Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان گفت: پس از دو سال ترسالی متوالی نباید بگذاریم طرح‌ها و اقدامات مقابله با گرد و غبار و ریزگرد رها شوند چرا که همچنان امکان بروز خشکسالی در خوزستان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، کیامرث حاجی زاده امروز سه شنبه در حاشیه بازدید از کانال پور شریفی و عرصه های ریزگرد اظهار کرد: یکی از برنامه های اساسی و دارای اولویت استان خوزستان کنترل ریزگردها است که نباید به واسطه بارش‌های اخیر آن را کنار بگذاریم بلکه در حال حاضر باید با همان شدت دستگاه های متولی پای کار باشند و از آنجایی که  استاندار در این زمینه حمایت‌های خوبی دارد باید این طرح ادامه یابد تا مقابله با ریزگرد به نتیجه برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   

او با اشاره به وقوع بحران های متعدد در استان خوزستان در سه سال اخیر به ویژه وقوع گرد و غبار، گفت: پس از وقوع بحران گرد و غبار در بهمن ۹۵ مشکلات اساسی از جمله قطعی آب و برق در استان ایجاد شد که با پیام تاریخی مقام معظم رهبری در این خصوص و پیگیری‌های دولت، مصوبه تاریخی در فروردین ۹۶ برای استان خوزستان صادر شد و تقریبا در بحث کنترل ریزگردها بنا شد اقداماتی به صورت اساسی شکل گیرد.

مدیر کل مدیریت بحران خوزستان افزود: در ابتدا حدود ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی و کانون های گرد و غبار در مرکز استان و جنوب شرق اهواز شناسایی و مورد مطالعات زمین شناسی قرار گرفتند، سپس در بخش های مختلفی چون آب اندازی، نهال کاری، مالچ پاشی، مدیریت چرا  برنامه ریزی صورت گرفت.

جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران خوزستان با اشاره به انجام نهال‌کاری در بخشی از کانون‌های گرد و غبار بیان کرد: نهال‌کاری در کانون‌های گرد و غبار از سوی منابع طبیعی آغاز شد، با توجه به اقلیم و جغرافیای خوزستان یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید انجام می‌شد، آبرسانی به نهال‌های کاشته شده بود.

مهار ۴۰ هزار کانون ریزگرد

حاجی زاده با بیان این که حدود ۴۰ هزار کانون ریزگرد از طریق نهال کاری، آب اندازی و مدیریت چرا کنترل شده اند، توضیح داد: خوشبختانه بارش‌های سال گذشته و پس از آن سیلاب کمک بسیار خوبی به مدیریت کانون های گرد و غبار کرد از سوی دیگر موجب احیای تالاب‌ها در استان شد اما نهال کاری ادامه پیدا کرده و به رغم ترسالی اقدامات مهمی برای تکمیل کانال آبرسانی انجام شد و همچنان امسال نیز کشت نهال، مرتع داری، مدیریت آب و هرز آب در دست انجام است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به واگذاری کانال آبرسانی کانون های گرد و غبار به موسسه جهاد نصر به عنوان مجری، بیان کرد: ۴۷ کیلومتر کانال پورشریفی به همراه کانال های فرعی آن احداث شد، هر چند مشکلاتی در حوزه برداشت آب از رودخانه کارون به کانال وجود آمد، اما با برگزاری نشست‌های متعدد در سه سال اخیر، این کانال به نتیجه رسید.

جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران خوزستان اضافه کرد: با همکاری سازمان آب و برق،  آبرسانی از طریق کانال کوت امیر موجب شد تا نهال‌ها که موجودی زنده هستند و قرار است آینده تنفسی استان را تامین کنند خشک نشوند البته برخی از نهال‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه خشک شدند که دوباره واکاری شدند.

تثبیت دایمی تاسیسات آبرسانی کانال پورشریفی

حاجی زاده تصریح کرد: با توجه به اقدامات انجام شده و مصوباتی که در ستاد استانی مقابله با گرد و غبار و ستاد مدیریت بحران استان داشتیم، تاسیساتی برای آبرسانی به نهال های کاشته شده در کانون های گرد و غبار طراحی شد، که سال گذشته به صورت موقت راه اندازی شد و امسال با توجه به برنامه ریزی‌ها و درخواست‌های اداره کل منابع طبیعی به رغم وجود بحران ناشی از بیماری کرونا و مشکلات موجود، نشستی تشکیل و راه اندازی دایمی آن ظرف سه روز عملیاتی شد و آب دوباره از طریق کانال پورشریفی در حال انتقال به عرصه‌های گرد و غبار است و تاسیسات به حالت پایدار تثبیت و به صورت هوشمند راه اندازی شد.

او تاکید کرد: مقرر شد تاسیسات از پیمانکار به موسسه جهاد نصر تحویل داده شود که به طور مرتب از آن نگهداری کنند.

جانشین استاندار در ستاد پیشگیری و مقابله با بحران خوزستان بیان کرد: کانال پورشریفی از ابتدا برای گرد و غبار و نهال ها کاشته شده در کانون گرد و غبار برنامه ریزی شده بود و کانال کشاورزی نیست اما به خاطر مشکلاتی که در بحث بین حوضه ای داشتیم اعتباری داده شد و توانستیم آن را به رودخانه جراحی برای نخیلات شادگان وصل کنیم که طی دو سال از طریق این کانال به رودخانه جراحی کمک شد تا نخیلات را احیا و نجات بخشی کند.

مدیر کل مدیریت بحران استان خوزستان در پایان افزود: امسال چون برخی از کشاورزان درخواست داشتند اجازه داده شد از کانال استفاده بشود، ولی این کانال مخصوص منابع طبیعی و نخیلات شادگان است، باید همه همراهی کنند تا بتوانیم کانال را پایدار کنیم و وظیفه اصلی ما کنترل ریزگردها است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ریزگردها اقدامات بحران استانداری خوزستان شادگان نهال کاری برنا خوزستان مدیریت بحران خوزستان کانال های آب مدیر کل مدیریت بحران کانون های گرد و غبار مدیریت بحران استان کانال پورشریفی بحران خوزستان استان خوزستان نهال کاری نهال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۱۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال وقوع گرد و غبار خارجی در خوزستان از اواخر وقت امروز

اداره کل هواشناسی خوزستان در اطلاعیه‌ای نسبت به وقوع گرد و خاک همرفتی از اواخر وقت امروز؛ دوشنبه هشدار سطح نارنجی صادر کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، به نقل از اداره کل هواشناسی خوزستان در این اطلاعیه آمده است: بالا بودن ضرایب ناپایداری، وزش بادهای متوسط تا نسبتا شدید همراه با تندباد لحظه ای و احتمال رخداد گرد و خاک همرفتی روی کشورهای همسایه و تاثیر آن بر مناطقی از استان از اواخر وقت امروز دوشنبه تا اوایل وقت چهارشنبه هفته جاری در مناطق غرب، جنوب، جنوب غرب و مرکزی استان پیش‌بینی می‌شود.

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: براساس نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، از امروز صبح تا اواسط روز شاهد تاثیر گرد و خاک عراقی بر برخی مناطق استان به ویژه بخش های غربی و مرکزی هستیم.

محمد سبزه زاری افزود: به تدریج طی بعد از ظهر به سبب وزش بادهای جنوبی، از شدت گرد و خاک کاسته خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین از اوایل وقت فردا تا اوایل وقت چهارشنبه، احتمال گرد و خاک خارجی وجود دارد.

سبزه زاری با بیان اینکه طی بعد از ظهر امروز احتمال بارش پراکنده در برخی مناطق استان دور از انتظار نیست، گفت: در روز سه شنبه سامانه بارشی فعال و فراگیری از سمت جنوب غرب و غرب وارد استان خواهد شد و تا اواخر شنبه سبب رگبار و رعد و برق، وزش بادهای متوسط تا شدید و ریزش تگرگ می‌شود.

مدیرکل هواشناسی خوزستان یادآور شد: بیشترین حجم و شدت بارش‌ها در روزهای پنجشنبه و جمعه در بخش‌های مرکزی، جنوبی و مناطق مرتفع شمالی، شمال‌شرقی و شرقی خواهد بود.

وی اضافه کرد: از امروز تا اوایل هفته آینده دما روند کاهشی دارد، به طوری که روز جمعه نسبت به امروز بیش از 10 درجه افت دما در اغلب مناطق استان را تجربه خواهیم کرد؛ شمال خلیج فارس نیز از اواسط فردا تا پایان هفته مواج و متلاطم است.

سبزه زاری تصریح کرد: در شبانه روز گذشته گتوند با 40.2 و ایذه با 13.8 درجه سانتیگراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط استان و حداکثر دمای اهواز 39.7 و حداقل 25.2 درجه سانتیگراد گزارش شده است.

به گزارش تسنیم، امروز؛ دوشنبه مدارس نوبت صبح شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون و حمیدیه و مدارس نوبت بعدازظهر و تمام مقاطع شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، دشت‌آزادگان، هویزه، شوش و کرخه به دلیل گرد و غبار امروز دوشنبه غیرحضوری برگزار شد.

اداره کل هواشناسی خوزستان پیش از این نسبت به وقوع گرد و غبار در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری هشدار سطح زرد صادر کرده بود.

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز از مراجعه یک هزار و 69 نفر به بیمارستان به دنبال مشکل تنفسی ناشی از گرد و غبار خبر داد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • احتمال وقوع گرد و غبار خارجی در خوزستان از اواخر وقت امروز
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران