Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@04:47:56 GMT

روزی که جهان به کتاب کودک توجه می کند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۳۰۱۶

روزی که جهان به کتاب کودک توجه می کند

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، روز جهانی کتاب کودک ۲ آوریل برابر با ۱۴ فروردین به افتخار زادروز هانس کریستین اندرسن، نویسنده داستان‌های کودکان نامگذاری شده‌است. دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان هرساله مراسم باشکوهی را به مناسبت بزرگداشت مقام کتاب کودک و  ادبیات کودک و نوجوان در کشورهای جهان برگزار می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یلا لپمن، پایه گذار کتابخانه بین المللی مونیخ و دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان، در سال ۱۹۶۷میلادی. پیشنهاد داد روزی به نام روز جهانی کتاب کودک تعیین شود و بدین وسیله فعالیت های دفتر بین المللی کتاب برای کودکان و نوجوانان در سراسر جهان افزایش یابد. این پیشنهاد پذیرفته شد  و روز دوم آوریل که مصادف با سالروز تولد هانس کریستیان اندرسن است به عنوان روز جهانی کتاب کودک انتخاب شد.

شورای کتاب کودک که شعبه ملی این نهاد بین المللی در ایران است، همچون دیگر شعبه های ملی، از این تاریخ همواره برای ارج نهادن بیشتر به این روز خاص استفاده می کند.

مراسم روز جهانی کتاب کودک در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود و این کشور پوستر و پیام نوروزی روز جهانی کتاب را تهیه می کند.این روز از سال 1349 در ایران به رسمیت شناخته شد و وزارت آموزش و پرورش در سال 1350 روز 14 فروردین هر سال را روز جهانی کتاب کودک اعلام کرد. ایران هم در سال 1371 این مراسم را برگزار کرد.

شورای کتاب کودک ایران تاکنون ۲ مرتبه از سوی دفتر بین المللی، وظیفه ی تهیه پوستر، پیام و شعار روز جهانی کتاب کودک را به عهده گرفته است. نخست در سال ۱۳۵۵، پرویز دیبایی پوستر را طرحی کرد، پیام را الهام توکلی و هاله زربخت، دو دانش آموز ایرانی، با عنوان "ماهی طلایی جادو" نوشتند و شعار آن را نیز محمود کیانوش در قالب یک رباعی سرود و بار دوم در سال ۱۳۷۲، مهدخت کشکولی روز جهانی کتاب کودک را نوشت و نورالدین زرین کلک پوستر آن را  ترسیم کرد. پیام آن سال " کتاب، قصه دیروزها، راز فرداها" بود.

پیام روز جهانی کتاب کودک سال ۲۰۱۹ «کتاب به ما کمک می‌کند آرام بگیریم» بود.کتیتوس کسپراسویس نویسنده و تصویرگر کتاب کودک لیتوانی طراحی پوستر و نوشتن پیام روز جهانی کتاب کودک ۲۰۱۹ را بر عهده داشت. او در پیامش اشاره کرد : دنیای امروز دنیای شتاب‌زدگی و انفجار اطلاعات است و کتاب می‌تواند به ما کمک کند تا از این فضا فاصله بگیریم و دمی آرام بگیریم.

کتیتوس کسپراسویس نویسنده و تصویرگر بیش از ۵۰ کتاب کودک است. آثارش به ۲۲ زبان از جمله چینی، اسپانیایی، آلمانی، پرتغالی، فرانسوی، ایتالیایی، روسی، لهستانی، اوکراینی و کره‌ای ترجمه و منتشر شده است و جوایزی مانند قلم طلایی بلگراد و عنوان تصویرگر سال نمایشگاه کتاب کودک بولونیا را دریافت کرده است.

شهرت کتیتوس به سبب داستان‌های خنده‌داری است که با قرار دادن شخصیت‌هایش در موقعیت‌های گیج‌کننده و چالش‌انگیز خلق می‌کند. تصاویر آبرنگ این تصویرگر لیتوانی با جزئیات فراوان توجه کودکان را به خود جلب می‌کند. خرگوش‌های پرنده و توت فرنگی‌های سخنگو، خلاقیت کودکان را برمی‌انگیزد. آثارش حتی برای خردسالانی که هنوز نمی‌توانند بخوانند و بنویسند جذاب است و از سوی دیگر طنزی که در آثارش وجود دارد بزرگسالان را راضی می‌کند.

 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خبر ادبیات ادبیات کودک و نوجوان کتاب کودک روز جهانی کتاب کودک دفتر بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۳۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روز جهانی اتیسم در رشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گیلان ؛ داوود قیصر نژاد رییس هیات مدیره انجمن حامیان اتیسم گیلان در این مراسم با اشاره به اینکه ۳۵۰ کودک اتیسیمی تحت پوشش این انجمن هستند گفت: به این کودکان در ۲۰ رشته ورزشی، هنری و آموزشی خدمات ارائه می‌شود.
وی بیشترین چالش خانواده‌های اتیسمی را کمبود امکانات آموزشی برای کودکان اتیسم و نبود مجتمع نگهداری از این کودکان و مشاغل برای بزرگسالان اتیسمی عنوان کرد.
اتیسم یا اختلال خود درماندگی نوعی اختلال روانی – ذهنی است که بعد از ۱۲ ماهگی قابل تشخیص است.
اگرچه عوامل ژنتیکی، ازدواج خانوادگی، سن بالای مادر و مشکلات دوران بارداری در ابتلا به اتیسم موثر است، اما هنوز علت اصلی ابتلا به اتیسم مشخص نیست.
در گیلان بیش از ۷۰۰ کودک و بزرگسال مبتلا به بیماری اتیسم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • روزی به نام تلفن!/الو... صدا میاد؟
  • روزی به نام تلفن!
  • جسد بی‌جان ۲ کودک غرق شده در شهرستان نیمروز پیدا شد
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • پیدا شدن جسد ۲ کودک غرق شده در نیمروز
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • منشی درمانگاه روزی ۳۰ میلیون تومان سرقت می‌کرد
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی