Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@01:19:04 GMT

مردم انگلیس به دولت جانسون بی‌اعتمادند

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۸۷۴۳

مردم انگلیس به دولت جانسون بی‌اعتمادند

دبیر مجمع انجمن‌های اسلامی منطقه بریتانیا به تشریح مشکلات انگلستان و نظام سلامت (NHS) این کشور در مبارزه با کرونا، آمار واقعی بیماران و نظر افکار عمومی درباره مدیریت کرونایی دولت جانسون پرداخته است.

به گزارش مشرق، محمدحسین عطایی دولت‌آبادی، دبیر مجمع انجمن‌های اسلامی دانشجویان منطقه بریتانیا شب گذشته(۱۶ فروردین) در گفتگوی زنده که از صفحه اینستاگرام تسنیم پخش شد، به برسی بحران کرونا در انگلستان و مشکلات مردم در مواجهه با این بیماری پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مشروح گفتگو با این دانشجوی ایرانی ساکن برادفورد انگلستان به شرح زیر است:

سوال: با تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، آیا موردی از ابتلا به کرونا در بین دانشجویان ایرانی یا اعضای انجمن اسلامی وجود داشته است؟

عطایی دولت‌آبادی: ابتدا تشکر می‌کنیم از هم‌میهنانی که در کادرهای پزشکی دست‌اندرکار مبارزه با ویروس کرونا هستند و نیروهایی که در خیابان‌های تهران و سایر شهرها مشغول ضدعفونی هستند یا در حال دوختن ماسک در مساجد و هیئات هستند. من  از طرف انجمن‌های اسلامی دانشجویان منطقه بریتانیا صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و به هموطنان مان که در کنار هم ایستادند افتخار می‌کنم.

در انگلستان بین دانشجویان ایرانی تاکنون موردی نداشتیم البته بعضی دوستان هستند که علائم سرماخوردگی یا برخی علایم کرونا را ممکن است داشته باشند اما تست ندادند. اینجا قرار است در شرایط بسیار شدید به بیمارستان مراجعه کنند و ممکن است کسی بیماری داشته باشد ولی نداند. البته یکی از دوستان من از بیمارستان برادفورد مرخص شد اما دانشجوی ایرانی نبود و دانشجوی پاکستانی بود.

** کمبود ماسک و ژل ضدعفونی در روزهای اول شیوع بیماری در انگلستان

سوال: با شیوع کرونا در انگلستان، آیا این کشور هم با کمبود اقلام بهداشتی و درمانی مواجه شد؟ واکنش ابتدایی مردم به خبر شیوع کرونا چه بود؟

عطایی دولت آبادی: در روزها اول که تنها سمت لندن چند مورد اعلام شده بود یا انگلیسی‌های که از کشتی‌ها و سفر برمی‌گشتند علایم بیماری را داشتند، بسیاری از مردم به سمت فروشگاه هجوم می‌بردند و دستمال توالت و برخی مواد غذایی مثل ماکارونی‌ها را خریداری کرده بودند که تصاویرش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود.

هم ماسک نبود هم ژل ضدعفونی و در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها نیز این اقلام برای کارمندان و کادر درمانی وجود نداشت. حتی سایت‌هایی مثل آمازون که وقتی قبلاً خرید می‌کردید ظرف فردا به‌دست شما می‌رسید، در این سایت‌ها هم ماسک پیدا نمی‌شد یا ماسک‌های تقلبی بود یا ماسک‌هایی بود که جلوی ویروس را نمی‌گرفت و با قیمت بالا در آمازون به فروش می‌رسید.

**جانسون و وزیر کشورش اعلام کردند خیلی ها قرار است بمیرند

در انگلستان اکثر بیمارستان‌ها در اختیار دولت است و بخش خصوصی بیشتر خدماتی مانند دندان‌پزشکی و سلامت روان را ارائه می‌دهد. ما با یک پزشک اهل لندن هم که گفت‌وگو می‌کردیم متوجه شدیم که وضعیت خوبی در اینجا وجود ندارد.  وقتی نخست‌وزیر اعلام می‌کند که قرار است خیلی‌ها بمیرند و وزیر کشور هم این را اعلام می‌کنند،  مردم وقتی چنین چیزی را می‌شنوند به مسئولان بی‌اعتماد می‌شوند. NHS (سرویس سلامت همگانی) الان  در بحث جا و بستری شدن بیمارستان تحت‌فشار است. همین دوست پاکستانی ما را آمبولانس به بیمارستان نبرد و از این لحاظ هم دچار کمبودهایی است.

الان انگلستان برای ساخت دستگاه‌های کمک تنفسی به آمریکا رو زده است یا دانشگاه UCL که یک دانشگاه معتبر در لندن است با شرکت بنز همکاری‌هایی را برای ساخت دستگاه‌های تنفسی شروع کرده است.

در روزهای اولی که جانسون با دو نفر از متخصصان خودش گفت‌وگو می‌کرد، نظرشان این بود که ۶۰ درصد جامعه  مبتلا شوند تا در برابر بیماری مصون شوند. آن زمان آمار رسمی حدود ۵۰۰ نفر بود اما در همان زمان نیز متخصص نخست وزیر از ابتلاء ۵ تا ۱۰ هزار نفر سخن می‌گفت 

سوال: درباره آمارهایی که از انگلستان منتشر می‌شود آیا اطلاعات جدیدی دارید؟

عطایی دولت آبادی:  الان وضعیت بد است و طبق آمارهای رسمی امروز (شنبه ۱۶ فروردین) حدود چهار هزار نفر در انگلستان فوت شدند که هزار نفر بیشتر از ایران است اما یک نفر هم زیاد است و ما ناراحت هستیم. می‌بینیم که تعداد آمار رسمی ایران انگلستان ۴۱ هزار نفر است و ایران ۵۵ هزار نفر و تعداد مبتلایان از ایران کمتر است اما تعداد بیشتری فوت شدند.

در روزهای اولی که جانسون با دو نفر از متخصصان خودش گفت‌وگو می‌کرد، نظرشان این بود که ۶۰ درصد جامعه  مبتلا شوند تا در برابر بیماری مصون شوند. آن زمان آمار رسمی حدود ۵۰۰ نفر بود اما در همان زمان نیز متخصص نخست وزیر از ابتلاء ۵ تا ۱۰ هزار نفر سخن می‌گفت و آنچه در انگلستان در حال وقوع است فاجعه است.

سوال: تا جایی که اطلاع داریم سیاست‌های دولت انگلستان در مواجهه با کرونا دائم در حال تغییر بود. این تغییر دائم سیاست‌ها چه واکنشی از سوی مردم در پی داشت و چقدر در شیوع ویروس نقش داشت؟

عطایی دولت‌آبادی: همین چند ساعت پیش در سخنرانی‌های روزانه که دولت انجام می‌دهد گفتند که این در خانه ماندن یک درخواست نیست! یک مشکل مهم این است که مردم نسبت به دولت بی‌اعتماد شده‌اند و در انگلستان نسبت به تصمیمات و شیوه مدیریتی اعتراض‌هایی وجود داشت. برخی کشورها مثل چین به خوبی توانستند جلوی پیشروی کرونا را بگیرند و ایران هم با همه انتقادات یک بسیج ملی را به راه انداخت و تا حد زیادی کنترل کرد و همه پای‌کار آمدند اما اینجا تصمیم قاطعی از سوی دولت گرفته نشد.

از طرفی زمانی که برخی دانشگاه‌ها سرخود تعطیل کردند مدارس همچنان باز بود. برای مثال دانشگاه لیدز قبل از برادفورد تعطیل شد که این تعطیلی خودجوش بود ولی مدارس همچنان باز بود و بسیاری از اماکن عمومی هم همینطور.  یک روز پنج شنبه که اعلام شد از فردا همه‌جا تعطیل است، برخی از مردم به این حرف‌ها گوش نمی‌دادند. وقتی هم که گفته شد جریمه‌هایی داریم و پلیس می‌تواند بازداشت کنید، بازهم با اعلام قرنطینه آمارها همچنان بالا می‌روند و خیلی از مردم حرف دولت را قبول ندارند. وقتی هم که ابتدا نخست‌وزیر اعلام کرد خیلی‌ها قرار است بمیرند این باعث یک بی اعتمادی نسبت به دولت شد.

سوال: درباره برخوردهایی که گفته شده صورت می گیرد آیا جدیت عملی در این زمینه شاهد هستید؟

عطایی دولت آبادی: فردای روزی که قرنطینه اعلام شد، اگر اشتباه نکنم ارتش ۲۰ هزا نیرو را به خیابانها آورد و حالت آماده‌باش اعلام شد. فقط چند بیزینس و کافی شاپ باز بود که جریمه شدند. اگر به شبکه های اجتماعی  هم نگاه کنید مواردی از دستگیری ها وجود داشت که چند نوجوان این تعطیلی ها را نادیده گرفته و حتی وارد بیمارستان نایتینگل شده و به صورت پرستاران تف می کردند و کرونا کرونا می گفتند.

سوال: یک مسئله‌ای که در بحران کرونا خودش را نشان موضوع بیمه‌های تأمین اجتماعی در کشورهای اروپایی و آمریکا بود. این باور در بین مردم کشور ما بود که اروپایی‌ها مالیات سنگین می‌دهند اما در عوض خدمات تأمین اجتماعی رایگان است و سلامت مردم تأمین می‌شود. این باور چقدر اکنون در ذهن مردم فروپاشید و آیا تبعیضی نسبت به بیماران صورت می‌گیرد؟

عطایی دولت‌آبادی: شیوه کار دولت انگلیس با افراد مختلف جامعه تفاوت نظرهایی دارد. اینجا حزب کارگر به دنبال کسب حمایت همه جامعه است اما حزب بوریس جانسون به حزب بیزینس ها معروف است و برایش نفع دارد حمایت آنها را در نظر بگیرد و از طرف آنها تحت‌فشار است. اینجا برای بستری شدن بیشتر افرادی که احتمال فوتشان بیشتر است در اولویت هستد و به افرادی که علائم کمتری دارند می‌گویند در خانه بمانید.

اقدامات اولیه جانسون نیز ناشی از فشار جرمی کوربین و حزب کارگر بود و مردم می‌بینند که دولت حاضر نیست برای همه تست رایگان بگذارد و یا باید ۶ تا ۷ ساعت در بیمارستان باشید تا یک دکتر شما را معاینه کند

** مردم انگلستان احساس می‌کنند مالیاتی می‌دهند کارکرد خاصی ندارد

ساختار تأمین اجتماعی در آمریکا با انگلستان تفاوت‌هایی دارد. وقتی هم که ترامپ روی کار آمد نظام سلامتی که اوباما گذاشته بود کنار زد. اما زندگی بسیاری از مردم انگلیس اینگونه است که ساعت ۹ تا ۵ سرکار بروند، مالیات بدهند و قبض‌هایشان را پرداخت کنند و بعد از بازنشستگی نیز دولت حواسش به این‌ها باشد و ازنظر حقوق و سلامت و بهداشت، تأمین باشند اما با شیوع ویروس کرونا دولت نشان داد که به خیلی از این دستورالعمل‌ها توجهی ندارد. اقدامات اولیه جانسون نیز ناشی از فشار جرمی کوربین و حزب کارگر بود و مردم می‌بینند که دولت حاضر نیست برای همه تست رایگان بگذارد و یا باید ۶ تا ۷ ساعت در بیمارستان باشید تا یک دکتر شما را معاینه کند و احساس می‌کنند مالیاتی که می‌دهند خروجی خاصی ندارد. دولت بیزینسی جانسون مالیات‌ها را می‌گیرد اما کار خاص نمی‌کند.  

البته NHS  انگلستان تمام امکاناتش رایگان است و باید به این نکته مثبت اشاره کرد اما من دیروز که با یک روانشناس متخصص در برنامه‌ای که انجمن اسلامی تدارک دیده بود صحبت می‌کردم-چون مسائل مربوط به سلامت روان در زمان قرنطینه مهم است- می‌گفت افرادی که قبل از این هم به بیمارستان برای سلامت روان مراجعه می‌کردند، NHS کاری برایشان انجام نمی‌دهد مگر اینکه در معرض خودکشی باشند که در آن صورت شاید نهایت ده جلسه مشاوره رایگان ارائه شود و اینگونه خدمات رایگان نیست.

سوال: آیا در رسانه‌ها یا دانشگاه‌ها صحبتی از ساخت داروی ضدکرونا در انگلستان می‌شود؟

عطایی دولت‌آبادی: خیر، تنها چیزی که الان صحبت می‌شود ساخت دستگاه کمک تنفسی است که دانشگاه UCL با شرکت بنز شروع کرده است.

** کمک شیعیان لوتون به سالمندان انگلیسی

سوال: آیا NGO ها با خیریه‌ها فعالیت‌هایی که در ایران انجام می‌شود مانند دوخت ماسک یا کمک به بیماران کرونایی و ضدعفونی کردن معابر را در انگلستان انجام می‌دهند؟

عطایی دولت‌آبادی: فرهنگ مردم انگلستان با ایران متفاوت است و به خونگرمی مردم ایران نیستند. اینجا فقط تعداد از شیعیان لوتون تراکت‌هایی پخش کرده بودند که خرید افراد سالمندی که نمی‌توانند بیرون بروند را انجام می‌دهند اما اینکه گروه‌هایی ماسک بدوزند یا فعالیت‌هایی از این قبیل انجام دهند را شاهد نیستیم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مدافعان سلامت سال جهش تولید بریتانیا اوباما انگلیس انگلستان کرونا چین ویروس کرونا آمبولانس لندن تهران حزب کارگر مشرق ایران دولت انگلیس امریکا ترامپ آمریکا بوریس جانسون اخبار کرونا مبارزه با کرونا نخست وزیر هزار نفر اعلام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، پارلمان بریتانیا در حالی قانون اخراج پناهندگان به رواندا را تصویب کرد که این طرح با انتقاد های زیادی روبرو می شود. سازمان ملل و شورای اروپا نیز انگلیس را به این دلیل به نقض حقوق بشر متهم کرده اند.

شورای اروپا از انگلیس به دلیل پیمان بحث برانگیز پناهندگی با رواندا انتقاد کرده است. مایکل اوفلارتی، کمیسر حقوق بشر شورای اروپا در استراسبورگ گفت: این قانون "سوالات مهمی در مورد حقوق بشر پناهجویان و به طور کلی حاکمیت قانون ایجاد می کند." وی در این باره ابراز نگرانی کرد که این قانون امکان اجرای سیاست اخراج افراد به رواندا را فراهم کند "بدون اینکه نهادها در بیشتر موارد، ابتدا درخواست پناهندگی آنها را بررسی کرده باشند."

اوفلارتی تاکید کرد که بنابراین دولت بریتانیا باید از اخراج پناهجویان به عنوان بخشی از سیاست رواندا خودداری کند.

"ولکر تورک"، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل هم گفت: انتقاد مشابهی از سوی سازمان ملل نیز وارد می شود: این پروژه بحث برانگیز، حاکمیت قانون را تهدید می کند و "یک سابقه خطرناک در سراسر جهان" ایجاد می کند. تورک گفت: به جای آن بریتانیا باید اقدامات عملی را برای مدیریت جریان‌های غیرقانونی پناهندگان و مهاجران بر اساس همکاری بین‌المللی و احترام به استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر انجام دهد.

فیلیپو گراندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز در این باره اظهار نظر کرد. گراندی گفت: این قانون جدید گامی در جهت دور شدن بیشتر از سنت دیرینه بریتانیا در ارائه پناهگاه به افراد نیازمند و نقض کنوانسیون پناهندگان است. به گفته وی حفاظت از پناهندگان مستلزم آن است که همه کشورها - نه فقط مناطق بحران زده همسایه - به تعهدات خود عمل کنند.

در همین حال، دولت رواندا از تصویب این لایحه ابراز خرسندی کرد. یولانده ماکولو، سخنگوی دولت این کشور گفت که مقامات این کشور "منتظر استقبال از کسانی هستند که به رواندا می آیند.

انگلیس این لایحه را دو سال پیش اعلام کرد. این پروژه به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از طرف دولت محافظه کار انگلیس توصیف شده و مجلس عوام بریتانیا در اواسط ژانویه این قانون را تصویب کرد.

این امر شرایطی را فراهم می کند که پناهندگانی که به طور نامنظم وارد انگلیس شده اند در آینده به رواندا اخراج شوند. این کشور آفریقای شرقی توسط دولت بریتانیا به عنوان کشور سوم امن طبقه بندی شده است. مخالفان و فعالان حقوق بشر به شدت از این طرح انتقاد کرده اند.

متیو رایکرافت، مقام وزارت کشور بریتانیا که مسئول اجرای طرح رواندا است هم هفته‌ها پیش در جریان یک پرسش در مجلس عوام گفت که "هیچ مدرکی دال بر اینکه اخراج‌ها اثر بازدارنده داشته باشد" وجود ندارد. علیرغم پیمان مدت ها اعلام شده رواندا، امسال 4600 مهاجر از کانال مانش عبور کرده اند که بیش از هر زمان دیگری در یک سه ماهه است.

هر پناهجوی اخراج شده به رواندا حدود 1.8 میلیون پوند (2.09 میلیون یورو) برای پادشاهی انگلیس هزینه دارد. علاوه بر این، لندن تاکنون 290 میلیون پوند (33.7 میلیون یورو) را بدون ارسال حتی یک هواپیما به این کشور آفریقای شرقی واریز کرده است. رایکرافت بنابراین اعلام کرد که او شک دارد که این ارزش مناسب برای صرف این میزان پول را نشان دهد.

غرق شدن دست کم پنج مهاجر دیگر در کانال مانش

همزمان رسانه ها از غرق شدن دستکم پنج مهاجر از جمله یک کودک در کانال مانش هنگام تلاش برای رسیدن به بریتانیا خبر دادند. منابع پلیس اعلام کردند این حادثه سه شنبه شب در نزدیکی ویمرو در شمال فرانسه رخ داد. این بدان معناست که تعداد مهاجران غرق شده در کانال مانش امسال از سال گذشته بیشتر است.

هر ساله ده ها هزار نفر سعی می کنند با قایق های کوچک از کانال مانش از فرانسه به بریتانیا بروند. به گفته دولت بریتانیا، تعداد عبورهای غیرقانونی در سال گذشته با یک سوم کاهش به کمتر از 30000 مورد رسید، پس از اینکه در سال 2022 به حدود 45000 رسید.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا، بارها قول داده است که قایق‌های مهاجران را متوقف کند. تنها در ماه فوریه بود که بریتانیا و آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس توافقنامه ای را برای بهبود همکاری در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی امضا کردند. این همکاری شامل تبادل اطلاعات برای از بین بردن باندهای قاچاقچی و استفاده مشترک از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر مرزها است.

پارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد
  • دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا به دانشگاه کلمبیا رفت
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • افزایش نظامی گری دولت انگلیس
  • خشم بین المللی از انگلیس برای اخراج مهاجران به روآندا
  • جان باختن ۵ پناهجو در دریای مانش
  • پارلمان انگلیس قانون اخراج مهاجران به روندا را تصویب کرد