Web Analytics Made Easy - Statcounter

یادداشت: محسن سیف کارشناس ارشد جامعه شناسی

آدم ها آفریده شده اند که در کنار هم و برای هم زندگی کنند. آفریده شده اند تا تعاملات اجتماعی و سبک های مختلف زندگی را یاد بگیرند و به نسل‌های آینده ی خود منتقل کنند.

از هزاران سال پیش تا کنون بشریت در ادامه ی روند زیستی خود همیشه در مسیر تکامل قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکاملی که زاییده ی نبوغ فکر  و خِرَد جمعی بوده است. از همان ابتدا هم جوامعی که با هم بودند و می اندیشیدند، گوی سبقت را در پیشرفت و آبادانی از دیگران ربوده بودند.

به همین سبب تاثیر با هم بودن و در کنار هم بودن در تمام حوزه های مختلف زندگی خودش را نشان داده. ورزش، تئاتر، سینما و بسیاری از مشاغل با پیروی از روح جمعی اینگونه گسترش پیدا کرده است.

قطعا پیدایش موجود ریز سلولی مثل کرونا که بختک گونه به جان اجتماعات انسانی امروزی افتاده است حاصل خطای دست و عقل بشر است. خطایی که قطعا راه چاره اش تا این لحظه فاصله ی اجتماعی است. فاصله ای که نه به عنوان درمان بلکه به عنوان پناهگاهی برای در امان ماندن از این بیماری و قطع زنجیره ی انتشار آن در نظر گرفته شده است. چه بسا اگر برای این درد، درمان و واکسنی بود، حالا لازم نبود هر روز نقش‌های قالی را در ذهن حفظ کنیم یا به تَرَک های دیوار بنگریم.

هر چند این روزها به کار بردن واژه ی"فاصله ی اجتماعی" که در معانی جامعه شناختی خود به تفاوت میان گروه‌های اجتماعی از منظر طبقه ی اجتماعی، قومیت، نژاد و دیگر مولفه های قابل اندازه گیری اطلاق می شود، صحیح نیست، اما سعی دارد یک چیز را به ما بگوید؛"از هم فاصله بگیریم".

هر فرد به عنوان انسانی اجتماعی درون جامعه ی خود ضمن رشد، آداب و تعامل اجتماعی، زبان تعامل و دیگر آموزه های خود را یاد می گیرد. این امر نشان می‌دهد فرد به گروه و گروه به فرد وابستگی توامان دارند و غیر قابل تفکیک هستند.

اینکه مقرر می شود برای هر چه بهتر کنترل بیماری در خانه بمانیم و زندگی فردی یا حداقل در مقیاس محدودتری را پیشه کنیم، وام گیری اجتماعی علم پزشکی از جامعه شناسی است، به صورتی که برای با هم ماندن باید با هم نباشیم.

هر چند دیگر تفکیک علوم مختلف از یکدیگر تقریبا غیر ممکن شده است و در هم آمیختگی غیر قابل وصفی بین آنها پدید آمده است، اما باید دید علم پزشکی چه زمانی وام‌ خود را با علم جامعه شناسی تسویه می کند. به امید آن روز در خانه می مانیم تا برای هم بمانیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه شناسی وزارت بهداشت کرونا ویروس جامعه شناسی ی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۰۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!

به گزارش «تابناک»، محمدجواد آذری جهرمی در کانال تلگرامی خود با اشاره به هشدار برخی مسئولان برای مسدودسازی فعالیت دیوار و شیپور در صورت عدم همکاری برای مقابله با قیمت سازی‌ها نوشت:

برخی سوداگران با قیمت سازی جعلی در سکوهایی چون دیوار و شیپور، نسبت به ایجاد التهاب در بازار مسکن اقدام می کنند. این گزاره ای است که چند مدتی است در مصاحبه های متولیان سیاستگذاری مسکن و شهرسازی ایران به دفعات شنیده شده است.

آیا این گزاره صحت دارد؟ پاسخ احتمالا مثبت است اما با همان احتمال می شود گفت که این پدیده فراگیر نیست و بیشتر منطقه ای است.

اما راه حلی که سیاستگذار مسکن و شهرسازی ارائه میکند، عمدتا «کلنگی» است. بستن سکوها در صورت عدم همکاری، همکاری چیست؟ تخریب بازار به دست خود صاحبان سکو! یا فشار نابجا بر پلیس برای شناسایی عوامل سوداگری و دستگیری آنها و یافتن سلطان سوداگری مسکن!  و در نهایت افزایش اصطکاک مردم با حکومت.

در این شرایط تناقض آلود چه باید کرد؟

دخالت کلنگی سیاستگذار با شعار حمایت از مردم و تعطیلی سکو؟ خب صاحبان سکو و فعالان تجاری در آن، مگر از مردم نیستند؟

شاید راه حل نگاهی به نحوه مدیریت در سایر بازارها باشد. در بازارهای مالی، این پیشامدها با ایجاد و نمایش مفهوم «عمق بازار» در کنار قیمت پیشنهادی، کنترل می شود. عمق بازار به ترید کننده درک بهتری از میزان عرضه و تقاضا در بازار مربوطه را می‌دهد.

سیاستگذار سازنده، بجای تخریب کلنگی پلتفرم‌ها، با استفاده از داده های ناشناس شده سامانه معاملات مسکن، متوسط نرخ هر متر مربع مسکن معامله شده در هر کوچه و معبر را با استفاده از زیرساخت سامانه GNAF در وزارت ارتباطات، شفاف سازی میکند و با ترکیب این اطلاعات با قیمت سازی برخی سوداگران در این سکوها، آنها را افشا میکند و به خریداران یا مستاجران درباره ساختگی بودن قیمتها هشدار می دهد. البته مراقب است تا با دست کاری نکردن قیمتها توسط خودش، اعتماد مردم را هم از بین نبرد.

طبیعی است که سیاستگذاری سازنده، نیازمند کار و تلاش مضاعف است اما در سیاستگذاری کلنگی، همان مصاحبه و دستور دادن و تظاهر به حمایت از حقوق مردم کفایت میکند.

بسازیم، کلنگ نباشیم!

دیگر خبرها

  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • تأملاتی در بومی‌نبودن نظریه‌های جامعه‌شناسی کشور
  • تأملاتی درباب بومی نبودن نظریه‌ها در میدان جامعه‌شناسی کشور
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • امیری: بازی هفته بعد جدال مرگ و زندگی است/ یک امتیاز فاصله چیزی نیست که کنار بکشیم+ فیلم
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی
  • ارمغان روانشناسان و مشاوران، بهرورزی و فضیلت مندی در زندگی