Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@13:38:38 GMT

سهم حقوقدانان در مبارزه با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۲۴۹۳

سهم حقوقدانان در مبارزه با کرونا

محمد میثم منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قانون مداری باید به واسطه ارائه بسته های پیشنهادی با قابلیت اجرائی شدن در کوتاه مدت و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد.

وی ادامه داد: هماهنگی بین دستگاهی (قوه قضائیه و ضابطان قضایی)  در راستای ورود زود هنگام،  بدون بوروکراسی و تشریفات وقت گیر اداری در زمینه برخورد با متخلفان و محتکران اقلام غذایی، بهداشتی و درمانی باید انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصوری، تهیه و تدوین بیانیه در زمینه همکاری همه جانبه جامعه حقوقی با قوه قضائیه در زمینه ریشه کنی بیماری کرونا را از دیگر اقدامات مورد نظر در این راستا عنوان کرد.

وی تصریح کرد: مجازات های فضای سایبری برای جلوگیری از شایعه پراکنی و جلوگیری از ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه باید افزایش یابد تا افراد سودجو با تزریق اطلاعات نادرست آرامش مردم را برهم نزنند.

منصوری با بیان اینکه باید قوانین سخت گیرانه ای در زمینه ورود اتباع بیگانه به کشور در قالب گروه های امدادی در نظر گرفته شود،  گفت: عدم ارائه راه کار و تمهیدات خاص برای اجماع جامعه جهانی و تحریم های ظالمانه آمریکا در شرایط فعلی باعث روند افزایش این ویروس در بین مردم و مانع از قطع این اپیدمی شده است.

این حقوقدان گفت: رعایت حقوق شهروندی به صورت عام و خاص از مهمترین مواردی است که در قطع زنجیره اپیدمی و انتشار این ویروس،  نقش بسزایی ایفا دارد.

منصوری اضافه کرد: نگاه جامعه، خانواده یا شهروند خانواده باعث می شود بیماری یک شهروند،  بیماری شخص من در نظر گرفته شود و همین حس زیبای نوع دوستی یکی از مهمترین ارکان اصلی قطع این زنجیره است.  

وی تصریح کرد: با پرهیز از رفتارهای کودکانه، احساسی،  جلوگیری از احتکار خانگی (خرید بیش از نیاز خانواده)،  توجیه خانواده و نزدیکان در راستای  باور پذیری و گذرا بودن این اپیدمی خطرناک به شرط همکاری همه جانبه جامعه می توان ویروس کرونا را شکست داد.

راهکارهایی برای مقابله با کرونا

این پژوهشگر حقوق گفت: نقش پررنگ رسانه ملی در ایجاد همبستگی و نشاط خانوادگی با تولید و حتی باز پخش برنامه های مورد استقبال جامعه،  ارائه بسته های حمایتی دولت به اقشار آسیب پذیر جامعه و حمایت دولتی شرکت های دانش بنیان در زمینه حضور تمام و کمال خود در این بحران (با کسر مالیات و پایین آوردن تعرفه های گمرکی واردات برای مقابله با کرونا راهگشاست.

منصوری افزود: باید از نشر اطلاعات گوناگون توسط مدیران مسئول در خصوص ویروس کرونا که باعث برهم خوردن تعادل روانی اجتماع شده و باور پذیری مردم را از حاکمیت کاهش می دهد، جلوگیری کرد.

وی تخصیص بودجه خاص برای امر بهداشت و درمان،  بالا بردن انگیزه کادر درمانی (پزشک، پرستاران، کادر درمان) با حمایت های مادی و معنوی در قالب مساعدت های مالی (پرداخت وام مسکن، وام ضروری کم بهره و اولویت استخدام قطعی و رسمی کادر درمان را از دیگر راهکارهای مبارزه با کرونا برشمرد.

این پژوهشگر حقوق گفت: تعامل و تبادل اطلاعات با نخبگان علمی سراسر دنیا برای استفاده از تجربیات آنها در جلوگیری از انتشار و گسترش ویروس کرونا با نظارت مستقیم نیروهای امنیتی و اطلاعاتی صورت گیرد.

منصوری ادامه داد: قطعاً مطالب یاد شده به اشکال و انحاءگوناگون توسط خادمان ملت شریف ایران اسلامی به نحو احسن در حال اجرا است و ذکر این مطالب دلیلی بر کم کاری هیچ نهاد و ارگانی نیست.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۵۵ هزار و ۷۴۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به سه هزارو ٤٥٢ به نفر رسیده است.

دکتر کیانوش جهانپور روز شنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به کرونا در کشور و فوت ناشی از آن گفت: از ظهر دیروز تا امروز ۱۶ فروردین سالجاری براساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزارو ٥٦٠ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند.

وی ادامه داد: مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۵۵هزار و ۷۴۳ مورد رسید.

جهانپور گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۹ هزار و ۷۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت ادامه داد: مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به سه هزارو ٤٥٠ نفر رسید.

دکتر جهانپور تصریح کرد: چهارهزارو ١٠٣ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

وی ادامه داد: مردم برای خوداظهاری غربالگری ویروس کرونا به سامانه salamat.gov.ir مراجعه کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا حقوق شهروندی سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا حقوق شهروندی سلامت روان ویروس کرونا حقوق شهروندی سلامت روان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۲۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • بازداشت بیش از ۱۵۰ سارق مغازه و مالخر حرفه‌ای طی ۳ روز در کشور
  • بازداشت ۱۵۰ سارق مغازه و مالخر حرفه‌ای طی ۳ روز در کشور
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است