Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در ایران، بخش خصوصی نیز همپای دولت وارد میدان شد تا به سهم خود در مهار ایران بیماری همه‌گیر اقدام کند.

 

اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی علاوه بر حمایت از اقدامات وزارت بهداشت در داخل، تلاش کرده است طی مکاتبه با نهادهای تجاری بین‌المللی از جمله اتاق بازرگانی بین‌المللی و انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا، در ایجاد اجماع جهانی برای رفع تحریم های آمریکا علیه ایران، به صف دستگاه دیپلماسی کشور بپیوندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اتاق بازرگانی ایران، دیپلماسی فعال بخش خصوصی در بحران کرونا تا اینجای کار توانسته است موافقت حداکثری نهادهای تجاری بین‌المللی را کسب کند. رئیس اتاق ایران در نامه‌هایی جداگانه به رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) و رئیس انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا (Eurochambres)، همراهی این دو نهاد برای رفع محدودیت‌های تحریم علیه ایران را خواستار شده بود؛ چراکه این محدودیت‌ها مستقیماً مبارزه با کرونا در ایران را مختل کرده است.

غلامحسین شافعی در جایگاه رئیس اتاق ایران و رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی در نامه‌ای به پال پولمن، رئیس اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC)، مساعدت این نهاد بین‌المللی و جامعه جهانی برای ارسال تجهیزات پزشکی به ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه را خواستار شد.

این نامه که در ۲۰ اسفند ۹۸ نگاشته شد، استقبال و همراهی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) را به همراه داشت و باعث شد این اتاق در نامه‌ای سرگشاده از رهبران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان (G۲۰) بخواهد در راستای کمک به مهار ویروس کرونا، تمامی اقلام پزشکی، داروها، ضدعفونی‌کننده‌ها، صابون و لوازم بهداشت شخصی را از ممنوعیت‌ها و تعرفه‌های تجاری محدودکننده معاف کنند.

در ادامه، شافعی در ۲۷ اسفند ۹۸ نامه‌ای خطاب به کریستوف لایتل، رئیس انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا (Eurochambres)، ارسال کرد و ضمن ابراز نگرانی نسبت به کمبود تجهیزات و داروهای مقابله با کرونا در ایران، خواستار توجه اتاق‌های بازرگانی اروپا به مسئولیت اجتماعی خود در برابر تحریم‌های ناعادلانه آمریکا علیه ایران شد.

این نامه نیز با پاسخگویی مستقیم رئیس انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعت اروپا (Eurochambres) مواجه شد. لایتل در پاسخ به نامه شافعی اعلام کرد: که شبکه اتاق اروپایی تمام تلاش خود را برای کاهش بحران کرونا در ایران و جهان به کار می‌گیرد و از تلاش‌های اتحادیه اروپا برای ارائه کمک‌های انسان دوستانه به ایران حمایت می‌کند.

در یک ماه گذشته که شیوع بی‌حدومرز ویروس کرونا در کشورهای مختلف ازجمله ایران تشدید شده، رایزنی‌های دیپلماتیک نیز در جهان افزایش پیدا کرده و کشورهای مختلف به دنبال جذب همراهی حداکثری بین‌المللی برای مقابله با اپیدمی کرونا بوده‌اند. در این میان دیپلماسی اتاق ایران برای تسهیل مقابله با کرونا نیز به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی فعال شده و تلاش برای به ثمر رساندن آن همچنان ادامه دارد.

در سوی دیگر ماجرا، دستگاه دیپلماسی کشور و وزیر امور خارجه نیز تلاش می کند جهان را از تأثیر مخرب تحریم‌های آمریکا بر حوزه غذا و دارو و تأمین اقلام موردنیاز برای مقابله با کرونا آگاه کند. حرکتی که به نظر می‌رسد به صورت جدی با توییت محمدجواد ظریف در اواخر اسفندماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

ظریف در توییت خود خطاب به آمریکا نوشته بود: «ویروس‌ها مرز و جغرافیا نمی‌شناسند؛ تحریم‌ها را لغو کنید.» این جمله آغازگر موج تازه‌ای در اعتراض به تحریم‌های ظالمانه علیه ایران شد و توانست همراهی سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی را نیز کسب کند.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بین المللی کرونا در ایران اتاق ایران علیه ایران رئیس اتاق بخش خصوصی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس ویدویی میان تولیدکنندگان ازبکستان و اصفهان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، فرید الدین نصریوف صبح چهارشنبه در دیدار با استاندار اصفهان اظهار کرد: اصفهان نخستین شهر ایران نیست که از آن بازدید می‌کنم اما علاقه من به اصفهان زیبا هیچ‌گاه از قلبم بیرون نخواهد رفت.

وی افزود: روز گذشته بازدید و گفت‌وگوی خوبی در اتاق بازرگانی اصفهان داشتم و با تولیدکنندگان بزرگ اصفهان آشنا و متوجه شدم که تمایل دارند با ازبکستان همکاری و تعامل داشته باشند.

سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: سال گذشته مبادلات کالایی میان ازبکستان و ایران بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بوده است اما با تعامل رؤسای جمهور دو کشور برنامه‌ریزی شده تا این رقم به بیش از یک میلیارد دلار برسد.

وی ادامه داد: امیدواریم در این تعاملات اصفهان نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد.

سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران گفت: اولویت ما این است که کنفرانس ویدویی با حضور تولیدکنندگان اصفهان و ازبکستان برگزار کنیم و من شخصاً رابط این تعامل خواهم بود.

وی اظهار کرد: امیدوارم همکاری میان دو کشور با محوریت اصفهان روز به روز بیشتر شود و ما در راستای ایجاد این همکاری تلاش خواهیم کرد.

همچنین سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در این دیدار اظهار کرد: استان اصفهان یکی از مهمترین استان‌های ایران اسلامی است، این استان در بسیاری از حوزه‌های صنعتی، تولیدی و اقتصادی رتبه نخست کشور را دارد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان مهد فرهنگ و هنر است، اظهار کرد: این استان مهد بسیاری از هنرهای اصیل ایرانی است و هنرمندان متعددی در اصفهان زندگی می‌کنند همچنین هنر صنایع دستی اصفهان در کشور و جهان زبانزد است.

وی گفت: در حوزه علم و فناوری نیز دانشگاه‌های معتبری در اصفهان مستقر هستند همچنین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و سایر شهرک‌های صنعتی و تولیدی اصفهان ظرفیت‌های بسیار خوبی را در حوزه علم و فناوری دارند.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: استان اصفهان در حوزه درمان و پزشکی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد به نحوی که بیمارستان‌های ما میزبان گردشگران سلامت هستند.

مرتضوی گفت: استان اصفهان می‌تواند نقش ویژه‌ای در تعاملات میان دو کشور که مورد تأکید رؤسای جمهور ایران و ازبکستان است ایفا کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما در رتبه هجدهم تعاملات بین‌المللی و تجاری کشور ازبکستان هستیم که لازم است با تعاملات بیشتر زمینه گسترش همکاری‌ها به خوبی شکل بگیرد.

استاندار اصفهان گفت: فراهم کردن زمینه همکاری اتاق بازرگانی ازبکستان با اتاق بازرگانی اصفهان می‌تواند شرایط مناسبی را جهت گسترش ارتباطات و تعاملات ایجاد کند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: هفته آینده اصفهان میزبان رؤسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای آسیایی است از این رو زمینه مناسبی جهت ایجاد روابط و تعاملات تجاری و اقتصادی فراهم خواهد شد و این موضوع مورد تأکید ما است.

کد خبر 6087479

دیگر خبرها

  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • کنفرانس ویدویی میان تولیدکنندگان ازبکستان و اصفهان برگزار می‌شود
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!