Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان دویست و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور نسبت به وضعیت اقتصادی شهرداری تهران هشدار داد.

متن نطق پیش از دستور او به شرح ذیل است.

پیشاپیش میلاد مسعود منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (عج ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) را به یکایک شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.

این روز‌ها فراگیری کرونا درسراسرجهان، زمینه ساز توجه بیش از پیش به نجات بشر گردیده است، امری که در تعالیم دینی ما در سایه امید و انتظار برای ظهور تحمل مسیر دشوار بشر برای رسیدن به سر منزل وعده داده شده الهی را آسان می‌کند.
متاسفانه فراگیری ویروس کرونا در شهر و کشور عزیزمان، زمینه ساز ابتلای تعدادی از همشهریان و هموطنان عزیز به این ویروس را فراهم ساخته است، که برای همه مبتلایان آرزوی سلامت و بهبودی دارم و برای درگذشتگان از درگاه خداوند متعال غفران و رحمت الهی را خواستارم.
بدون شک ایثار پرستاران، پزشکان، کادر درمانی، زحمات آتش نشانان، سلامت یاران سرای محلات، تطهیرگران بهشت زهرا (س)، راهبران، کارکنان و کارگران شرکت بهره برداری مترو، رانندگان شرکت واحداتوبوس رانی، رانندگان تاکسی، کادرخدمت رسانی در گرم خانه ها، کارگران پسماند و فضای سبز، کارکنان و کارگران نواحی، مناطق و سازمان‌های خدمت رسان، نگهبانان و کارکنان یگان حفاظت که در شرایط سخت ناشی از فراگیری ویروس کرونا لحظه‌ای از ارائه خدمات غفلت نکردند و زمینه خدمت برای زندگی را فراهم ساختند در خاطر مردم قدرشناس تهران و ایران ماندگار خواهد شد. من هم به سهم خودم از این تلاش خستگی ناپذیر برای مردم تشکر و قدر دانی می‌نمایم.

پیشگیری از شیوع کرونا و تلاش برای صیانت از حق حیات و سلامت شهروندان از جمله انتظارات شهروندان عزیز از مدیریت شهری است؛ تا امروز با
۱- پایداری خدمات و پرهیز از تعطیلی سرویس‌ها و خدمات ضروری
۲- توجه بیش از پیش به سلامت شهروندان
۳- نظافت و گند زدایی موثر شهر
۴- ارائه خلاقانه خدمات و سرویس‌های فرهنگی و اجتماعی همچون پخش آنلاین کنسرت
۵- توجه به آسیب دیدگان اجتماعی
۶- تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی

تلاش‌هایی است که برای پاسخ به انتظارات و ادای حق به شهر شهروندان از سوی مجموعه مدیریت شهری انجام گرفته است، که امیدوارم زمینه رضایت مندی شهروندان عزیز را فراهم آورده باشد.
برآورد‌ها در سطح جهان و ایران حکایت از اثرات نامطلوب فراگیری کرونا بر اقتصاد و نظام تامین مالی دولت و شهرداری‌ها دارد؛ متاسفانه در سایه تداوم تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران اثرات ناگوار ناشی از کرونا در کشورمان با شدت و سرعت بیشتری عمل خواهد کرد. پایداری خدمات شهرداری تهران و توجه به سلامت شهروندان در جریان ارائه خدمات نیازمند تامین مالی پایدار و تاب آور است، امری که تحقق آن برای شهرداری تهران بدون کمک و حمایت دولت سخت وامکان ناپذیر خواهد بود.
بحران سراسری و عمیق است که به همان نسبت پاسخ‌های سراسری و به موقع می‌طلبد.
بررسی و مدل سازی داده‌ها و انطابق آن با بودجه سال ۱۳۹۹ حکایت از آن دارد که،
الف. منابع: از مجموع منابع سی هزار و پانصد و هفتاد و چهار میلیارد تومانی شهرداری تهران در خوشبینانه‌ترین شرایط ما تنها شاهد تحقق نوزده هزار و پانصد و شصت و هفت میلیارد تومان خواهیم بود و در محتمل‌ترین شرایط منابع برابر با چهارده هزار و چهارصد و سه میلیارد تومان تحقق خواهد یافت. این بدان معناست که کسری بودجه شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ امری انکار ناپذیر خواهد بود و ما با کسری بودجه بین ۳۲ تا ۵۶ درصد مواجه خواهیم بود.
ب. مصارف: از مجموع مصارف سی هزار و پانصد و هفتاد و چهار میلیارد تومانی شهرداری تهران، برابر بودجه مصوب مبلغ دوازده هزار و پانصد و شصت و هفت میلیارد تومان صرف هزینه‌های اجتناب ناپذیر شامل حقوق و دستمزد و مزایای رفاهی کارکنان و کارگران، نگهداشت فضای سبز و رفت و روب شهری، پرداخت جبران زیان سازمان‌ها و شرکت ها، بازپرداخت بخشی ازبدهی‌های سر رسید شده خواهد شد که شیوع کرونا و هزینه‌های پیش بینی نشده در این بخش از جمله ضدعفونی، گند زدائی و تامین اقلام بهداشتی، هزینه‌های تحمیلی به صندوق بازنشستگی ناشی از فوت کارکنان و... رقم هزینه‌های اجتناب ناپذیر را حداقل به چهارده هزار میلیارد تومان خواهد رساند، بدیهی است تامین هزینه‌های پروژه‌های عمرانی جدید، تعمیر و نگهداری زیر ساخت‌های شهری و... پس از تامین هزینه‌های اجتناب ناپذیر و مازاد منابعاحتمالی در دسترس انجام خواهد شد.
ج. تعادل منابع و مصارف: بررسی محتمل‌ترین وضعیت تحقق منابع و مصارف نمایانگر آن است که در بهترین شرایط تامین منابع تنها تکافوی هزینه‌های اجتناب ناپذیر شهر و شهرداری را خواهد داشت، البته در این روند هم به علت عدم وجود جریان وجوه پایدار و متعادل شهرداری در برخی ماه‌ها همچون فروردین، اردیبهشت و خرداد حتی در تامین هزینه‌های اجتناب ناپذیر خود دچار مشکل خواهد بود.
مقایسه منابع وصولی اسفند ۱۳۹۷ با اسفند ۱۳۹۸ نمایانگر شکاف و افت ۸۸ درصدی منابع محقق شده است و این نوک کوه یخ بحران تامین مالی شهرداری است. این روایت تلخ از تامین مالی شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ تنها هشداری است برای شورا و مدیران شهری تا با اتخاذ استراتژی مناسب و پرهیز از روزمرگی به راه حل‌های برون رفت از این وضعیت بیاندیشیم، راه حل‌هایی که ان شا الله زمینه ساز «جهش تولید» برای تهران و ایران باشد. در این میان البته نباید از نقش و سهم دولت غفلت کرد. در این شرایط مجموعه مدیریت شهری در برابر دوگانه‌های
۱- نگهداشت شهر یا توسعه شهر
۲- پایداری خدمات یا ارتقاء خدمات
۳- مالیه تاب آور یا مالیه پایدار
۴- پروژه محوری یا سلامت محوری
قرار می‌گیرد که مطمئناً برای ما نمایندگان مردم شریف تهران در شورای اسلامی شهر تهران تعهد به سلامت و صیانت از حق حیات و تلاش برای زندگی همه شهروندان از کارتن خواب تا کارآفرین در اولویت خواهد بود تا فدا کردن سلامت و زندگی شهروندان به بهانه افتتاح و بهره برداری چند پروژه.

دولت به عنوان بزرگترین بهره گیرنده از خدمات و زیرساخت‌های شهری تهران در مقام یک شهروند باید هم نقش و وظیفه اجتماعی خود را در قبال دیگر شهروندان ساکن تهران ایفا کند و هم هزینه‌های شهروندی خود را بپردازد و از مدیریت شهری تهران که در مسیر همراهی با ستاد ملی مبارزه با کرونا از هیچ تلاشی دریغ نکرده است، حمایت کند. دغدغه‌های رئیس جمهور محترم در حوزه پایداری فعالیت ها، کسب و کار و خدمت رسانی به شهروندان در سایه سرویس دهی شبکه حمل و نقل عمومی، پایداری خدمات شهری محقق شده است و شهرداری تهران در صف مقدم خدمت رسانی دوشادوش وزارت بهداشت و درمان گام برداشته است. انتظار مردم تهران از رئیس جمهور محترم آن است که دولت یار و همراه شهرداری باشد و در گذار از این مرحله سخت شهرداری را در برخورداری از منابع صندوق توسعه ملی حمایت نمایند، تا شهرداری و شورا نیز در کنار دولت برای تامین نیازمندی‌های مردم به ویژه آسیب دیدگان ناشی از اثرات اقتصادی کرونا تلاش کنند، زیرا مبارزه با فقر هم همچون مبارزه با کرونا مهم است.
امیدوارم در پرتو الطاف الهی و عنایات امام مهربانی و رحمت حضرت امام رضا (ع) شاهد پایان یافتن شرایط ناشی از فراگیری ویروس کرونا و آغاز دوباره کار و تلاش برای تهران و برای ایران باشیم؛ و در فردای پایان کرونا همه با هم یک صدا زمزمه کنیم؛ آن گونه که همایون شجریان روایت کرد و خواند:
خوب شد، دردم دوا شد، خوب شد...

خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر ویروس کرونا هزینه های اجتناب ناپذیر شهرداری تهران پایداری خدمات هزار و پانصد میلیارد تومان مدیریت شهری تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۰۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!

آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان- پس از مدت‌ها تاخیر غیرمعمول، دولت سیزدهم بخش دوم قانون بودجه ۱۴۰۳ را  که شامل جداول و ضمائم منابع شرکتی نیز می‌باشد، منتشر کرد.

۳ میلیون و ۷۴۱ هزار میلیارد تومان جمع منابع در نظر گرفته شده بودجه سال جاری است. حمیدرضا حاجی بابایی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای بودجه دولت در سال ۱۴۰۳ قریب ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری پیش‌بینی نمود، برخی کارشناسان مانند مهدی پازوکی چنین پیش‌بینی‌هایی را «بیش از حد خوشبینانه» ارزیابی کرده‌اند. کسری بودجه که در اثر افزایش هزینه‌های دولت ایجاد می‌شود، یکی از علل اصلی رشد تورم در جامعه است.

 وضعیت ناامید کننده بیمه ایران و ماشین سازی تبریز

بر اساس جدوال پیوستی،  شرکت ماشین‌سازی تبریز که زمانی یکی از شواحد‌های های موفق و صادر کننده نمونه صنعتی ایران محسوب می‌شد، در سال ۱۴۰۳ جزء شرکت‌های سر به سر و بدون سود طبقه بندی شده است، درآمد و هزینه‌های این شرکت به شکل برابر معادل ۸۰۵ میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان است.

در حالی که شرکت‌های خصوصی بیمه کشور نیز در سال‌های اخیر اغلب در ترازنامه خود سود‌های قابل قبولی شناسایی کرده‌اند، وضعیت بزرگ‌ترین شرکت بیمه کشور چندان نویدبخش به نظر نمی‌رسد.

در جداول بودجه، درآمد شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی کشور، ۷۳ هزار و ۵۱۲ میلیارد و هزینه‌های آن حدود ۷۳ هزار و ۴۱۲ میلیارد برآورد شده است. با توجه به زیان انباشته شرکت به نظر می‌رسد این مجموعه جزء شرکت‌های زیان‌ده به حساب آید، اخیراً مدیرعامل بیمه ایران پس از ماه‌ها اعتراض و انتقاد کارشناسان از سمت خود برکنار شد.

شرکت راه آهن درگیری داخلی و زیان گسترده

اخیراً ۵ تشکل اصلی صنفی شرکت‌های خصوصی پیمانکار و دخیل در صنعت راه آهن ج. ا در نامه‌ای ۷ صفحه‌ای از نحوه مدیریت سید میعاد صالحی مدیرعامل این نهاد انتقاد کرده و وی را مسئول زیان و افت عملکرد قابل توجه رجا معرفی کردند. یک منبع آگاه در گفتگو با آفتاب‌نیوز، توقف اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه و عدم صدور اجازه عبور برای آن را نیز به اختلافات داخلی در راه آهن نسبت داد.

در جداول بودجه ۱۴۰۳ علی رغم انحصار شرکت راه آهن، برای این شرکت حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی شده است.

بودجه باشگاه پرسپولیس چند برابر استقلال

در بودجه سال جاری، هزینه‌های باشگاه استقلال ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و درآمد‌های آن ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون محاسبه شده است. در واقع این باشگاه هیچ سودی ندارد. باشگاه استقلال اخیراً با اجبار دولت به هلدینگ سرمایه گذاری خلیج فارس  واگذار شد. با توجه به اینکه سهامدار عمده این مجموعه شرکت‌های سهامی عدالت و صندوق بازنشستگی نفت هستند، در واقع از این پس، پول قرارداد بازیکنان از جیب سهامداران عدالت و بازنشستگان نفت پرداخت خواهد شد. پرسپولیس نیز به یک کنسرسیوم بانکی واگذار شد.

دولت به بهانه آنکه خریداران خصوصی «اهلیت ندارند» از واگذاری این دو باشگاه پرطرفدار به بخش خصوصی خودداری کرد.

در قانون بودجه ۱۴۰۳ منابع و هزینه‌های باشگاه پرسپولیس، اما چند برابر باشگاه استقلال در نظر گرفته شد. برابر جدوال بودجه ۱۴۰۳  منابع و هزینه‌های این باشگاه به شکل تقریباً برابر ۴۲۷ میلیارد تومان  است.

خبرگزاری ایرنا با ۸۳ میلیارد تومان درآمد و ۴۵۲ میلیارد هزینه جزء  شرکت‌های با درصد بالای زیان‌دهی به نظر می‌رسد. از ایرنا زیان‌ده‌تر، صداوسیما جمهوری اسلامی است که تنها ۶۶۰۰ میلیارد درآمد و بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.

بانک مسکن نیز حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان درآمد و بیش از ۵۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد که این بانک را به تنها بانک زیان‌ده دولتی (به ادعای  قانون بودجه) بدل ساخته است.

بودجه ناچیز برنامه ترک اعتیاد و اطفاء حریق جنگل‌ها

مبلغ سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ هزار میلیارد تومان است. برخی مبالغ در بودجه سال جاری به شکل معناداری ناچیز در نظر گرفته شده‌اند. برای مثال کل بودجه برنامه ترک اعتیاد معتادان مواد مخدر و روانگردان و بیمه پایه سلامت مرتبط با آن تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان است. در حالی که بر اساس آمار‌ها حداقل ۵ میلیون معتاد در کشور وجود دارد.

حق بیمه پایه سلامت زندانیان و خانواده آن‌ها نیز تنها حدود ۲۷ میلیارد تومان است.  بودجه در نظر گرفته شده برای پیشگیری و اطفاء حریق جنگل‌ها و مراتع نیز کمتر از ۶ میلیارد تومان است. اجرای طرح مقابله با بیابان‌زدایی و کانون‌های بیابان زا نیز تنها ۵۵۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بودجه در اختیار دارد.

این در حالی است که در لایحه پیشنهادی دولت تنها بودجه سازمان تبلیغات ۵ هزار و ۲۶ میلیارد در نظر گرفته شد. نهاد‌های جامعه المصطفی العالمیه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه نیز هر کدام بیش از ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دریافت کردند.

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • آماده باش دستگاههای امدادی و خدمات رسان در مناطق جنوب و شرق استان
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • رفع آب‌گرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد