Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@05:14:56 GMT

آقای گبرلو دیگران هم حرف دارند

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۹۹۹۷

آقای گبرلو دیگران هم حرف دارند

برنامه تحلیل و بررسی حواشی اخیر سریال "پایتخت" شب گذشته با اجرای محمود گبرلو به گونه ای برگزار شد که بیشتر به یک گپ و گفت دوستانه می مانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حاشیه‌های ایجاد شده و انتقادهای وارد بر سریال پایتخت باعث شد تا شب گذشته به جای پشت صحنه‌ی سریال پایتخت، نشست ۵ نفره تحلیل و بررسی این سریال با حضور سیروس مقدم، کارگردان، مهدی فرجی مشاور سریال، دو تن از اهالی رسانه که اتفاقا از رسانه های نسبتا بی تعارف هم هستند و مجری برنامه محمود گبرلو برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت نه قصدی برای پوشش برنامه وجود دارد و نه تصمیم داریم انتقادهای درست و نادرست در مورد پایتخت را دوباره گویی کنیم. روی سخن این متن چند جمله ای خطاب به صدا و سیما و به خصوص آقای گبرلو است، آقایانِ صدا و سیما معلوم نیست خود نیز می دانند موضعشان چیست یا خیر! بهتر است به جای بازی‌های رسانه‌ای، با مخاطبان با صداقت برخورد کنند، تناقض آشکاری که میان صحبت های رئیس سازمان و برنامه تولید شده درباره سریال پایتخت وجود داشت، بیشتر به یک خودزنی شباهت داشت تا بررسی و تحلیل.  آقای دکتر علی عسگری ریاست سازمان همین دو روز پیش بود که در دستوری ویژه به سید مرتضی میرباقری با اشاره به حواشی قسمت آخر مجموعه پایتخت 6 تاکید کرده لازم است بررسی شود که این اقدام حاصل اشتباه، بی توجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنه انگیز «ستون پنجم فرهنگی دشمن»؟!  و حالا برمی گردیم به برنامه دیشب، برنامه‌ای که بیشتر شبیه یک شوی تدارک دیده شده از سوی سازمان صدا و سیما بود تا نقد و بررسی سریال و پاسخ به انتقادات.  آقای گبرلو! آن‌هایی که در سمت راست شما نشسته بودند نیز حرف‌هایی برای سخن داشتند، مگر نه آن که یک مجری باید در چنین مواقعی بی طرف باشد و با بی طرفیِ خود، راه را برای صحبت و گفتگوی آزاد و حتی به چالش کشیدن دو طرف باز کند تا به این ترتیب بسیاری از سوالات مخاطبان، منتقدان پاسخ داده شده و عوامل نیز بتوانند به خوبی منظور خود را به بیننده و همچنین منتقدان برسانند، پس این چنین کنترل و هدایت برنامه به چه معنا است؟ این که دائما فضا را به تعارف کشانده، و اجازه بیان شدن بسیاری از سوالات را ندهید و جالب این که خودتان نیز دائما وسط حرف همه بپرید گویای راه و رسم جدید اداره کردن یک جلسه نقد و بررسی شده است و ما از آن بی خبر بوده‌ایم! کاش در این برنامه بیش از این که نقش کارشناس سینمایی را ایفا می کردید، مجری تلویزیون می بودید! تا شاید به این ترتیب مخاطبان دچار سوءتفاهم نشوند. به عنوان مثال اصرار بیش از حد شما به دفاع از فیلم از ایرادات وارده به نحوه اداره این برنامه بود، در حالی که بهتر بود اجازه می دادید تا توضیحات از سوی عوامل فیلم باشد که این چنین قطعا بیشتر هم به دل مخاطب می نشست و فکر نمی کرد که به درک رسانه‌ای او توهین شده است. حتی برخی سوالات مهم در حالی توسط مجری برنامه نادیده گرفته می شد، که جز اصلی ترین سوالات مخاطبان بود، اما به ناگاه مجری برنامه دقیقا دو بار پس از طرح پرسش توسط پژمان کریمی، خبرنگار و منتقد حاضر با نیمه تمام گذاشتن سخنان او بیننده را به دیدن یک آیتم دعوت می کرد و بعد همان سوال در میان مباحث بعدی گم می شد! در کل فضای برنامه طوری بود که بی تعارفی و صداقت آقای سیروس مقدم در دفاع از کار خود قابل تحسین و تعارفات دیگران باعث دلزدگی از برنامه شد! باید به صدا و سیما این نکته را متذکر شویم که سواد رسانه‌ای مردم بالا رفته و فرق برنامه‌های جدیِ تحلیلی با برنامه‌هایی که تنها هدفشان بازی رسانه‌ای است را به خوبی تشخیص می دهند، ای کاش سازمان نیز مانند آقای مقدم بی رودربایستی تر با این موضوع برخورد می کرد  تا دچار دوگانگی در انتقادات مدیران این سازمان از سریال با برنامه های تدارک دیده شده درباره آن نمی شدند! نه به آن واکنش تند مدیران این سازمان و نه به برنامه دیشب! انتهای پیام/      

منبع: دانا

کلیدواژه: صدا و سیما رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»

  مسعود ده نمکی کارگردان، حسن وارسته سرپرست نویسندگان، حمیدرضا هدایتی، پویا امینی، رضا توکلی، کاوه سماک باشی، رضا استادی، افشین سنگ چاپ، نیما شاهرخ شاهی، حسین مجد طراح صحنه و...  از حاضران در این جلسه بودند. 
   
دلگرمی برنامه‌سازان
دراین مراسم ابتدا خسروپناه با تجلیل ازمحتوا و ساختار سریال که توانسته بود بخش عظیمی از مخاطبان را به تماشای سریال بنشاند، از بازی‌های خوب بازیگران و نوآوری در جلوه‌های ویژه و محتوای مرتبط با مضامین دینی و روایی و همچنین متن متکی بر پژوهش و تحقیق تقدیر به عمل آورد.ضمنا برخی دیگر از اعضای شورا که در این مراسم حضور داشتند با تشکر از صداوسیما و برنامه‌ها و سریال‌های تدارک دیده شده در ماه رمضان و نوروز،این سریال رایکی ازموفقیت‌های برجسته تلویزیون در سریال‌سازی متناسب با ایام ماه مبارک دانستند.مسعود ده دنمکی، کارگردان سریال هم با تشکر ازشورای عالی انقلاب فرهنگی گفت این شورا در کنار وظیفه ذاتی خود که نگهبانی از فرهنگ و هنر کشور است، با رویکرد حمایتی و تجلیل از آثار نمایشی وارد این کار شده است.وی این نوع تجلیل‌ها و تقدیرها را برای برنامه‌سازان دلگرم‌کننده دانست.در انتهای مراسم از عوامل این سریال تقدیر شد. 
   
یک قصه ماورایی
برنامه‌های رمضان و نوروز گذشته مخاطبان زیادی را با خود همراه و نظر کارشناسان را نیز جلب کرد‌، به‌ویژه برنامه‌های قرآنی. در میان سریال‌ها رستگاری نیز محتوایی قرآنی داشت. سریال رستگاری به کارگردانی مسعود ده‌نمکی ماه رمضان اخیر روی آنتن شبکه دو سیما رفت. در این سریال که به قلم حسن وارسته به نگارش درآمده بود، بازیگرانی نظیر محمود پاکنیت، سولماز حصاری، مهدی سلوکی، پویان امینی، رامین راستاد و.. به ایفای نقش پرداختند. رستگاری، با قصه‌ای ماورایی به موضوع مهم حق‌الناس می‌پرداخت. در این سریال با شخصیت‌پردازی دقیقی که برای نقش حافظ صورت گرفته بود، فضای قصه با وجود جلوه‌های ویژه و ترسیم کردن فضای برزخ جهنمی و... برای مخاطبان باورپذیر از آب درآمد.محمود پاک نیت، بازیگر این نقش در زمان پخش سریال به جام‌جم گفته بود: حافظ هم مثل بسیاری از آدم‌هایی است که می‌شناسیم. شخصی که وقتی تحت فشار قرار می‌گیرد عکس‌العملش با زمانی که شاد است، ‌فرق می‌کند. این، بعدهای مختلف یک آدم‌ را نشان می‎‌دهد. حافظ شخصی مذهبی است. به حلال و حرام پایبند است اما در این مسیر برای خود سیاست‌هایی دارد و گاهی دلیل‌تراشی می‌کند. مثلا در مسأله چاه زدن فکر می‌کند چون زمین را خریده، آب آن زمین را هم خریده است. خود را مبرا از گناه می‌داند. او هم مثل تمام آدم‌ها گاهی مسائل مادی برایش ارزشمندتر از هر چیزی می‌شود. در این راه اشتباهاتی می‌کند. فامیل او رستگاری است اما او در طول قصه با این رستگاری مواجه می‌شود. درواقع فراتر از فامیل شخصیت حافظ، آدم‌های قصه با رستگاری و رسیدن به آن مواجه می‌شوند.با توجه به جذابیت این دست آثار برای مخاطبان، وی درباره طیف مخاطبان سریال بیان کرد: مذهب در تمام زندگی ما ریشه‌ دارد. انسان هر دین و مذهبی اعم از بودایی، مسیحی، یهودی و... داشته باشد، خدا در وجود او ریشه‌ دارد. همه به خدا و روز جزا باور دارند. ما مسلمانان به قیامت اعتقاد داریم و این سریال هم با قیامت آغاز می‌شود. آدم‌ها از زیر خاک بلند می‌شوند‌؛ روز رستاخیز است و همه باید در سؤال ‌و جواب شرکت کنند. همان‌طور که قرآن می‌گوید همه اعضای شما را به هم پیوند می‌‌دهیم‌ حتی اگر تجزیه شده باشد. بنابراین شما به حالت اولیه برمی‌گردید. در تیتراژ می‌بینیم که افراد از گور برمی‌خیزند. جذابیت این قصه و این ژانر برای تماشاگر همین است که چیزهایی را که خوانده و شنیده به‌صورت عینی می‌بیند. به‌تازگی شخصی به من گفت این آثار لب تیغ است. ممکن است فقط افراد مذهبی این سریال را دنبال کنند و برای همه جذاب نباشد اما به اعتقاد من افراد غیرمذهبی و کسانی که بسیاری از اعتقادات من و امثال مرا ندارند، سریال را به‌عنوان یک کار متفاوت نسبت به همه کارهایی که تا امروز در صداوسیما انجام شده، تماشا می‌کنند.همان‌طورکه بیان شد در این سریال از جلوه‌های ویژه نیز به صورت خاص بهره برده شده و این موضوع در کنار سوژه آن که بسیاری از انسان‌ها را با خود درگیر کرده، توانست نظرمخاطبان را جلب کند. به‌گونه‌ای که در بررسی پیامک‌های ارسالی اخیر به سامانه ۱۶۲ نیز شاهد پرتکرار بودن کلیدواژ سریال رستگاری بودیم که اغلب با نظرات مثبت همراه بود. 


دیگر خبرها

  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • رستگاری به افق فلسطین
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی نمایش خانگی / در وعده صادق روایت اول را ارائه دادیم
  • جبلی خبر داد: وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش‌خانگی در حال بررسی
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون