Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:44:18 GMT

تجار و بازرگانان در معرض آزمون سخت کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۰۱۶۰

تجار و بازرگانان در معرض آزمون سخت کرونا

ایسنا/مرکزی عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه پیام نور استان مرکزی بحران کرونا را آزمونی مهم برای تجار و بازرگانان بیان کرد.

دکتر علی یونسی در گفتگو با ایسنا، به تغییرات جدید صورت گرفته در اقتصاد جهان متاثر از بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: میزان عرضه و تقاضای برخی از کالاها به دلیل شیوع بیماری کرونا به شدت کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه کاهش عرضه و تقاضا موجب کاهش مواد اولیه تولیدی می‌شود، اظهار کرد: همه این موضوعات دست به دست هم می‌دهد تا اقتصاد را با یک رکود جدی مواجه کند. رکود اقتصادی و کاهش تقاضا برای کالاها و خدمات می‌تواند کاهش تقاضا برای نفت را به همراه داشته باشد.

وی از بنزین به عنوان یکی از مشتقات نفت نام برد و افزود: اگر قرنطینه های خانگی و ممنوعیت مسافرت برای پیشگیری از شیوع بیماری در دنیا انجام شود، تقاضای بنزین کاهش یافته و بنابراین از تقاضای مواد اولیه آن نیز کاسته خواهد شد. در کل تقاضای بسیاری از کالاها پائین آمده و بنابراین تقاضای مواد اولیه آنها نیز کاهش خواهد یافت. وقتی در ساختمان سازی رکود پیش آید قطعا تقاضای مواد اولیه و مصالح ساختمانی نیز کاهش می‌یابد.

این اقتصاددان پیش بینی کاهش تقاضای نفت و به تبع آن، افت محسوس قیمت آن را دور از انتظار ندانست و افزود: بودجه سال 1399 کل کشور با قیمت نفت 50 دلاری و روزی یک میلیون بشکه صادرات بسته شده است.

وی به کاهش قابل توجه میزان صادرات نفت ایران در این روزها اشاره کرد و افزود: هم اکنون نفت به قیمت بشکه‌ای 15 الی 20 دلار به فروش می رسد و حتی توان صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت نیز وجود ندارد، بنابراین درآمدهای نفتی ایران به شدت کاهش یافته است.

یونسی اداره کشور را منوط به درآمدزایی دانست و افزود: با کاهش درآمد کشور از طریق صادرات نفتی باید به دنبال افزایش درآمد از طریق صادرات غیرنفتی برای جبران خلاء بوجود آمده بود تا بتوان اقتصاد کشور را مدیریت کرد تا با رکود و بحران مواجه نشود.

وی، افزایش صادرات غیرنفتی را منوط به اهتمام و تلاش جدی تجار و بازرگانان دانست و تحقق آنرا آزمونی مهم برای این گروه از فعالان اقتصادی کشور دانست و افزود: همانطور که کادر سلامت در خط مقدم درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا فعال هستند و قطعا در این مبارزه آسیب خواهند دید، به مدافعان اقتصادی کشور که همانا تجار و بازرگانان هستند نیز  آسیب وارد خواهد شد.

وی از تجار و بازرگانان خواست تا همه ظرفیت و پتانسیل خود را برای صادرات کالا بکار بندند و افزود: تامین مواد اولیه و نیز نیازهای حوزه سلامت از ضروریات در حوزه واردات است و تجار و بازرگانان در چنین شرایطی باید از واردات هرگونه مواد غیرضروری و لوکس ویژه ثروتمندان از جمله غذای حیوانات خانگی و ابزارآلات ورزشی نظیر گلف و ... و همچنین کالای مشابه تولید داخلی خودداری کنند.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر ضرورت بهره برداری از دلار موجود در کشور به دلیل محدودیت های ایجاد شده در شرایط فعلی گفت: تحقق این امر نوعی وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری نسبت به اقتصاد کشور و گذشت از سود شخصی برای تقویت منفعت ملی را می‌طلبد تا دلار به سمت مواد اولیه مورد نیاز و تامین ضرورت‌های حوزه درمان هدایت شود.

وی در ادامه به تقویت صادرات کالای تولیدی کشور اشاره کرد و افزود: صادرکنندگان باید به فکر تقویت صادرات کالاهای ایرانی در راستای حمایت از تولید ملی باشند.

یونسی به برخی محدودیت‌های صورت گرفته براساس اجرای پروتکل های بهداشتی در صادرات برخی کالاها اشاره کرد و افزود: شرایط جنگ اقتصادی در ایام کرونا نیز وجود دارد و انتظار می رود سفارتخانه ها، کنسولگری ها و دفاتر حافظ منافع کشور در دنیا در حوزه اقتصادی ظرفیت های ایران را به خوبی معرفی کنند و برای عملیاتی کردن این موضوع از ظرفیت تجار و بازرگانان استفاده کنند.

این دکترای اقتصاد گفت: در جنگ اقتصادی چون محدودیت نقل و انتقال منابع مالی وجود دارد، فعالان اقتصادی و تجار دیندار، وطن دوست و انسان دوست می توانند با امکانات و ظرفیت‌هایشان که از بخش دولتی بیشتر است حرکت کرده و تمام پتانسیل خود را در حوزه درآمدهای ارزی جایگزین نفت  کنند و با یک نگاه بلند به گونه‌ای تدبیر کنند که اقتصاد ایران از وابستگی به نفت رها شود.

وی به نقش اتاق های بازرگانی و بهره گیری از تجربیات سفرهای خارجی و میزبانی میهمانان خارجی برای توسعه صادرات غیرنفتی اشاره کرد و افزود: این فعالان اقتصادی باید علاوه بر تلاش برای جذب شرکای تجاری جدید، به معرفی بیشتر کالاهای تولیدی ایران اهتمام داشته باشند. در شرایط کنونی در کنار حوزه سلامت، تجار و بازرگانان در برابر آزمون بزرگی قرار دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس اقتصاد ایران استانی اقتصادی تجار و بازرگانان مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۰۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان قیمت نفتش را افزایش داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد. قیمت رسمی فروش نست سبک عرب احتمالاً ۷۰ تا ۹۰ سنت افزایش یافته و به ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد که بالاترین رقم از ماه ژانویه است.

اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) فرآوری نفت خام «آپر زاکوم» را در پالایشگاه نوسازی شده روایس آغاز کرده و صادرات درجات متوسط ترش نفت را کاهش داده است.

تغییر در مواد خام اولیه پالایشگاه ادنوک باعث شده صادرات نفت خام موربان در آوریل به رکورد ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز برسد که قیمت نفت خام ترش سبک را پایین آورده است.

کد خبر 6094031 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش مازندران افزایش پیدا کند
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود