Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:43:29 GMT

چرا شوک قیمت نفت چیزی برای جشن گرفتن ندارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۵۶۹۷

چرا شوک قیمت نفت چیزی برای جشن گرفتن ندارد؟

سقوط قیمت نفت باعث تقویت اقتصاد های ثروتمند نمی شود. از طرف دیگر، با بسته شدن بخش های بزرگی از دنیای غرب، تاثیر قیمت پایین نفت بیشتر در کشورهای فقیر تر حس میشود. ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سعی می کند در مورد سقوط قیمت نفت به نتیجه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه گذشته وی دورنمای قیمت پایین‌تر نفت را بزرگترین کاهش مالیاتی نامید ولی در روز پنجشنبه گفت قرارداد احتمالی بین روسیه و عربستان برای کاهش تولید و افزایش قیمت برای صنعت نفت و گاز بسیار خوب است. پیام های متناقض او یک واقعیت را نشان می دهد: این سقوط قیمت نفت که احتمالاً بزرگترین در تاریخ است، می تواند بزرگترین طرفداران نفت ارزان را هم وادار کند در افکار خود تجدید نظر کنند.

 سقوط قیمت نفت باعث تقویت اقتصادهای ثروتمند نمی شود. در شرایطی که آمریکا و اکثر بخش های اروپا تعطیل شده‌اند و فعالیت اقتصادی متوقف شده است، نفت زیر 20 دلار نشان دهنده کاهش تقاضا است. وقتی مصرف نفت پایین آمده باشد، قدرت خرید این نفت ارزان هیچ افزایشی نخواهد یافت. هواپیماها زمین‌گیر شده اند و رانندگان در خانه مانده اند. با بسته شدن بخش های بزرگی از دنیای غرب، تاثیر قیمت پایین نفت بیشتر در کشورهای فقیر تر حس میشود. کشورهای بزرگ وارد کننده نفت مثل هند و چین که جمعیت بالایی دارند از این نفت ارزان بهره می برند ولی سایر کشورها مثل نیجریه دو برابر آسیب می بیند: با کاهش قیمت اصلی ترین صادرات آنها، هم سلامت عمومی و هم اقتصاد آنها ضربه می خورد.

 اولین کاهش قیمت در ژانویه و پس از قرنطینه شدن شهر ووهان چین و کاهش تقاضا اتفاق افتاد. پس از آن جنگ قیمت نفت بین عربستان و روسیه شرایط را بدتر کرد. کاهش بیشتر قیمت نشان دهنده فروپاشی فعالیت‌های اقتصادی است. تقاضا تا حالا 25 درصد کاهش یافته که برابر با کل تولید 13 عضو اوپک است. میلیون‌ها بشکه اضافه ای که عربستان و روسیه تولید می کنند در مقابل 25 میلیون بشکه در روز کاهش تقاضا در اثر این تعطیلی ها نسبتاً ناچیز است.

 به نظر می‌رسد هر دو کشور در محاسبات خود اشتباه کرده اند. روسیه ویروس کرونا را فرصتی برای حمله به تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا و اقتصاد این کشور می دانست. اگر تقاضا در حال کاهش است چرا سایر تولید کنندگان عرضه نفت را پایین نیاورند؟ عربستان با این بازی روسیه همراهی نکرد و استراتژی آن در افزایش تولید، قیمت نفت را پایین آورد و میلیاردها دلار از ارزش بازار شرکت های بزرگ غربی را از بین برد. قیمت نفت با سریعترین سرعت از زمان جنگ خلیج فارس در 1991 کاهش یافت.

آمریکا مایل به همکاری با اوپک برای تقویت قیمت نفت نیستقیمت جهانی نفت امروز 99/01/18

 هیچ کدام از این کشورها این کاهش تقاضا را پیش‌بینی نمی‌کردند. ویروس کرونا سریعتر از حد انتظار گسترش یافته و تعطیلی هایی که دولت ها برای مقابله با آن اعمال کرده‌اند، تقاضا را برای بزرگترین منبع انرژی دنیا پایین آورده است. تلاش برای بیرون کردن تولیدکنندگان نفت آمریکا از بازار تنها در کوتاه مدت موثر است. حفاران نفتی ممکن است فعالیت های خود را متوقف کنند و سرمایه‌گذاران در این حفاری ها ضرر هایی متحمل شوند ولی وقتی قیمت ها دوباره بالا رود قرارداد های جدید بسته می شوند. بسیاری از دولت های عضو اوپک نیاز به قیمت بالاتر نفت برای متعادل کردن بودجه خود دارند انتظار نمی رود که اقتصاد روسیه بتواند به مدت طولانی این قیمت پایین نفت را تحمل کند.

 مداخله ترامپ قیمت نفت را افزایش داد که احتمالاً نشان دهنده خوش‌بینی صنعت شیل آمریکاست. عربستان سعودی به سرعت نشستی بین اعضای ائتلاف اوپک و متحدانش برگزار می کند. به نظر می رسد همه بر سر یک کاهش تولید هماهنگ توافق دارند. طولانی شدن دوره بی ثباتی دور شدن از نفت و استفاده از سوخت‌های پاک را تشدید میکند ولی این چیزی نیست که اقتصاد دنیا در حال حاضر نیاز دارد.

 انتهای پیام/12

R7586/P1012122/S7,80,85/CT10 واژه های کاربردی مرتبط نفت جهانی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نفت جهانی نفت جهانی سقوط قیمت نفت قیمت پایین کاهش تقاضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۵۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال طی اظهاراتی اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پاتریک پویان، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال در یک کنفرانس تصویری اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد.

این مدیر ارشد اجرایی گفت: بله، اگر اروپا یا اتحادیه اروپا (پروژه)  یامال را تحریم کند، در برخی از قراردادها فورس ماژور اعمال خواهیم کرد.

پویان افزود که این شرکت دو قرارداد تأمین گاز ال‌ان‌جی اروپا از پروژه یامال و یک قرارداد برای آسیا دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

رویترز همچنین به نقل از وی هشدار داد که در صورت تحریم این پروژه قیمت گاز ال‌ان‌جی را در جهان افزایش خواهد داد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشار قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت پایین تلویزیون ۴K هواوی خبرساز شد/ عکس
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • ویدیو/ هوش مصنوعی مس می‌خورد؟