Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@21:08:49 GMT

ویروس کرونا؛ تشخیص کووید ۱۹ از طریق صدای افراد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۰۷۴۷

تعدادی از محققان دانشگاه کمبریج انگلیس موفق به طراحی نرم‌افزاری شده‌اند که می‌تواند از طریق صدای افراد، ابتلای آن‌ها به ویروس کرونا را تشخیص دهد.

اخبار اجتماعی - رهبر این تیم در خصوص این نرم افزار بیان کرد: یکی از رایج‌ترین مواردی که در مورد مبتلایان به ویروس کرونا متوجه آن شدیم، نحوه تنگی نفس آن‌ها هنگام صحبت و همچنین سرفه خشک و فواصل الگو‌های تنفس آن‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر ما را بر آن داشت تا با توجه به تفاوت نوع سرفه‌ها، نرم افزاری را طراحی کنیم تا با استفاده از داده‌های به دست آمده ما را در تشخیص زودهنگام کووید ۱۹ یاری دهد؛ در حال حاضر مجموعه داده‌های صدا‌های تنفسی بسیار کم است، ما برای ایجاد الگوریتم‌های بهتری که بتوان از آن‌ها برای تشخیص زودهنگام استفاده کرد، به نمونه‌های بیشتری احتیاج داریم.

مدل‌های پیش‌بینی کننده با جمع آوری نمونه‌های بزرگی که از قبل طبقه‎بندی شده‌اند برای توسعه الگوریتم‌هایی که می‌توانند در نمونه‌های جدید اعمال شده و پیش بینی‌های لازم را انجام دهند، کار می‌کنند.

این نرم افزار در حال حاضر به صورت آنلاین است و شامل پرسشنامه‌ای در مورد سلامتی فرد از جمله اینکه آیا اقدام به انجام آزمایش کرونا کرده‌ است یا خیر؟ به همراه درخواست ارسال سه نمونه صدا از تنفس، سرفه و گفت‌وگوست که از طریق امواج ثبت شده می‌تواند افراد مبتلا را تشخیص دهد. این برنامه موقعیت مکانی کاربران را نیز ثبت می‌کند، اگرچه نمی‌توان این مورد را وارد کنید، اما به API جغرافیایی وابسته است. نسخه‌های Android و iOS این نرم افزار به زودی در دسترس خواهد بود.

این برنامه هیچ توصیه پزشکی را ارائه نمی‌دهد و فقط داده‌هایی را برای تحقیقات جمع آوری کرده و افراد را ملزم می‌کند که با خط مشی رازداری و شرایط خدمات Google موافقت کنند. اطلاعات در این برنامه محفوظ خواهد ماند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا نرم افزار ویروس کرونا کرونا کووید۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود

ایتنا - به‌زودی‌ روزی فرا خواهد رسید که آزمایشی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند تنها با بررسی یک قطره خون خشک‌شده، سه نوع سرطان مهم را با سرعت و دقت بالا تشخیص دهد.
این ابزار آزمایشگاهی در آزمایش‌های اولیه موفق شد با تجزیه و تحلیلی که تنها چند دقیقه طول ‌کشید، بیماران مبتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده)، معده  و روده بزرگ را تشخیص ‌دهد. محققان می‌گویند این آزمایش با تشخیص برخی مواد شیمیایی خاص در خون، ابتلا به سرطان در افراد را در ۸۲ درصد تا ۱۰۰ درصد موارد، تشخیص می‌دهد.

این ابزار جدید برای تجزیه و تحلیل محصولات جانبی سوخت‌وساز یا متابولیت‌ها در نمونه‌های خون از یادگیری ماشینی، روشی مبتنی بر هوش مصنوعی، استفاده می‌کند. این متابولیت‌ها که در بخش مایع خون به نام سرم یافت می‌شوند، همچون یک نشانگر زیستی (بیومارکر) عمل می‌کنند که احتمال وجود سرطان در بدن را نشان می‌دهد.

در حال حاضر برای سرطان‌های پانکراس، کولورکتال و معده، با وجود آنکه از کشنده‌ترین سرطان‌ها در جهان به شمار می‌روند، هیچ آزمایش خون مستقلی وجود ندارد که به اندازه کافی دقیق باشد و به‌تنهایی بتواند این بیماری‌ها را تشخیص دهد. بنابراین پزشکان برای تشخیص بافت‌های سرطانی معمولا از روش‌هایی چون تصویربرداری یا نمونه‌برداری از طریق جراحی استفاده می‌کنند.

دکتر چائویوان کوانگ، استادیار کالج پزشکی آلبرت انیشتین که در این پژوهش شرکت نداشت، می‌گوید: «‌در مقایسه با خون مایع، سرم خشک‌شده را می‌توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع، ذخیره و حمل کرد.» کوانگ در ایمیلی به لایوساینس گفت که سهولت نگهداری خون خشک دسترسی به آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان را در اختیار همگان در سراسر جهان قرار می‌‌دهد.

دانشمندان متولی این پژوهش جدید می‌گویند که این آزمایش می‌تواند در برنامه‌های غربالگری‌ سرطان هم تفاوت بزرگی ایجاد کند. به گفته آن‌ها، طبق مدلسازی که انجام داده‌اند، در صورت اجرای غربالگری سرطان در جمعیت روستایی چین با این ابزار جدید، می‌توان موارد ابتلا به سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ را (که تشخیص داده نشده‌اند) حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش داد.

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون