Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سیاسی خرداد- رضا رئیسی: شعاری راهبردی بر سر در وزارت امور خارجه ما نگاشته شده که گویا در این سال های اخیر دقیقا بر خلاف آن نگاه کرده و به واکنش می پردازیم، رویکردی که چهار دهه پیش و در جهان دو قطبی آن روزها منحصر به فرد بود و حالا که همه دنیا به نوعی به این راهبرد اعتنا و التفات داشته و منطبق بر منافع ملی خود رویکردهای سیاست خارجی را ترسیم و تعیین می کنند ما در عقبگردی محسوس و در قالب نگاه های افراط و تفریطی یک عده مان به سمت غرب غش می کنیم و یک عده دیگرمان به سمت شرق!
به گزارش خرداد، این روزها که کرونا به بحث اول همه عرصه های جهانی در حوزه های مختلف و متکثر تبدیل شده و از شرق تا غرب جهان را در نوردیده است و کشورهای مختلف در تکاپو و تلاش برای مهار هزینه های هنگفت آن بر منافع ملی خود بوده و به طرق مختلف از بحث های تبلیغاتی تا رویکردهای بشر دوستانه در پی تدبیر امور و ترمیم جایگاه خود در شرایط پسا کرونایی هستند در کشور ما یک بگو و مگوی توئیتری ساده میان سخنگوی وزارت بهداشت و سفیر چین به بحثی غلاظ و شداد و پر دامنه میان کاربران شبکه های اجتماعی تبدیل شده و  جبه بندی های عجیب و غریب و دو قطبی تازه را نمودار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اصل ماجرا البته چیز عجیب و غریبی نبوده، سخنگوی وزارت بهداشت در میان کنفرانس های خبری هر روزه خود از منظر نگاه علمی نسبت به آمار چینی ها در خصوص کرونا تشکیک کرده و آن را نا منطبق بر یافته های میدانی محققان و کادر درمانی کشور دانست، سفیر چین هم عطف به وظایف سیاسی و حراست از منافع کشور متبوع خود از اعلام این موضع برآشفته و به انتقاد از آن پرداخته و تاکید کرد که نباید چینی ها و خدمات آنان به عنوان دوست مردم ایران را زیر سئوال برد (نقل به مضمون)

اما این اظهار نظر علمی سخنگوی وزارت بهداشت و پاسخ سیاسی سفیر چین (که حسب وظیفه ذاتی در دفاع از منافع ملی کشورش در کشور محل خدمت انجام پذیرفت) به یکباره موجی از واکنش های عجیب و غریب و تند و تیز را به همراه داشت.

کاربران اصولگرا که قاعدتا باید منطبق بر اصول راهبردی جمهوری اسلامی به شعار نه شرقی نه غربی اعتنا ورزیده و در همه این سال ها طیف مقابل خود را به غرب زدگی و نگاه شیفته وار به غرب متهم می کردند، گویی که به مقدسات و ارزش های اصولی کشور با توییت سخنگوی وزارت بهداشت، هجمه وارد آمده به شدت به او تاخته و خواستار عزل فوری آقای سخنگو شدند و در ادامه نیز سیلی از توییت ها براه افتاد که ای جماعت چه نشسته اید که آمریکا به دنبال تفرقه میان ایران و چین است و چین دوست عزیز و مقتدری برای ایران در برابر آمریکاست و تنها کشوری است که در این بحبوحه می تواند به داد ایران رسیده و تحریم های آمریکا را ملغی الاثر کند و .... خلاصه هر چه خوبی و نیکی که می توان متصور بود در رثای چین و محبت و علاقه و دوستی میان دو کشور از سوی این کاربران ارزشی همرسانی شد.
  بی توجه به آنکه بدور از نگاه احساسی به این نکته توجه می شد که چینی ها همانند دیگر کشورها و حتی شاید بهتر و دقیق تر از هر جای دیگری در عرصه سیاست خارجی به دنبال منافع خود هستند و دل این کمونیست های دوست داشتنی برای هیچ کس نسوخته آنچنان که چینی ها هیچ گاه قطعنامه های ضد ایرانی علیه کشورمان را وتو نکردند، پس از اعلام تحریم های یکطرفه دولت ترامپ از سرمایه گذاری در طرح های عظیم نفتی ایران بر خلاف تعهدات خود پا پس کشیدند و به طور طبیعی مراوده اقتصادی چند صد میلیارد دلاری خود با آمریکا را قربانی تبادلات تجاری چند میلیاردی با ایران نکرده و نمی کنند و اگر هم اندک نفتی از ایران در این شرایط می خرند با چراغ سبز ایالات متحده است و البته که آنان در بحبوحه کرونا کمک های بشردوستانه فراوانی به ما کرده اند که بسیار بیش تر از کمک های بشردوستانه ما در ابتدای کرونا و شیوع آن در چین بود که بخشی از آن هم هدفمند و هوشمندانه برای ترمیم چهره چین در افکار عمومی جهان بواسطه شیوع کرونا از این کشور و جو بسیار بدی است که در دنیا نسبت به چشم بادامی ها براه افتاده است.

در دیگر سو هم البته شاهد افراط مخالفان وطنی اظهارات آقای سفیر و دخالت او در امور داخلی و آنچه توهین سفیر چین به مقامات ایرانی خوانده می شد، بودیم. عده ای خواستار احضار سفیر چین به وزارت خارجه شده و عده دیگر با الفاظ زشت و زننده به چین و چینی ها تاخته و توهین های نژادپرستانه را ضمیمه اظهارات خود کردند. در این میان نکته جالب توجه آن بود که کاربران آنور آبی آتش بیار معرکه شده و آنانی که تا دیروز مدافع تحریم ایران بوده و در این امر فروگذاری هم نمی کردند به یکباره دغدغه مند تولید کننده داخلی شده و خواستار تحریم کالاهای چینی شدند.
منتقدان هم به البته همانند سینه چاک به بیراه رفتند، به این نکته توجه نکردند که چینی ها در این مدت کمک های بشر دوستانه شایان توجهی به ایران کرده اند، چین به عنوان یک قدرت اقتصادی و سیاسی قابلیت برقراری توازن در معادلات سیاست خارجی را دارد و نباید به این جایگاه بی اعتنا و بی توجه بوده و بیخود و بی جهت دشمن تراشی کرد و .....
هر چه هست نگاه افراط و تفریطی مرسوم در کشور ما به عرصه سیاست خارجی نیز رسوخ یافته  و در همین ماجرای سفیر چین به خوبی نمود داشته و دارد. نگاهی که در قالب آن گزینه و گزاره ای که اسیب دیده و به مسلخ می رود منافع ملی است. چرا که نگاه معقولانه و منطقی را به حاشیه می راند و جولانگاه نگاه احساسی و هیجانی می شود.

واقعیت آنست که نه آمریکا و غرب دوست و دلبسته و خیرخواه ما هستند و نه چینی ها و روس ها عاشق و دلباخته و رفیق ما! انچیزی که در این میان مهم است منافع ملی کشورهاست و ما باید رویکرد و روابط مان را به نحوی ترسیم و تعیین کنیم که در قالب منافع مشترک به یک همپوشانی راهبردی نایل آییم. 
برچسب ها: چین ، سفیر چین ، جهانپور ، کرونا ، وزارت بهداشت ، آمریکا ، رضا رئیسی

منبع: خرداد

کلیدواژه: چین سفیر چین جهانپور کرونا وزارت بهداشت آمریکا رضا رئیسی سخنگوی وزارت بهداشت سیاست خارجی سفیر چین منافع ملی چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد

وال استریت ژورنال گزارش داد که واشنگتن در حال تهیه پیش‌نویس طرح تحریم بانک‌های چینی تسهیل‌کننده رابطه با روسیه است.

به گزارش ایرنا، این روزنامه پرشمارگان آمریکایی به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ایالات‌متحده در حال تهیه پیش‌نویس تحریم‌ها علیه برخی بانک‌های چینی برای قطع دسترسی آن‌ها به سیستم مالی جهانی است. گفته می‌شود واشنگتن با این اقدام قصد دارد چین را از حمایت روسیه برحذر دارد.

در گزارش این روزنامه آمده است: در حالی که آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا قرار است این هفته به چین سفر کند، این سوال مطرح شده که آیا اقدام تهدیدآمیز جدید واشنگتن می‌تواند روابط تجاری چین و روسیه را خدشه دار کند.

بلینکن روز جمعه نیز در اظهاراتی مدعی شده بود که چین قطعات لازم برای ساخت تسلیحات روسیه را فراهم می‌سازد. وی ضمن بیان این ادعاها، پکن را به دلیل آنچه که تامین قطعات حیاتی برای تسلیحات روسیه دانست، عامل اصلی جنگ مسکو در اوکراین خواند.

در هفته‌های اخیر، مقامات آمریکایی فشار را بر چین افزایش داده و هشدار داده‌اند که واشنگتن آماده است تا علیه بانک‌های چینی که داد و ستد کالا‌های با کاربرد غیرنظامی و نظامی را تسهیل می‌کنند، اقدام کند.

دیگر خبرها

  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد