Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سینما، موزه، تئاتر و گردشگری تا کتاب و روزنامه فروشی همه متوقف شدند گرچه برخی از آنها قبل از شیوع  ویروس نیز چندان حال خوشی نداشتند؛ سالن های سینما و تئاتر و کنسرت های موسیقی به سبب احتمال پخش این ویروس شوم تعطیل شدند. در این میان اما برخی از فعالان حوزه فرهنگ می کوشند خود را تا اندازه ای سرپا نگاه دارند؛ تعدادی از ناشران معتبر داخلی و خارجی به نشر دیجیتال روی آوردند و حتی برخی از فیلم های سینمایی و مستندها در فضای مجازی امکان فروش پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاره ای از چهره های موسیقی پاپ هم به اجرای موسیقی زنده همت گماشتند. با تمامی این موارد اما نمی توان امید داشت که این فعالیت ها بتوانند اقتصاد فرهنگ را سرپا نگه دارند. این فعالیت ها بیشتر جنبه رسالت فرهنگی در دوران قرنطینه دارند. 

هر چند زیرساخت های کشورمان  چندان در عرصه فرهنگ دیجیتال به روز و کارامد نیست اماامروز به نظر می رسد اجبار خانه نشینی توانسته مردم را به سمت استفاده از خلاقیت و آفرینش هنری در این عرصه هدایت کند. پیش از این برخی از ناشران به انتشار کتاب هایی در جهان مجازی روی آورده بودند که اغلب با شکستی نسبی و حتی مطلق رو به رو شدند. افزون بر این، مخاطبان هم در حسرت کتاب کاغذی روی خوش به آثار دیجیتالی نشان نمی دادند. از سوی دیگر اصحاب هنر بویژه موسیقی نیز به سبب اینکه در فضای دیجیتال نمی توان حق "کپی رایت" را رعایت کرد و اینکه عرضه آهنگ ها به معنای از بین رفتن دسترنج آنهاست، به فضای دیجیتال بی میل شدند. در این میان می توان به سینما نیز اشاره کرد که تا پیش از این، آنها به خاطراینکه فیلمشان غیرقانونی در فضای دیجیتال  منتشر شده و حق مسلم آنها ضایع شده است،  تا جایی که امکان داشت کوشیدند از این فضا دوری کنند.ضمن اینکه در آن سو نیز برخی  تهیه کنندگان که فیلمشان را به صورت قانونی در فضای دیجیتال قرار می دادند چندان بازخورد اقتصادی نداشتند. 

 وضعیت اضطراری کنونی اگرچه تا حدی توانسته مخاطبان را به استفاده از فضای دیجیتال سوق دهد اما ما نه تنها برای استفاده بهینه از  این فضا آموزش ندیده ایم بلکه این فضا کماکان مشکلات فراوان  تکنولوژیکی دارد. اگر وضعیت شیوع این ویروس ناخوانده همچنان ادامه پیدا کند چندان مشخص نیست که آیا اصحاب فرهنگ می توانند دوباره بایستند و مانند گذشته فعالیت خود را ادامه دهند یانه؟

 حیات جامعه بدون عنایت به عرصه فرهنگ و فعالیت فرهنگی در واقع حیاتی بیمار و شکسته است. در حالی که تمدن بیشتر به لایه های مادی و سرد یک کشور دلالت دارد فرهنگ  به طبقات معنوی و گرم یک سرزمین نظر دارد. به بیانی ساده، راه رفتن انسان ها و ملت ها مهم نیست بلکه "چگونه" راه برویم اهمیت دارد.  فرهنگ در واقع "روح" یک ملت است و انسان بی فرهنگ همانا کالبدی بیش نیست .

در این روزها که نیمی از جهان به قرنطینه نشسته است به لطف تکنولوژی سایبری شاهد هستیم که کدام انسان ها و کدام ملت ها از ضریب بالای فرهنگی برخوردارند. در قاره سبز  از شمال که به سوی جنوب حرکت می کنیم تعداد مبتلایان و تلفات ویروسی افزایش می یابد. در جنوب قاره حتی پلیس و ارتش به میدان آمده اند در حالی که در کشورهای شمالی (بویژه سوئد، نروژ، دانمارک) نه تنها خبری از ارتش در جاده ها و خیابان ها نیست بلکه پلیس در شهرها هم حضور محسوسی ندارد. 

در یک کلام،  ملت هابا "تمدن" فقط می توانند زنده بمانند حال آنکه با "فرهنگ" می توانند زندگی کنند و از این زنده بودن لذت ببرند و سرانجام نیز رستگار شوند. ویروس کرونا تمدن را به مخاطره انداخته است اما فرهنگ همچنان مقاومت می کند و  راه غلبه براین ویروس هولناک فقط از مسیر  فرهنگ می گذرد و نه تمدن!

برچسب‌ها ویروس کرونا تولید فیلم کتاب سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا تولید فیلم کتاب سرمایه گذاری ویروس کرونا تولید فیلم کتاب سرمایه گذاری فضای دیجیتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۴۹۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین استان چهارمحال وبختیاری حجت الله شیروانی در برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی که با حضور جمعی از شاعران و ادب دوستان در سالن مهرگان فرهنگسرای شهر اردل برگزار شد، افزود: تلاش آن است که جشنواره نام‌آشنای تمداربیت در حوزه شعر گویشی، تیر امسال با دعوت از شاعران منطقه زاگرس نشین رقم بخورد.

وی تصریح کرد: رویدادهای ادبی و هنری که تجربه برگزاری آن‌ها فراتر از یک دهه است به عنوان بخشی از هویت فرهنگی مناطق و استان شناخته می‌شوند و امید می‌رود با تداوم برگزاری آن‌ها بتوان علاوه بر ایجاد رونق و شور ادبی میان شاعران و اهالی فرهنگ و ادب، زمینه لازم برای ورود شاعران جوان و پرورش استعدادهای جدید به‌ویژه در حوزه شعر گویشی را نیز فراهم کرد.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با نکوداشت هفته فرهنگی سعدی شاعر بلند آوازه ایرانی گفت: بزرگانی که گفتار و اندیشه‌های سعدی را بررسی کرده‌اند بر این نکته اشاره دارند که وی، اجتماعی‌ترین، سیاسی‌ترین و امروزی‌ترین شاعر پارسی‌گوی به شمار می‌رود و او را می‌توان شاعر زندگی نامید.

وی اظهار داشت: برگزاری برنامه‌های نکوداشت بزرگانی همچون سعدی لازمه جامعه امروز است چرا که با وجود هجمه‌های فرهنگی مختلف، توجه به مفاخر و مشاهیر، تاثیر قابل توجهی در تثبیت و تقویت هویت ملی دارد و تکیه بر داشته‌ها و سرمایه‌های فرهنگی و معرفی هرچه بهتر آنان، توان رویارویی فرهنگی را ارتقا می‌دهد.

سراینده مجموعه رباعی «باران بزند به شیشه آن وقت بهار...» هم در این برنامه با اشاره به اینکه سخن گفتن درباره سعدی به گونه ای آسان و در عین حال سخت است، گفت: بزرگان بسیاری در تاریخ ادبیات ایران فرهنگی در سرودن اشعار پارسی زبانزد هستند اما عنوان استاد سخن به سعدی شیرازی تعلق دارد و همگان، چیره‌دستی او در نثر و نظم را معترف هستند.

وحید برزگر قهفرخی افزود: جامع الطراف بودن سعدی را می‌توان علت نام‌گذاری او به عنوان استاد سخن دانست چرا که او هم در قالب و هم در مضمون تمام کوچه‌های فرهنگ و ادب را قدم زده و به هر بن‌بستی از این حوزه سرک کشیده است.

وی یادآور شد: شاعر شیرین‌سخن قرن هفتم هجری در ادبیات عرفانی، طنز، انتقادی، اجتماعی، غزل و تمثیل و هر آنچه از شاخه‌های ادبی شناخته می‌شود دارای اثر است و همین خصوصیت اوست که موجب شده نام و سخن او تا دیگر ممالک جهان نیز نفوذ کند و پذیرفته شود.

این شاعر چهارمحال و بختیاری در ادامه به وجود تناقض‌های آشکار در گفتار سعدی اشاره و تصریح کرد: این تناقضات را نمی‌توان ضعف او دانست چرا که با بررسی کامل سخنانش می‌توان دریافت که سعدی این تنقاض را دانسته و با آگاهی به‌ کار برده است و این فرصت را در اختیار خواننده قرار می‌دهد تا خود به قضاوت بپردازد.

ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است

یکی از نویسندگان و پژوهشگران چهارمحال و بختیاری هم در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به گفتاری از شیخ اجل که می‌فرماید؛ سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی به عمل کار برآید به سخن‌دانی نیست، این سخن وی را نشانه‌ای از احترام سعدی به اصالت عمل‌گرایی دانست.

لهراسب قلی پور افزود: ازهم‌گسیختگی اندیشه از جمله چالش‌های نامتعارف امروز است اما سعدی در زمانه خود و در هنگامه‌ای که ایران گرفتار ازهم‌گسیختگی فرهنگی و از بین رفتن بنیان‌های چند هزارساله خود پس از هجوم مغولان بود، اندیشیدن به اصالت، هویت و فرهنگ ایرانی را ملاک خود قرار داد.

وی تصریح کرد: سعدی در دورانی که پرداختن به هویت‌های اصیل به نوعی کفرآمیز به شمار می‌رفت بار پاسخ دادن به نیاز ایرانیان برای بازگرداندن ایران به خرد و عظمت را به دوش کشید.

قلی پور با تاکید بر آزاد منشی و بزرگی سعدی، او را قرینه‌ای بر فردوسی دانست و یادآور شد: او آنچنان ایران را دوست دارد که برای پاسداشت عظمت آن، وجود خود را تقدیم می‌کند و سعدی ستایشگر ایران و انسانیت است.

این پژوهشگر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: امروز بزرگانی همچون سعدی، فردوسی، حافظ و مولانا به دفاع از فرهنگ ایران اسلامی مشغولند که در این میان سعدی جایگاه ویژه‌تری را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است، برنامه بزرگداشت سعدی شیرازی به مناسبت هفته گرامیداشت این شاعر بزرگ نام پارسی‌گو با همکاری نهادها، انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی اردل در سالن مهرگان این شهر برگزار شد. در این برنامه جمعی از شاعران به خواندن اشعار خود پرداختند و دختران خردسالی هم قصاید و غزلیات سعدی را برای جمع حاضر قرائت کردند.

همچنین سیزدهمین دوره جشنواره شعر گویشی تمداربیت مرداد ۹۸ با حضور ۱۳۹ شاعر از ۹ استان زاگرس‌نشین در ادل برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898920

دیگر خبرها

  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل