Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@20:53:07 GMT

محرک‌های غذایی که موجب اسهال می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۴۸۵۵۹

محرک‌های غذایی که موجب اسهال می‌شوند

خبرگزاری میزان- غذا‌هایی که موجب اسهال می‌شوند معمولا حاوی مقادیر زیاد از مواد افزودنی مصنوعی، روغن ها، ادویه‌ها یا مواد محرک هستند. در ادامه با چند نمونه شناخته شده در این زمینه بیشتر آشنا می‌شویم. تاریخ انتشار: 00:45 - 14 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۹۱۷۳

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، غذا‌های سرشار از چربی می‌توانند محرکی برای اسهال در افرادی با معده‌های حساس باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذا‌های سرخ شده نیز این گونه هستند.

اسهال یا مدفوع شل و آبکی نشانه‌ای از یک ناراحتی گوارشی است. بیشتر مردم در طول سال هر از گاهی این شرایط را تجربه می‌کنند.

اسهال در بیشتر مواقع به واسطه فعالیت یک باکتری یا ویروس بد که بدن تلاش می‌کند به سرعت آن را دفع کند، شکل می‌گیرد. اما برخی مواد غذایی نیز می‌توانند در شکل گیری اسهال نقش داشته باشند.

غذا‌هایی که موجب اسهال می‌شوند معمولا حاوی مقادیر زیاد از مواد افزودنی مصنوعی، روغن ها، ادویه‌ها یا مواد محرک هستند. در ادامه با چند نمونه شناخته شده در این زمینه بیشتر آشنا می‌شویم.

غذا‌های شیرین

مصرف بیش از حد قند روشی ساده برای تحریک یک ناراحتی معده در بیشتر افراد است. قند به طور خاص با اسهال پیوند خورده است. ظاهرا، قند روده را به آزاد کردن آب و الکترولیت‌ها وادار می‌کند که می‌تواند موجب شل شدن مدفوع شود.

زمانی که موضوع اسهال مطرح می‌شود، فروکتوز، نوعی قند که به طور طبیعی در میوه‌ها وجود دارد، یکی از مقصران اصلی محسوب می‌شود. فروکتوز ماده‌ای است که برای تهیه شربت ذرت با فروکتوز بالا نیز استفاده می‌شود و به بسیاری از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها افزوده می‌شود. حدود ۷۵ درصد افرادی که ۴۰ تا ۸۰ گرم فروکتوز در روز مصرف می‌کنند، در نهایت، به اسهال مبتلا خواهند شد.

لبنیات

گوارش لاکتوز، قند موجود در شیر، برای افراد بسیاری دشوار است. این به معنای آن است که محصولات حاوی شیر اغلب محرکی برای اسهال و دیگر علائم گوارشی در این افراد هستند.
الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکارید‌ها و پلیول‌های قابل تخمیر (FODMAPs)

FODMAPs گروهی از قند‌ها هستند که گوارش آن‌ها دشوار است. آن‌ها در بسیاری از غذاها، از جمله برخی انواع سالم مانند پیاز، سیر، نخود، عدس، بادام هندی، مارچوبه و کنگر فرنگی وجود دارند.

گلوتن

احتمالا شنیده اید که گلوتن موجب بروز مشکلات معده در برخی افراد می‌شود. برخی از این افراد به یک بیماری خودایمنی جدی به نام بیماری سلیاک مبتلا هستند. اگر دارای مشکلات گوارشی مداوم هستید و تا پیش از این برای بررسی ابتلا به بیماری سلیاک آزمایش نداده اید، این کار را انجام دهید.

اما منفی بودن جواب آزمایش لزوما به این معنی نیست که می‌توانید آزادانه گلوتن مصرف کنید. حساسیت به گلوتن غیر سلیاک موجب بسیاری علائم مشابه می‌شود و در حال حاضر روش مطمئنی برای تشخیص ابتلا به آن وجود ندارد. حذف گلوتن از رژیم غذایی می‌تواند روش خوبی برای بررسی این باشد که علائم بهبود می‌یابند یا خیر.

غذا‌های سرخ شده یا چرب

غذا‌های سرشار از چربی می‌توانند محرکی برای اسهال در افرادی با معده‌های حساس باشند. غذا‌های سرخ شده نیز این گونه هستند. غذا‌های چرب معمولا به درستی گوارش نمی‌شوند. بر همین اساس، زمانی که آن‌ها به روده می‌رسند، همچنان به تجزیه نیاز دارند. برای این کار، روده بزرگ مایعی آزاد خواهد که می‌تواند موجب اسهال شود.

در مورد غذا‌های سرخ شده، مشکلات معده می‌تواند از روغن‌های مورد استفاده برای پخت غذا سرچشمه بگیرد. رستوران‌ها معمولا از روغن‌های گیاهی ارزان و صنعتی استفاده می‌کنند که برای معده و به طور کلی سلامت انسان خوب نیستند.

غذا‌های تند

غذا‌های تند دارای برخی فواید سلامت هستند. اما اگر مستعد ابتلا به مشکلات روده هستید، بهتر است از آن‌ها پرهیز کنید.

احتمالا تجربه این را داشته اید که مصرف یک خوراکی بیش از حد تند موجب سوزش سردل در شما شده باشد. اما غذا‌های تند می‌توانند محرکی برای اسهال نیز باشند. گاهی اوقات، اسهال با سوزش رکتوم همراه است که شرایط را هرچه بیشتر آزاردهنده می‌کند.

شیرین کننده‌های مصنوعی

شیرین کننده‌های مصنوعی در افراد بسیاری موجب اسهال می‌شوند. شیرین کننده‌های مصنوعی کم کالری از مقصران اصلی در این زمینه هستند که به واسطه کالری کم جذب آن‌ها برای روده دشوار است و این شرایط می‌تواند به تولید گاز بیش از حد و اسهال منجر شود. سوربیتول، مالتیتول، زایلیتول و لاکتیتول از شیرین کننده‌های مصنوعی شناخته شده هستند.

بیشتربخوانید: راهنمای خرید تلویزیون در بازار کافئین

هر فردی که قهوه می‌نوشد می‌داند که این نوشیدنی می‌تواند دارای یک اثر ملین باشد. برای برخی افراد این اثر ملین می‌تواند فراتر رفته و محرکی برای اسهال و دیگر مشکلات معده باشد. کافئین موجب تحریک عضلات بدن می‌شود و عضلات روده بزرگ نیز از این شرایط مستثنی نیستند. تحریک بیش از حد روده بزرگ می‌تواند موجب معده درد، کرامپ، و اسهال شود.

منبع:عصرایران
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: چربی تغذیه شیرین کننده های مصنوعی غذا های سرخ شده بیش از حد روغن ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • محرک جدید بورس
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟