Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بورس‌های جهان با شیوع ویروس کرونا وحشتناک‌ترین روزهای تاریخ را می‌گذرانند؛ همه‌چیز برای سرمایه‌گذاران از بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸ نیز سخت‌تر است. در یک ماه گذشته، بورس‌های جهان ۲۵ درصد از ارزش خود را از دست داده‌اند.

 

خبرگزاری‌ سی‌ان‌ان، شاخصی به نام «ترس و طمع» دارد که احساس سرمایه‌گذاران را در معاملات بورسی نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخص که مرتب به روز می‌شود، به یک سوال ساده پاسخ می‌دهد: «چه احساس و هیجانی بازار را هدایت می‌کند؟» هرچه این شاخص به عدد ۱۰۰ نزدیک‌تر باشد، به معنای بهتر بودن وضعیت اقتصاد و طمع بیشتر سرمایه‌گذاران برای انجام معاملات اقتصادی است. اما هرچه این شاخص به صفر نزدیک‌تر باشد، نشان از آشفتگی شرایط اقتصاد و ترس سرمایه‌گذاران برای انجام معلاملات بورسی دارد. در دو ماه گذشته، بیشتر روزها شاخص ترس‌ و طمع سی‌ان‌ان قرمز بوده است.

بر اساس نمودار زیر، امروز(شنبه) چهارم مارس نیز این شاخص با عدد ۲۲، احساس سرمایه‌گذاران را «ترس شدید» توصیف می‌کند.

در یک ماه گذشته، بورس‌های جهانی تریلیون‌ها دلار از ارزش خود را از دست داده‌اند. بر اساس گزارش رویترز، مرکز تحقیقات جهانی «بانک آمریکا» شاخصی به نام شاخص فروش دارد که میزان ارزشمندی وال‌استریت را بررسی می‌کند؛ این شاخص در ماه گذشته، ۵۴.۹ درصد کاهش را نشان می‌داد.

در مدت دو ماه فوریه و مارس، بورس آمریکا آسیب‌های بسیار شدیدی دیده است اما حالا که چهار روز از شروع ماه آوریل می‌گذرد، نوسانات شاخص‌های بورسی از پیک شدید ماه گذشته، کاهش یافته است. رویترز می‌نویسد: «اگرچه بازارها هنوز آشفته و دور از سطح بالای خود هستند، اما نشانه‌هایی وجود دارد که احتمال از بین رفتن علت‌های بدترین وضعیت ممکن بازار را نشان می‌دهد. علت‌هایی که باعث کاهش ۳۴ درصدی شاخص S&P۵۰۰ شد.» در ماه گذشته ارزش کل وال‌استریت نسبت به یک ماه پیش، نزدیک به ۳۰ درصد سقوط کرد. فقط تا ۱۲ ماه مارس، بورس آمریکا ۱۱.۵ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست داده بود.

در دو روز اخیر نیز انتشار آمارهایی درباره میزان بیکاری فزاینده در آمریکا، بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داده است. در روز جمعه، وزارت کار آمریکا گزارش ماهانه حقوق و دستمزد را منتشر کرد که نشان می‌داد در ماه مارس، ۷۰۱ هزار شغل از بین رفته است. این اداره همچنین گزارش داد که در یک هفته، ۶.۶ میلیون نفر ادعای بیکاری کرده‌ و درخواست بیمه بیکاری داده‌اند.

بر اساس گزارش سی‌ان‌ان، بورس‌های آسیایی پیش از انتشار این گزارش بسته شدند و هنوز واکنش خود را نشان نداده‌اند. با این وجود، روز جمعه در آخرین روز هفته کاری جهانی، شاخص نیکی ژاپن ۱.۴ درصد سقوط کرد، شاخص‌ هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ ۰.۴ درصد افزایش یافت و شاخص کامپوزیت شانگهای نیز ۱.۷ درصد افزایش یافت.

با این وجود، تمام شاخص‌های بورسی جهان روزهای سخت و بسیار پرنوسانی را می‌گذرانند. در روز چهارشنبه هفته گذشته، شاخص FTSE۱۰۰ لندن نزدیک به ۴ درصد افت کرد و شاخص‌های اصلی بورس‌های آلمان و فرانسه نیز ۳ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

بر اساس گزارش بیزینس اینسایدر، در یک ماه گذشته بورس‌های جهان به طور کلی ۲۵ درصد از ارزش خود را از دست دادند. فقط در آخرین هفته ماه فوریه، در زمانی که ویروس کرونا هنوز به وضعیت همه‌گیری نرسیده و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آمریکا و ایتالیا شیوع پیدا نکرده بود؛ بورس‌های جهان ۶ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست دادند.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارزش خود را از دست سرمایه گذاران بورس های جهان ماه گذشته داده اند بر اساس یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات استان زنجان صعودی شد

زین العابدین با اشاره به رشد  ۲۶ درصدی صادرات از گمرک استان در ماه ابتدایی سال نسبت به مدت مشابه گذشته گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

وی اظهار کرد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان عنوان کرد: بعد از حدود یک سال روند کاهشی صادرات، ارزش صادرات استان نسبت به مدت مشابه گذشته ۲۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

گنج‌خانلو ابراز کرد: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزن ۴۲ درصد کاهش دارد.

بنابر اعلام گمرک زنجان طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس