Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شواهد نشان می‌دهد میزان مرگ ناشی از کرونا در افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند بالاتر است. در صورت مصرف دخانیات به صورت گروهی، احتمال انتقال این ویروس به سایر افراد گروه افزایش می‌یابد.

با توجه به این که کرونا قابلیت ماندگاری زیادی روی سطوح دارد، روی اجزای داخلی و بیرونی قلیان از جمله بدنه، شیلنگ و مخزن آب، به مدت زیادی می‌نشیند و به علت امکان ناپذیری ضدعفونی ابزارآلات قلیان، از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم چنین استعمال دخانیات سیستم ایمنی بدن و به خصوص ریه‌ها را ضعیف می‌کند و در نتیجه احتمال ابتلای فرد به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ کدام اندام‌ها را درگیر می‌کند؟

بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس، حتما به نکات زیر توجه کنید:

۱) از استعمال دخانیات شامل سیگار، قلیان، پیپ و ... برای حفظ سلامت فردی، جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی بدن و ابتلا به کرونا، خودداری کنید.

۲) از استعمال دخانیات در اماکن عمومی برای پیشگیری از مواجهه دیگران با دود دست دوم بپرهیزید. دود دست دوم نیز می‌تواند موجب بیمار شدن افرادی که در معرض آن هستند شود.

۳) از مصرف قلیان، سیگار و سایر دخانیات به صورت مشترک به دلیل احتمال انتقال ویروس کرونا خودداری کنید.

۴) از حضور در اماکن مصرف و عرضه دخانیات از جمله قلیان سرا‌ها و اتاقک‌های سیگار که موجب انتقال آلودگی ویروسی می‌شود، خودداری کنید.

۵) تا اطلاع ثانوی از انجام تست مونوکسید کربن توسط دستگاه اندازه گیری در کلینیک‌های ترک سیگار و مطب پزشکان متخصص ریه پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید: عوارض هولناک دود سیگار والدین برای کودکان

افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند به جای اکسیژن، ترکیبات و گاز‌های سمی موجود در سیگار را وارد ریه‌های خود کرده و ریه را آسیب پذیر می‌کنند. در حالی که ویروس کرونا یک بیماری عفونی تنفسی بوده و خود به تنهایی ریه را دچار درگیری شدید می‌کند و اگر ریه‌های فرد آسیب پذیر باشد، ریسک مرگ و میر افزایش پیدا می‌کند.

هم چنین تاثیرات مصرف سیگار نه تنها روی ریه‌های خود فرد مصرف کننده، بلکه با استنشاق دود دست دوم و سوم اطرافیان فرد را نیز دچار مشکل می‌کند. دود دست دوم به دودی می‌گویند که از دهان فرد مصرف کننده خارج شده و فرد دیگری آن را استنشاق می‌کند. این دود تاثیر بسیاری روی کودکان می‌گذارد. دود دست سوم به اثرات به جا مانده از دود سیگار روی سطوح گفته می‌شود که افراد با تنفس آنها به مرور زمان دچار مشکل می‌شوند.


با توجه به شیوع ویروس کرونا و سرعت سریع انتقال این ویروس، باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و تا حد امکان به تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخته شود تا ریسک ابتلا به این ویروس در فرد کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس استعمال دخانیات ویروس کرونا دود دست دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۶۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • محرک‌های درد نقرس را بشناسید
  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان