Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نامگذاری سال ۹9 به نام «جهش تولید»، گفت: جهش به معنی حرکتی فراتر از حرکت قبلی است به این معنی که اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، باید نگاهی نو به تولید داشته باشیم.

علی آقامحمدی عضو و رئیس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره راهبردهای لازم در تحقق شعار سال 99، گفت: اگر بخواهیم با روش ها و تفکرات سنتی اقتصادی موجود در کشور پیش برویم، جهش تولید رخ نمی‌دهد و لازمه تحقق شعار سال تغییر نگاه مسئولان و فعالان اقتصادی به تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقامحمدی بابیان اینکه بر اساس بیانیه گام دوم، جوانان باید زمامدار اقتصاد در جامعه شوند، ادامه داد: در این راستا مشارکت پذیری جامعه باید ارتقا یابد؛ در حالی که جامعه کنونی تا 62 درصد حقوق و دستمزد دریافت می‌کند. این گروه منتظر دریافت رزق هستند که اصلی غیر قابل قبول است. این ها باید به گروه های کار تبدیل شوند تا بتوانند حاصل عملکرد خود را تغییر دهند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کارفرمایان در شرایط کنونی به دلیل ریسک پذیر نبودن قادر به ارتقای اشتغال نیستند ،گفت: ما زندگی را مبتنی بر کار شکل نداده ایم؛ بلکه بر اساس توزیع منابع طبیعی زندگی کرده‌ایم، اما این ثروت ملی را نمی‌توان فقط برای نسل کنونی هزینه کرد.

آقامحمدی استفاده از منابع طبیعی را بر اساس اقتصاد مقاومتی از الزامات دانست و با بیان اینکه این منابع حتما باید در سرمایه گذاری به کار رود ، گفت: سرمایه گذاری باید زاینده باشد، نه سرمایه گذاری که شکلی از نماد سرمایه را باخود دارد، ولی زاینده نیست. باید اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه‌های مختلف برای تحقق شعار سال برای مردم تبیین شود.

وی با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند، تعیین شعار برای سال یک اقدام نمادین و تزئینی است در حالی که بسیاری از سیاست‌های کشور متاثر از شعار سال است، افزود: مقام معظم رهبری در تعیین شعار برای سال دقت زیادی دارند و متناسب با شرایط و نیاز کشور شعار سال را انتخاب می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین ضمن تاکید بر لزوم تداوم سیاست‌های اتخاذ شده در سال 98، گفت: در سال گذشته که رهبری آن را سال رونق تولید نامیده بودند، سیاست‌های مهمی برای حمایت از تولید اتخاذ شده بود و توسط هر سه قوه پیگیری می‌شد که نام گذاری امسال با عنوان جهش تولید نشان می دهد اقدامات صورت گرفته در سال 98 موفق بوده و لازم است با سرعت و کوشش بیشتری پیگیری شوند.

تداوم مبارزه با فساد، توجه به ظرفیت های بازار سرمایه، لزوم نگاه زنجیره ای به تولید و تقویت روحیه همکاری در میان فعالان اقتصادی مهمترین اقداماتی است که باید در سال جهش تولید به آنها توجه شود.

آقامحمدی با بیان اینکه کشور زمانی نیاز به این داشت که اقتصاد به سمت انحصار دولتی پیش برود، اما امروز از آن دوران عبور کرده‌ایم، تاکید کرد: انقلابی بودن یعنی تغییر دادن پارادایمی که جامعه از آن گذشته است و امروز عمل انقلابی در اقتصاد به معنی توجه بیشتر به نقش مردم در اقتصاد است. رهبر معظم انقلاب در دیدار با فعالان اقتصادی به صراحت اعلام کرده‌اند که اصل۴۴ حق مردم است و باید آن را تصاحب کنند و باید اقتصاد را از عرضه بر تقاضا متمرکز کنیم به این معنی که توجه کنیم برای چه خریداری، تولید می‌کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین لازمه های جهش تولید، ایجاد زنجیره اقتصادی است و تا زمانی که به این مساله توجه نشود، جهش تولید رخ نمی‌دهد. امروز 25 زنجیره کلی در اقتصاد داریم که باید این زنجیره ها را احصا و نقاط ضعف آنها را رفع نماییم تا یکباره کل اقتصاد ارتقا پیدا کند. امروز بسیاری ظرفیت‌ها خوابیده است، چراکه گلوگاه های بسیاری در مسیر اقتصاد کشور وجود دارد .

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تولید در بخش هایی که قوی صورت می‌گیرد، موجودی انبار ها را تشکیل می‌دهد و موجودی انبار ها ضعف در سرمایه گذاری را درپی دارد، خاطر نشان کرد : در هیچ کشوری 8 درصد موجودی انبار ندارند و اگر این درصد به جای موجودیِ انبار، به سرمایه در گردش تبدیل شود، سرمایه گذاری پر سودی اتفاق می‌افتد.

آقا محمدی تصریح کرد :دولت نباید در این راستا دخالت کند و کار باید به دست همان جوان‌های مورد اشاره بیانیه گام دوم باشد. این جوانان باید دست به ساماندهی بزنند و سود و زیان کار نیز به خودشان مربوط است و دولت تنها باید اقدام به مالیات گیری کند و از فساد جلوگیری نماید.

دبیر هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: تدوام مبارزه با فساد و توجه به ظرفیت های بازار سرمایه نیز از اقدامات ارزشمندی بود که در سال گذشته به صورت جدی پیگیری شد و امید داریم امسال با سرعت و دقت بیشتری پیگیری شود.

رئیس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تمرکز ما در مبارزه با فساد باید بر پیشگیری باشد. منشا فساد در اقتصاد ما معمولاً رانت است؛ یعنی عده ای با استفاده از رانت به دنبال کسب امتیاز بیشترند و سعی می‌کنند به صاحبان امضاء نزدیک شوند و همین‌جاست که فساد نشأت می‌گیرد.

وی با اشاره به چرایی وجود رانت در اقتصاد ایران گفت: علت این رانت ها، چند قیمتی بودن هاست، بدین معنا که به اسم حمایت از اقشار پایین قیمتها مصنوعی نگه داشته می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، منشأ نخست رانت را در حوزه سوخت و نفت دانست و افزود: ما نفت و گاز را به قیمت های غیرمتعارف توزیع می کنیم و در جایی که محدودیت در توزیع و یا تفاوت قیمتی ایجاد می‌شود، طبیعتاً زمینه رانت و قاچاق و غیره هم فراهم خواهد شد.

آقامحمدی با ذکر مثالی در این مورد گفت: وقتی کالاهای اساسی را با ارز 4200 تومانی توزیع می کنیم و هر کسی بخشی از آن را برمی داد نهایتاً اندازه ای که باید به مصرف کننده نمی رسد. جالب است که ما همه این کارها را از روی دلسوزی انجام می دهیم اما حقوق ها را ترمیم نمی کنیم، در واقع دولتها خیلی جرأت این اصلاح را ندارند.

او با اشاره به چشم انداز روشن اقتصاد کشور در آینده گفت: من تاکنون اراده جمعی بین تولیدکنندگان برای حرکت مثبت به این حد فعلی ندیده بودم، بنده با 500 نفر از صاحبان حرف و صنایع و اتحادیه ها جلسه داشتم و همه آن ها شرایط فعلی را فرصتی تاریخی برای استقلال اقتصادی ایران می‌دانند، لذا بعید است که مشکل عمده ای برای توسعه کشور و بهبود شرایط تولید داشته باشیم. با اینکه تحریم ها نرخ رشد اقتصادی را به شدت کاهش داده، اما امسال اقتصاد غیرنفتی ما شکوفا خواهد شد و البته فضای رسانه‌ای و تبلیغی ما نیز باید به سمت تولید حرکت کند.

آقامحمدی در انتهای سخنان خود با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های اقتصادی جبهه مقاومت استفاده شود، افزود: همانطور که هسته ها و گروه های نظامی و سیاسی جبهه مقاومت توانسته‌اند، در چند سال اخیر با قدرت در صحنه بین المللی ظاهر شوند، لازم است در عرصه اقتصادی نیز از ظرفیت های جبهه مقاومت استفاده شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی تولید اقتصاد مجمع تشخیص مصلحت نظام نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سرمایه گذاری جهش تولید شعار سال ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۶۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمندانی که از غزل رهبر معظم انقلاب استقبال کردند

مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، در صفحه ایکس خود با انتشار سروده‌ای از رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق خوانده بودند، این‌طور نوشت:

غزل زیر، سروده چندسال پیش رهبر انقلاب اسلامی است، معظم‌له این بیت از سروده را در آستانه عملیات وعده صادق در یکی از جلسات مرتبط خوانده‌اند:

تو را است معجزه در کف زساحران مهراس

عصا بیفکن و از بیم اژد‌ها مگریز

همین موضوع، انگیزه‌ای مضاعف به هنرمندان کشور داد تا جدیدترین آثار خود در قالب‌های مختلف هنری را منتشر کنند.

میلاد عرفان‌پور، یکی از شاعران جوان کشور این‌طور نوشت:

دلا! ز معرکه محنت و بلا مگریز

چو گردباد به هم پیچ و، چون صبا مگریز

رهبر معظم انقلاب

ما را مباد، از دل طوفان گریختن

ننگ است از میانه میدان گریختن

از خط خون بخوان که نبوده است رسم ما

از پاسخ ندای شهیدان، گریختن

جانا تو جان بخواه! که معنای زندگی است

دل را بهانه کردن و از «جان» گریختن

اسفند روی آتش عشقیم و روشن است

از این بلا نمی‌شود آسان گریختن

کم سو شدیم در قفس شهرها، خوشا

همچون ستارگان به بیابان گریختن

یا ایهالعزیز! گوارای جان ماست

محض رضای دوست به زندان گریختن

با اشک شوق، می‌گذریم از میان نیل

فرعون مانده است و هراسان گریختن

ما در امان «انّ معی ربّیِ» توأیم

از فتنه‌ها خوش است به قرآن گریختن

*****

افشین علا، از جمله شاعران و نویسندگان کشور با تضمین مصرعی از شعر رهبری این شعر را سرود:

وعده صادق

رسید مژده به یاران ز پیر باده‌شناس

که گاه مستی و عیش است شکر و حمد و سپاس

چمن به مشک بیامیز و لاله روشن کن

به مژده‌ای که رسید از سلاله‌ی گل یاس

که انتقام شهیدان گرفت لشکر عشق

به شیوه‌ای که نمی‌یابمش مثال و قیاس

که کرد رخنه ز هر سو به سقف گنبد خصم

که بر فلاخن داوود ضربه زد ز اساس

چنان به گرز گران زد به کاسه‌ی سر دیو

که شد ز مغز تل‌آویو و غرب، هوش و حواس

که سوخت خرمن اهریمنان به آتش خشم

که دوخت بر تن ناپاک‌شان ز لرزه، لباس

نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

رسید روشنی دیده بر یلان حماس

حدیث دولت صهیون و ملک ایران است

حکایت علف هرزه و حکایت داس

دلا عنان به امین ده که قبل واقعه گفت:

"توراست معجزه در کف، ز ساحران مهراس! "

*****

فرزانه قربانی از دیگر شعرای کشور به مناسبت انتشار غزل رهبری این شعر را منتشر کرد:

بزن بر لشکر دشمن که آسان می‌گریزد

و از طوفان‌الاحرار تو ویران می‌گریزد

تو هر جا "ما رمیتَ اذ رمیتَ"را بخوانی

به قرآن حزب شیطانی هراسان می‌گریزد

چنان تیغ تو می‌رقصد میان معرکه‌ها

که از ترس تو عمروعاص عریان می‌گریزد

عصای تو چه اعجازی درون سینه دارد

که فرعون هم به دریای خروشان می‌گریزد

بگو از قدرت سیلی دریایت بدانیم

چگونه صخره از امواج طوفان می‌گریزد

بدون شک تو بر حقی و جاویدانی‌ای مرد

که از تو جبهه باطل پریشان می‌گریزد

چه کردی تو که دنیای ابرقدرت هم اکنون

چنین با دلهره از مرد میدان می‌گریزد

گفتنی است که حسن روح الامین ، هنرمند جوان کشور نیز به همین  مناسبت، پوستری را منتشر کرد که در ادامه مشاهده می‌کنید:

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • نگاه ویژه رهبر انقلاب به فرهنگ کار
  • هنرمندانی که از غزل رهبر معظم انقلاب استقبال کردند
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • رهبر انقلاب: با جهش تولید، جیب و دست کارگر پر می‌شود /هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز