Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان از ادامه روند کاهش قیمت جهانی نفت با تداوم پیش‌رو خبر می‌دهند و مذاکرات در پشت پرده بین روسیه و عربستان ادامه دارد اما درصورت عدم توافق برای کاهش عرضه و ادامه جنگ قیمتی و سهم‌خواهی‌ها قیمت نفت تک رقمی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی راه دانا؛ شیوع ویروس ناشناخته کرونا در چین و گسترش آن در جهان و مبتلا شدن بیش از یک‌میلیون نفر به آن باعث کاهش شدید فعالیت‌های اقتصادی کشورهای و آسیب دیدن اقتصاد دنیا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش فعالیت‌های اقتصادی در دنیا بیشترین تأثیر را بر بازار نفت گذاشته است.

شیوع کرونا ویروس و تأثیر آن بر فعالیت‌های اقتصادی باعث کاهش شدید تقاضای جهانی و به‌تبع آن آغاز کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی شد؛به‌طوری‌که قیمت‌ها به کف خود در دو دهه رسید.   پس‌ازآن اعضای اوپک برای مدیریت و بهبود قیمت نفت، نشست اضطراری با دیگر تولیدکنندگان نفت (اوپک پلاس) برگزار کردند، عربستان پیشنهاد اضافه شدن کاهش 1.5 میلیون بشکه به توافق قبلی را داد؛ اعضای اوپک برای کاهش عرضه یک‌میلیون بشکه نفت به توافق رسیدند اما اجرای آن منوط به کاهش 500 هزار بشکه‌ای تولیدکنندگان غیر اوپکی شد و روسیه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت کاهش تولید را نپذیرفت و نتیجه این اجلاس برای کاهش تولید و عرضه نفت با شکست مواجه شد. اگرچه ویروس کرونا از یک سو باعث افت قیمت نفت شد اما عدم توافق در نشست اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت و از سوی دیگر تصمیم عربستان و روسیه برای افزایش تولید بیشتر، باعث تشدید کاهش قیمت جهانی نفت شد به‌طوری‌که در اولین روز کاری پس از عدم توافق اوپک پلاس قیمت نفت برنت از حدود ۴۵ در هر بشکه با کاهش بیش از ۳۰ درصدی به ۳۱ دلار رسید.     رقابت عربستان و روسیه برای کاهش بی‌سابقه قیمت نفت

پس‌ازآن عربستان نیز در اقدامی رسماً جنگ قیمتی را شروع کرد و بهای نفت صادراتی خود را تا ۸ دلار کاهش داد که در ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده و از سوی دیگر اعلام کرد قصد دارد تولید نفت خود را با افزایش ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بیشتر به ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برساند؛ از سوی دیگر روسیه نیز تصمیم گرفت تولید نفت را افزایش دهد.

با توجه به عدم کاهش عرضه نفت و تصمیم افزایش تولید نفت عربستان و روسیه پیش‌بینی‌شده که تقاضای جهانی نفت در ماه مارس به ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و سپس به ۱۸میلیون بشکه در روز برسد.

آژانس انرژی هم پیش بینی کرد در صورت تداوم شرایط کنونی بازار نفت و افت قیمت‌ها، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز کشورهای درحال‌توسعه در سال ۲۰۲۰ حدود 85 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

بنابر این گزارش، کاهش شدید قیمت نفت باعث می‌شود بخش قابل‌توجهی از تولیدات نفتی با هزینه بالا از جمله نفت شیل امریکا با تهدید مواجه شود و آمریکا که با تولید 12.4 میلیون بشکه در روز بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان بود با کاهش شدید قیمت و عدم صرفه اقتصادی استخراج و بهره‌برداری در برخی میادین نفتی‌اش طی ماه‌های آینده، بخشی از عرضه نفت‌های پرهزینه خود از بازار نفت و گاز خارج کند که این موضوع می‌تواند در مدت 6 ماه رخ دهد یعنی به‌زودی شاهد قرار گرفتن قیمت نفت در مسیر افزایشی نباشیم.

افزایش تقاضای جهانی نفت در کنار کاهش عرضه آن می‌تواند باعث بالا رفتن قیمت‌ها شود و این نیازمند کاهش تولید حدود 10میلیون بشکه‌ای نفت است البته پس از افت شدید قیمت نفت روسیه آمادگی خود را برای کاهش تولید نفت اعلام کرد البته آن را مشروط به کاهش تولید سایر تولیدکنندگان نفت ازجمله آمریکا و عربستان کرده است.

 

توافق کاهش عرضه نفت حاصل می‌شود؟

براساس این گزارش حالا عربستان سعودی، روسیه و سایر تولیدکنندگان در شتاب برای توافق در زمینه پیمان کاهش تولید به منظور توقف فوری ریزش قیمت‌های نفت هستند البته قرار بود دیروز نشست فوق العاده اوپک پلاس برگزار شود ولی جدال لفظی میان عربستان و روسیه بر سر مقصر تشدید کاهش قیمت نفت باعث شد این نشست اضطراری خود را به روز پنج شنبه موکول شود همین عامل در کاهش قیمت نفت در روز دوشنبه (دیروز) تاثیر گذار بود.

منابع خبری از مذاکرات پشت پرده عربستان و روسیه برای توافق بر سر کاهش تولید نفت خبر می‌دهند همین عامل باعث شد قیمت نفت امروز رشد یابد به طوری که قیمت هر بشکه نفت برنت با 73 سنت افزایش به 33 دلار و 78 سنت رسید دیروز قیمت نفت برنت بیش از 3 درصد کاهش یافته بود. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم در معاملات امروز با 97 سنت افزایش به 27 دلار و 5 سنت رسید این در حالی است که دیروز شاهد سقوط 8 درصدی بود.

براساس این گزارش برای بهبود قیمت نفت اوپک پلاس با بر سر کاهش ۱۰ درصد تولید برابر یا ۱۰ میلیون بشکه در روز به توافق برسد و تولیدکنندگان عضو این سازمان با توجه به بی‌سابقه بودن این اقدام، انتظار دارند سایر تولیدکنندگان خارج از اوپک پلاس مانند هم آمریکا در کاهش تولید و عرضه مشارکت کنند. البته کاخ سفید هنوز وعدهای در این خصوص نداده است از سوی دیگر دونالد ترامپ اوپک را متهم کرد و گفت: من همواره علیه اوپک بوده ام. تصور می کنم که عربستان سعودی و روسیه باید اختلافشان را حل کنند زیرا اگر چنین کاری نکنند، از بین خواهند رفت. اگر مجبور شدم روی واردات نفت تعرفه وضع کنم، چنین کاری را انجام خواهم داد.   به گزارش راه دانا، در جدال این جنگ قیمتی روسیه و عربستان همدیگر به عامل اصلی کاهش شدید قیمت نفت متهم می‌کنند. پوتین گفته بود نخستین عامل ریزش قیمت‌های نفت، تاثیر شیوع ویروس کرونا روی تقاضا و دلیل دوم، خروج عربستان سعودی از توافق کاهش تولید اوپک پلاس و افزایش تولید آنها و اعلام تخفیف‌های گسترده برای فروش نفت بود در مقابل شاهزاده فصیل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی هم روز شنبه به پاسخ پوتین را داد و گفت این روسیه بوده که از این پیمان خارج شده است.   حال اگر اوپک و اوپک پلاس به توافق برای کاهش تولید و عرضه نفت نرسند باید شاهد افت بیش از حد قیمت باشیم به طوری که کارشناسان در تحلیل تکنیکال عنوان می‌کنند قیمت نفت 21 دلار نقطه حمایتی نخست است اگر قیمت از 20 دلار کاهش یابد باید منتظر سقوط قیمت نفت حتی تا حدود 10 دلار باشیم البته توافقات ضمنی ایجاد شده ولی هنوز نهایی نشده است.   مؤسسه مالی اعتباری فیتچ اعلام کرد اگر تولیدکنندگان بزرگ جهان نتوانند در مورد کاهش عرضه نفت توافق کنند، بازارهای نفت تحت فشار فیزیکی شدیدی قرار خواهند گرفت و سقوط تقاضا و افزایش عرضه می‌تواند منجر به به وجود آمدن ۲۰ میلیون بشکه نفت مازاد در روز می‌شود.

تحلیل‌گران فیتچ می‌گویند: در حالی که احتمال رد شدن از ظرفیت اسمی ذخیره نفت اندک است، احتمال این زیاد است که حجم بالای عرضه مازاد باعث فرسایش و خستگی زنجیره لجستیکی جهانی خواهد شد و قیمت نفت برنت به قیمت‌های تک‌رقمی سقوط خواهد کرد.

 

پشت پرده چه خبر است؟/ نفت 20 دلاری خواهد شد؟

در همین راستا محمدعلی خطیبی نماینده اسبق ایران در اوپک در گفتگو با خبرنگار اقتصادی اقتصادی راه دانا در مورد تحولات بازار نفت، گفت: قیمت نفت معمولاً تحت تأثیر دو عامل عرضه و تقاضا و وضعیت روانی است و این دو عامل هم‌اکنون علیه قیمت‌ها است.

وی با اشاره به اعلام جنگ قیمتی در بازار نفت، افزود: عربستان، امارات و سایر کشورها اعلام کردند که قصد دارند تولید و فروش نفت خود را افزایش دهند و این باعث افزایش عرضه و کاهش قیمت خواهد شد و از سوی دیگر افق روشنی برای توافق برای کاهش عرضه وجود ندارد.

خطیبی گفت: با پایان فصل زمستان و شروع فصل بهار هم شاهد کاهش تقاضای فصلی هستیم؛ موضوع به تشدید افت قیمت نفت منجر شده و اگر بازار نفت به حال خودش رها شود و قیمت‌ها مدیریت نشود، بازهم شاهد کاهش قیمت نفت خواهیم بود. کاهش قیمت به میزان عرضه اضافی در بازار بستگی دارد که هر میزان عرضه بیشتر باشد شاهد قیمت‌های پایین‌تری قیمت خواهیم بود البته الآن قیمت نفت به سمت 20 دلار در هر بشکه در حال حرکت است.

وی با اشاره به اینکه کاهش عرضه عامل بهبود قیمت نفت خواهد شد، اضافه کرد: کشورهایی که در جهت افزایش عرضه نفت حرکت می‌کنند به دنبال کاهش قیمت‌ها هستند و با بزرگ‌ترین ضرر کننده کاهش قیمت هم خودشان‌اند مثلاً امروز بیشترین صادرات نفت را عربستان دارد اگر نفت خود را باقیمت 60 دلار بفروشد چه میزان درآمد کسب می‌کند و اگر با قیمت 20 دلار چه چقدر و ممکن است درآمدش به یک‌سوم کاهش پیدا کند.

خطیبی با بیان اینکه یکی از دلایل سقوط قیمت نفت موضوعات پشت پرده است، ادامه داد: کاهش قیمت‌ها در مانند گذشته یک ظاهر و یک پشت‌صحنه‌ای دارد که موضوعات پشت‌ صحنه عمدتاً مسائل سیاسی و سهم‌خواهی‌ها است که توافق بین کشورها ارتباط دارد.

نماینده اسبق ایران در اوپک عنوان کرد: کاهش قیمت نفت علاوه بر کاهش درآمدهای سعودی‌ها از سوی دیگر باعث کاهش ارزش سهام آرامکو خواهد شد و روسیه هم علاوه بر کاهش درآمد نفتی‌اش، به دلیل افت قیمت درآمدهای گازی‌اش نیز کاهش می‌یابد.

 

اجلاس G20 و جنگ نفتی عربستان، روسیه و آمریکا

خطیبی با بیان این تمام بازی گران (تولیدکنندگان نفت) از افت شدید قیمت‌ها ضرر خواهند کرد، در پاسخ به چرایی آن گفت: مسائل پشت صحنه علت است که بازیگران بازار نفت به دنبال کاهش قیمت هستند و اگر در پشت صحنه به توافق برسند به‌سرعت در جهت بهبود قیمت اقدام خواهند کرد.

وی با اشاره در اجلاس G20 و دیدار سران عربستان و روسیه، تصریح کرد: به نظر توافقی صورت گرفته که بلافاصله با کاهش عرضه و مدیریت آن، شاهد بالا رفتن قیمت‌ها بودیم البته کشورها هنوز در پشت صحنه به توافق نرسیده‌اند و در آنجا جنگ شدیدتر از ظاهر صحنه است.

خطیبی در مورد خرید برخی کشور ازجمله 30 میلیون بشکه نفت از سوی آمریکا و یا چین، اظهار کرد: این میزان نمی‌تواند در روند بهبود قیمت‌ها کمک کند زیرا جنگ اقتصادی در بین اعضای اجلاس 20 کشور صنعتی (G20) که عربستان هم جز آن شده، شکل‌گرفته و متأسفانه نفت هزینه این جنگ را می‌دهد.

وی افزود: اگر بین اعضای G 20 توافقی حاصل شود قطعاً در ظاهر صحنه اقداماتی برای بهبود قیمت‌ها خواهند کرد ولی فعلاً در پشت صحنه یک جنگ ایجاد شده و نفت هم فدای این درگیری اقتصادی شده است.

نماینده اسبق ایران در اوپک گفت: با تأثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد دنیا شاهد ایجاد رکود در جهان هستیم که قیمت‌های پایین نفت باعث کوتاه شدن دوره این رکود خواهد شد و اقتصاد دنیا می‌تواند این وضعیت را باقیمت‌های پایین انرژی پشت سر بگذارد و از آن خروج کند.

خطیبی با بیان اینکه ظاهرآ می‌خواهند با نفت هزینه رکود اقتصاد جهان را پرداخت کند، تأکید کرد: فقط بر اساس شواهد می‌توان مسائل پشت صحنه را حدس زد اما آنچه مسلم است اینکه بازیگران مهم صحنه نفت به خودشان آسیب می‌زنند که بیشترین آسیب را عربستان و روسیه می‌بینند و علت آن مسائل غیراقتصادی در پشت صحنه است که برای بهبود قیمت نفت در آنجا باید به توافق برسند.

به گزارش دانا، باید منتظر ماند و دید آیا عربستان، روسیه و آمریکا دست از لجاجت های نفتی خود برخواهند داشت و در شرایط پس از کرونا که نیاز مصرف نفت در همه کشورها بالا می رود، انتظار سود چشمگیر ناشی از فروش نفت را باید داشته باشیم؛ در هر حال به نظر می رسد کشور ایران به عنوان یک کشور تحریمی از سال ها قبل تمرین اقتصاد بدون نفت را برای خود داشته و در صورت رسیدن نفت به بشکه ای 20 دلار، فروش این طلای سیاه برای کشوری مانند ایران به صرفه نخواهد بود.

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: عربستان و روسیه تولیدکنندگان نفت برای کاهش تولید بهبود قیمت نفت عربستان سعودی کاهش قیمت نفت قیمت نفت میلیون بشکه سوی دیگر پشت صحنه قیمت نفت بشکه در روز خواهد شد اوپک پلاس هزار بشکه جهانی نفت کاهش عرضه کاهش شدید جنگ قیمتی بازار نفت شدید قیمت تولید نفت پشت پرده فروش نفت عرضه نفت افت قیمت بشکه نفت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۱۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه‌های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی‌هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی‌از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی‌برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی‌چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی‌به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده‌اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده‌اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن‌وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می‌گرد توجه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!