Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای اخیر تجمع تعداد زیادی از معتادان متجاهر و بی خانمان در برخی از خیابان‌های تهران باعث ایجاد ترس و نگرانی در بسیاری از افراد جامعه شده‌ است.

  چرا که سیستم ایمنی ضعیف بدن این افراد و همچنین عوامل و شرایط محیطی حاکم بر زندگی آنها امکان ابتلا به بیماری کرونا و تبدیل آنها به ناقلین سیار بیماری در جامعه را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی انتشار خبرهایی مبنی بر ترخیص تعداد زیادی از معتادانی که در کمپ‌ها و مراکز ماده ۱۶ نگهداری می‌شدند و همچنین حضور آنها در خیابان‌ها به دلیل بسته بودن پارکها بر میزان نگرانی‌ها می افزاید. مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در گفت و گو با «ایران» در باره  دلایل حضور بیش از پیش معتادان متجاهر در سطح شهر می‌گوید: همه ساله در اسفند ماه، طرح نوروزی دستگیری معتادان متجاهر از سطح خیابان‌ها اجرا می‌شد. برای اجرای این طرح در اسفند ۹۸ هم اقدامات لازم صورت گرفت و منابع و ظرفیت‌های لازم از سوی دستگاه‌های مربوطه فراهم شد. طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر از ۱۵ هزار معتاد شناسایی شده ۱۰ هزار نفر در مراکز وابسته به بهزیستی، سازمان زندان‌ها، نیروی انتظامی و... حضور داشتند و بهزیستی وظیفه جمع آوری ۵ هزار معتاد حاضر در پاتوق ها و معابر را بر عهده گرفت.  فرید براتی سده می افزاید در حالی که بودجه و امکانات لازم فراهم شده بود موضوع افزایش خطر شیوع بیماری کرونا در اجتماعات مطرح و مقرر شد برای پیشگیری از افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ این طرح تا اطلاع ثانوی اجرایی نشود. از سوی دیگر مصوبه‌های بعدی کمیته درمان تأکید داشت، افراد مقیم در مراکز در همانجا بمانند و به هیچ وجه ترخیص نشوند. به گفته وی در راستای اجرای مصوبات کمیته درمان علاوه بر ممنوعیت جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، به مراکز نگهداری اعلام کردیم هرگونه ملاقات و ورود و خروج معتادان به مراکز ممنوع شود و با مشاهده علائم بیماری در افراد به سرعت اقدامات لازم برای قرنطینه صورت بگیرد. وی درباره افزایش حضور معتادان در سطح شهر می‌گوید: ترخیص و جذب در مراکز ماده ۱۶ بهزیستی با نظر و دستور نماینده دادستان کل کشور صورت می‌گیرد.  همچنین با توجه به این  که طبق قانون نگهداری  افراد مذکور  در مراکز نگهداری شبانه روزی تنها برای مدت ۶ ماه امکانپذیر است و طبق قانون نگهداری آنها حتی یک ساعت پیش از این مدت تنها با دستور مسئولین و مقامات ارشد کشور ممکن است، حدود ۴ هزار نفر از معتادان مقیم مراکز ترخیص شدند. البته از این تعداد تنها ۵۲۰ نفر مقیم مراکز ماده ۱۶ بهزیستی بوده اند، که از این ۵۲۰ نفر هم حدود ۸۰ نفر با وجود صدور حکم ترخیص همچنان در مراکز مراکز نگهداری می‌شوند . او می‌گوید از آنجایی که  متأسفانه تعداد زیادی از افراد ترخیص شده به پاتوق‌ها بازمی‌گردند، ما با افزایش حضور معتادان در خیابان‌ها و پاتوق‌ها مواجه شده‌ایم. مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی تأکید می‌کند: درباره انتقال معتادانی که این روزها در خیابان شوش دیده شده‌اند به دره فرحزاد، هیچ اقدامی از سوی بهزیستی صورت نگرفته است. به گفته براتی سده تاکنون در مراکز تحت نظارت بهزیستی نیز شیوع کرونا مشاهده نشده و تنها تعداد کمی از افرادی که به صورت سرپایی برای دریافت متادون مراجعه می‌کردند دارای علائم بیماری بودند که برای مداوا به مراکز درمانی ارجاع داده شده‌اند.

سید مالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز دراین باره می گوید: شهرداری تهران درهیچ جای قانون تکلیفی درباره معتادان متجاهر ندارد بلکه صرفاً در خصوص فرآیند بازپروری پس از ترک اعتیاد تکالیفی برایش مشخص شده که در حد امکانات به آن پایبند است. وی افزود: تجمع این افراد در مناطقی از تهران از جمله شوش و هرندی اسباب گلایه مندی بسیاری از شهروندان را به همراه داشته و می‌تواند سبب شیوع هر چه بیشتر بیماری کرونا درپایتخت شود. به همین دلیل ما با همکاری نزدیک با نیروی انتظامی در محل‌های تجمع معتادان متجاهر در برخی نقاط تهران از جمله میدان شوش حضور داشتیم و آن دسته از افرادی را که به تشخیص نیروی انتظامی نیاز به مراقبت داشتند به گرمخانه‌ها منتقل کردیم.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معتادان متجاهر خیابان ها پاتوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز :

از زمان معرفی درمان‌های ضد رتروویروسی برای درمان HIV در اواخر دهه ۱۹۹۰، طول عمر افراد مبتلا به HIV به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، حتی با چنین درمان هایی، مطالعات نشان داده اند که خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV حداقل ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون HIV است. پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافته اند که این موضوع با آلوده شدن به ویروس هپاتیت C تشدید می‌شود.

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ آمریکا که در این پژوهش بین المللی مشارکت داشته اند، عفونت همزمان HIV و هپاتیت C به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها یک مسیر انتقال مشترک دارند و هر دو این ویروس‌ها از طریق تماس خونی منتقل می‌شوند.

آن‌ها در پژوهش خود، اطلاعات بیش از ۲۳ هزار فرد ۴۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به HIV را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ درمان ضد رتروویروسی برای HIV را آغاز کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. 

نتایج این تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد، با هر دهه افزایش سن، حملات قلبی در افراد مبتلا به HIV به تنهایی ۳۰ درصد و در افرادی که به هپاتیت C نیز مثبت بودند، ۸۵ درصد افزایش یافت.

طبق این نتایج همچنین خطر حمله قلبی در بیمارانی که دارای عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون، عادات سیگار کشیدن و دیابت نوع دو بودند به ترتیب ۳۰۰، ۹۰ و ۴۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند: شانس بروز حمله قلبی در افرادی که برخی از عوامل مرتبط با HIV مانند سطوح پایین سلول‌های ایمنی CD۴ را داشتند و یا نوعی داروی مهارکننده پروتئاز را مصرف می‌کردند، بیشتر بود.

به گفته محققان مجری این پژوهش، نظر به یافته‌های تحقیق ما، افرادی که با HIV یا هپاتیت C زندگی می‌کنند باید از پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی این ویروس‌ها و سایر راه‌های کاهش خطر بیماری قلبی عروقی پرس و جو کنند.

این یافته‌های پژوهشی در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • ابرهای باران زا دوباره به خراسان جنوبی برمی گردند
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت