Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@02:37:55 GMT

کارنامه 98 و برنامه 99 شکر در ایران

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۶۱۱۹

کارنامه 98 و برنامه 99 شکر در ایران

ساعت 24 -یکی از تجربه‌های تلخ رخ داده در صنعت قند و شکر بدون تردید به تصمیم‌های عجیب در شروع نیمه دوم دهه 1380 برمی‌گردد که این صنعت را تا آستانه سقوط کامل پیش برد و تنها با پایمردی‌های فعالان این صنعت و گروهی از سیاستمداران ملی بود که به ته دره مرگ نرفت.

پس از رفتن دیدگاهی که در دولت‌های نهم و دهم وجود داشت و آمدن یک دولت با دیدگاه جدید اما جهش تولید در قند و شکر پدیدار شد و اگر برخی تصمیم‌های با درنگ و تصمیم‌های سرچشمه گرفته از غرور نبود و البته اگر آب و هوا اجازه می‌داد شاید الان قند و شکر تولید داخلی با میزان مصرف کل برابری می‌کرد، اما این اتفاق نیفتاد تا به سال 1398 رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با استناد به آمارها و اطلاعات دقیق و با استناد به تجربه چندین ده ساله در رصد بازار و تولید به دولت و وزارتخانه متولی هشدار داده بودند که باید در بهار سال 1398 که کمبود شکر احتمالی پدیدار خواهد شد واردات انجام شود اما به هر حال این اتفاق نیفتاد و بازار ملتهب شد.

  اعتماد

درحالی‌که شرایط تولید داخلی به دلایل آب و هوایی و نیز برخی تعهدات انجام نشده مثل تعیین دیرهنگام قیمت چغندر و افزایش غیراقتصادی، موجب افت تولید در شکر شده بود، اما انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با استناد به تجربه‌های طولانی خود همچنان امین دولت باقی ماند. اعتماد دولت و مدیران جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت که بنا به خواست دولت حالا تنظیم بازار شکر را نیز دراختیار گرفته بودند به یک همکاری تنگاتنگ منجر شد. در همه چند ماه گذشته انجمن قند و شکر از سوی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت به مثابه یک شریک قابل اعتماد باقی مانده و این همکاری با دادن اختیار توزیع قند و شکر وارد شده با دلار 4200 تومانی ادامه داشت. همکاری ارزنده مدیران کارخانه‌ها در امر توزیع منجر به اعتماد بیشتر دولت شده است و به نظر می‌رسد این همکاری و اعتماد می‌تواند نمونه موفقی از همکاری دولت با سایر تشکل‌های صنفی باشد. همکاری قابل اعتنا و صادقانه و از سر حسن نیت کارخانه‌های قند و شکر در این اتفاق مهم نیز به افزایش ضریب درجه اعتماد به انجمن را انکارناپذیر کرد. به نظر می‌رسد این اعتماد فزاینده را باید با همه نیرو و توان اجرایی و کارشناسی صیانت کرد تا دوران نیمه دوم دهه 1380 تا 1392 پدیدار شود.

  دیدگاه کارشناسانه

یکی از تحولات رخ داده در سال 1398 که نشان‌دهنده درستی دیدگاه کارشناسانه انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر است، حذف دلار 4200 تومانی از واردات شکر بود. اعضای محترم انجمن کارخانه‌های قند و شکر در نشست‌های این نهاد مدنی با تجربه بارها این موضوع را واکاوی کرده و پیامدهای تخریبی آن را به دولت هشدار داده بودند. درحالی‌که در درون دولت برخی مقاومت‌ها وجود داشت اما گفت‌وگوهای طولانی و هشدارها و تحلیل‌های انجمن در نامه‌های ارسالی به مدیران ارشد دولت موجب شد که دولت در نهایت به حذف دلار 4200 تومانی از واردات شکر متقاعد شده و این تصمیم اتخاذ شود. حالا به نظر می‌رسد با این تصمیم دولت، شاهد تثبیت تقاضا و حذف تقاضای رانت‌جویانه از بازار شکر خواهیم بود که می‌تواند جریان رانت‌جویانه را از صنعت قند و شکر دور می‌سازد. این تصمیم دولت که با هشدارهای کارشناسانه انجمن ممکن شد، نشان داد که می‌توان و باید بر روی تصمیم‌های منطقی و اقتصادی ایستاد و کار را تا پایان پیش برد. این اتفاق شبهه‌هایی که ممکن بود به کارخانه‌های تولید شکر وارد شود را بی‌اعتبار و سست کرده است.

  انجمن حضور جدی دارد

تاریخ دهه‌های اخیر نشان می‌دهد در هر دوره‌ای از فعالیت انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر که توانسته است در نهادهای اداره‌کننده جامعه حضور جدی داشته باشد دوران کم‌تنش و آرامی بوده است. در نیمه دوم دهه 1380 و تا سال 1392 که برخی از مدیران دولت‌های قبلی راه ورود انجمن به نهادهای تصمیم‌ساز درباره قند و شکر را تنگ کرده بودند نتیجه‌اش بسیار نامساعد بود. پس از سال 1392 بود که توانایی‌های کارشناسی و حسن‌نیت اعضای انجمن برای دولت آشکار شد و از آن پس تا امروز در هر نشست کارشناسی حاضر بوده‌ایم. تغییرات در دولت و در وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت هرگز موجب نشده است که حضور جدی و کارشناسانه انجمن در هر نشست کاهش یابد. این یک اتفاق بزرگ است که نشان می‌دهد فعالیت‌های کارشناسانه و علمی و لحاظ کردن منافع ملی بر منافع بنگاهی و منافع صنفی تا چه اندازه می‌تواند مفید باشد. دانش و تجربه انباشت شده در انجمن بوده و هست که راه را برای ارائه دیدگاه این نهاد و جا انداختن آن در نشست‌ها هموار کرده است. این یک رخداد بزرگ بوده و هست که اکثریت نشست‌ها برای تصمیم‌گیری درباره قند و شکر با حضور جدی انجمن همراه بوده است. البته برخی موارد انگشت‌شمار بوده که دیگر از توانایی ما خارج بوده است.

 با قدرت ادامه می‌دهیم

سال 1398 با همه تلخ و شیرین آن تمام شده است و البته باید درس‌هایی از تحولات آن گرفته شود که ان‌شاءالله در گفت‌وگوهای کارشناسی انجمن به آنها خواهیم پرداخت. تجربه نشان می‌دهد اگر یک نهاد مدنی و غیردولتی چند ویژگی داشته باشد کامیاب خواهد بود. داشتن توانایی و بنیه کارشناسی بدون تردید مهم‌ترین و موثرترین سلاح و ابزار یک نهاد مدنی در مواجهه با دهها دستگاه و سازمان دولتی است. خوشبختانه انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با داشتن دهها مدیر و کارشناس ورزیده در صنعت این ویژگی را دارد و به همین دلیل با دست پر در هر محفل و گروهی حاضر بوده‌ایم. بدیهی است افزایش توانایی کارشناسی و تخصصی برای سال 1399 که یک سال دشوار است، یک نیاز غیرقابل انکار خواهد بود. واقعیت این است که تضاد و تعارض منافع فعالیت‌های مرتبط با قند و شکر را نمی‌توان نادیده گرفت و یادمان نرود که فعالیت‌های دیگر نیز انجمن و کانون دارند و می‌خواهند منافع خود را حداکثر سازند. مواجهه و رویارویی کارشناسانه با این نهادها را جدی بگیریم و در سال آینده از این نظر بیش از پیش فعالیت کنیم. به طور مثال ممکن است برخی نهادهای کارفرمایی راه را برای افزایش واردات هموار کنند و به بهانه‌های گوناگون دولت محترم را در شرایط دشوار قرار دهند. اگر انجمن کارخانه‌های قند و شکر توانایی کارشناسی مقابله را از دست بدهد روزهای سختی در انتظار خواهد بود. هجوم برای خرید از سوی صادرکنندگانی که در سال 1398 بساط رانت‌خواری را گسترش داده و شکر را تحت عنوان، آب‌نبات و شکلات صادر کردند هنوز وجود دارد. در درون دولت محترم نیز ممکن است خطراتی زاد و رشد کنند و تلاش‌های انجمن را برنتابند. صاف کردن راه و برداشتن سدهای کار و فعالیت، نیاز به تلاش کارشناسانه و جمعی دارد که ان‌شاءالله همانند همه سال‌های گذشته ممکن خواهد شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر قند و شکر حضور جدی سال 1398

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۶۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود

رییس‌جمهور از بازگشت حدود ۱۰ هزار کارخانه و کارگاه به مدار تولید خبر داد و بر لزوم رفع دغدغه مسکن برای کارگران تاکید کرد.

به گزارش مشرق، آیت الله «سید ابراهیم رییسی» رییس‌جمهور کشورمان در جشنواره ملی امتنان از کارگران گروه‌های کار و واحدهای نمونه که صبح امروز برگزار شد اظهار کرد: تولیدات کارگران عزیز ما علی رغم همه تهدیدها و تحریم‌ها برای کشور نقش آفرین است.

وی‌افزود: همان طور که رهبری بر آن تاکید فرمودند، تلاش‌ها و اقدامات کارگران ما باید امید آفرین باشد و همان طور که در شعار امروز این جشنواره آمده است، «ما پای کار ایران هستیم» و این شعار نشان از روحیه جهادی و ارزشمند کارگران، مدیران و کارفرمایان ماست.

رییس‌جمهور اظهار کرد: دشمن در عرصه های مختلف ناکام مانده است و در عرصه اقتصادی هم ناکام خواهد ماند و تلاش و فعالیت‌های کارگران ایرانی به عنوان محور همه تلاش‌ها در عرصه تولید محسوب می شود و نقش کارگران در آن بی بدیل است، لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت بگیرد.

آیت‌الله رییسی با اشاره به اهمیت رشد فرهنگ کار در کشور، اظهار کرد: باید به کار و کارگر توجه شود؛ عمل برتر و موثر مهم است؛ همانطور که میان نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم که کار زمان‌شناسانه اهمیت دارد.

وی ادامه داد: در زمان دفاع مقدس، کارهایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد؛ کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود؛ در حالی که کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند.

رییس‌جمهور گفت: هم‌اکنون هم که به ما جنگ اقتصادی تحمیل شده است، جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، آن‌ها هم در عرصه اقتصادی سیلی محکم به دشمن خواهند زد؛ در حالی که دشمنان فکر می‌کنند با تهدید و تحریم می‌توانند ما را متوقف کنند.

وی ادامه داد: ما در کشور رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد کمی در شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها را شاهد هستیم؛ جامعه کارگری و کارآفرینی ما پای کار است و این جای قدردانی دارد.

آیت‌الله رییسی با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود افزود: ثبات شغلی بسیار مهم است؛ ما امروز شاهدیم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد.

رییس‌جمهور با اشاره به موضوع بیمه کارگران ساختمانی گفت: آقای وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است؛ بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

آیت الله رییسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر مناسب است که ادامه یابد تا تصمیم‌های مناسب و قابل دفاع با تورم گرفته شود، ادامه داد: لازم است بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند؛ لذا تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می‌کند، همراهی کنند.

وی تصریح کرد: مسوول بانک رفاه کارگران اعلام کرد که آمادگی دارد برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کند و من از وی تشکر می‌کنم تا ان‌شاء الله این دغدغه کارگران را حل کند زیرا سهم مسکن در سبد هزینه خانواده زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود دارد، این مشکل را حل کند.

رییس‌جمهور ادامه داد: یکی از ابزارها و امکانات مهم کشور، زمین است که باید از آن بهره ببریم؛ البته ممکن در مراکز استان‌ها یا تهران و تبریز و مشهد، زمین برای ارایه نداشته باشیم اما آن طرف‌تر از این شهرها، امکان ارایه و تهیه زمین وجود دارد.

آیت‌الله رییسی اظهار کرد: از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می‌خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند؛ وزارت راه و شهرسازی آمادگی لازم برای رفع دغدغه مسکن را دارد زیرا مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رییس‌جمهور با بیان اینکه مهارت‌ورزی برای همه لازم است افزود: برای هر کاری در کنار دانش‌افزایی، مهارت‌افزایی هم لازم است؛ در واقع مهارت و دانش باید به روز شوند؛ لذا همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیای امروز، دنیای اطلاعات و ارتباطات و دانش است.

آیت‌الله رییسی با اشاره به موضوع دولت الکترونیک گفت: در گذشته، حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث «دولت هوشمند» مطرح است. متاسفانه در سال‌های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند و الان تنها بین ۳۵ تا ۳۷ درصد دولت الکترونیک، محقق شده است؛ این در حالی است که دیگر موضوع دولت هوشمند مطرح شده است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۰ هزار کارخانه و کارگاه تولیدی که از مدار تولید خارج شده بودند، به تولید بازگشته‌اند؛ در سفرهای استانی شاهد هستیم که کارخانه‌های به مدار برگشته، در غرفه‌های تولیدات خود را عرضه می‌کنند؛ از طرفی هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند.

رییس‌جمهور گفت: باید توجه کرد که تعطیلی کارخانجات، مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد می‌کند؛ لذا مسوولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیل تعطیل شود.

آیت‌الله رییسی با اشاره به صادرات ۲ میلیارد دلاری شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان اظهار کرد: البته اگر کارخانه یا کارگاهی در گذشته از مدار تولید خارج شده، حتماً دلایل مالی و حقوقی وجود داشته که لازم است استانداران و فرمانداران از وقوع دوباره آن در آینده جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • حمایت قوه قضائیه از اقدامات دولت
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید