Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@08:43:34 GMT

بحران کرونا بی‌عدالتی‌های جامعه آمریکا را نمایان کرد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۲۰۲۲

«پاتریک لاورنس»نویسنده آمریکایی مستقر در نورفولک در مصاحبه با تسنیم گفت: دلایل متعددی در پشت پرده ناکامی واشنگتن در مهار و مقابله با شیوع ویروس کرونا وجود دارد. یک نوع از خودراضی بودن مطلق در دیدگاه آمریکایی‌ها وجود دارد: هیچ چیز بد و شیطانی قادر به غلبه بر ملت و کشور ما نیست و ما قادر به مدیریت همه چیز و همه مشکلات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: سیستم بهداشت و درمان خصوصی ما به جای کمک به رفاه و آسایش مردم، به دنبال منافع و سود مالی است و مقابله با شیوع ویروس کرونا یک مساله ثانوی برای آن به شمار می‌رود.

در ادامه متن کامل این مصاحبه را می‌توانید ملاحظه بفرمایید:

تسنیم: بر اساس گزارش‌ها، شیوع ویروس کرونا در سراسر آمریکا بدتر شده است، خسارات به واسطه کمبود اقلام اساسی دارویی و پزشکی تسریع شده است. تا امروز، بیش از 200 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا تایید شده و حدود 5000 نفر جان باخته‌اند. ایالت نیویورک مرکز اصلی شیوع ویروس کرونا در آمریکا بوده و تقریبا نیمی از موارد ابتلا به این ویروس را به خود اختصاص داده است. بیل دو بلاسیو شهردار نیویورک در اظهاراتی گفته است: "10 روز تا کمبود گسترده و شدید اقلام مورد نیاز فاصله داریم. اگر دستگاه‌های تنفس مصنوعی بیشتری دریافت نکنیم، مردم خواهند مرد. هشدارها نسبت به کمبودها در سراسر کشور وجود دارد و فرمانداران از دولت فدرال درخواست ارسال تجهیزات و اقلام مورد نیاز را کرده‌اند." به نظر شما عامل اصلی این سوء مدیریت چیست؟ نقش ترامپ را چطور ارزیابی می‌کنید؟

لاورنس: دلایل متعددی در پشت پرده ناکامی واشنگتن در مهار و مقابله با شیوع ویروس کرونا وجود دارد. یک نوع از خودراضی بودن مطلق در دیدگاه آمریکایی‌ها وجود دارد: هیچ چیز بد و شیطانی قادر به غلبه بر ملت و کشور ما نیست و ما قادر به مدیریت همه چیز و همه مشکلات هستیم. ایدئولوژی نولیبرال ما یکی دیگر از مشکلات جدی است. آمریکایی‌ها 4 دهه را سپری کرده‌اند، آغاز آن با دولت ریگان بوده و یک دولت بزرگ ساخته شد و نقش ایالت‌ها در اداره امور به حداقل رسید. اینها اشتباهات غم انگیزی است که اکنون ما بهای آن را می‌پردازیم. ناگهان متوجه می‌شویم که با قراردادن بازارها و سود در اولویت، عملا خودمان را برای مقابله با بحران‌ها ناتوان کرده‌ایم. مهمتر از همه، سیستم بهداشت و درمان خصوصی ما به جای کمک به رفاه و آسایش مردم، به دنبال منافع و سود مالی است و مقابله با شیوع ویروس کرونا یک مساله ثانوی برای آن به شمار می‌رود. اگر این بحران دستاورد مثبتی داشته باشد، آن دستاورد این است که ما در ایده و دیدگاه خود درباره جایگاه بخش دولتی در اقتصاد سیاسی مان تجدیدنظر کنیم.

تسنیم: بیش از 6 هفته پس از تلاش‌های دولت ترامپ در پاسخ به ویروس کرونا- که از 29 ژانویه با اعلام ماموریت دولت آغاز شد، 2 روز بعد، با اعلام وضعیت فوق العاده ملی- آزمایش کرونا تازه آغاز شد، بیمارستان‌ها می‌گویند تخت‌های کافی و تجهیزات پزشکی و دارویی لازم برای مقابله با این بحران را ندارند و با کمبود شدید دستگاه‌های تنفس مصنوعی و سایر تجهیزات و امکانات لازم برای پزشکان و پرستاران روبرو هستند. پیدایش این ویروس آسیب پذیری دولت‌های غربی در مواجهه با شیوع چنین بیماری‌های واگیرداری بر خلاف فناوری پیشرفته دارویی و پزشکی آنها نشان داد. گزارش‌هایی وجود دارد که افراد سالخورده درمان و مراقبت‌های پزشکی را در بیمارستان‌های کشورهای غربی دریافت نمی‌کنند. نظر شما چیست؟

لاورنس: عدالت اجتماعی یک عبارت رایج در بین آمریکایی‌ها است. همه از آن بدون ملاحظه حمایت می‌کنند، چیزی که در واقع توخالی و غیرواقعی است. اکنون این تفکر توخالی را کشف می‌کنیم. عدالت اجتماعی به ندرت در جامعه آمریکایی وجود دارد، اگر نگوییم وجود ندارد. یکی از بزرگترین مظاهر و نشانه‌های عدالت اجتماعی در هر کجای جهان، وجود سیستم بهداشت و درمانی مناسب برای همه شهروندان است. سیستم بهداشت و درمان ما گویای همه چیز درباره عدالت اجتماعی در آمریکا است.

تسنیم: بسیاری از کشورهای جهان از این ویروس آسیب دیده‌اند، از جمله ایران و آمریکا. شرایط در ایران شاید بدتر از این شود چرا که کاخ سفید حاضر به لغو تحریم‌های یکجانبه علی رغم افزایش مخالفت‌های جهانی، نیست. با این حال، واشنگتن علی رغم تحریم‌ها و کمبودهای داخلی اش، پیشنهاد کمک به ایران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را داده است. آیت الله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی اخیرا درباره این پیشنهاد آمریکا سخنرانی کردند و فرمودند "این بسیار بسیار عجیب و غریب است" که دولت ترامپ پیشنهاد کمک‌هایی را به ایران ارائه می‌دهد و در عین حال مانع از ارسال تجهیزات پزشکی و دارویی به ایران می‌شود. نظر شما چیست؟

لاورنس: جای تاسف است، شاید یک فاجعه باشد که رهبر ایران باید پیشنهادهای آمریکا برای کمک را با دیده شک و تردید بنگرد. ولی به نظر من این مساله اجتناب ناپذیر است. آمریکا بارها و بارها ثابت کرده است که قادر نیست اختلافات سیاسی یا راهبردی و دشمنی‌ها را به خاطر بشریت کنار بگذارد. پامپئو وزیر خارجه آمریکا یک چهره شیطانی است: این مساله بیشتر از همیشه درک و فهمیده شده است. او که برای وساطت آغاز جنگ با ایران وسواس و اصرار خاصی دارد، از استفاده راهبردی از کووید 19 به واسطه تشدید تحریم‌ها علیه ایران حمایت می‌کند. روحانی رئیس جمهور و ظریف وزیر خارجه ایران تاکید کرده‌اند که تحریم‌های موجود چه میزان ظرفیت تهران برای مقابله با این بحران بهداشتی و سلامت را محدود کرده است. این اصلا مهم نیست. اکنون می‌دانیم که پامپئو و اطرافیان وی در کارزار خود برای جنگ با ایران متوقف نخواهند شد. چگونه ممکن است جمهوری اسلامی بدون هیچ گونه تهدیدی، کمک پزشکی آمریکا را قبول کند، آن هم تهدیدی که کمک‌های آمریکا ممکن است وضعیت بهداشت و سلامت ایرانی‌ها را بدتر کند؟ اگر آمریکا در پیشنهاد خود صداقت داشت، دولت ترامپ می‌توانست هفته‌ها قبل تحریم‌ها را به خاطر بشریت لغو کند. کوبا در حال کمک به سایر ملت‌هاست، چین و روسیه نیز در حال کمک هستند. اگر از ویروس کووید 19 چیزی بیاموزیم، آن درس این است که اسطوره آمریکا به عنوان یک رهبر جهانی در حال فروپاشی است. به این ترتیب، بحران ویروس کرونا تغییر تعیین کننده‌ای در سیاست جهانی ایجاد خواهد کرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: مقابله با شیوع ویروس کرونا سیستم بهداشت و درمان برای مقابله عدالت اجتماعی آمریکایی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند

بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی می‌شود که به کبد آسیب می‌زنند. به‌مرور زمان، این آسیب می‌تواند کبد را زخم کند که به آن سیروز می‌گویند.

به گزارش تبیان، وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم می‌شود، جلوی عملکرد نرمال کبد را می‌گیرد و این در نهایت می‌تواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.

کبد اندامی بزرگ و مهم است که اگر مراقبش نباشید مستعد آسیب است. کبد بعد از پوست، بزرگ‌ترین اندام بدن است که در بالاتنه‌تان و در سمت راست قفسه سینه‌تان قرار دارد. کبد علاوه بر اینکه مسئول جدا کردن مواد مغذی از غذا‌هایی است که از سیستم گوارشتان عبور می‌کنند است، صفرا نیز ترشح می‌کند که به بدن در هضم غذا و دفع سموم کمک می‌کند.

بیماری کبد شامل تعدادی از عوارضی می‌شود که به کبد آسیب می‌زنند. به‌مرور زمان، این آسیب می‌تواند کبد را زخم کند که به آن سیروز می‌گویند. وقتی بافت اسکار جایگزین بافت سالم می‌شود، جلوی عملکرد نرمال کبد را می‌گیرد و این در نهایت می‌تواند موجب نارسایی کبد یا سرطان کبد شود.

از این‌رو مهم است که مراقب سلامت کبد خود باشید تا آسیب نبیند و این مراقبت شامل آگاه بودن از راه‌های گوناگونی می‌شود که ممکن است تصادفاً به این اندام حساس آسیب بزنند.

در معرض سموم قرار گرفتن

یکی از نقش‌های اصلی کبد در بدن، دفع سموم است. کبد از طریق چیز‌هایی به نام کانال‌های سینوزوئید کبد، سموم را دفع می‌کند. این کانال‌ها از سلول‌های ایمنی به نام سلول‌های کوپفر برای فیلتر کردن سموم از طریق کبد استفاده می‌کنند. سلول‌های کوپفر این سموم را احاطه و آن‌ها را تجزیه کرده و سپس آن‌ها را از بدن خارج می‌کنند. اگر این سموم از بدن خارج نشوند می‌توانند در داخل سلول‌های چربی ذخیره شوند که البته برای کبد مضر است.

کبد معمولاً می‌تواند سموم را به‌خوبی پردازش کند، اما سم خیلی زیاد باعث آسیب کبد می‌شود؛ بنابراین شما باید مقدار سمومی را که وارد بدنتان می‌کنید محدود نمایید تا مطمئن شوید فشار زیاد به کبدتان وارد نمی‌کنید. شستن میوه‌ها و سبزی‌ها پیش از خوردن می‌تواند کمک کند تا سم کمتری وارد بدنتان شود. یک سری از محصولات شوینده خانگی هم می‌توانند خطرناک باشند و لازم است پیش از مصرف، برچسب روی آن‌ها را به‌دقت بخوانید تا از آن‌ها درست استفاده کنید.

مکمل‌های مضر

نظارت بر صنایع تولیدکنندهٔ مکمل‌های غذایی آن‌طور که فکر می‌کنید دقیق نیست. به همین دلیل شما باید در انتخاب مکمل‌ها دقیق باشید؛ اما به‌هرحال هیچ تضمینی وجود ندارد که بی‌ضرر باشند و به کبدتان آسیب نزنند. مکمل‌های غذایی که برچسب «طبیعی» دارند هم می‌توانند مضر باشند. بعضی از مکمل‌های گیاهی نیز به کبد آسیب می‌زنند، مانند عصاره چای سبز.

مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدر به چند دلیل می‌تواند مضر باشد که یکی از آن‌ها این است که این مواد می‌توانند حاوی عناصری باشند که انتظارش را ندارید و این مواد به سلامتی‌تان آسیب می‌زنند از جمله آسیب به کبد. مثلا هروئین می‌تواند آسیب جدی به کبد وارد کند؛ چون کبد مجبور است این داروی سمی را از بدن پاک‌سازی کند.

کبد کارش را خوب انجام می‌دهد؛ اما استفاده از موادی مانند هروئین باعث می‌شوند کبد بی‌نهایت تحت‌فشار قرار بگیرد و این اتفاق به‌مرورزمان به کبد آسیب زده و آن را ضعیف می‌کند و کبد به‌سختی خواهد توانست دیگر سموم را کنترل کند. یک نمونهٔ دیگر نیز کوکائین است که بر آنزیم‌های کبد اثر می‌گذارد و باعث التهاب در کبد یا رابدومیولیز می‌شود که عارضه‌ای است که در آن، عضلات به‌سرعت تحلیل رفته و محتویات خود را به داخل جریان خون می‌ریزند. متامفتامین یا شیشه نیز با بالابردن دمای بدن و افزایش فشارخون باعث آسیب کبد می‌شود.

نادیده‌گرفتن علائم هشدار دهنده کبد

اگر تردید دارید که کبدتان مشکلی دارد بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید. مسئله اینجاست که مشکلات کبد ممکن است به‌سختی شناسایی شوند. خیلی از افراد علائم خاصی ندارند تا زمانی که مشکل کبدشان جدی شود. اما تشخیص به‌موقع مشکل کبد بهترین راه برای پیشگیری از آسیب جدی آن است.

یکی از شگفتی‌های کبد این است که می‌تواند خودش را ترمیم کند، حتی اگر از آسیب قبلی، بافت اسکار در کبدتان داشته باشید. به همین دلیل تشخیص به‌موقع مشکلات کبد می‌تواند نجاتتان بدهد. متأسفانه خیلی از افراد متوجه نمی‌شوند که کبدشان مشکلی دارد تا زمانی که این مشکل جدی و خطرناک می‌شود. در واقع بسیاری از عوارض کبدی هیچ علامت بارزی ندارند.

اگر زودتر جلوی مشکل کبد گرفته نشود و کبد آسیب زیادی ببیند، خطر نارسایی کبد یا سرطان کبد را به دنبال دارد که هر دو بی‌نهایت جدی‌اند. پزشک می‌تواند با آزمایش خون، تست‌های تصویری و یا در برخی موارد با بیوپسی کبد، تشخیص دهد که کبد آسیب دیده یا نه.

مصرف الکل

الکل می‌تواند آسیب زیادی به کبد وارد کند. مصرف زیاد الکل به‌مرورزمان موجب سیروز کبد خواهد شد. در میان تمام ارگان‌های بدن، کبد بیشترین آسیب را از الکل می‌بیند؛ چون الکل اساساً در کبد متابولیز می‌شود. مصرف الکل می‌تواند سبب عوارض کبدی مانند کبد چرب، سیروز و هپاتیت شود.

مصرف چربی‌های ناسالم

انواع چربی‌ها در غذا‌هایی که می‌خورید وجود دارد و برخی از آن‌ها سالم‌تر از بقیه‌اند. بیماری کبد چرب غیرالکلی زمانی رخ می‌دهد که چربی زیاد در کبد انباشته می‌شود. کبد به طور نرمال دارای مقداری چربی است؛ اما اگر بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد کبد از چربی باشد، مشکل‌ساز خواهد شد.

مطالعات نشان می‌دهند مصرف کالری زیاد منجر به بیماری کبد چرب می‌شود؛ اما غذایی که می‌خورید هم مهم است. چربی اشباع یکی از عوامل ایجاد بیماری کبد چرب است و خوردن مقدار کمتری از این نوع چربی که معمولاً در منابع حیوانی مانند کره و لبنیات و گوشت چرب و روغن نارگیل وجود دارد می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند. محققان دریافته‌اند چربی غیراشباع که معمولاً در روغن‌های گیاهی، روغن ماهی و مغز‌ها وجود دارد در واقع محافظ کبد است.

مصرف زیاد قند

علاوه بر اینکه باید چربی‌های سالم مصرف کنید، مصرف قند کمتر و استفاده از منابع سالم‌تر کربوهیدرات‌ها نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند. شما باید از مصرف نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های ورزشی و آبمیوه‌های صنعتی و چای و قهوه شیرین پرهیز کنید.

عاقلانه است که از مصرف محصولاتی که شربت فروکتوز دارند نیز خودداری کنید. فروکتوز نوعی قند است که به طور طبیعی در میوه‌ها و عسل وجود دارد. در واقع شما باید به دنبال خوراکی‌هایی باشید که شاخص گلیسمی پایین دارند. بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات کامل در این دسته قرار می‌گیرند. این نوع غذا‌ها در مقایسه با منابع ساده کربوهیدرات مثل نان سفید و برنج سفید و سیب‌زمینی، دارای اثر کمتری بر قند خون هستند.

ضمناً توصیه می‌شود به‌طورکلی، کمتر کربوهیدرات مصرف کنید؛ چون خوردن کربوهیدرات زیاد هم باعث می‌شود کبد آن‌ها را به‌صورت چربی ذخیره کند.

مصرف زیاد استامینوفن

وقتی تب یا بدن درد دارید احتمالاً سراغ دارو‌های مسکن می‌روید تا ناراحتی‌تان را تسکین بدهید. یکی از عناصر فعال در مسکن‌ها، استامینوفن است که درد را تسکین داده و تب را پایین می‌آورد. مصرف زیاد استامینوفن، استفاده نامناسب از آن یا ترکیب آن با دارو‌های اشتباهی می‌تواند به کبد آسیب بزند.

اگر از استامینوفن درست استفاده کنید نباید به کبدتان آسیبی برسد. اما پزشکان و کارشناسان هشدار می‌دهند که مصرف زیاد آن می‌تواند آسیب شدیدی به کبد وارد کند، تاحدی‌که ممکن است نیاز به پیوند کبد وجود داشته باشد. سعی کنید به‌یک‌باره بیشتر از یک استامینوفن یا هر دارویی که حاوی این ماده است مصرف نکنید. در واقع مجازید روزانه حداکثر ۴۰۰۰ میلی‌گرم استامینوفن مصرف کنید.

غذا و نوشیدنی آلوده

یکی از انواع ویروس هپاتیت، هپاتیت E است که بیشتر در میان مسافران معمول می‌باشد. اگر در ناحیه‌ای زندگی می‌کنید که آب آشامیدنی یا غذای تمیز و طبق استاندارد‌ها وجود ندارد، پس به‌احتمال بسیار زیاد در معرض ابتلا به ویروس هپاتیت E قرار دارید. متأسفانه این ویروس واکسنی ندارد و اگر به آن مبتلا شوید احتمالاً علامتی نخواهید داشت، اما ویروس هپاتیت E به‌مرورزمان به کبد آسیب می‌زند.

افرادی که در حال حاضر، بیماری کبدی دارند در صورت آلوده شدن به ویروس هپاتیت E بیماری‌شان شدید خواهد شد. اما بیشتر افراد سالمی که به این ویروس مبتلا می‌شوند می‌توانند بهبود پیدا کنند. اگر هپاتیت E علامتی داشته باشد شامل تهوع، تب، کاهش اشتها، شکم‌درد و درد مفاصل خواهد بود. علائم ممکن است دو تا سه ماه طول بکشند. برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت E هیچ آب و غذایی را تا زمانی که از پاکیزه بودن آن مطمئن نشده‌اید مصرف نکنید. شیر و ماست را حتماً به‌صورت پاستوریزه مصرف کنید و غذای خام را از منبعی که اطمینانی به آن ندارید نخورید.

نداشتن وزن سالم

به‌طور کلی زندگی با یک سبک زندگی سالم می‌تواند جلوی آسیب کبد را بگیرد. وزن سالم بدن به پیشگیری از بیماری کبد کمک می‌کند و انتخاب‌های سالم در سبک زندگی مثل تغذیه سالم و درست و ورزش منظم نیز نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات کبدی دارد. سبک زندگی سالم به افرادی که در حال حاضر بیماری کبد دارند نیز کمک می‌کند دچار عوارض جدی‌تر نشوند.

مطالعات نشان داده‌اند کاهش وزن برای افرادی که بیماری کبد چرب غیرالکلی دارند مفید است. البته نکته اصلی اینجاست که خیلی از افراد موفق می‌شوند وزن کم کرده و به وزن سالمی برسند؛ اما در حفظ و تداوم آن چندان موفق نیستند و وزن ازدست‌رفته را در مدت کوتاهی دوباره به دست می‌آورند.

به اندازه کافی ورزش نکردن

وقتی پای پیشگیری از بیماری‌های کبد در میان است، نقش ورزش منظم را نیز نمی‌توانید نادیده بگیرید. به‌طورکلی ورزش برای سلامتی خوب است و افراد بزرگسال باید تقریباً ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشند که می‌تواند شامل پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری یا درگیر فعالیت‌های هوازی شود. تمرینات قدرتی را نیز باید در کنار تمرینات هوازی انجام دهید و در هفته دو جلسه تمرینات بدنسازی و قدرتی داشته باشید و تمام گروه‌های عضلانی‌تان را درگیر کنید.

یافته‌ها نشان می‌دهند ورزش‌کردن باعث کاهش چربی کبد می‌شود و این کار از طریق مؤثرتر کردن انسولین در بدن صورت می‌گیرد که کمک می‌کند اسید‌های چرب در کبدتان متابولیز شوند و عملکرد میتوکندری‌ها در کبد بهتر شود. محققان می‌گویند افرادی که بیماری کبد چرب دارند با ورزش منظم حتی اگر وزن کم نکنند، باز هم شرایط سالم‌تری خواهند داشت و این نقش بسیار مهم ورزش را در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب نشان می‌دهد.

استفاده از وسایل مشترک آلوده به خون

انواعی از ویروس هپاتیت از طریق خون منتقل می‌شوند. توصیه می‌کنیم از وسایل مشترکی که آلوده به خون هستند هرگز استفاده نکنید. مثلاً مسواک یا ژیلت مشترک می‌تواند باعث انتقال هپاتیت شود. حتی وسایل پیرسینگ و مانیکور هم می‌توانند این ویروس را انتقال دهند.

هپاتیت C یکی از انواع هپاتیت است که اساساً از طریق استفاده از سوزن‌های مشترک منتقل می‌شوند. هپاتیت C هرچند که اغلب یک بیماری کوتاه‌مدت است؛ اما این بیماری در تقریباً نیمی از افراد مزمن می‌شود. این بیماری در صورت مزمن شدن می‌تواند باعث سیروز کبد و حتی سرطان کبد شود. هپاتیت C مشابه هپاتیت E هیچ واکسنی ندارد و بهترین راه پیشگیری از این عفونت، اجتناب از تماس با خون فرد آلوده است.

واکسینه نشدن

ویروس هپاتیت انواعی دارد که همهٔ آن‌ها به کبد آسیب می‌زنند. هر چند همهٔ انواع این ویروس واکسن ندارند؛ اما واکسن بیشتر آن‌ها موجود است. به‌هرحال توصیه می‌شود واکسن هپاتیت A و هپاتیت B را بزنید تا از ابتلا به این عفونت ایمن بمانید. هر دو واکسن اثرگذاری بالایی دارند و بی‌خطر هستند.

واکسن هپاتیت B بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد مؤثر است و جلوی آسیب کبد و سرطان کبد را که می‌تواند ناشی از عفونت باشد می‌گیرد. واکسن هپاتیت A نیز مؤثر است و تقریباً ۱۰۰ درصد افراد با این واکسن در عرض یک سال از دریافت اولین دوز، در برابر این ویروس ایمنی پیدا می‌کنند.

واکسن هپاتیت B برای بیشتر بچه‌ها توصیه می‌شود. کودک می‌تواند اولین دوز این واکسن را خیلی زود و ۲۴ ساعت بعد از تولد دریافت کند و دو دوز دیگر پیش از ۱۸ ماهگی توصیه می‌شود. اما نوجوانان و بزرگسالان درصورتی‌که طی کودکی واکسینه نشده‌اند می‌توانند این واکسن را در هر سنی بزنند.

دیگر خبرها

  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • هشدار چین به آمریکا: بدنام‌کردن دیگران، راه‌حل بحران اوکراین نیست