Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازبورس کالا؛ کشف نرخ کالاهای گوناگون یکی از اصلی ترین وظایف بورس های کالایی در دنیاست. این بورس ها محلی برای حضور آزادانه خریداران و فروشندگان محصولات مختلف است که می توانند بر سر یک قیمت مشخص که از تلاقی میزان عرضه و تقاضا برآمده است، کالای مشخصی را مورد معامله قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران نیز ١٢ سال است که از تاسیس بورس کالا می گذرد و این بورس طی این سال ها توانسته بازار شفافی را برای انجام معاملات محصولات در سه بازار فیزیکی، مشتقه و بازار مالی فراهم آورد.

بهادر بیژنی، در خصوص نقش های بورس کالای ایران در اقتصاد کشور گفت: بورس کالا از ابتدای راه اندازی اش تاکنون نقش بسیار اساسی را در اقتصاد کشور ایفا کرده است؛ به طوریکه از لحاظ کشف واقعی قیمت کالاها و شفافیت معاملات شاهد تحولات اساسی در صنایع بوده ایم.

بیژنی با بیان اینکه ارزیابی آمار کل معاملات انجام شده در بازار سرمایه به ما نشان می دهد که بورس کالا درصد بالایی از ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان دهنده رشد روزافزون بورس کالا و اهمیت دادن به آن از سوی مسوولان و فعالان صنایع و بازار است.

 وی با اشاره به نقش بورس کالا در توسعه زیرساخت و تولید صنعت فولاد و پتروشیمی و همچنین حذف واسطه گران از این بازارها گفت: واقعی شدن قیمت محصولات در صنعت فولاد و پتروشیمی به طور مستقیم در توسعه این صنایع و انتقال سود به تولید مرتبط بوده است.

وی تصریح کرد: قیمت یک محصول نهایی به طور مستقیم مرتبط با یک زنجیره تولید متشکل از مواد اولیه ای است که به یکدیگر متصل هستند، بنابراین زمانی که شاهد شفافیت بازار مواد اولیه این محصولات در بورس کالا باشیم، قیمت محصول نهایی هم شفاف خواهد شد.

به اعتقاد بیژنی، با توجه به وسعت و فراگیری مواد اولیه و واسطه ای در صنایع فلزی، معدنی، پتروشیمی، نفتی و کشاورزی در سایر صنایع و بازارها، عرضه این محصولات در بورس کالا و شفافیت حاصل شده در سایر بخش ها و کلیات اقتصاد پررنگ بوده است.

امکان حضور خارجی ها در بورس کالا

بیژنی اظهار داشت: بورس کالا طی چند سال گذشته تحولات بسیار مهمی را داشته و به نظر می رسد با توجه به ظرفیت های موجود، شاهد افزایش نقش بورس کالا در اقتصاد کشور باشیم. همچنین بورس کالا علاوه بر گسترش حوزه فعالیت خود در بازار داخلی، اقداماتی را در جهت توسعه فعالیت ها در سطوح بین المللی در دستور کار قرار داده است.

 او ادامه داد: محصولات قابل توجهی در بورس کالا عرضه می شود که مصرف کنندگان خارجی به عنوان مشتریان اصلی این کالا در حال استفاده از آنها هستند و در برخی از مواقع این خریداران خارجی از طریق طرف های ایرانی اقدام به خرید محصولات مورد نیاز خود از بورس کالا می کنند.

بیژنی خاطرنشان کرد: در صورتی که زمینه تعامل و همکاری معاملاتی بورس کالای ایران با بورس دیگر کشورها فراهم شود، می توان چندین محصول ایرانی را به طور مستقیم و با شفافیت قیمتی به کشورهای خارجی عرضه کرد تا نقش بورس کالا به یک نقش فراملی و بین المللی تبدیل شود.

وی عنوان کرد: در حوزه بین المللی، بورس کالا از چند سال پیش مذاکرات متعددی را با بازارهای هدف خود انجام داده که برخی از آن با امضا موافقتنامه و تعریف پروژه بین بورس کالای ایران و دیگر کشورها همراه بوده است؛ اکنون هم مذاکراتی در حال انجام است تا نقش بورس کالا فراملی شود.

اهمیت بورس کالا برای اقتصاد

او با تاکید بر اینکه در تمام سطوح مدیریتی کشورمان اعتقاد به کشف قیمت به شیوه درست، شفافیت معاملات و حذف زمینه سوء استفاده ها وجود دارد، گفت: این اعتقاد از جمله مواردی است که ارزش بورس کالا را در اقتصاد ملی بالا می برد و روز به روز بر نقش های این بازار به منظور کمک به تعادل اقتصادی و رونق تولید افزوده می شود.

وی در پایان به ورود بورس کالا به حوزه محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: بورس کالا در حوزه کشاورزی برای کشاورزان اقدام قابل توجهی را انجام داده و تعداد بسیار زیادی از این کشاورزان را توانسته تحت پوشش خود قرار دهد، به طوریکه عرضه چند محصول کشاورزی از سوی دولت به بورس کالا واگذار می شود و به تازگی نیز شاهد رونق معاملات زعفران، زیره و پسته به عنوان محصولات ارزشمند ایرانی هستیم که در به مرور شاهد گستردگی عرضه کالاهای کشاورزی و آشنایی عموم کشاورزان با کارکردهای بورس کالا خواهیم بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس کالا فروشندگان خارجی نقش بورس کالا بورس کالا بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۸۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) با افت ۵۱۸۵.۹۲ واحدی به ۲,۲۵۹,۷۳۱.۳۶ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۹۲.۹ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۸.۳۸۵ میلیارد سهم بود که طی ۳۰۴,۹۵۵ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۴۷,۴۸۵.۶۸۵ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۰۵۳,۱۴۴.۴۶۶ میلیارد ریال شد.

شاخص کل فرا بورس ایران هم امروز با ۷ واحد افزایش، در ارتفاع ۲۵ هزار و ۲۰۱ واحد ایستاد. معامله گران در فرا بورس حدود ۳ میلیارد و ۶۶۰ میلیون سهم و اوراق مالی با انجام ۱۵۰ هزار معامله دادوستد کردند.

نمادهای آریا، توسن و غصینو بیشترین اثر مثبت و نمادهای مادیرا، وهور، سپیدار و بپاس بیشترین اثر منفی را بر شاخص فرا بورس داشتند.

کد خبر 6097161 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است