Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@14:22:56 GMT

«روایت جنگ در دل جنگ» یک پژوهش روشمند است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۶۳۲۸

«روایت جنگ در دل جنگ» یک پژوهش روشمند است

در پی انتشار کتاب «روایت جنگ در دل جنگ» تألیف دکتر انیس دوویکتور، مریم امینی همسر شهید آوینی، مدیر نشر واحه و سرویراستار این کتاب با حضور در برنامه برنامه «بهار را ورق بزن» رادیو فرهنگ درباره این همکاری و انتشار این کتاب صحبت کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، مریم امینی گفت: نویسنده کتاب سرکار خانم انیس دوویکتور برای پایان‌نامه دکترای خود که در زمینه سیاست گذاری فرهنگی سینمای ایران بوده، در طول بیست سال سفرهای متعددی به ایران داشت و چهار سال به طور کامل در ایران بود و سمینارها و سخنرانی‌های زیادی پیرامون مستندهای شهید آوینی در اروپا برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات نویسنده پیرامون تصویر جنگ تحمیلی در سینمای ایران بوده و از مقطعی به بعد (که خود در مقدمه کتاب توضیح داده‌اند) بر فیلم‌هایی متمرکز شده که همزمان با جنگ ساخته شده‌اند. این نکته در توجه او به مستندهای روایت فتح نقش پررنگی داشته است. نویسنده درمقدمه اشاره می‌کند که آوینی به دلیل تعداد زیاد مستندهایی که ساخته و جدیتی که در ساخت مداوم آنها داشته و استفاده از روشی واحد و وفاداری به موضوعی واحد به طور خاص در مرکز توجه او قرار گرفته و باعث شده فصل کاملی را به آوینی اختصاص دهد.

او در ادامه اظهار داشت: انیس دوویکتور برای من تعریف کرد که یک قسمت از مجموعه حقیقت که قبل از مجموعه روایت فتح ساخته شد، در سینما تک پاریس بدون زیرنویس به نمایش گذاشته و دو سوم حاضران بدون این که زبان را بفهمند، تحت تاثیر روایت مستند می گریستند و این یک ویژگی مختص به این مستندهاست.

امینی در این برنامه اظهار داشت: البته این کتاب صرفا به مستندهای روایت فتح نمی‌پردازد و بسیار جامع‌تر است. از سینمای بعد از انقلاب با موضوع جنگ و سینمای جنگی داستان‌گو شروع می‌کند و سپس به مستندهای جنگ که بعد از انقلاب ساخته شدند، می پردازد و در هر فصل چند فیلم را به عنوان نمونه بررسی می‌کند. کتاب تقریباً یک فصل را به فیلم‌برداران آوینی و روش ابداعی آنها برای فیلم‌برداری در جبهه‌ها اختصاص می‌دهد. پس از آن به نقش شهید آوینی در تدوین و نوشتن گفتار متن این مستندها می‌پردازد، و در آخر نتیجه می‌گیرد که سینمای آوینی از یک سو با عرفان شیعی پیوند دارد و از سوی دیگر با سینمای مدرن. یکی از امتیازات کتاب همین واکاوی مستندهای آوینی در دل شرایط انقلابی، جنگی و سینمایی آن دوران است.

همسر شهید آوینی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: دلیل این که تصمیم گرفتم حتما در انتشار این کتاب مشارکت داشته باشم، این نبود که فکر کنم این کتاب دیگر هیچ نقصی ندارد و هیچ نقدی بر این رویکرد وارد نیست ولی جای یک پژوهش روشمند را خیلی خالی می دیدم و فکر کردم این کتاب برای کسانی که می‌خواهند سینمای آوینی یا سینمای دفاع مقدس را بشناسند یا این سوال برایشان مطرح باشد که شهید آوینی چگونه توانسته در شرایط جنگ و میدان جنگ و در حالی که در طول جنگ هفته‌ای یک برنامه حدودا پنجاه دقیقه‌ای برای تلویزیون آماده می‌کرد، به روش بی‌سابقه‌ای برای نمایش حقیقت جنگ در سینما دست پیدا کند، می‌تواند راهگشا باشد. خصوصاً که پژوهش نویسنده هم سویه‌ اعتقادی مستندها را در بر می‌گیرد و هم سویه سینمایی آنها را.

امینی گفت: این کتاب پر از گفت‌وگوهای مختلف با همکاران شهید آوینی در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی و فیلم‌برداران تحت نظارت اوست.

او تاکید کرد: نظر نویسنده این است که آثار شهید آوینی بی نظیر است و چنین نمونه‌ای در سینمای مستند جنگ دنیا نداریم.

کتاب «روایت جنگ در دل جنگ» با نگاهی به مستندهای شهید سیدمرتضی آوینی در آستانه روز هنرانقلاب اسلامی و در «چهلمین سال آغاز دفاع مقدس» تألیف دکتر انیس دوویکتور استاد دانشگاه سوربن است که محمد مهدی شاکری مترجم و مریم امینی سرویراستار آن بوده‌اند و ترجمه و انتشار این کتاب در چارچوب همکاری بنیاد سینمایی فارابی، انتشارات واحه و انجمن ایران شناسی فرانسه در ایران (ایفری) به انجام رسیده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مریم امینی روایت جنگ در دل جنگ شهید آوینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۶۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر اسبق آموزش و پرورش و از اعضای گروه توحیدی صف در ورامین درباره ماجرای نخستین ارتباطش با شهید محمد بروجردی و جانباز شهید احد ترشیچی می‌گوید: «پیش از انقلاب در محله اتابک معلم بودم، زمان بازگشت از مدرسه به ورامین، در مینی‌بوس با این شخصیت آشنا شدم؛ محمد قمی از دانش‌آموزان فعال مدرسه هم همراهم بود.

آنگونه که فارس روایت می‌کند، گفتگوی کوتاه ولی دلنشین من با احد این چهره ساده و بی آلایش و پیشنهاد او برای فروش کتاب‌هایش، قرار ملاقات ما را به منزل محقر او در مامازند ورامین کشاند. دیدن کتابهای تاریخی، معارف و سیاسی و خرید آنها باب رفت و آمد و گفتگویمان را گسترده‌تر کرد و ابعاد جدیدی از شخصیت و اندیشه احد برایم آشکارتر شد. احد، خود، همسر، خانه و زندگی‌اش را وقف مبارزه کرده بود. او برای تأمین هزینه‌های مبارزه از فروش کتاب‌هایش هم ابایی نداشت.»مظفر ادامه می‌دهد: «در گذر زمان و ارتباط‌های بعدی با اطمینان یافتن احد، آشنایی با محمد بروجردی با نام مستعار محمود رقم خورد . در واقع رابط آشنایی من با شهید بروجردی، احد ترشیچی بود و کار من و او را به ارتباط تشکیلاتی با بخشی از گروه توحیدی صف کشید. رفتن به کوه، تمرین خودسازی در شرایط سخت، آموزش کار با اسلحه، تاکتیک، تهیه و تولید مواد برای ساخت بمب‌های انفجاری رابطه ما را محکم‌تر کرد.»

مظفر ماجرای خرید مواد شیمیایی با ترفند تجهیز آزمایشگاه مدرسه‌ای که در آن تدریس می‌کرد، را اینگونه روایت کرد: «شهید بروجردی انجام عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ها در کافه خوانسالار را مطرح کرد. توفیق انجام این عملیات از بنده سلب شد؛ اما عباسعلی احمدی و علی تحیری(مصطفی) از مسئولین ارشد نظامی گروه توحیدی صف، عهده‌دار این مأموریت شدند که در این عملیات عباسعلی احمدی به شهادت رسید.»

جانباز شهید «احد ترشیچی» متولد ۱۵ فروردین ۱۳۳۶ بود. جانبازی که از چهره‌های مبارز قبل از انقلاب اسلامی و از دوستان شهید محمد بروجردی بود. مرد مجاهد و مبارزی که یکبار در دوران شاهنشاهی مجروح شد و ۳ بار هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس. آن هم جراحتی که چندین بار او را برای معالجه به خارج از کشور کشاند. او سرانجام ۱۵ فروردین ۱۳۷۵ بعد از تحمل ۱۴ سال جانبازی به شهادت رسید و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899254

دیگر خبرها

  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • معاون صدا خبر داد: چهارمین جشنواره پژواک بین‌المللی می‌شود
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • فیلم/ ۲۰۰ روز جنایت رژیم صهیونیستی به روایت آمار و ارقام
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد