Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@04:48:14 GMT

 ۱۳ دستگاه کامیون حامل دام عشایر در سمیرم متوقف شد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۳۴۵۵

 ۱۳ دستگاه کامیون حامل دام عشایر در سمیرم متوقف شد

علی پور عسگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ۱۳ کامیون از مسیر مرز عشایری و پاسگاه حفاظتی منابع طبیعی مستقر روستای چهارراه قصد ورود به ییلاق داشتند که متوقف شدند.

به گفته وی، ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی در این مرز عشایری از نیمه شب گذشته تا ۷ صبح امروز این تعداد کامیون را که از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری قصد ورود به سمیرم داشتند متوقف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم افزود: کامیون‌های حامل دام بعد از توقف با کمک ماموران پلیس از مرزهای شهرستان سمیرم و استان اصفهان خارج شدند.

پورعسگر درباره اینکه ممکن است کامیون‌ها در بازگشت دام‌ها را در مراتع استان‌های همجوار پیاده کرده و به شکل سنتی اقدام به کوچ و حرکت به سمت ییلاق کنند,گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در آن صورت نیز اجازه ورود هیچ دامی را نخواهند داد.

وی تاکید کرد: زمان باز شدن قرق و تقویم کوچ ۲۵ اردیبهشت است که ۳۵ روز تا آن روز زمان باقی است و این کوچ زودهنگام با وجود بارش های بسیار شدید شب گذشته، شیوع ویروس کرونا و رعایت نکردن چندین باره بازه کوچ بهاره هیچ توجیهی ندارد.

رییس اداره منبع طبیعی و آبخیزداری سمیرم افزود: ریزش تگرگ، بارش باران و رعد و برق شب گذشته بسیار شدید بود و اگر دام و عشایری وارد منطقه می‌شد خطرهای جانی و آسیب‌های زیادی به آنها وارد می‌شد.

پورعسگر تصریح کرد: اداره منابع طبیعی برای خانوارهای عشایری که اقدام به جابجایی دام و کوچ زودهنگام کنند، پرونده قضایی تشکیل می‌دهد.
وی از مسوولان استان های جنوبی و همجوار سمیرم نیز خواست جلوی حرکت زودهنگام عشایر و دام‌های آنها را بگیرند تا شرایط کرونایی و آب و هوایی بهتر و مشکلات کمتر شود.

فرماندار سمیرم نیز از عشایر مستقر در قشلاق خواسته بود تا زمان کوچ خود به منطقه ییلاقی این شهرستان را به تعویق بیندازند و به‌شکل سنتی و بدون استفاده از کامیون و خودرو کوچ کنند.

منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۲ ایستگاه کنترل سلامت در مرزهای عشایری شهرستان های غربی، جنوبی و شرق اصفهان مستقر شده است تا عشایر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد مراتع و مناطق ییلاقی استان اصفهان شوند.

سال گذشته عشایر در اقدامی بی سابقه نسبت به همه سال‌هایی که کوچ بهاره انجام شد پنجم اردیبهشت وارد ییلاق سمیرم شدند و امسال نیز با وجود شیوع ویروس کرونا و اعلام همه هشدارها بسیار زودتر از سال گذشته به سمت سمیرم حرکت کرده‌اند.

در این مقطع زمانی پوشش گیاهی نورس و زمین خیس و نمناک است و بدین سبب ورود دام عشایر تخریب طبیعت و پوشش گیاهی را در پی دارد.

افزون بر چهارهزار و ۷۰۰ خانوار عشایری قشقایی شامل طایفه‌های دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی هر ساله به ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند.

شهرستان سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج در ضلع شمالی دامنه های دنا و زاگرس میانی واقع شده است.

برچسب‌ها زندگی عشایری کوچ اصفهان سمیرم پروندهٔ خبری کرونا و تعویق در کوچ عشایر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری کوچ اصفهان سمیرم زندگی عشایری کوچ اصفهان سمیرم منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۳۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: برای دامداران عشایر شهرستان ارومیه ۷۰۰ تن نهاده‌های دامی شامل جو، کنسانتره، سبوس و ذرت تأمین و توزیع شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، علی ناجی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در دیدار با فرماندار شهرستان ارومیه با اشاره به پیگیری‌های مستمر فرماندار برای رفع محرومیت از چهره مناطق مرزی و حمایت از جامعه عشایری شهرستان اظهار کرد: در بخش عمرانی جهت تأمین و توزیع لوله برای آب شرب سالم بهداشتی، تأمین و توزیع آبشخوری دامی، تأمین و توزیع پنل خورشیدی و مرمت و بازسازی ایل راه عشایری جمعاً به ارزش ۹ میلیارد ریال هزینه شده است.‌

️وی افزود: در بخش حمایت از عشایر شهرستان جهت تأمین و توزیع آرد خام عشایری سالانه نزدیک به هزار و ۹۲۴ تن با آرد ترمیمی در زمان کوچ برای خانوار عشایری که فاقد نانوایی روستایی هستند، تأمین و توزیع می‌شود.

مدیرکل امور عشایری آذربایجان‌غربی گفت: برای دامداران عشایر شهرستان ارومیه ۷۰۰ تن نهاده‌های دامی شامل جو، کنسانتره، سبوس و ذرت تأمین و توزیع شده است.

ناجی در مورد تأمین کالاهای تنظیم بازار عشایر هم ادامه داد: ۲۵ تن شکر و ۷۵ تن برنج وارداتی تأمین و توزیع شده است.

️وی در مورد پروژه‌های پیش‌بینی شده شهرستان ارومیه در حوزه عشایری تصریح کرد: برای سال‌جاری هشت پروژه در روستاهای قشلاقی و ییلاقی شهرستان با ۱۴۲ میلیارد ریال اعتبارات پیش‌بینی شده است.

کد خبر 749093

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • آتش سوزی کامیون حامل بیسکویت در محور فهرج ـ زاهدان
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • کامیون حامل بیسکویت طعمه حریق شد
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان