Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه تا اطلاع ثانوی خدمات مراکز مشاوره همچنان به شکل تلفنی در اختیار افراد قرار می‌گیرد، از راه‌اندازی سامانه «خودارزیابی روانشناختی» خبر داد.

بهزاد وحیدنیا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بعد از شیوع کروناویروس نحوه فعالیت مراکز مشاوره طی بخشنامه‌ای با عنوان «نحوه ارائه خدمات روانشناسی در شرایط بحران» طراحی و به همه استان‌ها ابلاغ شد، گفت: این شیوه نامه نحوه عملکرد مراکز مشاوره حضوری که قصد دارند به شکل تلفنی و موقت با محوریت بحران اقدام به ارائه خدمات کنند را مشخص کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بخشنامه مذکور در عین حال ساز و کار و جزییات نحوه فعالیت این مراکز را در شرایط بحران تعیین کرده است، اظهار کرد: در بخش دیگری از اقدامات سازمان بهزیستی فعالیت سامانه «خودارزیابی روانشناختی» هم پیش بینی شده است.

به گفته مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور این سامانه می‌تواند به عنوان محور اول در بحث غربالگری‌ روانشناختی کمک کند تا افراد بتوانند سطح استرس و اضطرابشان را بسنجند. 

وحیدنیا با بیان اینکه این افراد در صورت نیاز به خدمات تکمیلی، می‌توانند از چرخه خدمات روانشناختی تلفنی نیز بهره‌مند شوند، تصریح کرد: در خصوص ارائه سایر خدمات هم تلاش شده است تا با شرایط حال حاضر کشور هماهنگی لازم را داشته باشیم.

وی در خصوص تصمیم بهزیستی برای نحوه ادامه فعالیت مراکز روانشناختی و مشاوره نیز گفت: به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت کنونی همراهی بیشتری برای تعطیلی مراکز مشاوره و عدم مراجعه حضوری افراد نیاز است. بنابراین تا اطلاع ثانوی این خدمات همچنان به شکل تلفنی در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خدمات مشاوره تلفنی سازمان بهزیستی کروناویروس مراکز مشاوره شکل تلفنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند

هانیه شهرابی فراهانی٬ روانشناس بالینی با اشاره به شرم ناشی از اضافه وزن در زندگی گفت: هر چند که اضافه وزن به خودی خود، مشکلات سلامتی زیادی به همراه دارد؛ اما مسائل روانشناختی ناشی از چاقی و اضافه وزن بیشترین آسیب را به زندگی اجتماعی یک نفر وارد می‌کنند. افرادی که اضافه وزن دارند، به خصوص کسانی که از کودکی دچار این مشکل شده اند، به جز بیماری‌های جسمی مثل دیابت و فشار خون بالا، متاسفانه در معرض مشکلات روانشناختی مثل مشکلات عزت نفس، احساس نقص و شرم، احساس بی کفایتی و بی ارزشی هم قرار می گیرند. 

او در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود همه آسیب‌هایی که اضافه وزن برای افراد دارد، خیلی‌ها در کاهش وزن موفق نیستند، بیان کرد: بررسی‌های زیادی نشان می‌دهند افرادی که دچار اضافه وزن هستند، به شکل متفاوتی فکر می‌کنند و وقتی مدل ذهنی و روش فکر کردن این افراد تغییر می‌کند، می‌توانند به شکل باثباتی وزنشان را کم کنند.

شهرابی افزود: این افراد معمولاً از دوران کودکی یا اوایل نوجوانی خودشان را خیلی چاق تصور می‌کرده اند و تصویری که از خودشان دارند تقریبا تناسبی با واقعیت ندارد. خیلی از افرادی که دچار اضافه وزن هستند، از خوردن به عنوان روش اصلی تنظیم هیجان استفاده می‌کنند. مثلاً وقتی مضطرب هستند بیشتر غذا می خورند یا وقتی خسته هستند سعی می کنند با غذا خوردن خستگی را از تن به در کنند. 

او گفت: خیلی‌ها، شب‌ها بیشتر سراغ خوردن می‌روند. تفاوت خوردنِ هیجانی با خوردن از سر گرسنگی این است که در خوردن هیجانی موضوع برطرف شدن میلِ گرسنگی نیست. خیلی وقت‌ها حتی فرد از غذا خوردن لذت نمی‌برد؛ بلکه صرفا غذا یا خوراکی می خورد تا هیجانش را تنظیم کند. انگار غم، خشم و اضطرابش با خوردن برطرف می‌شود. نه تنها خوردن کمکی به تنظیم هیجان نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود فرد احساس گناه زیادی نسبت به رفتارش و خشم زیادی از خودش که پرخوری کرده تجربه کند.

شهرابی اظهار کرد: از بین تمام هیجان ها، شرم هم به دفعات بیشتر و هم با شدت بیشتری در افراد مبتلا به چاقی تجربه می‌شود. فردی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کند ناخواسته بیشتر اتفاقات بد و خنثی در زندگی را به چاقی ربط می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • تماس تلفنی برای بیمه شدن کلاهبرداری است
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • الزام مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت به ارائه خدمات پوشش بیمه‌ای
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز