Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی ذوالفقاری، یکی از کارشناسان تربیت بدنی سیستان و بلوچستان گفت: «چقک پور» یکی از بازی های محلی قدیمی است که می تواند در این ایام که بهترین راه برای در امان ماندن از ابتلای به ویروس کرونا در خانه ماندن است، لحظاتی شاد و سرگرم کننده را به دور از دغدغه های روزمره برای خانواده ها به ارمغان آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با فرهنگی غنی انواع بازی های بومی و محلی را در خود پرورش داده است که متاسفانه در گذر زمان بسیاری از این بازی ها به فراموشی سپرده شده است، تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای احیای چنین ورزش هایی که ریشه در فرهنگ مردم این خطه دارد محسوب می شود و به ویژه در این روزهای کرونایی که خانواده ها باید در خانه بمانند، می تواند ورزشی مناسب و پر هیجان برای پر کردن اوقات فراغت خانواده ها باشد، به همین منظور در گفت و گو با یک کارشناس تربیت بدنی به معرفی یکی از ورزش های بومی و محلی استان پرداخته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فرهنگی عجین شده
 
مصطفی ذوالفقاری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون گفت: فرهنگ مردم سیستان و بلوچستان از دیرباز با بازی‌های بومی- محلی عجین بوده است.

وی با بیان این که این روزها فرصتی برای احیای بازی های بومی و محلی است گفت: با توجه به شیوع کرونا و کنار یکدیگر بودن اعضای خانواده در خانه، انجام دیگر بازی های بومی محلی می تواند فرصتی برای پر کردن اوقات فراغت خانواده ها باشد و شادابی را به آن ها تزریق کند.

این کارشناس با معرفی بازی «چقک پور» بیان کرد: چقک همان گنجشک و پور به معنای پرواز است، این بازی در دیگر استان های کشور به کلاغ پر شهرت دارد.
 
ذوالفقاری با بیان این که در این بازی محدودیتی برای تعداد شرکت کنندگان در این بازی وجود ندارد، اظهار کرد: در ابتدا یک نفر که شروع کننده بازی است اسامی پرندگان و حیوانات را به دلخواه بیان و پس از آن بلافاصله کلمه پور را تکرار می کند و دست خود را بالا می برد.

 به گفته وی، شرکت کنندگان پس از شنیدن این آن، اگر کلمه مطرح شده پرنده یا حیوان قادر به پرواز کردن باشد، دست خود را به نشانه تایید بالا می برند، در غیر این صورت حرکتی انجام نمی دهند.

این کارشناس ادامه داد: شروع کننده بازی، به  کار اسم بردن از موجودات ادامه می دهد تا این که از چیزی نام می برد که پرواز نمی کند، اگر افراد شرکت کننده تیزهوش باشند، دستشان را بالا نمی برند و اولین کسی که به اشتباه دست خود را بلند کند، بازنده معرفی و جریمه می شود.

ذوالفقاری اضافه کرد: جریمه فرد بازنده به این صورت است که باید خم شود تا همه شرکت کنندگان به پشت وی ضربه بزنند و با هم بخوانند تپ تپ خمیر، شیشه پر پنیر، دست کی بالا ؟ و فرد بازنده که قادر به دیدن شرکت کنندگان نیست پس از ضربه زدن آنان به پشتش، برای پاسخ به سوالشان باید حدس بزند که دست چه کسی بالاست. شرکت کنندگان به کار خود ادامه می دهند تا حدس بازنده مبنی بر تشخیص فردی که دستش بالاست، درست از آب درآید.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان بازی های بومی شرکت کنندگان خانواده ها بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۵۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ نفر از کارگران سیستان و بلوچستان به دیدار رهبر معظم انقلاب می‌روند

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، خلیل‌احمد سلامی اظهار کرد: در نخستین روز از هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند.

وی افزود: بنا بر سهمیه تعیین شده، ۴۰ نفر از کارگران پر تلاش سیستان و بلوچستان به نمایندگی از خانواده بزرگ کارگری، کارآفرینی و تعاونگران استان در این برنامه شرکت خواهند کرد.

رئیس ستاد گرامیداشت هفته کار و کارگر سیستان و بلوچستان همچنین در خصوص ویژه برنامه‌های این هفته در استان بیان کرد: محور برنامه‌های هفته کار و کارگر، تکریم و پاسداشت بیش از پیش مقام کارگر و ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های این قشر بی ادعا اما بسیار مهم و اثر گذار در جامعه است.

وی ادامه داد: در تقویم جمهوری اسلامی ایران، پنجم تا یازدهم اردیبهشت هر سال با عنوان "هفته کار و کارگر" نامگذاری شده که در سیستان و بلوچستان نیز با برنامه ریزی و اجرای برنامه‌های مختلف، گرامی داشته می‌شود.

سلامی افزود: بازدید از واحدهای کارگری و گفت‌وگو با جامعه کار و تولید، برگزاری همایش‌های فرهنگی و ورزشی با حضور خانواده کارگران، تکریم خانواده معظم شهدای کارگر و دیدار نمایندگان جامعه کارگری با امامان جمعه و مسوولان استانی و شهرستانی، بخشی از برنامه‌های هفته کار و کارگر در سیستان و بلوچستان است که امسال با شعار "مشارکت کارگر، جهش تولید، ایران قوی" برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره بازی‌های بومی محلی در میناب
  • جشنواره بازی های بومی محلی در میناب
  • جشنواره بازی‌های محلی بانوان در بجنورد برگزار می‌شود
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی
  • همت بلندی که ۱۶۰ بومی را صاحب شغل کرد
  • شهدا مایه افتخار سیستان و بلوچستان هستند
  • ۴۰ نفر از کارگران سیستان و بلوچستان به دیدار رهبر معظم انقلاب می‌روند
  • دیدار ۴۰ نفر از کارگران سیستان و بلوچستان با رهبر انقلاب
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی