Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@20:46:59 GMT

مهم ترین چالش های اوتیسم در بزرگسالی

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۰۰۲۷

مهم ترین چالش های اوتیسم در بزرگسالی

به گزارش خبرنگار مهر، روز آگاهی جهانی اوتیسم روز دوم آوریل هر سال است که به عنوان یک روز جهانی به رسمیت شناخته شده است و هدف آن یادآوری و ترغیب کنش‌های کشورهای کشورهای عضو در سازمان ملل متحد در جهت افزایش آگاهی در مورد افراد مبتلا به اختلال اسپکتروم اوتیسم (ASD) در سراسر جهان است.

روز جهانی اوتیسم یکی از تنها هفت روز رسمی سازمان ملل متحد است که در رابطه با سلامتی رسمیت یافته است و از سال ۲۰۰۷ به اجرا در آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورمان، انجمن اوتیسم ایران روز جهانی آگاهی اوتیسم را در تاریخ ۱۴ فروردین ۹۹ همگام با جهان گرامی می‌دارد و در تلاش است که در این روز گام‌های محکمی در راستای آگاهی بخشی در زمینه اوتیسم در جامعه بردارد.

موضوع امسال (۲۰۲۰) سازمان ملل در روز جهانی اوتیسم انتقال به بزرگسالی است.

بزرگسالی مرحله از زندگی است که افراد می‌توانند در زندگی اجتماعی اقتصادی و سیاسی جامعه خود به عنوان یک شهروند کامل نقش ایفا کنند. اما این مرحله برای افراد اوتیسم یک چالش است، زیرا آنها از فرصت‌ها و حمایت‌های لازم برای این مرحله از زندگی برخوردار نیستند و پس از پایان دوره دبیرستان این افراد از خدمات و حمایت‌هایی که تا پیش از آن بهره می‌بردند، بی بهره اند.

مشارکت در فرآیندهای تصمیم گیری جامعه خود، مشارکت در فرهنگ جوانان در جامعه خود، دسترسی به آموزش پس از دوره متوسطه، اشتغال، مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه به عنوان یک شهروند محورهای مطروحه در شعار جهانی امسال است.

سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران، گفت: انجمن اوتیسم ایران با ۶ سال فعالیت رسمی، ملی و اخذ مجوز مقام مشورتی سازمان ملل در راستای فعالیت‌های بین المللی تلاش کرده است که گام مؤثری در جهت آگاهی بخشی و حمایت افراد اوتیسم بردارد و این روزها به نقشه راه ۵ ساله دوم انجمن تکیه دارد.

وی، نقشه ۵ ساله دوم انجمن اوتیسم را شامل پنج محور اصلی عنوان کرد و افزود: محورها شامل ۱. مطالبه گری و طرح موضوع و بررسی نیازهای کلان ملی جامعه اوتیسم ایران، ۲. اقدام قوی‌تر و سازماندهی شده با موضوعیت آگاهی بخشی جامعه ۳. تقویت شبکه دوستدار اوتیسم و همراهی شهرهای دوستدار اوتیسم با ایجاد مراکز دوستدار اوتیسم ۴. آموزش و تکیه بر توانمند کردن خانواده‌ها در اقصی نقاط کشور با محوریت آموزش ۵. تربیت درمانگران در دوره‌های پودمانی و دوره‌های تکمیلی جهت آشنایی با اوتیسم و آموزش کاردرمانی تخصصی برای کودکان اوتیسم

صالح غفاری امید دارد با پیگیری نقشه راه مذکور و ایجاد شبکه قوی با حضور تمامی انجمن‌های اوتیسم کشور و رسمی کردن شبکه ملی اوتیسم، به این اهداف رسیده و مطالبات اوتیسم از دولت و سازمان‌های مربوطه با قدرت بیشتری صورت بگیرد.

مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران در ادامه به دستاوردهای انجمن در ۶ سال گذشته اشاره کرد و گفت: ایجاد ظرفیت و بستر سازی مناسب جامعه برای آشنایی اولیه با طیف اوتیسم، سازماندهی رجیستری و شناسایی کودکان اوتیسم، معرفی اوتیسم به سازمان‌های سیاست گذار ملی، تلاش در راستای قرار دادن اوتیسم در لیست بیماری‌های خاص در مجلس شورای اسلامی، رایزنی جهت دریافت ردیف بودجه برای اوتیسم از مجلس و سازمان برنامه و بودجه، راه اندازی اولیه سامانه گم شدن بچه‌های اوتیسم با همکاری ناجا، اصلاح کامل آئین نامه نظام وظیفه در راستای معافیت کامل بزرگسالان اوتیسم، آموزش بزرگسالان اوتیسم با هدف انجام کار گروهی و ارتباط با همسالان و ایجاد موقعیت شغلی برای آنان، تجمیع انجمن‌های اوتیسم و یکسوسازی اهداف، تألیف کتابچه‌های اوتیسم با هدف آگاهی بخشی و آموزش و توانمندسازی خانواده‌ها برای رفع مشکلات اوتیسم، اهم فعالیت‌ها و موفقیت‌های انجمن اوتیسم ایران بوده است.

صالح غفاری، در این روزهای ویژه برای جامعه اوتیسم ایران، از تمامی مردم برای پیوستن به پویش آگاهی بخشی جامعه دعوت کرد. بدین صورت که افراد با مراجعه به صفحه اینستاگرام انجمن اوتیسم ایران iran.autism.association و انتشار پست روز جهانی اوتیسم در صفحات خود، کودکان اوتیسم را خوشحال و جامعه را نسبت به مسائل اوتیسم آگاه سازند.

کد خبر 4890547

منبع: مهر

کلیدواژه: اوتیسم بیماری اوتیسم ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور علیرضا زالی شیوع کرونا سعید نمکی سازمان غذا و دارو طب سنتی کووید 19 ماسک طبی ستاد مقابله با کرونا سازمان نظام پزشکی روز طبیعت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجمن اوتیسم ایران جهانی اوتیسم سازمان ملل آگاهی بخشی روز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • پانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کشاورز: در فوتسال آسیا تیمی نداریم که ایران را به چالش بکشد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • انقلاب اسلامی به یک چالش برای استکبار تبدیل شده است
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت