Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@22:44:48 GMT

«اتان» برگ برنده جدید ایران در شرایط تحریم

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۵۲۶۴

«اتان» برگ برنده جدید ایران در شرایط تحریم

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از بزرگترین چالش‌های پیش روی توسعه صنعت پتروشیمی کشور طی ۲ دهه گذشته تاکنون، ناکافی بودن حجم تولید خوراک های مهم گازی بوده به طوری که اکثر مجتمع‌های پتروشیمی گازمحور شامل «اتان» و «متان» با مشکلات کمبود شدید خوراک دست و پنجه نرم می‌کردند.

بر این اساس به دلیل تأخیر در بهره برداری فازهای پارس جنوبی صنعت پتروشیمی با کسری و کمبود شدید خوراک های گازی به ویژه «اتان» روبرو بود و این کمبود حتی منجر به پایین ماندن ظرفیت تولید اتیلن شده و حتی در برخی از صنایع میان دستی و پایین دستی پتروشیمی از جمله مجتمع‌های مبدا و نهایی خط اتیلن غرب منجر به کاهش تکلیفی تولید شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط فعلی با توسعه و بهره برداری اکثر فازهای پارس جنوبی و شمارش معکوس بسته شدن پرونده توسعه پنج فاز ۱۳، ۱۴، ۲۲ تا ۲۴ این میدان مشترک گازی از یک طرف و بهره برداری از سه طرح مهم دیگری گازی در عسلویه و کنگان، صنعت پتروشیمی با یک طرفیت مازاد برای استفاده از انواع خوراک های گازی روبرو خواهد شد.

چقدر اتان تولید می‌کنیم؟

هم اکنون ظرفیت تولید گاز متان از پارس جنوبی به حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که با تکمیل و بهره برداری تعدادی از طرح‌های در دست ساخت این ظرفیت قطعاً در سال جدید از مرز ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز عبور می‌کند و با احتساب اجرای پروژه‌هایی همچون پالایشگاه بیدبلند ۲ و حفاری چاه‌های جدید در دو حوزه خانگیران و زاگرس جنوبی می‌توان انتظار ظرفیت سازی تولید یک میلیارد مترمکعب گاز متان در روز را داشت. به این ترتیب می‌توان گفت افزایش تولید گاز متان به منزله تأمین خوراک طرح‌ها و مجتمع‌های اوره، آمونیاک و متانول از یک سود و تأمین سوخت کل صنعت پتروشیمی کشور خواهد بود.

نقش توسعه پارس جنوبی در تولید اتان

به گزارش خبرنگارمهر، توسعه میادین گازی کشور به ویژه پارس جنوبی نقش غیرقابل انکاری در افزایش ظرفیت خوراک مهم و استراتژیک اتان دارد به طوری که برآورد شده با تکمیل توسعه پارس جنوبی ظرفیت تولید اتان از این میدان مشترک (با احتساب تولید پتروشیمی پارس) به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن افزایش یابد.

علاوه بر این با بهره برداری از سه طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان، بازیابی اتان فاز ۱۲ پارس جنوبی و فاز اول یکی از پتروشیمی‌های در دست ساخت این ظرفیت برای سال ۹۹ از مرز ۱۴ میلیون تن عبور کند که عملاً زمینه مثبت شدن تراز تولید و مصرف این خوراک مهم گازی در صنعت پتروشیمی را فراهم می‌کند.

از سوی دیگر، پالایشگاه بیدبلند ۲ هم از ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن اتان برخوردار بوده که قرار است در مرحله نخست این گاز ارزشمند با انتقال به ماهشهر صرف تأمین خوراک برخی از مجتمع‌های پتروشیمی شود.

سبد خوراک پتروشیمی‌ها متنوع‌تر می‌شود

در کنار اتان و متان، با بهره برداری فازهای باقی مانده پارس جنوبی و سایر طرح‌های مهم گازی می‌توان انتظار داشت امسال ظرفیت تولید میعانات گازی کشور از مرز یک میلیون بشکه در روز عبور کند که بخشی از میعانات گازی صرف تأمین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس و بخشی دیگر از آن صرف تأمین خوراک مجتمع‌های آروماتیکی صنعت پتروشیمی خواهد شد.

پروپان و بوتان نیز از دیگر خوراک های مورد نیاز پتروشیمی‌ها بوده که پیش بینی می‌شود در حوزه پارس جنوبی دست کم امکان تولید سالانه بالغ بر ۱۲ میلیون تن پروپان و بوتان فراهم شود که این فرآورده گازی علاوه بر مصارف خانگی به عنوان سوخت قابلیت استفاده در صنایع پتروشیمی به عنوان یک خوراک را هم دارد.

در مجموع با افزایش ظرفیت تولید متان، اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی سبد متنوعی برای اجرای طرح‌های خوراک ترکیبی در صنعت پتروشیمی کشور فراهم می‌شود که اجرای این طرح‌ها علاوه بر متنوع سازی سبد تولید محصولات پایه و نهایی زمینه تاب آوری بیشتر صنعت پتروشیمی را در شرایط تحریم‌های غیرقانونی را فراهم می‌کند.

کد خبر 4884510

منبع: مهر

کلیدواژه: پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی خوراک پتروشیمی شركت ملی پتروشيمی تولید گاز پارس جنوبی ویروس کرونا قیمت نفت سال جهش تولید بورس بازار سهام وزارت صنعت معدن و تجارت ایالات متحده آمریکا بانک مرکزی ایران وزارت نیرو وال استریت محمدباقر نوبخت سازمان برنامه و بودجه قیمت طلا بانک مرکزی صنعت پتروشیمی ظرفیت تولید تأمین خوراک بهره برداری پارس جنوبی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری کرمانشاه با اشاره به وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در استان گفت: با در نظر گرفتن مشوق‌هایی برای رستوران‌هایی که از غذاهای بومی استفاده می‌کنند، درصدد تقویت ظرفیت‌های خوراک استان هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ایمان درخشی در حاشیه تور گردشگری خبرنگاران برای آشنایی با شهر خلاق خوراک و گیاهان دارویی منطقه دالاهو کرمانشاه، با بیان اینکه منطقه دالاهو به عنوان یکی از مناطق هدف برای معرفی گیاهان دارویی معرفی می‌شود، گفت: در مجموع ظرفیت‌های ویژه استان کرمانشاه، چهار فصل بودن و تنوع‌های قومیتی و خلاقیت مردم در طبخ غذا سبب معرفی آن به عنوان شهر خلاق خوراک شده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوراک کرمانشاه به انزوا رفته و مغفول مانده است، افزود: رویدادهایی به منظور معرفی ظرفیت‌های خوراک و غذا در کرمانشاه برنامه‌ریزی شده  و برنامه‌هایی نیز از جمله جشنواره آش زمستانی تاکنون برگزار شده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: این ظرفیت‌‌ها در زمینه خوراک و غذا باید تقویت و به رستوران‌ها و چرخه اقتصادی منتقل شود و در این راستا مشوق‌هایی برای رستوران‌ها در نظر گرفته شده که از غذاهای بومی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم دلیل و مفهوم شهر خلاق خوراک را نمی‌دانند، عنوان کرد: خبرنگاران به عنوان یک ظرفیتی در جامعه می‌توانند مبلغ شهر خلاق خوراک باشند و از طرفی همه ما باید سفیرانی در این راستا باشیم.

درخشی با بیان اینکه در استان کرمانشاه بیش از 20 نوع خوراک دارویی وجود دارد گفت: همچنین بیش از 80 نوع خوراک بومی در کرمانشاه وجود دارد که این 80 نوع در وعده‌های صبحانه، میان وعده و غذای اصلی قرار دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • ۲۳۲ واحد راکد ایلام به چرخه تولید بازگشت
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد