Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نوزدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

19 فروردین  1311، هیات وزیران قانونی تصویب کردند که براساس آن مقرر شد واحد «قران» پول ایران به ریال تبدیل شود.

19 فروردین 1323، پيمان بازرگاني عمده ايران و امريكا كه زمينه ‌ساز نفوذ اقتصادي امريكا در ايران بود، توسط احمد قوام ـ قوام السلطنه ـ نخست ‌وزير وقت به امضأ رسيد.

19 فروردین 1330، جمعی از صادرکنندگان پشم با صدور دست‌نوشته‌ ای به دولت، اعتراض خود به دولت را در ممنوعیت صادرات پشم اعلام کرده و خواستار رسیدگی فوری به آن شدند.

19 فروردین 1352، نخستين قرارداد بازرگاني عمده ميان ايران و چين به امضا رسيد.

19 فروردین 1358، سخنگوی دولت موقت اعلام کرد بیش از یک هزار قرارداد بین ایران و آمریکا وجود دارد که بیشتر آنها نظامی است و لغو یکجانبه آنها تنها سبب بلوکه شدن میلیونها دلار سرمایه ایران در آمریکا خواهد شد.

19 فروردین 1367، انتخابات سومين دوره مجلس شوراي اسلامي برگزار شد . اين مجلس در هفتم خرداد۱۳۶۷ آغاز به كار كرد و تا ششم خرداد سال ۱۳۷۱ ادامه يافت .

19 فروردین 1390، در آستانه اجرای فاز دوم قانون یارانه ‌ها و اصلاح مجدد قیمت حامل ‌های انرژی از جمله بنزین، ستاد هدفمندی یارانه ‌ها تازه ‌ترین مصوبه خود برای آزاد‌سازی نرخ بنزین هواپیماهای ایرانی برای پروازهای خارجی را ابلاغ کرد. مصوبه ‌ای که بر اساس آن، قیمت بنزین آن دسته از هواپیماهای ایرلاین‌ ایرانی که به خارج از کشور پرواز می‌ کنند، از ۴۰۰ تومان در هر لیتر به ۱۱۴۳ تومان افزایش یافت. ابلاغ این مصوبه با اعتراض و انتقاد شرکت‌های هواپیمایی داخلی همراه شده است.

19 فروردین 1392، مارگارت تاچر، نخست ‌وزیر پیشین بریتانیا که به بانوی آهنین مشهور بود، در سن ۸۷ سالگی از دنیا رفت. او نخستین و تنها نخست‌ وزیر زن تاریخ بریتانیا به شمار می ‌رود.

19 فروردین 1393، وزیر رفاه اجتماعی از «برنامه‌ مهم دولت» برای افرادی که ماهانه کمتر از ۶۰۰ هزار تومان حقوق می‌ گیرند، خبر داد. علی ربیعی در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی، برخی از جزئیات این «برنامه‌ مهم» را ویژه افرادی دانست که حداقل معادل قانون کار یا کمتر از دریافت می‌ کنند. گفته می ‌شد افزایش یارانه نقدی این گروه درآمدی از جمله این برنامه ‌هاست.

19 فروردین 1394، پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ما اعتقاد نداریم با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک‌گونه پایین بیاید، در عین حال گفت: نرخ سود سپرده‌ ها هم به آرامی کاهش پیدا خواهد کرد.

19 فروردین 1395، بابک زنجانی، متهم اصلی پرونده نفتی در تازه‌ ترین اقدام خود و به‌ منظور جبران خسارت و تسویه بدهی، فهرست اموال خارجی را خود به همراه یک وکالت بلاعزل به شرکت نفت داد.

19 فروردین 1396، امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار از برنامه برای تغییر سال پایه رشد اقتصادی به ۹۰ و تورم به ۹۵ خبر داد و گفت: هم مرکز آمار و هم بانک مرکزی این تغییر را به ‌صورت مشترک انجام می ‌دهند؛ اما یگانه مرجع رسمی ارائه آمار مرکز آمار است.

19 فروردین 1397، بانک مرکزی تخصیص ارز به دانشجویان آزاد در خارج از کشور را از فهرست دریافت‌کنندگان ارز رسمی حذف کرد.

19 فروردین 1398، طی خبری اعلام شد که براساس گزارش بانک مرکزی از خلاصه تحولات اقتصادی سال 96، میزان فروش ارز توسط بانک مرکزی در بازار بین‌بانکی در سال مذکور رقمی بالغ بر 41 میلیارد و 344 میلیون دلار بوده است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس مناجات شعبانیه جهش تولید محمد باقر صدر حسن نوروزی روز جهانی بهداشت تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران دلار بابک زنجانی کروناویروس مناجات شعبانیه جهش تولید محمد باقر صدر حسن نوروزی روز جهانی بهداشت ایران و جهان بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان

آستانه مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیر حضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیر تجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری با افزایش دو برابری تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ۱۰ میلیارد ریال به صورت ماهانه مجاز شد.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی امروز (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳) در بخشنامه‌ای موارد زیر را ابلاغ کرد:

"پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل محترم بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:

آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.

الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیاردریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیاردریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.

بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳ ‏/۹۶ مورخ ۱۶ ‏/۵ ‏/۱۳۹۶ به تمامی واحد‌های ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند". ‏

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان