Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته مستندسازی مقابله با کرونا ضمن تشریح اقدامات سایر کشورها برای مقابله با کرونا گفت: اینستکس به تنهایی پاسخگوی هزینه‌ها و برنامه‌های مقابله با کرونا در ایران نخواهد بود.

به گزارش مشرق؛ دکتر محمد آسایی، با بیان اینکه از ابتدای تشخیص کرونا در کشور، اقدامات ایمنی در مناطق مرزی هوایی و زمینی به کار برده شد، اظهار کرد: تعداد زیادی از زائرین از کشورهای افغانستان و پاکستان در مرزهای شرقی داشتیم که برای آنها قرنطنیه‌‌هایی در مرز دو کشور اعمال و غربالگری آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد در مرزها مورد غربالگری قرار گرفتند و وقتی این افراد وارد پاکستان و افغانستان می‌‌شدند هم غربالگری و تا 14 روز پیگیری می‌‌شدند.

وی افزود: دفتر بین‌‌الملل وزارت بهداشت همکاری نزدیکی با وزارت خارجه و سفارت‌‌های ایران داشتند؛ تاکنون سه جلسه با سفارتخانه‌‌های سایر کشورها در جمهوری اسلامی ایران داشتیم وآن‌‌ها را از نظر برنامه‌‌های موجود در پیشگیری و درمان کرونا توجیه کردیم و این مسائل باب همکاری‌‌های علمی و تأمین تجهیزات مورد نیاز را نیز برای ما گشود.

استفاده از تجارب سایر کشورها برای مقابله با کرونا

آسایی با بیان اینکه از تجارب سایر کشورها در زمینه مقابله با کرونا استفاده کردیم، خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان بهداشت جهانی این اطلاعات و مقالات را به دست آوردیم و در اختیار اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌های علوم پزشکی قرار دادیم؛ به گفته سازمان جهانی بهداشت با توجه به اینکه ایران دو ماه درگیر کرونا بوده‌‌ است، ما نیز می‌‌توانیم تجارب خود را در اختیار سایر کشورها قرار دهیم؛ البته هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که پزشکان و نیروهای خود را در اختیار سایر کشورها قرار بدهیم.

بیشتر بخوانید:

جزئیات وال‌استریت ژورنال از اولین تراکنش مالی میان ایران و اروپا اینستکس اولین تراکنش خود با ایران را انجام داد

تعویق اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اهمیت طرح "هرخانه یک پایگاه سلامت" تصریح کرد: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد و ای کاش این طرح را در تمام کشور داشتیم؛ یعنی از هر خانه یک سفیر سلامت داشتیم تا در خانه تمام موازین بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت می‌کرد و رابطی بین حوزه سلامت و خانه بود. این طرح تاکنون در سه شهر قزوین، سمنان و کاشان اجرا شده است.

وی ادامه داد: اگر از هر خانه یک نفر با اطلاعات کافی برای پیشگیری از بیماری‌‌ها وجود داشته باشد، میزان پیشگیری از بیماری‌‌ها در کشور به طرز چشمگیری افزایش می‌‌یابد.

ضرورت محافظت از نیروهای انسانی در مقابل کرونا

وی با بیان اینکه محافظت از نیروهای انسانی در مقابل کرونا یکی از دستورالعمل‌‌های بسیاری از کشورهای جهان است، خاطرنشان کرد: ارتقای سطح علمی نیروی انسانی در چنین شرایطی نیز بسیار حائز اهمیت است؛ در کشورهای مختلف، میزان محافظت از کادر درمان و در نتیجه میزان مرگ و میر نیروهای انسانی متفاوت است، حتی در آمریکا از کیسه زباله به جای گان برای محافظت استفاده می‌شود. قطعا تمام کشورها تعدادی مرگ و میر در نیروی انسانی دارند، اما آمار و ارقام مشخصی برای مقایسه در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: برای نیروی انسانی که 8 ساعت کار می‌کند باید تدبیرهایی اندیشیده شود تا استراحت کند و بتوانیم نیروی کافی برای مقابله با بیماری داشته باشیم.

چین برای کنترل کرونا چه کرد؟

رئیس کمیته مستندسازی مقابله با کرونا در خصوص مقایسه کشورها در زمینه مقابله با بیماری‌‌ها تصریح کرد: مسئله‌ای که در چین حائز اهمیت بود کشف سریع بیماری، گزارش دهی سریع، ایزوله کردن سریع و درمان فوری در رئوس برنامه اجرایی این کشور قرار گرفت؛ همچنین هماهنگی طب سنتی چینی با طب مدرن نیز از اقدامات این کشور برای مبارزه با کرونا بود.

آسایی ادامه داد: در چین برای نیروی انسانی هم از سایر استان‌ها استفاده کردند و 42 هزار نیروی پزشکی و پیراپزشکی در عرض 45 روز در اختیار گرفته شد و درمان رایگان را برای همه بیماران کرونا درنظر گرفت. چین همچنین 9000 تخت بیمارستانی برای درمان بیماران را در کوتاه‌ترین زمان در ووهان ایجاد کردند؛ برنامه‌‌ای برای پیگیری تردد افراد بستری در بیمارستان‌‌ها و ردیابی افرادی که با مبتلایان در تماس بودند در نظر گرفته شد و بررسی کردند که افراد مبتلا در 14 روز گذشته با چه کسانی در ارتباط بوده‌‌اند و به کجاها سفر کرده‌‌اند؛ همچنین تحقیقات اپیدمیولوژیک در 8 روز اجرایی شد و کیت‌‌های تشخیصی خود را در 16 روز به تولید انبوه رساند.

اقدامات کره جنوبی در زمینه کرونا

مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی در خصوص اقدامات صورت گرفته در کره جنوبی برای مقابله با کرونا، تشریح کرد: کره جنوبی از جمله کشورهایی بود که به سیستم مراقبت‌های بهداشتی اولیه توجه ویژه‌‌ای داشت و غربالگری به موقع و سریع با بهره گیری از ارتباط مراقبت‌های بهداشتی اولیه و بیمارستان‌ها را انجام داد بیماران در کره جنوبی گروه بندی شدند و در صورتی که کمبود ونتیلاتور در جایی وجود داشته باشد، بیمارانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا مسن هستند، اولویت درمان قرار نمی‌‌گیرند. مشارکت مردم در کره جنوبی بسیار مهم بود و همه اخبار با مردم به اشتراک گذاشته می‌شد و عدالت در دسترسی همگان به تست‌ها در کره جنوبی مورد توجه قرار گرفت.

استفاده از تکنولوژی برای کنترل بیماری در سنگاپور

آسایی اضافه کرد: در سنگاپور نیز تا چهار روز قبل 2 مورد مرگ و 683 مورد مثبت داشتند و 70 درصد موارد مبتلا بهبودی یافتند و 900 مرکز بهداشتی و درمانی و 39 هزار تست در اختیار مردم سنگاپور قرار گرفت و یک اپلیکیشن در این کشور ساخته شد تا بیماران مرخصی شده از بیمارستان‌‌ها، هرروز صبح به مسئولین بهداشتی منطقه خود از طریق آن درجه حرارت بدن، وضعیت تنگی نفس، میزان مصرف داروها را گزارش می‌‌دادند و حتی اگر از محل خانه و قرنطینه خود بیرون می‌‌رفتند به آن‌‌ها از طریق اپلیکیشن هشدار داده می‌‌شد.

وی ادامه داد: مدیریت بیمارستان‌‌های خصوصی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و ایجاد هماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی در سنگاپور از علل دیگر موفقیت این کشور در کنترل بیماری کرونا بود.

اهمیت شبکه بهداشتی و درمانی در کنترل کرونا

آسایی در خصوص اقدامات صورت گرفته در شبکه‌‌های بهداشتی و درمانی کشور، خاطرنشان کرد: سیستم مراقبت‌‌های بهداشتی اولیه ما برتر از ایتالیا و اسپانیاست و نحوه چیدمان مراکز جامع سلامت به طوری است که همه افراد در شهرها و روستاها از آن به طرز عادلانه‌‌ای برخوردارند. 33 هزار بهورز و مراقب سلامت مشغول ارائه خدمات در این مراکز هستند و هر مراقب سلامت 2500 نفر جمعیت را تحت پوشش خود قرار می‌‌دهد و هر بهورز حدود 2000 نفر را تحت مراقبت و پوشش خود در روستاها دارد.

وی افزود: با حدود 57 میلیون جمعیت در ایران تماس حاصل شد و وضعیت آنها مورد بررسی قرارگرفت. این اقدام علاوه بر پیشگیری از بیماری و بیماریابی فعال و پیگیری افراد ناقل، باعث شد استرس مردم نیز کاهش یابد و بدانند که نظام نگران سلامتی آنهاست.

وی اضافه کرد: از دوم تا یازدهم مارس گروهی از سازمان جهانی بهداشت از ایران بازدید کردند و گزارش خود را به ما دادند. در زمینه مدیریت و بهره‌وری برای آنها بسیار حائز اهمیت بود که جلسات ستاد ملی با حضور فعال رییس جمهوری و سایر اعضای هیات دولت انجام شود. ساختار بسیار قوی نظام سلامت و نیروهای مسلح که به کمک وزارت بهداشت آمد برای آنها بسیار حائز اهمیت بود. در مساله درمان، اختصاص بیمارستان خاص یا تخت‌های خاصی از بیمارستان‌ها که به کرونا اختصاص داده شده بود و تجارب بالینی از بیمارستان‌های مختلف، نشست‌های مختلف با گروه‌های مختلف بسیار مهم بود.

آسایی با بیان اینکه در نقاط مرزی قرنطینه‌‌هایی برای اتباع خارجی داریم، خاطرنشان کرد: در پنج نقطه در میرجاوه،‌ الغدیر و مراکز مرزی پاکستان و افغانستان اردوگاه‌‌هایی وجود دارد که از اتباع قانونی و غیرقانونی با کمک دانشگاه علوم پزشکس سیتان بلوچستان تست گرفته می‌شود اما ورود افراد غیرقانونی مشکل اصلی ماست. تا به حال در میرجاوه، از 26 مورد افغانی که نمونه‌ گرفته شده است، 4 مورد مثبت بودند که بلافاصله تحت درمان قرار گرفتند. در اردوگاه الغدیر از 15 افغانی، 8 نفر مثبت بودند و این موراد در حال رصد و پیگیری هستند.

عدم شفافیت آماری در کشورهای منطقه

وی با بیان اینکه 57 هزار مورد مثبت کرونا در 21 کشور منطقه وجود دارد، یادآور شد: 3253 مرگ در منطقه گزارش شده است که اغلب این مرگ‌‌ها از کشور ایران بوده است که این مسئله نشان دهنده ضعیف بودن ایران در مقابله با کرونا نیست بلکه نشان می‌‌دهد باتوجه به اینکه سایر کشورها درگیر جنگ و مسائل دیگر بوده‌‌اند، یا نظام مراقبت‌‌های بهداشتی مناسبی ندارند و یا اطلاع‌‌رسانی آنها مشکل دارد و یا اینکه موارد مثبت را مخفی می‌‌کنند. اگر کشورهای همسایه نتوانند بیماری را کنترل کنند دودش در چشم سایر کشورها می‌‌رود و ما باید در صورت نیاز، به کنترل این بیماری در منطقه کمک کنیم.

آسایی تصریح کرد: کره جنوبی به سرعت بیماری را کنترل کرد، آلمان به خوبی در اروپا درحال مدیریت بیماری است و سنگاپور و ژاپن نیز مدیریت خوبی در کنترل بیماری داشته‌‌اند اما در اطلاعاتی که کشورهای منطقه ارائه می‌‌کنند تردید وجود دارد.

ضرورت پرهیز از سیاسی‌‌کاری

وی با بیان اینکه فاصله‌‌گذاری اجتماعی در اغلب کشورهای جهانی انجام شده است، اظهار کرد: اجرای این‌‌گونه دستورالعمل‌‌ها بر اساس روند بیماری متفاوت است و باید به ساختار کشورها توجه کرد. اینکه بیان می‌‌شود اولین کیس‌‌ها از کجا بوده است کمکی به کنترل بیماری نمی‌‌کند زیرا همه کشورها به صورت پاندمیک به این بیماری مبتلا شده‌‌اند و این اظهار نظرها مسائلی سیاسی و فاقد اهمیت هستند.

اینستکس به تنهایی پاسخگوی نیاز ما نیست

مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشت با بیان اینکه اینستکس به تنهایی پاسخگوی هزینه‌ها و برنامه‌های مقابله با کرونا در ایران نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اگر به جدول اعتباراتی که جمهوری اسلامی ایران برای کرونا هزینه کرده است توجه کنیم متوجه می‌‌شویم که سرمایه‌‌گذاری‌‌های داخلی بیشتر از آن چیزی است که از طریق اینستکس گشایش ارزی می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست‌ها مبنی بر بازگشت ایرانی خارج از کشور، متذکر شد: با توجه به شیوع کرونا در کشورهای اروپایی در مورد بازگشت اتباع ایرانی، در بهمن‌ ماه عده‌ای دانشجوی ایرانی ساکن در چین با درخواست خودشان به ایران بازگشتند و 2 هفته در قرنطینه بودند و از آنها مراقبت شد. اخیرا سفیر ایران در ایتالیا هم درخواست مشابهی دارد که عین سازوکاری که برای دانشجویان ایران در ووهان در نظر گرفته شد، با انجام تست و سفر در شرایط مخصوص و قرار گرفتن در قرنطینه انجام خواهد شد. این آمادگی برای بازگشت ایرانیانی که در خارج از کشور هستند وجود دارد و یک گروه 30 نفره از ایرانیان مقیم ایتالیا درخواست بازگشت به ایران را داشته‌اند و اگر افرادی خواستار بازگشت به کشور باشند همکاری کافی بین وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه انجام خواهد گرفت.

فعالیت 33 آزمایشگاه در بخش خصوصی

آسایی در پاسخ به سوالی مبنی بر انجام آزمایش کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی متذکر شد: 33 آزمایشگاه در بخش خصوصی در زمینه کرونا فعال هستند و آزمایش انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید اینستکس ویروس کرونا ایران تحولات منطقه برای مقابله نیروی انسانی کنترل بیماری کره جنوبی سایر کشورها حائز اهمیت خانه یک قرار گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۳۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، مراسم رونمایی از کتاب نقض حقوق بشر در کانادا و سوئد روز سه‎شنبه، ۱۱ اردیبهشت، با حضور کاظم غریب آبادی معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از کارشناسان حقوقی و فرهنگی و همچنین اساتید دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

در این مراسم از دو جلد کتاب با عنوان «نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری» رونمایی شد.

غریب آبادی در این مراسم ضمن اشاره به اینکه بحث حقوق بشر از دو بعد مهم است، گفت: نخست حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل است و دوم از آنجایی که ما آماج اتهامات برخی کشورها قرار داریم، بنابراین وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم که آیا در این زمینه صادق هستند یا خیر.

دبیرستاد حقوق بشر با بیان اینکه از اکتبر گذشته مشخص شد رویکرد جامعه بین‌المللی نسبت به حقوق بشر آنگونه که برخی کشورها می‌گویند، باید تغییر کند، اظهار کرد: ما برای اولین بار تصمیم گرفتیم وضعیت حقوق بشر را در داخل ایران به صورت مکتوب منتشر کنیم؛ همچنین یکی از کارهایی که در ستاد حقوق بشر انجام می‎شود، پایش حقوق بشر در برخی کشورهاست؛ ستاد حقوق بشر منبع را نه رسانه‌ها و ژورنالیستی بلکه بر رویکرد سازوکارهای بین‎المللی قرار داده است اما این به معنای درست بودن هرچه آن‌ها می‌گویند، نیست.

وی همچنین به بررسی گزارش گزارش‎گران سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها طی دو دهه اشاره کرد و گفت: این گزارش‎گران سفرهایی به کشورها دارند و گزارش‎ها و توصیه‎نامه‌هایی منتشر می‌کنند که این‌ها در ستاد حقوق بشر بررسی شده‎اند.

غریب آبادی، ادامه داد: در مرحله نخست بررسی وضعیت کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایسلند، کانادا، آلمان، سوئد در دستور کار قرار گرفتند؛ مبنای کتب بر زبان فارسی نبود و کتاب‎های مذکور به زبان انگلیسی هم منتشر شدند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه دلیل انتخاب این هفت کشور این است که در وهله نخست این کشورها در زمینه حقوق بشر مدعی هستند و ثانیا این کشورها علیه ایران اقدامات و اتهاماتی وارد می‌کنند، عنوان کرد: رویکرد ما تدافعی نیست؛ به‎زودی و ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حوزه حقوق بشر را نهایی می‌کنیم که بعد پاسخگویی، رفع ابهام و تعامل هم دربردارد؛ تصمیم بر این است که در این رابطه سندی تهیه شود که پیش‌نویس آن آماده شده است.

وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه کانادا کشوری است که گرفتار نقض گسترده حقوق بشر است و حقوق بومیان در این کشور نقض می‌شود، اضافه کرد: کانادا هم در داخل و هم در ارتباط با کشورهای دیگر حقوق بشر را نقض می‌کند؛ این کشور هر سال در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران قطعنامه صادر می‌کند.

غریب آبادی، اضافه کرد: سوئد نیز به همین شکل است؛ اکنون حمید نوری چهار سال است که در این کشور بازداشت است و همه حقوق وی نقض شده است؛ حمید نوری تبعه ایران است و وظیفه ما است که تمام تلاش‌ها را درباره این شهروند ایرانی انجام دهیم؛ ان‎شاالله که بتوانیم حمید نوری را به دامان خانواده بازگردانیم.

معاون امور بین‎الملل قوه قضاییه در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه حقوق بشر یک موضوع سیاسی شده است، عنوان کرد: نهادهای حقوق بشری درباره فلسطین چه کردند، درباره دانشگاه‌های آمریکا نهادهای حقوق بشری هنوز یک بیانیه هم صادر نکردند؛ شورای حقوق بشر درباره آمریکا سکوت کرده، اما در ایران چه اتفاقی افتاده که این نهاد چندین بیانیه صادر می‌کند، اما کمیساریای عالی درباره آمریکا سکوت کرده است.

دبیر ستاد حقوق بشر، تصریح کرد: سیاست‎زدگی در حقوق بشر تنها درباره کشورها روی نداده و نهادهای بین‌المللی هم دچار این سیاست‌زدگی شدند.

غریب آبادی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه درباره بحث تحریم اقدامات زیادی انجام شده و ادبیات‎سازی گسترده‌ای درباره تحریم‌های یک‎جانبه صورت گرفته است، گفت: پرونده‎های زیادی در شعبه پنجاه‌وپنجم دادگستری تهران درباره تحریم‌ها باز شده است؛ همچنین پرونده‌هایی برمبنای طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی از جمله بیماران پروانه‌ای تشکیل شده است.

دبیرستاد حقوق بشر، اظهار کرد: موارد نقض را باید با استفاده از ابزارهای خود پیگیری کرده و باید به دنبال اجرای حکم‌های صادرشده برویم، تاکید کرد: این موضوع پیگیری شده و آرای محاکم ما باید اجرا شود؛ در این رابطه کشتی که محموله نفتی آمریکا را داشت توقیف شد و براساس حکم دادگاه درباره بیماران پروانه‌ای باید صرف شود که اقدام خوبی است.

غریب آبادی در بخشی دیگر با بیان اینکه یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند دفاع از حقوق مستضعفان است، افزود: در حوزه دفاع از حقوق مردم غزه اقدامات زیادی انجام شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر همچنین نقش سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌ها را در زمینه پایش و رصد حقوق بشری بسیار مهم خواند و گفت: در این موضوع نیز از اقدامات پژوهشگران و دانشگاه‌ها استقبال می‎شود.

در پایان این مراسم با حضور دبیر ستاد حقوق بشر و مدعوین، از کتاب نگرانی‌های حقوق بشری در دو کشور کانادا و سوئد طی دو دهه گذشته از منظر نهادهای بین‌المللی حقوق بشری رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229029 برچسب‌ها حقوق بشر

دیگر خبرها

  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کدام کشورها در رویداد اقتصاد دریامحور ایران شرکت می‌کنند؟
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!​