Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@00:33:48 GMT

صعود انفجاری بورس؛ 11 درصد بازده در 16 روز

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۷۴۵۲۹

صعود انفجاری بورس؛ 11 درصد بازده در 16 روز

به‌گزارش همشهری، بورس‌تهران سال 99 را هم مثل سال 98 با رشد آغاز کرده؛ این روزها سهام اغلب شرکت‌های بورس و فرابورس در حال رشد هستند. پیش از این انتظار می‌رفت شیوع کرونا، کاهش قیمت نفت و کاهش رشد اقتصاد جهان مانع تداوم رشد بورس شود اما هیچ کدام از این عوامل بر روند بازار سهام اثر نداشته و بورس تهران برخلاف بسیاری از بورس های جهان هم‌چنان به رشدش ادامه می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز هم شاخص کل بورس تهران با یک صعود انفجاری 20 هزار واحد معادل 3.7 درصد افزایش یافت و برای نخستین بار به 567 هزارو 616 واحد رسید. بورس تهران در 16 روز نخست امسال 55 هزارو 500 واحد معادل 11 درصد رشد کرده است.

پارسال شاخص کل بورس از محدوده 187 هزارو 659  واحد تا مرز 513 واحد بالا رفت و در یک سال معادل 334 هزارو 241 واحد افزایش یافت. به گزارش همشهری، این ارقام نشان می دهد سرمایه گذاران سال قبل توانستند به طور میانگین 187 درصد بازده در بورس به دست بیاورند. تحلیل‌گران بر این باورند که محرک اصلی رشد شاخص بورس فشار نقدینگی و همین طور رشد قیمت دلار است. چشم انداز اقتصاد تورمی و رکود درسایر بازار ها موجب شده بخش زیادی از نقدینگی به سمت بازار سهام سرازیر شود و همین موضوع به محرک اصلی رشد شاخص بورس تبدیل شده در این میان حتی مولفه های بنیادین اقتصادی، از جمله شیوع کرونا، که اقتصاد دنیا را زمین گیر کرده، هنوز نتوانسته است مانع رشد شاخص بورس شود.

دلایل رشد

یک اقتصاددان درباره دلایل رشد بازار سهام با وجود شیوع ویروس کرونا و کاهش رشد اقتصادی کشور ها گفت: هر چند بسیاری از بازارهای جهانی نزول کرده اند؛ اما بازار سرمایه ایران دلایلی برای رشد داشته است. آلبرت بغزیان با بیان اینکه برخی صنایع از جمله شرکت‌های تولید کننده محصولات شوینده و دارو فروش مناسبی داشته‌اند و اتفاقا با شیوع کرونا، فروش بهتری ثبت کرده‌اند، ادامه داد: بانک‌های ایران نیز بیشتردر  بازار مسکن و سهام سرمایه گذاری کرده اند بنابر این شیوع کرونا و نزول بازار های جهانی تاثیر منفی بر عملکرد آنها نداشته است. او اضافه کرد: وضعیت مطلوب این گروه‌ها در رشد بازار سرمایه اثرگذار بوده و نقدینگی سرگردان که معمولا در اواخر هر سال جذب بازار خودرو و ملک می‌شده، امسال به خاطر شیوع کرونا و محدودیت های تردد افراد در بازارهای فیزیکی، جذب بازار سرمایه شده، ضمن اینکه قیمت ارز، شیب صعودی داشته و افزایش نرخ ارز هم محرک رشد بازار سرمایه بوده است.

بغزیان با بیان اینکه روند صعودی بازار سرمایه ادامه دار خواهد بود؛ تاکید کرد: با توجه به محدودیت های صادرات و کاهش قیمت های جهانی، فعلا سهام شرکت هایی که بازار فروش داخلی دارند و وابستگی به صادرات ندارند، گزینه های مناسب تری برای سرمایه گذاری خواهد بود. این اقتصاددان تاکید کرد: بازار سرمایه در سال جاری می تواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری های کوچک باشد. بازار مسکن هم گزینه مناسبی برای سرمایه های بزرگ خواهد بود؛ البته مشروط بر آنکه سرمایه گذاران، انتظار نقدشوندگی بالا نداشته باشند.

رشد قیمت دلار

مونا حاجی علی اصغر، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری پرتو آفتاب کیان هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: علت اصلی رشد شاخص کل تداوم رشد دلار و نبود چشم انداز برای پایان این روند است. او افزود: از سوی دیگر تورم بالا در کشور باعث شد که سپرده بانکی با درآمد ثابت برای سرمایه گذاری جذاب نباشد. سیمین شایقیان یک کارشناس دیگر بازار سرمایه هم با تایید اثر رشد قیمت دلار بر شاخص بورس گفت: رشد قیمت ارز می‌تواند محرکی برای رشد شاخص بورس باشد زیرا افزایش قیمت ارز به طور مستقیم بر قیمت دلار نیمایی و در نهایت افزایش سود آوری شرکت های صادراتی بورس اثر دارد.

به گفته او شوک ارزی به دلیل اثرگذاری بر قیمت محصولات وارداتی، اثرگذاری بر قیمت نهاده‌های تولید، با چاشنی ورود نقدینگی موجب افزایش شاخص بورس شده است. او با بیان اینکه یک بررسی آماری نشان می‌دهد به ازای هر یک درصد رشد در نرخ ارز شاخص بورس 4 درصد رشد می کند؛ افزود: این افزایش در ظاهر با ارزش جایگزینی و یا سودآوری شرکت‌ها در میان مدت توجیه نمی‌شود.

فشار نقدینگی

مهدی قلی‌پور، دیگر کارشناس بازارسرمایه هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: حمایت مستمر از بورس برای گسیل نقدینگی به بازارسرمایه مهم‌ترین عامل رشد بدون اصلاح در بازار سرمایه بوده؛ ضمن این‌که کاهش ارزش پول ملی نیز در این موضوع نقش داشته است. او افزود: ارزش بازار سهام در۱۰ سال گذشته با توجه به پذیرش شرکت‌های جدید از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۱۲۰میلیارد دلار رسیده که این موضوع تعدیل ارزش جایگزینی بازار به نسبت تغییرات نرخ دلار در بازار را نشان می دهد.

کد خبر 497655 برچسب‌ها بورس تهران بورس - فرا بورس سهام شرکت‌ها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس فرا بورس سهام شرکت ها رشد شاخص بورس سرمایه گذاری بازار سرمایه برای سرمایه بورس تهران شیوع کرونا بازار سهام دلایل رشد قیمت دلار رشد قیمت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۴۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم