهبری خرید تجهیرات مقابله با کرونا انتخاب کرد، زیرا این دو نفر بسیار نزدیک هستند و نتانیاهوی همیشه مشکوک به او اعتماد دارد.
به احتمال زیاد کوهن در تلاش است از قدرت نفوذ مخاطبان خود برای جذب کردن آشنایان، رهبران و سران اطلاعاتی در جهان عرب استفاده کرده و آن‌ها را ترغیب کند تا به سیستم رو به زوال اسرائیل کمک کنند. این احتمال وجود دارد که کشور‌های عربی تجهیزات محافظتی و تشخیصی خود را از چین خریداری کنند. اگر این‌گونه باشد، اسرائیل تنها دولتی در جهان شناخته شده است که سازمان اطلاعاتی خود را برای چنین مأموریتی بسیج کرده است. این نشان دهنده بی کفایتی نتانیاهو در مدیریت بحران است.
نتانیاهو، بیش از هر مقام یا وزیر دیگری، مسئولیت اوضاع وخیم اسرائیل را بر عهده دارد. مسئولیت وی سه برابر است و دلیل آن را در سه علت می‌توان جستجو کرد که عبارتند از: این‌که اول، به عنوان نخست وزیر برای ۱۱ سال گذشته؛ در مرحله دوم، به عنوان فردی که وزیر بهداشت را برای شش سال و نیم در دستان خود نگه داشته است و سوم به علت انتصاب یاکوف لیتزمن، از حزب فوق العاده سنت کرای «آگودات» اسرائیل. این انتخاب مبتنی بر مصلحت سیاسی با آزادی بسیار شدید به وی داده شده و اجازه می‌دهد وی بیشتر سیستم مراقبت‌های بهداشتی را تخریب کند.
اسرائیل اغلب به عنوان یک نیروگاه مالی، علمی و فناوری دیده می‌شود و شکی نیست که خیلی بیشتر از وزن‌اش مشت می‌زند، بنابراین کمبود تجهیزات کافی مثل عدم در دسترس بودن تخت‌خواب، به خصوص در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و کمبود دستگاه‌های ونتیلاتور، تجهیزات محافظ برای کادر پزشکی بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها نتیجه ایدئولوژی نتانیاهو است.
او شاگرد سرسخت و مشتاق آدام اسمیت است و برای چندین دهه، حتی قبل از ورود به سیاست، نتانیاهو به سرمایه داری رادیکال، بازار آزاد، خصوصی‌سازی و بخش خصوصی اعتقاد داشت. وی همیشه مخالف ایده دخالت بزرگ دولت در بازار بود و به حاشیه رانده شدن و به حداقل رساندن نقش و سرمایه‌گذاری در بخش دولتی را تاکید می‌کرد. این‌گونه است که اسرائیل خود را در یک پیش بینی بی سابقه قرار داده است (یادآور جنگ یوم کیپور سال ۱۹۷۳، هنگامی که اسرائیل توسط ارتش‌های سوریه و مصر غافلگیر شد.)
هنگامی که اپیدمی کرونا بیش از دو ماه پیش آغاز شد، اسرائیل اطلاعات خاص و کافی از چین و دانشمندان در سراسر جهان دریافت کرد که این خطر گسترش می‌یابد، اما نتانیاهو علائم را نادیده گرفت. نخست وزیر می‌توانست قرنطینه را شروع کرده و کشور را به مدت دو تا سه هفته تعطیل کند. او می‌توانست یک بیمارستان صحرایی به دور از مراکز جمعیت برای اسکان ۱۰۰۰ بیمار کرونایی به منظور کاهش فشار بر روی بیمارستان‌ها تاسیس کند و تمرکز این بیماری مسری را در یک مکان با کارمندان دارای تجهیزات محافظ کامل بفرستد، اما اکنون در فقدان این اقدامات، پزشکان و پرستاران با مراجعه روزانه بیماران مواجه هستند و این در حالی است که تجیهزات محافظتی آن‌ها نیز کافی نیست.
ارتش اسرائیل مطمئناً دانش و تجهیزات تجربه (پس از بیش از ۷۰ سال جنگ و تلفات) را به دست آورده و می‌تواند یک بیمارستان صحرایی را همانطور که در چین انجام شد اداره کند. وزارت دفاع اسرائیل، بار‌ها بیمارستان‌های صحرایی خود را به مناطقی که در اثر بلایای طبیعی آسیب دیده اند، از سونامی‌ها گرفته تا زمین لرزه‌ها، از ارمنستان گرفته تا هائیتی و ترکیه اعزام کرده است.
درست است که نتانیاهو سزاوار این امتیاز است که اولین رهبر جهان بودکه تصمیم به بسته شدن مرز‌های کشور و ممنوعیت بخشی از پرواز‌ها به سمت اسرائیل را گرفت، اما معیار‌های وی آشکارا سیاسی بودند؛ و او حرکت برای صدور مجوز اقدامات اضافی نکرد، مانند آزمایش اسرائیلی‌هایی که از هر گوشه جهان از طریق فرودگاه به اسرائیل بازگشتند.
او می‌توانست تقاضا کند که به جای این که از هر مسافر ورودی مودبانه خواسته شود که به خانه برود و قرنطینه شود، مستقیماً به قرنطینه فرستاده شود. اسرائیلی‌ها به دلیل داشتن منضبط‌ترین کشور روی زمین شناخته نمی‌شوند. بسیاری از آن‌ها به خانه نرفتند و قرنطینه را رعایت نکردند و به همین ترتیب بیماری را گسترش دادند.
طی این مراحل اولیه، نخست وزیر مشغول مشکلات سیاسی خود بود. او کشور را در یک سال به دور سوم انتخابات کشاند و برای جلوگیری از کیفرخواست و محاکمه به اتهامات متعدد فساد، مانور‌هایی کثیف در پیش گرفت. توجه او به رفاه خودش متمرکز شده است، نه به سلامت عمومی. علاوه بر این، برای دلجویی از قسمت فوق العاده سنتی پایگاه سیاسی خود (یهودیان ارتدکس)، به وزیر بهداشت، لیتزمن، در کابینه خود اجازه داد تا فرمان ادامه اجتماع در کنیسه‌ها و خیابان‌ها، برای جشن تعطیلات یهودی پوریم را صادر کند. ویروس همچنان در حال گسترش است. در حال حاضر جامعه سهودیان ارتدکس ۳۰ تا ۴۰ درصد کل افراد آلوده را شامل می‌شود.
نتانیاهو همیشه به خاطر خدمت سربازی خود در یگان ویژه نیرو‌های سایرت متکل افتخار می‌کند. او یک سرباز خوب بود. وی هنگامی که به عنوان یک افسر جوان در عملیات نجات جسورانه پرواز سابنا شرکت داشت زخمی شد. پس چگونه ستوان نتانیاهوی آن روز‌ها حاضر می‌شود گروهی بدون آموزش و سابقه را برای نجات مسافران گروگانگیری شده در یک پرواز بفرستد؟ این دقیقاً همان کاری است که نخست وزیر این روز‌های اسرائیل، نتانیاهو با اعطای مجوز به لیتزمن در وزارت بهداشت انجام داده است.
ویژگی‌های کمتر جذاب نتانیاهو در چگونگی مدیریت بحران کروناویروس مشهود است. در سال ۱۹۹۸، دکتر شائول کیمچی، روانشناسی که برای سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) کار می‌کرد بازنشسته شد و به بررسی‌هایی خصوصی پرداخت. او مشخصات روانشناسی نتانیاهو را ترسیم کرد و درمورد خودشیفتگی، ذهن مشکوک، غیر قابل اعتماد بودن و چگونگی رفتار خصمانه او نوشت. از دید کیمچی نتانیاهو بسیار خود شیفته و فاقد همدلی نسبت به دیگران بود. امروز، ۲۲ سال پس از آن روزها، بینش‌های او ثابت شده و حتی از گذشته دقیق‌تر است.
قدرت محوری نتانیاهو و پارانویا (سوظن) مانع از واگذاری قدرت و قدرت شخصی قابل توجهی می‌شود. او می‌خواهد همه تصاویر را در اختیار داشته باشد، نه به این دلیل که این بهترین روش است، بلکه به این دلیل که دیگران را از اعتبار محروم می‌کند. او مردد است و در تصمیم گیری مشکل دارد. به همین دلیل است که برای هفته‌ها، وی نتوانست تصمیم بگیرد که آیا باید یک قرنطینه کامل را به کل جمعیت اسرائیل تحمیل کند یا خیر. بر خلاف این روند، نتانیاهو بستن مرز‌ها و انزوای فلج کننده را ترجیح می‌دهد که فقط مردم را گیج می‌کند که چه چیزی ممنوع است و چه مجاز است. برچسب ها: نتانیاهو

منبع: خرداد

کلیدواژه: نتانیاهو نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۵

منابع آگاه از برگزاری یک نشست شش جانبه عربی در ریاض درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه خبر داده‌اند.

نشست شش جانبه در ریاض درباره غزه با مشارکت وزرای خارجه عربستان، مصر، اردن، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)، مشاور دیپلماتیک نخست‌وزیر امارات و وزیر مشاور در وزارت خارجه قطر برگزار شد.

به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، آنها در این نشست بر لزوم توقف فوری و کامل درگیری‌ها در غزه، تضمین حمایت از غیرنظامیان بر اساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی و لغو تمام محدودیت‌هایی که برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد شده است، تاکید کردند.

حاضران در این نشست بر مخالفت قاطع خود با هرگونه تلاشی برای کوچاندن ملت فلسطین و هرگونه عملیات نظامی در شهر رفح تاکید کردند.

آنها نسبت به ادامه اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی از جمله گسترش شهرک‌سازی، مصادره اراضی، عملیات نظامی علیه فلسطینی‌ها، تجاوزات شهرک‌نشینان و از بین بردن آزادی عبادت برای مسلمانان و مسیحیان در مسجد الاقصی که راه‌حل تشکیل دو دولت را از بین می‌برد، تاکید کردند.

لاپید: زیاده خواهی کابینه نتانیاهو مانع تبادل اسیران شد ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ - ۱۴:۱۴

رئیس ائتلاف اپوزیسیون در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی زیاده خواهی کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و رویکرد سران دو حزب افراطی «عوتسما یهودیت» و «صهیونیسم دینی» در کابینه را مانع دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه و بازگشت اسیران صهیونیست دانست.

 «یائیر لاپید» طی پیامی در ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد: توافق آتش بس مورد حمایت اکثریت اعضای کنست است و در صورت خروج «ایتامار بن گویر» رئیس «عوتسما یهودیت» و «بزالل اسموتریچ» رئیس حزب «صهیونیسم دینی» و اعضای حزبشان (از کابینه)، من و ۲۴ عضو حزبم از کابینه حمایت خواهیم کرد.

او با بیان اینکه بازگشت آرامش به سرزمین های اشغالی، بدون بازگشت اسرای صهیونیست غیرممکن است، گفت: ما باید اسرا را به خانه برگردانیم.

نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: اگر نخست وزیر بودم عملیات در منطقه رفح در جنوب نوار غزه، را در مقابل رسیدن به آتش بس کنار می گذاشتم.

لاپید معتقد است شرایط برای رسیدن به توافق آتش بس در ماه دسامبر فراهم بود و کابینه نتانیاهو با زیاده خواهی این موقعیت را از دست داد.

او پیشتر اعلام کرده بود که نتانیاهو تحت فشار بن گویر و اسموتریچ و نگرانی از فروپاشی کابینه خود، تاکنون مانع به نتیجه رسیدن توافق با مقاومت فلسطین برای آتش بس در غزه شده است.

زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل 

 منابع خبری رژیم صهیونیستی گزارش دادند که مقامات در داخل سرزمین‌های اشغالی می‌دانند که دیوان بین‌المللی کیفری تصمیم گرفته‌ است که حکم بازداشت رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی را صادر کند.

این منابع خبری افزودند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و چه بسا مسئولان دیگر این رژیم هدف دیوان بین‌المللی کیفری هستند.

این منابع به نقل از یک منبع دیپلماتیک رژیم صهیونیستی تصریح کردند: تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری یک سونامی است که همه چیز را با خود خواهد برد و تنها کسی که می‌تواند آن را متوقف کند، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا است اما درحال حاضر وی از انجام این کار امتناع می‌کند.

اخیرا روزنامه صهیونیستی معاریو به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از ترس صدور حکم بازداشتش توسط دیوان بین‌المللی کیفری به شدت نگران و آشفته است.

بر اساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس‌های گسترده‌ای با مقامات آمریکایی به منظور جلوگیری از صدور حکم بازداشتش برقرار کرده است.

از سوی دیگر، روزنامه تایمز انگلیس اعلام کرد که احتمالا دیوان بین‌المللی کیفری در حال آماده‌ شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقام‌های ارشد صهیونیست از جمله گالانت، هالیوی و برخی مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ علیه غزه است.

این روزنامه انگلیسی نوشت که ممکن است احکام بازداشت در اوایل هفته آینده صادر شود.

افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح

روزنامه عرب زبان رای الیوم از سناریوی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح پرده برداشت و نوشت که اطلاعات گروه های مقاومت درباره عملیات احتمالی به این شهر، گواه بر طرح ارائه شده از سوی تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکا است.

به گزارش رای الیوم، همه اطلاعات طرف های اسرائیلی و مصری درباره اجرای قریب الوقوع عملیات نظامی در محور فیلادلفیا و حومه شهر رفح، گواه بر این است که طرف اسرائیلی به دنبال عملیات محدودی است که طی آن بمباران سنگین زیرساخت ها، مگر در موارد ضرورت انجام نخواهد شد و هدف این عملیات، چهار گردان مقاومت در شهر رفح است.

این رسانه نوشت: اطلاعات گروه های مقاومت درباره عملیات احتمالی رفح گواه بر طرح ارائه شده تل آویو به طرف مصری و دولت آمریکاست. بر اساس اطلاعات موجود، به نظر می رسد که آمریکا و مصر با طرحی موافقت کرده اند که از عملیات تدریجی حکایت دارد که از مناطق شرقی شهر رفح شروع می شود و با بمباران سنگین مگر مناطقی که ارتش رژیم صهیونیستی گمان کند رهبران حماس در آن مخفی شده باشند، همراه نخواهد بود .

بر اساس این گزارش، تل آویو به مقامات آمریکایی و مصری پیام داده که اطلاعات لازم را درباره زیرساخت های نظامی مقاومت در شهر رفح و زیر تونلها، برخی محله ها و کوچه های این شهر، جمع آوری و نهایی کرده است.

رای الیوم افزود: صحبت از عملیات نظامی تدریجی است که گفته می شود با همکاری کمیته نظامی و امنیتی مصر از حیث نظامی و اطلاعاتی طراحی شده و این بدان مفهوم است که قاهره موافقت اولیه را داده و این عملیات منتظر دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است.

این رسانه ادامه داد: نتانیاهو به عامل وقت و فشار به منظور وادار کردن مقاومت برای قبول پیشنهاد جدید مصر در لحظات آخر درباره تبادل اسیران امید دارد تا از عملیات صرف نظر کند، اما طرح های عملیاتی آماده و روی کاغذ است و بُعد اطلاعاتی پایان یافته و صحبت از روند تدریجی درگیری برای تصرف مناطق و حمله به حماس است.

رای الیوم اضافه کرد: منابع وابسته به مقاومت از آمادگی کامل برای مقابله با دشمن صحبت به میان می‌آورند. چهار گردان القسام در شهر رفح طی هفت ماه گذشته در عملیات نظامی شرکت نکرده و آماده و سرحال برای درگیری و رویارویی هستند.

شهرک نشینان صهیونیست: از ۲۰۰ روز آوارگی خسته شده‌ایم

رئیس صهیونیست شورای موسوم به «ماروم هجیلیل» گفت که شهرک نشینان صهیونیست‌ خواهان بازگشت به مناطق زندگی خود هستند زیرا بیش از ۲۰۰ روز است که (آواره شده) و در هتل‌ها و اماکن دیگر به سر می‌برند.

وی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها از این اوضاع خسته‌ شده‌اند، گفت: بدون ایجاد امنیت واقعی، آن‌ها به مناطق زندگی خود باز نمی‌کردند.

روز گذشته شیخ نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی حزب الله تاکید کرد: تجاوز به غیرنظامیان لبنانی معادلات را تغییر نخواهد داد و منجر به بازگشت شهرک‌نشینان به خانه‌هایشان نمی‌شود و دشمن را از واقعیت شکست خارج نخواهد کرد.

شیخ قاووق اضافه کرد: جبهه‌های پشتیبانی در لبنان، عراق و یمن تنها در صورت توقف تجاوزها علیه غزه، متوقف خواهند شد.

اخیرا شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد با گذشت بیش از ۶ ماه از جنگ علیه نوار غزه، ۴۰ درصد از ساکنان شمال سرزمین‌های اشغالی که به مناطق دیگری انتقال داده شدند، از ترس حملات حزب الله به بازگشت به این مناطق فکر نمی‌کنند.

بر اساس این گزارش، همچنین ۲۷ درصد از کسانی که شغل‌ آزاد دارند، به این فکر می کنند که فعالیت‌های تجاری خود را به طور دائم از شمال به مناطق دیگری انتقال دهند.

رسانه های رژیم صهیونیستی در گزارش هایی اعلام کردند که ۷۳درصد از اصحاب مشاغل آزاد در شمال سرزمین های اشغالی اعلام کردند که از اکتبر گذشته تاکنون اوضاع اقتصادی در این مناطق بدتر شده است.

دیگر خبرها

  • رئیس اپوزیسیون رژیم اسرائیل به امارات می‌رود
  • آیزنکوت: اسموتریچ و بن غفیر تهدیدی برای امنیت اسرائیل هستند
  • پشت پرده انتخاب رئیس جدید امان رسانه‌ای شد
  • نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • خط و نشان وزیر اسرائیلی برای نتانیاهو
  • وزیر اسرائیلی به نتانیاهو: به رفح حمله نکنی، کابینه‌ات ساقط می‌شود
  • وزیر دارایی اسرائیل «نتانیاهو» را تهدید کرد
  • زلزله در اسرائیل در آستانه صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مقامات ارشد اسرائیل/ افشای طرح ارتش اسرائیل برای حمله به رفح