Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «ماهاتیر محمد» نخست‌وزیر مالزی که در مارس گذشته استعفا داد و طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری در این کشور را بر عهده داشته، به گفت‌وگو با برنامه «شاهد علی العصر» شبکه «الجزیره» قطر نشست و توضیح داد چگونه احساس دوستی و تحسین او نسبت به انگلیس به تنفر و خشم تبدیل شد.

وی گفت، زمانی که در دوران مدرسه بوده مانند بسیاری از مردم مالزی طرفدار انگلیس بوده زیرا آنها در آن زمان تفاوت بسیاری میان حکومت استبدادی در کشورشان که بر تمام ثروت مالزی دست انداخته بوده و استعمارگران انگلیسی در مالزی می‌دیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهاتیر محمد در این گفت‌وگو تصریح کرد، به خاطر نظم و انضباطی که از انگلیسی‌ها دیده بود در مدرسه‌ای انگلیسی درس خواند و تاریخ و فرهنگ انگلیسی را فرا گرفت و فکر می‌کرد که آنها ملتی شکست‌ناپذیر هستند اما زمانی که ژاپنی‌ها، انگلیسی‌ها را شکست دادند و آنها را مجبور به خروج از مالزی کردند، این تصور او نیز شکسته شد.

وی گفت: در آن زمان دریافتم بریتانیایی‌ها هم ممکن است از یک امت و ارتش آسیایی شکست بخورند و فهمیدم ژاپنی‌ها منضبط‌ تر و دارای برنامه‌ریزی بهتری نسبت به انگلیسی‌ها هستند.

در ادامه این گزارش آمده: این تنها دلیل تغییر تصویر انگلیس در ذهن ماهاتیر محمد جوان در دهه چل قرن گذشته نبود، مالاوی‌ها احساس کردند که انگلیسی‌ها در حال تحقیر آنها هستند و به آنها مانند افرادی تنبل و غیرقابل اعتماد می‌نگردند و همزمان در حال تشویق چینی‌ها و هندی‌ها برای آمدن به مالزی و زندگی در این کشور هستنند و به آنها حق و حقوق آموزشی و کاری به مراتب بهتر از حق و حقوق اعطا شده به صاحبان اصلی سرزمین یعنی مالاوی‌ها می‌دهند.

ماهاتیر محمد ادامه داد: مالاوی‌ها توطئه انگلیس علیه خود را کاملا کشف کردند زمانی که تلاش انگلیس از حمایت از اتحادیه مالاوی‌ها را دیدند، اتحادیه‌ای که برای تفکیک مالاوی‌ها و باز کردن مسیر در برابر اقلیت‌های چینی و هندی تلاش می‌کرد تا کشور را به شهرکی بین‌المللی تبدیل کنند که تابع دولت انگلیس باشد دقیقا مانند کاری که با فلسطین کردند زمانی که یهودیان از تمام مناطق جهان را تشویق به آمدن به آن کردند و از آنها در تسلط بر تمام جوانب زندگی به حساب فلسطینی‌ها به عنوان مالکان اصلی سرزمین حمایت کردند.

اما نخبگان مالاوی توطئه انگلیس را دریافتند و با اتحادیه مالاوی مخالفت کردند و این آغاز حزب «امنو» بود، حزبی که مالزی را به استقلال رساند و بریتانیایی‌ها را مجبور به ترک مالزی و پایان استعمار آنها در سال ۱۹۷۵ کرد.

ماهاتیر محمد از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ نخست‌‌وزیر مالزی بود و در سال ۲۰۱۸ بار دیگر عهده‌دار این سمت شد و به خاطر برخی مسایل سیاسی در مارس ۲۰۲۰ استعفا کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فلسطین مالزی استعفا ماهاتیر محمد ماهاتیر محمد انگلیسی ها مالاوی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۴۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه

ابراهیم محمد انديشمند آفریقای جنوبی در گفتگو با خبرگزاری تقریب حوادث جاری در منطقه خاورمیانه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد که شکل گیری جریان مقاومت در نتیجه رویدادهایی بوده که از سوی اسرائیل در سرزمین فلسطین رقم خورده است. ابراهیم محمد در این زمینه اظهار داشت: کشورهای مسلمان قادر هستند یک جریان بزرگ مقاومت را شکل دهند که در وضعیت مهم و خطرناک به کمک ملت های تحت ستم بیاید.

او با بیان اینکه در وضعیت جاری که اسرائیل به طور گسترده ای به کشتار مردم فلسطین دست زده است و اهمیت اتحاد و تعمیق جریان مقاومت برای دفاع از فلسطین در برابر این رژیم بیش از هر وقت دیگری ضروری است، افزود: آزاد کردن سرزمین فلسطین از دست اسرائیل فقط با اتحاد و در کنار هم قرار گرفتن همه کشورهای منطقه ممکن می شود. این در حالی است که جهان در حال تجربه شرایط جدید است که مسلمانان می توانند در آن، نقش آفرینی خود را افزایش دهند.

ابراهیم محمد افزود: مسلمانان می توانند با سامان دادن به یک نظام فراگیر اسلامی جایگزین مناسبی برای نظام سلطه فراهم کنند. قرآن این نظام اسلامی فراگیر را امت واحده می نامد. از این رو توجه و اجرای اصل وحدت از سوی ملت های مسلمان یک هدف مهم است که اجرای آن می تواند به حل مناقشه فلسطین بیانجامد. وضعیت امروز منطقه خاورمیانه نشان می دهد این منطقه و جهان جهان در یک وضعیت گذار است و مسلمانان می توانند با اتحاد هم تغییر آفرین باشند و هم تحولات را به امکانی برای افزودن بر مولفه قدرت تبدیل نمایند. مرحله اول وحدت و ایستادن کنار مردم فلسطین است تا سیاست اشغال گری را شکست دهند.

این پژوهشگر دینی همچنین تصریح کرد: مسلمانان باید از همه توان و ظرفیت, فکری و مادی خود برای این هدف مهم استفاده کنند و دستیابی به  عدالت را چراغ راهنمای خود قرار دهند. برای این امر تنها راهکار قابل اجرا شکل گیری حس برادری و همدلی بین همه مسلمانان در اقصی نقاط جهان است.
 

دیگر خبرها

  • شرف دانشجویان آمریکایی از خادمان حرم‌های شریف بیشتر است
  • صلاح در اوج! ستاره مصری با برابری با وین رونی، رکورد لیگ برتر را فتح کرد
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • تظاهرات مردم مالزی در حمایت از غزه+ فیلم
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • سازمان همکاری‌ اسلامی از همه کشورها خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی