Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@00:18:26 GMT

گیلان ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی را دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۱۱۹۸۹

گیلان ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن داراب زاده پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه صنعت برق، صنعتی استراتژیک، زیرساختی و تخصصی است، اظهار کرد: این صنعت در سال‌های گذشته موفقیت‌های بسیاری کسب کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه صنعت برق موفقیت‌های فراوانی داشته و توانسته نیازهای خود را تأمین کند، گفت: بسیاری از وابستگی‌های این صنعت در قبل از انقلاب به خارج از کشور از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر صنعت برق در بسیاری از زمینه‌ها به مرز خودکفایی رسیده است.

سرپرست شرکت برق منطقه‌ای گیلان با اشاره به خودکفایی صنعت برق در بسیاری از بخش‌ها، افزود: شرکت برق منطقه‌ای گیلان در زمینه مدیریت مصرف طی چهار سال متوالی به عنوان شرکت برتر، الگو و نمونه در سطح کشور انتخاب شده است.

وی اجرای طرح ابتکاری «بکارگیری و استفاده از ظرفیت آزاد تجهیزات منصوبه و در حال بهره برداری و موجود شبکه» در استان گیلان را یکی دیگر از دستاوردها و موفقیت این شرکت عنوان و تصریح کرد: توانستیم با کمترین هزینه و با استفاده از امکانات و تجهیزات موجود، ظرفیت پست‌ها و خطوط را به نحوه چشمگیری افزایش دهیم. با توجه به موفقیت اجرا، این طرح در سطح کشور به عنوان یک طرح نمونه و شرکت برق منطقه‌ای گیلان به عنوان متولی تدوین دستورالعمل‌ها در این خصوص انتخاب شد.

وجود ۳۰۰۰ مگاوات انرژی بادی در منطقه جنوب گیلان

داراب زاده با اشاره به پتانسیل انرژی بادی در استان گیلان نیز گفت: استان گیلان به لحاظ برخورداری از موهبت الهی انرژی‌های نو و تجدید پذیر وضعیت بسیار مطلوبی دارد. بیش از ۳۰۰۰ مگاوات پتانسیل انرژی بادی در منطقه منجیل و مناطق اطراف آن وجود دارد که در حال حاضر ۹۲ مگاوات انرژی تجدید پذیر در گیلان در حال بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: در استان گیلان بیش از ۳۲ برابر ظرفیت منصوبه فعلی انرژی بادی، پتانسیل تولید انرژی بادی وجود دارد.

سرپرست شرکت برق منطقه‌ای گیلان در ادامه با اشاره به پتانسیل‌های انرژی خورشیدی در این استان، بیان کرد: علی رغم تصور موجود، در بخش جنوبی استان گیلان از شهر منجیل به سمت لوشان پتانسیل بسیار خوبی برای بهره گیری از نیروگاه‌های خورشیدی نیز وجود دارد. این پتانسیل مورد تأیید سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) است.

وی تأکید کرد: وجود این پتانسیل فوق العاده و فقدان ریزگردها در منطقه و تونل باد موجود در منطقه که می‌تواند نقش مؤثری در خنک کردن پنل‌های خورشیدی داشته باشد می‌تواند راندمان پنل‌های خورشیدی را افزایش و دو چندان کند.

داراب زاده با بیان اینکه پتانسیل انرژی خورشیدی استان گیلان از بسیاری از استان‌های آفتابی مانند کرمان و یزد، به مراتب بیشتر است، گفت: اگر از تمامی ظرفیت‌های استان گیلان در زمینه انرژی خورشیدی استفاده شود، استان گیلان می‌تواند قطب تولید انرژی برق از انرژی خورشیدی در کشور و حتی در منطقه غرب آسیا شود.

وی در ادامه به اقدامات شرکت برق منطقه‌ای گیلان در زمینه مقابله با ویروس کرونا نیز اشاره کرد و افزود: ضد عفونی کردن محوطه شرکت، اتاق‌ها، تعطیل کردن فعالیت استخر شنا و سالن ورزشی و سالن غذاخوری، خرید یک دستگاه تب سنج و تب سنجی همکاران و ارباب رجوع از اقدامات پیشگیرانه شرکت است.

داراب زاده با بیان اینکه فعالیت‌های صنعت برق تعطیل ناپذیر است، گفت: تأمین برق مراکز حساس مثل بیمارستان‌ها در این برهه از زمان به مراتب مهم‌تر و حساس‌تر از گذشته است و شرکت برق منطقه‌ای گیلان با تمام توان خود و با بسیج همه امکانات نسبت به تأمین انرژی برق مطمئن و پایدار این مراکز حساس و سایر مشترکین در بخش‌های صنعتی، تجاری و خانگی اقدام خواهد کرد تا هیچ دغدغه‌ای در این خصوص وجود نداشته باشد.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی برق بیمارستان ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شرکت برق منطقه ای گیلان انرژی خورشیدی استان گیلان انرژی بادی داراب زاده صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۱۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین (NSMC) هشداری درباره اختلالات احتمالی در سیستم‌های ارتباطی به دلیل فوران یک سری از شعله‌ها و فواره‌های خورشیدی صادر کرده است.

این هشدار پس از وقوع قوی‌ترین طبقه بندی شراره‌های خورشیدی در بعدازظهر یکشنبه منتشر شد. شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد شش ضرب در ۱۰ به توان ۲۵ ژول‌ می‌شود که در حدود یک‌ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه است. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز شراره ستاره‌ای گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا دمای چندین میلیون درجه کلوین‌ می‌شود. 

طبق گزارش مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین، پیش‌بینی می‌شود که شراره‌های خورشیدی دوباره روز چهارشنبه فوران کنند. این شعله‌های خورشیدی تهدیدی برای ماهواره‌ها، فضانوردان و ارتباطات رادیویی هستند، اگرچه منجر به شکل‌گیری شفق‌های قطبی دیدنی می‌شود.

این سازمان به کاربران توصیه کرده، تا با تغییر فرکانس‌ها یا استفاده از روش‌های ارتباطی جایگزین، اختلالات احتمالی را کاهش دهند. این اقدام جدی از سوی چین به دلیل تاثیرات بالقوه این اختلالات بر سیستم‌های برق و ارتباطات این کشور است.

با توجه به افزایش فعالیت خورشیدی، امکان افزایش تغییرات شدید در پیرامون زمین وجود دارد که می‌تواند منجر به اختلالات و از دست دادن انرژی الکتریکی در سیستم‌های قدرتمند شود. این اختلالات ممکن است منجر به قطع برق گسترده و افزایش ریسک ایجاد آتش‌سوزی یا خرابی دستگاه‌های الکتریکی شود.

چین جزو کشور‌های پیشتاز در تولید انرژی خورشیدی است و بنابراین برنامه‌ریزی برای مقابله با این نوع اختلالات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، چین اقداماتی از جمله افزایش نظارت بر شبکه‌های برق، اتخاذ اقدامات اضطراری در صورت لزوم و ارتقای ساختار و تجهیزات برق را انجام داده است. 

براساس اظهارات مقامات چینی، همه سازمان‌های مرتبط باید در حالت آگاده‌باش باشند تا در صورت لزوم بتوانند با اختلالات ناشی از فعالیت‌های خورشیدی روبرو شوند. این اقدامات برای حفظ پایداری و امنیت انرژی الکتریکی در چین بسیار حیاتی به نظر می‌رسد و نشان از توجه جدی این کشور به امنیت انرژی و انعطاف‌پذیری سیستم‌های برق خود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در مارس ۲۰۲۴
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی